Μετάβαση στο περιεχόμενο

Marvel Legacy 2017 #1 Να γελάσει κανείς ή να κλάψει;


ΤασίαΚούτ

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  31587
  • Group:  Members
  • Topic Count:  62
  • Content Count:  574
  • Reputation:   1131
  • Achievement Points:  574
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2894 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

       Παιδιά καλησπέρα σας και χρόνια πολλά για τις Αποκριές και δη για τα Kούλουμα που ακολουθούν. :DΤο τελευταίο διάστημα έμαθα ότι αναστήθηκε ο Wolverine. :wow:Που το έμαθα; Από τα νέα του Ίντερνετ. ΧΕΧΕ:):):D και συγκεκριμένα από το adroid μου. Ξέρετε, όταν πατούμε το Google και εκεί εμφανίζονται τα διάφορα νέα. Και εκεί, έμαθα για την ανάσταση του Wolverine. Συγκεκριμένα η  Marvel στην Αμερική έβγαλε το τεύχος MARVEL LEGACY (2017) #1 το οποίο και θα εκδώσει στο επόμενο διάστημα -εκτός και αν κάνω λάθος. Και εσείς θα μου πείτε.Καλά βρε Τασία, αυτά είναι παλιά νέα εσύ τώρα τα έμαθες; Ελάτε ντε. Τα έμαθα πρόσφατα και ειλικρινά, δεν ξέρω τι να κάνω. Να χαρώ ή να κλάψω; Και δεύτερον, που θα έπρεπε να κατατάξω αυτό το post για να μην μπερδέψω πάλι και δη κουράσω τους διαχειριστές του Φόρουμ;

        HuntForWolverine_Cover-m.thumb.jpg.a69639531ea6196c4f14da4d4e0284d2.jpg :wow:Ακολούθως όταν το έμαθα, έψαξα το Ίντερνετ -εκεί στις Εικόνες- όπου και πέτυχα κάποια καρέ από το νέο άλμπουμ τα οποία με έκαναν να δοξάζω τον Μεγαλοδύναμο έχοντας ταυτόχρονα και ανάλογες ελπίδες για τα υπόλοιπα.Μπορώ να ομολογήσω, ότι ο σχεδιασμός τους είναι υπέροχος και αυτό μου άρεσε.:up: marvel-legacy-wolverine-return-1022925-1280x0.thumb.jpg.9f57e22850906679c5a07be28d376cff.jpg

Όμως εκείνο που έτρεμα ήταν το σενάριο. Αν δεν ήταν καλό; Αν πάλι, αντί για μια ωραία και ενδιαφέρουσα ιστορία ξαναβάλουν τα ίδια κλισέ; Έψαξα και για αυτό λέγοντας παράλληλα από μέσα μου «Μην κρίνεις πριν το δεις και το διαβάσεις. Μπορεί, η ιστορία να είναι πολύ ωραία και γιατί όχι;» Όμως το διάβασα και δυστυχώς, οι φόβοι μου επαληθεύτηκαν. 

         Για να μην μακρηγορώ και σας κουράζω άλλωστε,αυτό το post δεν αφορά τίποτε άλλο παρά το συγκεκριμένο τεύχος- το story της υπόθεσης έχει ως εξής: Ο Wolverine ως Star-Lord!!!!- αγγλικά καταλαβαίνουμε όλοι μας –μαζί με τον Captain Marvel και μαζί με τους υπόλοιπους Guardians of the Galaxy!! βρίσκονται στο κυνήγι κάποιων μαγικών πετρών. Μάλιστα μέχρι εδώ καλά είμαστε.Ύστερα μπλέκονται χαρακτήρες, από τον Κόναν του Howard!!! και συγκεκριμένα ένας Frost Giant, ένας Loki από την Σκανδιναβική Μυθολογία και πολλοί πολλοί άλλοι και άντε εσύ να βρεις άκρη με αυτόν τον νέο κυκεώνα που προέκυψε. Και από ότι κατάλαβα από αυτό, σε αυτό το τεύχος που θα εκδοθεί οι ήρωες του προσπαθούν να βρουν τις άλλες πέτρες, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει το Σύμπαν!!!!!! αν αυτές οι πέτρες -ναι παρακαλώ- πέσουν σε ακατάλληλα χέρια.Εγώ αυτά έπιασα. Τώρα αν εσείς διαβάσατε την ιστορία στο διαδίκτυο και αν καταλάβατε τίποτε μπορείτε να μας βοηθήσετε και εμάς τους υπόλοιπους να βρούμε μια άκρη; Διότι εγώ δεν μπόρεσα και το ομολογώ .:blabla:

