Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΟΜΙΞ 43 [Βίος & Πολιτεία H' - Ο βασιλιάς του Κλοντάικ - Don Rosa]


Indian

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94405
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

cmx43-960x600-thumb-large.thumb.jpg.dfeb35340e1962ee7adacfcf825326ac.jpg

 

 

 

 

           Μια ιστορία που έγραψε και σχεδίασε ο Ντον Ρόσα

           Μια ιστορία σε σενάριο του Γιενς Χάνσεγκαρντ και σχέδιο του Μάρκο Ρότα

           Ο Βίκαρ εικονογραφεί ένα σενάριο του Τέρρυ Λάμπαν

           Ένα σενάριο του Γκορμ Τράνσγκααρντ εικονογραφημένο από τον Κάρλος Μότα

           Μια ιστορία που έγραψε και σχεδίασε ο Νόελ Βαν Χορν

           Ένα σενάριο του Φρανσουά Κορτετζάνι εικονογραφημένο από τον Ντάαν Γίππες και τον Ούλριχ Σρέντερ

           Μια ιστορία που έγραψε και σχεδίασε ο Ντον Ρόσα

 

Το αγαπημένο περιοδικό μικρών και μεγάλων από αυτή την Τετάρτη 31/1 στα περίπτερα.

 

 

:beer: 

Επεξεργασία από Indian
  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94405
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Και ήρθε επιτέλους το πολυπόθητο επεισόδιο στο οποίο ο νεαρός Σκρουτζ γίνεται ο "Βασιλιάς του Κλοντάικ". Ο ήρωάς μας ταξιδεύει μέχρι τον παγωμένο Βορρά για να δοκιμάσει την τύχη του σαν χρυσοθήρας. Φτάνοντας στο Ντώσον θα κάνει ενδιαφέρουσες γνωριμίες που θα του αλλάξουν κάπως την ζωή. Θα γνωρίσει τον Γλίτσα Λέρα,ο οποίος θα του δώσει το πρώτο (και τελευταίο) δάνειο για να ξεκινήσει (και θα του γίνει εφιάλτης),καθώς και τον μοναδικό ανεκπλήρωτο έρωτα της ζωής του,την χρυσή Γκόλντυ. Με περιέργεια κι αγωνία θα διαβάσουμε τις κακουχίες και την ταλαιπωρία που θα συναντήσει,προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Να βρει,δηλαδή,τον πρώτο του σβώλο χρυσού,που θα τον διαγράψει μία για πάντα από τον κατάλογο των φτωχών και θα τον εντάξει στο πάνθεον των κροίσων. Στο συγκεκριμένο σενάριο,ο μεγάλος Don φροντίζει να δώσει στον Σκρουτζ αυτό που λαχταρά κι αυτό που περίμενε ο κάθε αναγνώστης εδώ και τόσα επεισόδια. Κι εδώ το χιούμορ δίνεται απλόχερα,ενώ η ροή της υπόθεσης και η περιπέτεια κυλάνε εξαιρετικά. Πολύ δυνατή σκηνή στο ποταμόπλοιο. Βαθιά ανθρώπινη. :respect: Το σχέδιο είναι άξιο θαυμασμού.

 

Στον "Αιφνιδιαστικό έλεγχο" ο Ντόναλντ ταξιδεύει με το τρένο και χάνοντας την στάση του για την Λιμνούπολη,κατεβαίνει σε μία μικρή πόλη της επαρχίας,όπου η βρωμιά και η έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον βρίσκονται στο ζενίθ. Ο Δήμαρχος της πόλης αυτής μαθαίνει ότι πρόκειται να έρθει ένας υπάλληλος από την περιβαλλοντική υπηρεσία ο οποίος θα πραγματοποιήσει έλεγχο. Νομίζοντας λοιπόν ότι αυτός ο υπάλληλος είναι ο Ντόναλντ,προσπαθεί να του προσφέρει χίλιες δύο ανέσεις προκειμένου να μην του επιβάλει κάποιο πρόστιμο. Οι ευτράπελες καταστάσεις δεν θα αργήσουν να συμβούν,όταν αριβάρει κι ο πραγματικός ελεγκτής. Το συγκεκριμένο σενάριο είχε πλάκα,αλλά ήταν αρκετά απλοϊκό. Δεν προσέφερε εκπλήξεις στον αναγνώστη,καθώς είναι κάτι που το έχουμε διαβάσει και σε άλλες ιστορίες,όπως επίσης το έχουμε δει και στον κινηματογράφο. Σίγουρα όμως διαβάζεται ευχάριστα. Πολύ καλό το σχέδιο του Marco Rota.

