Μετάβαση στο περιεχόμενο

20TH CENTURY BOYS [NAOKI URASAWA]


Kamikaze

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  32709
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  35
  • Reputation:   219
  • Achievement Points:  35
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2213 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

54437l.jpg

 

Το 20th Century Boys είναι ολοκληρωμένο manga από το 2006 ενώ κυκλοφόρησε και αμέσως μετά το 21st Century Boys που αποτελεί το τέλος του και έχει 20 κεφάλαια. Το 20th Century Boys έχει 22 τόμους και 249 κεφάλαια. Έχει κερδίσει το βραβείο Kodansha των manga στη γενική κατηγορία το 2001, το βραβείο Excellence στο Japan Media Arts Festival το 2002, και το βραβείο των manga Shogakukan στη γενική κατηγορία το 2003. Επίσης κέρδισε το Μέγα Βραβείο στα 37α Japan Cartoon Awards στις 9 Μαΐου 2008. Το manga άρχισε στις 27 Σεπτεμβρίου 1999, τέλειωσε στις 24 Απριλίου 2006, ενώ το 21st Century Boys, το τέλος του, άρχισε στις 25 Δεκεμβρίου 2006 και τέλειωσε στις 24 Ιουλίου 2007.

 

Είδος: Μυστήριο, Δράμα, Ιστορικό, Schi-Fi, Ψυχολογικό, Seinen

 

Υπόθεση: Ο Kenji Endo έχει ένα μάρκετ και προσπαθεί να τα βγάζει πέρα. Μαθαίνει όμως πως ο φίλος του, με το ψευδώνυμο "Donkey" ξαφνικά αυτοκτόνησε, και όταν μια νέα αίρεση με αρχηγό έναν "Friend" γίνεται όλο και πιο γνωστή με την κακή έννοια, ο Kenji νιώθει πως κάτι δεν πάει καλά. Η αίρεση στοχοποιεί αυτόν και τους παιδικούς του φίλους και για σήμα έχει ένα σήμα που χρησιμοποιούσαν ως παιδιά και τα σχέδιά της δεν σταματούν εκεί.

 

Κύριοι Χαρακτήρες:

 

239513.jpg

Kenji Endo: Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας. Πιο νέος ασχολούταν με τη μουσική και ήταν αρκετά γνωστός στον παιδικό του περίγυρο. Ήταν η ίδια περίοδος που με τους φίλους του θα σχημάτιζαν μια ομάδα και θα παρίσταναν τους ήρωες.

 

274844.jpg

Friend: Ο βασικός ανταγωνιστής της ιστορίας. Ένας αινιγματικός ηγέτης αίρεσης που το 1997 άρχισε να χρησιμοποιεί το σήμα που χρησιμοποιούσαν ο Kenji και οι φίλοι του τη δεκαετία του '70. Ένας από τους στόχους του είναι να πάρει τον έλεγχο του κόσμου. Πάντα το πρόσωπό του κρύβεται από μια σκιά ενώ όταν μιλά με τον Kenji φορά μάσκα. Το να βρουν την ταυτότητά του είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία.

 

87266.jpg

Chouji Ochiai: Παιδικός φίλος του Kenji που δημιούργησε το σήμα που πλέον χρησιμοποιεί ο Friend. Στην πορεία της ζωής του γίνεται επιχειρηματίας όμως μετά από ένα τραγικό γεγονός πηγαίνει στο Θιβέτ και ύστερα στην Ταϋλάνδη. Εκεί αποκτά μπελάδες και ανοίγει λογαριασμούς με άτομα του Friend.

 

307680.jpg

Kanna Endo: Η ανηψιά του Kenji. Στην αρχή της ιστορίας είναι μωρό όμως τη βλέπουμε ως έφηβη μετά από ένα timeskip που γίνεται στην ιστορία. Γίνεται πρωταγωνίστρια μετά τα γεγονότα της "Ματωμένης Πρωτοχρονιάς". Έχει δείξει υπερφυσικές δυνάμεις, της αρέσει η Rock n Roll και λατρεύει τον θείο της άσχετα από όλα τα λεγόμενα του κόσμου για το όνομά του.

 

Προφανώς υπάρχουν και άλλοι βασικοί χαρακτήρες όμως το να πω για αυτούς θα σας δώσει το στοιχείο πως θα παίξουν ρόλο και πιστέψτε με στο manga αυτό δεν ξέρεις τι θα γίνει στην επόμενη στιγμή, ποιον θα ξαναδείς και ποιος θα παίξει μεγάλο ρόλο σε κάτι.

 

Μια σελίδα για να δείτε το σχέδιο που θα έχουν χαρακτήρες που θα βλέπετε συχνά.

 

20th-century-boys-84604.jpg

 

Το συγκεκριμένο manga είναι το καλύτερο που έχω διαβάσει. Δε μπορώ να το συγκρίνω με κανένα άλλο. Ο συγκεκριμένος συγγραφέας έχει κάνει και άλλα πολύ καλά αλλά πιστεύω σαν αυτό κανένα. Αξίζει και με το παραπάνω. Θα σας κρατάει συνεχώς σε αγωνία και θα σας κάνει να πιστεύετε πως η ιστορία τέλειωσε, δεν θα βλέπετε κάποιο άλλο σενάριο που έχει να καλύψει και εκεί θα είστε λάθος. Έχει βγει μια τριλογία ταινιών βασισμένες στο manga.

 

Μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ ενώ το τέλος της ιστορίας, δηλαδή το 21st Century Boys από εδώ.

 

[mal type=manga id=3]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 years later...

  • Member ID:  37827
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  177
  • Reputation:   1668
  • Achievement Points:  353
  • Days Won:  0
  • With Us For:  953 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Πάρα πολύ δυνατό manga. Αποφάσισα να αγοράσω όλα τα βιβλία (τόμους) και μετά να το αρχίσω για να το απολαύσω και να το διαβάσω με τον δικό μου ρυθμό χωρίς να έχω περιορισμούς. 17/7 άρχισα τον πρώτο τόμο (Perfect Edition) και μου πήρε 11 μέρες να τον τελειώσω. Μετά σε σε άλλες 10 μέρες διάβασα τους υπόλοιπους 10+1 τόμους! Είναι ένα φανταστικό έργο, τόσο σε σχέδιο όσο και σε ιστορία. Η ανάλυση/ανάρτηση του @ ramirez   20th Century Boys είναι κατατοπιστικότατη. Όπως είχε αναφερθεί και από ένα άλλο μέλος, κάθε φορά που θα νομίζεις ότι πάει να τελειώσει, κάτι θα γίνεται και θα συνεχίζει με πάρα πολλές ανατροπές, ενώ λίγα είναι τα σημεία που κάτι δεν εξηγείται ή κάτι μπορεί να προβλεφθεί. 


Κυκλοφορεί σε 11 τόμους (Perfect Edition) ως 20th Century Boys και ακόμη ένα τόμο ως 21st Century Boys που αποτελεί και το τέλος του έργου. Η Perfect Edition που έχω, είναι άψογη με τις έγχρωμες σελίδες να είναι απλά υπέροχες. Το προτείνω άφοβα και θα διαβάσω σίγουρα και άλλα έργα του Urasawa Naoki. Τέλος στο bookdepository από όπου και πήρα όλους τους τόμους, είχε περίπου 15-16 Ευρώ ο τόμος.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.