      Αντιθέτως το μόνο που κατάλαβα είναι ότι σύμπαν που υπάρχει εκεί είναι εκείνο της Αφασίας συνοδευμένο με τις ανάλογες σάλτσες. Όπως κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα μαζί με μπόλικο σκουπιδαριό:down:(Το οποίο ως ποσότητα ανταγωνίζεται την χωματερή των Άνω Λιοσίων).Με άλλα λόγια, κλασσικές συνταγές της προχειρότητας σε συνδυασμό με το ανάλογο μάρκετινγκ. Αμερικανιές δηλαδή, οι οποίες δεν συνάδουν με την σοβαρότητα.:blabla:Αλλά όπως είναι γνωστό, ή άγνοια δεν σκοτώνει διότι -μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι γιατί εκεί απευθύνεται το συγκεκριμένο τεύχος.

       Θα μου απαντήσετε και πάλι. Τασία μου υπάρχουν φαν που μπορεί να τους αρέσει το σενάριο και για κόμικ είναι πολύ κουλ.Ναι δεν αντιλέγω, αλλά αυτό μου ήρθε ταμπλάς. Ειλικρινά μου ερχόταν να βάλω τα κλάματα.Κοινώς έγινα πίτα.Παιδιά να έχετε βοήθεια την Παναγία. Εσείς τι θα κάνατε, αν μαθαίνατε ότι επέστρεψε ένας ήρωας σας με ωραία παρουσίαση και δη εντυπωσιακή και στην συνέχεια να απογοητεύεστε από την πλοκή της Ιστορίας; Και εφόσον σκόπευαν να τον ξαναφέρουν, για να κάνει τα ίδια και τα ίδια και δη χειρότερα, τότε τι νόημα είχε η επαναφορά του; Για να μου πείτε εσείς.Και τι θα έπρεπε να κάνω εγώ ως φαν; Να φανταστείτε ότι μόλις πρόσφατα αποδέχθηκα τον θάνατό του. Το πώς ένοιωσα δεν περιγραφόταν.Ήμουν σαν κάποιος ο οποίος υπέστη σοκ, για κάτι ωραίο το οποίο έχασε και στην συνέχεια να μαθαίνει ότι εμφανίστηκε. Όμως, όταν το είδε το περιεργάστηκε και ύστερα διαπίστωσε με λύπη ότι δεν είναι εκείνο που περίμενε. Κοντολογίς Αφήστε τα να πάνε.

 

       Βρε μεγάλε για εταιρία, τι πήγες και έκανες και γιατί;:( Μήπως το έκανες επειδή οι υπόλοιποι της σειράς, όπως και τα παιδιά του Logan( εμένα μου άρεσε ο πολλά υποσχόμενος ξανθός Jim Hanson )δεν πουλούσαν; Δεν έφερναν τα αναμενόμενα για σένα κέρδη; Ωραία, το καταλαβαίνω και καλά έκανες.Όμως, δεν θα έπρεπε πρώτα να βρεις έναν πετυχημένο συγγραφέα για να σου φτιάξει ένα ωραίο υπόβαθρο το οποίο να στηρίζει το συγκεκριμένο κόμικ; Ε; :(Χάθηκαν τόσοι πραγματικά ταλαντούχοι άνθρωποι εκεί έξω; Μα καλά, ποτέ σου δεν έμαθες από τα λάθη και τις παραλείψεις που έκανες όλα αυτά τα χρόνια; Η απάντηση είναι όχι.Διότι πολύ απλά, δεν θέλεις να μάθεις ότι με τις συνταγές που σε οδήγησαν και  εσένα ως εταιρεία σε χάσιμο χρημάτων και δη αποτυχία, όπως και στον αφανισμό ενός γνωστού ήρωα θα έχεις ξανά οικτρά αποτελέσματα.Και ξέρεις γιατί; Διότι εκείνοι οι φαν θα το πάρουν το τεύχος και θα χάσουν την γη κάτω από τα πόδια τους. Μπορεί όμως και να πετάξουν στα ουράνια –ίσα για να βγάλεις εσύ τα κέρδη σου.Αλλά ακόμα και εκείνοι οι κακόμοιροι φαν, θα προσγειωθούν απότομα στον πλανήτη. Μπορεί και όχι και μακάρι να κάνω λάθος Όμως, εκείνο που κατάλαβα είναι ότι σαν εταιρεία δεν σέβεσαι την φήμη σου, δίνοντας ταυτόχρονα σε πάρα πολλούς την εικόνα ενός ατόμου, το οποίο βαριέται να ψάξει αλλά στην πραγματικότητα, φοβάται να δοκιμάσει και συνεπώς κρύβεται στα παλιά γνώριμα τερτίπια .

