Μετάβαση στο περιεχόμενο

BATMAN: THE MAN WHO LAUGHS [ ED BRUBAKER, DOUG MAHNKE ]


Θρηνωδός

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  30604
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  536
  • Content Count:  6810
  • Reputation:   55497
  • Achievement Points:  6810
  • Days Won:  161
  • With Us For:  3397 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Themanwholaughs-thumb-430xauto-3312.jpg

 

Το Batman: The Man Who Laughs μας το ανέφερε ο kwtsos το μακρινό 2013, ενώ ο christs το βρήκε πολύ καλό και αναρωτήθηκε αν υπάρχει παρουσίαση για να την κάνει. :) Αν και κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2005, συγκαταλέγεται πλέον στις κλασσικές ιστορίες Batman που πρέπει να διαβάσει κάθε bat fan ή μη, αφού στις διάφορες λίστες φιγουράρει δίπλα στο Killing Joke, το Hush, το Dark Knight και το Long Halloween. 

 

Ποιοί; Πότε; 

 

Ο γνωστός σε πολλούς από μας Ed Brubaker (Fade Out, Sleeper,Criminal) γράφει μια ακόμα μπατμανική ιστορία μετά το run του στο Batman #582-586, το Gotham Knights, το Gotham Noir, το Gotham Central και κάποια περάσματα στο Detective Comics. Συνεργαζόμενος με τον σχεδιαστή Doug Mahnke (Batman, Black Adam, Final Crisis, Green Lantern, JLA) και με τον David Baron στον χρωματισμό κυκλοφορεί το one-shot των 64 σελίδων στις 9 Φεβρουαρίου του 2005. Από τότε έχει κυκλοφορήσει σε tpb & hc μαζί με τα detective Comics #784-786 που περιέχουν το arc "Made of Wood" με πρωταγωνιστές τον Batman και τον Green Lantern, πάλι σε σενάριο του Brubaker και σχέδιο αυτή τη φορά από τον Patrick Zircher. 

 

6.jpg5.jpg

 

Τι γίνεται;

 

Η ιστορία λαμβάνει μέρος ακριβώς μετά το Year One των Miller/Mazzucchelli και κάποια στιγμή μετά το Killing Joke των Moore/Bolland, ενώ ανήκει στο continuity μετά το Zero Hour. Αποτελεί την πρώτη σύγκρουση του Νυχτερίδα με έναν πρασινομάλλη τρελό κακοποιό τον οποίο οι μπάτσοι έχουν ονομάσει the Joker και κάνει μπόλικες αναφορές στο Killing Joke, τον Red Hood και την πτώση στα τοξικά απόβλητα. Ο Τζόκερ απειλεί ότι θα σκοτώνει συγκεκριμένα άτομα συγκεκριμένες ώρες και ο Μπάτμαν προσπαθεί να τον σταματήσει, με το κλασικό σχέδιο καταστροφής που αποκαλύπτεται λίγο πριν το τέλος. 

 

7.jpg8.jpg

 

Η ιστορία είναι αρκετά γραμμική χωρίς την τρελή ανατροπή. Παρόλο που λείπει αυτό το απρόβλεπτο twist, η αφήγηση ρολάρει όμορφα και το κόμικ τελειώνει πριν το καταλάβεις ενώ έχει και τις στιγμές του. Το σχέδιο είναι συμπαθητικό και κατάλληλο για την νουάρ αισθητική του αγαπημένου μας αντιήρωα, χωρίς όμως να είναι αξιομνημόνευτο με εξαίρεση 5-6 φοβερά καρέ. Αν και πέρασα καλά διαβάζοντας το, διαφωνώ έντονα με την άποψη ότι μπαίνει στο πάνθεον των ιστοριών Μπάτμαν. Σαφώς καλύτερη από όλες τις ιστορίες μαζικής κατανάλωσης, μπόλικα σκαλιά κάτω από αριστουργήματα όπως το dark knight ή το death in the family. 

 

wiki

dc

 

:alex: 

 

υ.γ.1 Σε μια φάση φαίνεται σε ένα καρέ μια εφημερίδα που πέρα από τον καθαρογραμμένο τίτλο, όλο το υπόλοιπο άρθρο, αν και είναι αρκετά κοντά ώστε να μπορεί να διαβαστεί γράφει fffkgj aksofgj akfos κλπ. Δεν επηρέασε κάπου αλλά το βρήκα μια κακόγουστη λεπτομέρεια που εύκολα θα μπορούσε να αποφευχθεί. Για του λόγου το αληθές:

 

Batman-TMWL-Zone029.jpg

 

 

υ.γ.2 Ενδιαφέρουσα πληροφορία που κάποιοι ίσως ξέρουν. Ο Joker είναι βασισμένος εν μέρει στην ταινία "The Man Who Laughs", ένα αμερικάνικο horror film του 1928 σε σκηνοθεσία του Paul Leni. Αυτό με την σειρά του είναι βασισμένο στο βιβλίο "The Man Who Laughs" του Βίκτορα Ουγκώ (το οποίο έχει προσαρμοστεί ξανά σε κόμικ εκτός του σύμπαντος της DC). Τον τίτλο του κόμικ τον διάλεξε ο Brubaker ως φόρο τιμής στην έμπνευση/ταινία/βιβλίο. :) 

 

Themanwholaughsposter.jpg800px-Man_Who_Laughs_(1869)_v2_Frontis.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.