 

Η μανία των reality shows χτύπησε και την Λιμνούπολη στα "Παπιά της διπλανής πόρτας". Ο Ντόναλντ διαβάζει στην εφημερίδα ότι ένας καναλάρχης θέλει να κάνει μία εκπομπή,στην οποία οι κάμερες θα καταγράφουν την καθημερινότητα μίας οικογένειας. Έτσι αποφασίζει να λάβει μέρος. Μπροστά όμως στην μαγεία της δημοσιότητας,τα τρία ανιψάκια δεν βγάζουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα,με σκοπό να εντυπωσιάσουν. Το ίδιο κι ο θείος τους,ο οποίος γίνεται άλλο παπί,προκειμένου να φέρει νούμερα τηλεθέασης στο κανάλι και να γίνει το πρόσωπο της ημέρας. Αυτό όμως θα του γυρίσει μπούμερανγκ. Σενάριο που σατιρίζει τα ρηχά παιχνίδια αδιακρισίας,αλλά κι εκείνους που λαμβάνουν μέρος σε αυτά. Γενικά δεν μου έκανε κλικ και δεν είχε μεγάλη φαντασία. Σαφώς πολύ καλύτερο από το σενάριο ήταν το σχέδιο του μεγάλου Vicar.

 

Ό,τι πρέπει για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου η ιστορία "Φίλησέ με,τώρα!". Ο Ντόναλντ πάει βόλτα με την καλή του στο Λούνα Παρκ. Κάποια στιγμή που η Νταίζυ μένει μόνη της δέχεται ένα ακαταμάχητο κι επίμονο φλερτ από έναν φλογερό τσιγγάνο,κάτι που εκνευρίζει εξαιρετικά την συμβία του,που κάνει μάγια στην πρωταγωνίστριά μας και την καταριέται να μην μπορέσει να ξαναφιληθεί ποτέ. Όταν το μαθαίνει ο Ντόναλντ,αφού πρώτα ελέγχει ατυχώς αν η μαγεία έπιασε,ξεκινάει μία τεράστια προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα. Πρωτότυπο θα χαρακτήριζα το σενάριο αυτό και με κράτησε μέχρι το τελευταίο καρέ. Εκτός από χιούμορ,είχε κι έξυπνη ροή,χωρίς να επαναλαμβάνεται. Το φινάλε είναι γλυκό,κωμικότατο,αλλά θα το προτιμούσα λιγότερο εύκολο. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο. 

 

Και για να μην ξεχνάμε τον κρύο καιρό που διανύουμε,έρχονται οι "Μαγικοί γίγαντες του πάγου" για να μας τον θυμίσουν. :P Η Μάτζικα απέκτησε ένα ειδικό μαγικό ραβδί κι εμφανίστηκε μπροστά από το θησαυροφυλάκιο του θείου Σκρουτζ. Δείχνοντας το μεγάλο μένος της,με την βοήθεια του ραβδιού αυτού,φέρνει σφοδρή χιονοθύελλα επάνω στον λόφο Αμαξοφονιά και ξυπνάει μερικούς κατεψυγμένους γίγαντες που επιχειρούν να ανοίξουν την καρδιά της αυτοκρατορίας του πρωταγωνιστή μας,σαν αβγό. Ο Σκρουτζ είναι μόνος του κι ανυπεράσπιστος. Θα καταφέρει άραγε να νικήσει της δυνάμεις της μαγείας ή θα είναι η πρώτη φορά που θα ηττηθεί? :thinking: Κλασικό σενάριο που περιγράφει την αιώνια κόντρα του Λιμνοπολίτη κροίσου και της Ιταλίδας μάγισσας. Η μάχη είναι ανελέητη από το πρώτο κιόλας καρέ. Η Μάτζικα παίζει τα ρέστα της και προσπαθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει να αποκτήσει την πρώτη δεκάρα. Το φινάλε,ομολογώ ότι το ήθελα περισσότερο έξυπνο. Το σχέδιο ήταν μέτριο προς καλό.