       Πάω τώρα στο σενάριο, που κακά τα ψέματα μαζί με το σχέδιο συνιστούν τη σπονδυλική στήλη των κόμικ. Φίλε μου, για σεναριογράφος-αν είσαι ένας- δεν παίζεσαι με τίποτε. Μα με τίποτε και ξέρεις κάτι; Σε σχέση με αυτά που έγραψες, καλύτερη είναι η φαντασία εκείνων που πάσχουν από maladaptive daydreaming.;) Ήθελες και έβαλες μυθολογίες και χαρακτήρες; Καλά έκανες. Και κανένας δεν σε κατηγορεί για αυτό.Άλλωστε είναι ένα τεύχος Κόμικς και όλοι μας καταλαβαίνουμε, ότι τα Κόμικς είναι ένα πεδίο, στο οποίο επιτρέπεται η αχαλίνωτη φαντασία.Αλλά, γιατί δεν έκατσες- τουλάχιστον για μια ώρα- να το παλέψεις και να το δέσεις στιβαρά και έξυπνα το πράγμα; Διότι αν μεγάλε μου, οι ιστορίες κόμικ είναι έτσι όπως εσύ το καταλαβαίνεις, τότε και εγώ που είμαι άσχετη με σενάρια κόμικ μπορώ να το κάνω. Να κοτσάρω 10 μυθολογικούς ήρωες- ήρωες που όλοι μας αγαπήσαμε και  μετά να βάλω και άλλους τόσους.Στην συνέχεια, θα τους πετάξω μέσα σε ένα κουβά για σενάριο-όπως έκανες εσύ- και να το ανακατέψω προσθέτοντας παράλληλα, ότι μπαχαρικό διαθέτει το ράφι της κουζίνας μου και ύστερα, να το τρίψω στην μούρη όλων των άλλων ως πετυχημένη ιστορία και έχει ο Θεός.Όμως στην πραγματικότητα η δική μου περίπτωση σέβεται τον εαυτό της,  διαθέτοντας παράλληλα και τον ανάλογο ρεαλισμό και αυτογνωσία. Ότι δεν είμαι ταλαντούχος συγγραφέας ούτε και το πιστεύω.Αλλά του λάχιστον σέβομαι τους αναγνώστες του Φόρουμ .Και το πιο σημαντικό; Όταν γράφω μια ιστορία για κόμικ επειδή δεν έχω πλέον χρόνο για να ζωγραφίζω, εργάζομαι πάνω σε αυτή αφιερώνοντας παράλληλα πολύ ώρα-Όπως άλλωστε και θα έκανα αν ζωγράφιζα διότι και η γραφή είδος ζωγραφικής είναι - και στην συνέχεια, το παρουσιάζω σε χιλιάδες μέλη του Φόρουμ οι οποίοι την κρίνουν αυστηρά.Αλλά δίκαια. Αλήθεια φίλε μου δοκίμασες να παρουσιάσεις την ιστορία σου σε ένα από τα Φόρα που αφορούν τα Κόμικς ; Μα τι στο καλό, έχει έλλειψη η Αμερική από social media; Αλλά θα μου πεις, έτσι είναι το επαγγελματικό σενάριο Κόμικ. 

       Μα καλά, μασάει η κατσίκα ταραμά; Μας δουλεύεις; Σε ποιους νομίζεις ότι απευθύνεσαι; Σε τίποτε πυθιγκουίνια και λοιπά χ άπατα ,τα οποία δεν έχουν νιονιό και τρώνε ότι σκ@το τους σερβίρεις για ιστορία; Ακόμη δεν ξεστραβώθηκες ώστε να δεις καθαρά, το σύνολο στο οποίο απευθύνεσαι; Εσύ δεν είσαι σεναριογράφος. Μάπα είσαι και λίγα αναφέρω.Παίρνεις υλικά, τα βάζεις στην κατσαρόλα και βγαίνει κάτι που μόνο η κούτρα σου μπορεί να καταλάβει. Από την άλλη το φαγητό, δεν τρώγεται με τίποτε.Ούτε οι κατσαρίδες, δεν θα το φάνε αυτόν τον αχταρμά που πρόκειται να μας σερβίρεις. Δεν το έχεις; Άσε το καλύτερα το ρημάδι.Τι πας και μπλέκεις, επιβεβλημένες αξίες του Φανταστικού άσχετες στην ουσία μεταξύ τους και τα κάνεις να μην πω τι. Τουλάχιστον, όσον αφορά την Μαγειρική, όλοι μας δεν είμαστε σαν τον 'Ακη Περζεντίκη αλλά βρε παιδάκι μου χρυσό, ακολουθούμε πιστά τις συνταγές του και δη κάνουμε ότι μας λέει. Διότι και επιτυχημένος είναι και έχει και πείρα με τον ανάλογη φρεσκάδα της νιότης .Έτσι θα έπρεπε να είναι και στον τομέα των Κόμικ.Αλλά τι να πω..  Και να φανταστείτε παιδιά, ότι έχω διαβάσει ιστορίες του John  Howard με τον διάσημο Κιμμέριο όπως και Stephen King πχ ο Μαύρος Πύργος.Καθώς επίσης και κόμικς από τις ιστορίες των δύο συγγραφέων.Αλλά όλα εκείνα τα κόμικ έγιναν με σεβασμό και στον συγγραφέα και στον ηρώα του. Αυτό εδώ όμως;:(Έχουν πλέον καμία σημασία όλα αυτά τα πράγματα ; Όχι. Διότι τους ήρωες του εν λόγω κόμικ που πρόκειται να εκδοθεί, δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας ή ενός διάσημου συγγραφέα, ή συγγραφέων. Διότι αν ήταν, θα είχαν καλύτερη αντιμετώπιση και όχι αυτήν εδώ.Που την ξανα-είχαν είτε πριν πεθάνουν αυτοί οι χαρακτήρες είτε είχαν να εμφανιστούν πολύ καιρό και πρόσφατα εμφανίστηκαν ξανά. Αλλά θα μου πείτε- Εδώ τον Σούπερμαν τον έφεραν τουλάχιστον εμφανισιακά, στην εποχή που οι πατεράδες μας ήταν παιδιά τους άλλους θα πρόσεχαν; Ελα ντε; Τι κάθεσαι και σκοτίζεσαι και πρήζεις και τους άλλους ;Διότι δεν έχει νόημα να παλεύεις για κάτι που δεν έχει νόημα επειδή δεν ακούνε. Αλλιώς τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

         Στην συνέχεια, οι σεναριογράφοι της δεκάρας -αν αυτοί είναι πολλοί- έκατσαν να διαβάσουν ένα manga; Εγώ τα διαβάζω και να δείτε, το τι θαύματα κάνουν με κάθε ιστορία. είτε αυτή είναι απλή, είτε είναι περίπλοκη, είτε είναι οτιδήποτε, οι δημιουργοί τους και δη οι σεναριογράφοι τους κάθονται και μετατρέπουν ακόμη και μια χαζή ιστορία σε αριστούργημα. Δεν λέω για τον σχεδιασμό, ο οποίος είναι τουλάχιστον άψογος.Όμως η πλοκή των ιαπωνικών κόμικ είναι άπαικτη ,Θεϊκή ,Θεσπέσια.Διότι έχω προσφάτως διαβάσει δουλειές των πραγματικά παιχταράδων της Άπω Ανατολής και μου έφυγε το καφάσι. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που η Ιαπωνική Σχολή είναι ΣΧΟΛΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ και όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να την μελετούμε και δη να την θαυμάζουμε.Διότι εκεί στύβουν την πέτρα και την κάνουν ένα υπέροχο κόμικ που διαβάζεται ΜΟΝΟΡΟΥΦΙ. Ακόμη και ιστορίες άρλεκιν έχουν καταφέρει να τις κάνουν πολύτιμα πετράδια, που αξίζουν να υπάρχουν στις βιβλιοθήκες όλων των φαν των κόμικς ανεξαρτήτως Σχολής.Ποια; Τα άρλεκιν που είναι βιβλία τσέπης, βάση έτοιμων συνταγών και τα οποία, στην χειρότερη περίπτωση είναι τουλάχιστον για γέλια. Άρα δίκαιο είχε ένας φίλος του Φόρουμ ο οποίος, είχε αναφέρει ότι τα ιαπωνικά anime και τα Manga έχουν λύσει το πρόβλημα αφού ΟΜΩΣ πρώτα έχουν ιδρώσει πολύ. Όχι σαν εσένα «μεγαλοφυΐα» για σεναριογράφο που έκατσες- προφανώς ένα πρωινό στην λεκάνη της τουαλέτας για την πρωινή σου ανάγκη- και ύστερα ότι σου κατέβη την έκανες ιστορία και με βάση ποιούς; Σε πασίγνωστους ήρωες και δεν αναφέρομαι μονάχα στον Wolverine.

    Φίλε μου δεν φταις εσύ. Φταίει η εταιρία που σε προσέλαβε, για να αναλάβεις ένα τέτοιο project που είναι η επαναφορά ενός πολύ πετυχημένου χαρακτήρα.Ίσως, να φταίει ο πανικός που ακολούθησε την πτώση των πωλήσεων, μετά το θάνατο του Logan και δεν τους κατηγορώ για αυτό. Διότι αν μια εταιρία δεν πάει καλά, τότε θα απολυθεί κόσμος. Και στην Αμερική, τα πράγματα είναι πολύ σκληρότερα για τους ανέργους από ότι εδώ. Όμως έστω και για αυτό θα έπρεπε να δουλέψεις και μάλιστα πάρα πολύ.Αν όμως εσύ θεωρείσαι πετυχημένος, τότε δεν φταις εσύ.Αλλά η αποβλάκωση που ίσως υπάρχει εκεί πέρα και η οποία, μαζί με τα άλλα θα έχει αναδείξει και εσένα.

  Δεν σεβάστηκες τους χαρακτήρες και έκανες ότι έκανες. Δεν σεβάστηκες τουλάχιστον την υπέροχη πένα του Comic Artist και τον κόπο του, προκειμένου να σηκώσει το ανεκδιήγητο σενάριό σου; Όχι και ξέρεις και κάτι άλλο; Στην ουσία την κατέστρεψες, όπως επίσης και τα υπόλοιπα.Αλλά τι αναφέρω εγώ, μια απλή αναγνώστρια κόμικ; Το μόνο που μπορώ να πω φίλε μου είναι, ότι όλους τους ήρωες του τεύχους σου τους έχεις ήδη καταδικάσει ξανά σε θάνατο.:(

 

            Το λοιπόν, για να τελειώνουμε με τις αηδίες και την λόξα εκείνων που πιστεύουν ότι είναι Σεναριογράφοι (ενώ στην πραγματικότητα, οι ιστορίες  που γράφουν δεν διαβάζονται ούτε από την ίδια τους την μητέρα)Σας συστήνω ταπεινά να διαβάσετε τα εξής κόμικ::)

1)Το Prodigαl Child με τον έφηβο Logan το οποίο κόμικ είναι ιαπωνικό manga. Δείτε σχέδιο, διαβάσετε ιστορία και θα πάθετε την πλάκα σας .Θα τρίβετε τα μάτια σας .Έτσι για να αναδεικνύουμε σοβαρότατες δουλειές με σεβασμό και στον ήρωα και στην συγκεκριμένη Τέχνη και στους αναγνώστες.:xm:

2)To Lone Wolf and the Cup. Τα σχόλια είναι περιττά –Είναι αριστούργημα τι να κάνουμε.:up:

3)Το Θηρίο στο τωρινό τεύχος του Μπλε Κομήτη το οποίο είναι άρτιο κόμικ.Και από μεριάς σεναρίου και από μεριάς φαντασίας και από μεριάς συναισθημάτων συνοδευμένο από υπέροχα μηνύματα που σε κάνουν πραγματικά να το χαίρεσαι. :up:Όχι εκείνα τα χάλια που πρόκειται να εκδώσει η Marvel και το κάνουν και βούκινο «Ήμαρτον Κύριε» όπως θα έλεγε ο γνωστός δημοσιογράφος και αθλητικογράφος Γεωργίου speaking .

 

Υ.Σ Α έμαθα ότι ο Wolverine θα παλεύει μαζί με τον Κόναν τον Βάρβαρο στοιχείο το οποίο θα αγνοήσω. :blabla: 

 

 

Επεξεργασία από ΤασίαΚούτ
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.