 

Έρχονται οι "Εκπτώσεις του αιώνα" και η Μίννι καλεί τον αγαπημένο της να την συνοδεύσει στο εμπορικό κέντρο για να την βοηθήσει στο κουβάλημα. Εκείνος αναζητά στο πρόσωπο του καλού του φίλου Γκούφυ,μία έξτρα βοήθεια,την οποία δεν του την αρνείται. Έτσι οι τρεις τους ετοιμάζονται να ξεχυθούν στα μαγαζιά και το σαφάρι της αναζήτησης της καλής τιμής μόλις αρχίζει. Πολύ σύντομη ιστορία για να την κρίνουμε εκ του ασφαλούς. Σατιρίζει την καταναλωτική μανία που πιάνει άντρες και γυναίκες στις εκπτώσεις και τις διάφορες Black Fridays. Περισσότερο έχει γελοιογραφική υφή,παρά μία στρωτή υπόθεση. Σε αυτό τον τομέα το πετυχαίνει. Γενικά όμως δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Και γι'άλλη μία φορά,ένα μέτριο σχέδιο του Jippes.

 

Και φτάνουμε στο "Ζήτημα βαρύτητας",του Don Rosa. Η Μάτζικα,σε μία από τις πολλές επισκέψεις της στην Λιμνούπολη,εισβάλει στο θησαυροφυλάκιο του θείου Σκρουτζ και με την βοήθεια ενός ραβδιού,αλλάζει τους νόμους της Φυσικής σ'εκείνον και στον ανιψιό του τον Ντόναλντ. Έτσι τα δύο παπιά βρίσκονται να περπατούν στους...τοίχους και ανήμποροι να αντιδράσουν βλέπουν την σατανική μάγισσα να φεύγει μαζί με την πρώτη δεκάρα. Από εκεί και πέρα,ο αγώνας δρόμου που θα εξελιχθεί πιστεύω ότι θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Προσωπικά είναι από τις αγαπημένες μου ιστορίες του μεγάλου δημιουργού από το Κεντάκι. Εκτός ότι καταπιάνεται με τους νόμους της φύσης και δείχνει πώς θα ήταν τα πράγματα εάν δεν ίσχυαν,φανερώνει και την οξυδέρκεια που έχουν οι Ντακ στο να επιλύσουν αυτό το δύσκολο πρόβλημα που τους προέκυψε. :respect: Κι όλα αυτά με μία υπέροχη δόση αφοπλιστικού χιούμορ τόσο σε επίπεδο σεναρίου,όσο και στο εξαιρετικό σχέδιο.  

 


:beer: 

  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33963
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4287 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Ακριβώς την ημέρα που μας κουνούσε το μαντήλι (καλαματιανό) ο πρώτος μήνας του 2018 κυκλοφόρισε το νέο τεύχος του μηνιαίου ΚΟΜΙΞ με εφτά (7) ιστορίες με ήρωες παπιά, ποντίκια και άλλα ανθρωποειδή και μη μέλη της γήινης πανίδας. Το εξώφυλλο ανήκει πάλι στην κατηγορία ΟΥΓΚ! προσφορά του @Indian... 

tn_KOMIXB_0043.jpg

Και τώρα ας ταξιδέψουμε μαζί στις εκατό έγχρωμες σελίδες του για να δούμε αν άξιζε που καταθέσαμε τον οβολό μας στον περιπτερά-ψιλικατζή-κιόσκι-δε ξέρω με ποιον άλλο τρόπο μπορεί να ήρθε στα χέρια σας το τευχίδιον...

Ο Βίος και η Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Η' επεισόδιο: "Ο Βασιλιάς του Κλοντάικ."


Ο νεαρός Σκρουτζ φτάνει στο Κλοντάικ όπου γνωρίζει τον Γλίτσα Λέρα και την "Χρυσή" Γκόλντυ Ο' Κιλτ. Στήνει την βάση του στον Χείμαρρο της Αγωνίας. Καθώς οργανώνει το ορυχείο του θα τα βάλει με τον Γλίτσα Λέρα καταστρέφοντας το πλωτό καζίνο του (μάλλον). Η Γκόλντυ βλέπει πιο βαθειά από την σκληρή εικόνα που βγάζει προς τα έξω ο Σκρουτζ και ένα μονόπλευρο ,για την ώρα, ειδύλλιο ξεκινάει. Το τέλος της ιστορίας δεν είναι παρα μόνο η αρχή της επόμενης περιπέτειας.

Εντυπώσεις.

Ίσως οι δύο καλύτερες και χαρακτηριστικότερες σκηνές του Βίου βρίσκονται σε αυτό το επεισόδιο. Πρώτο στην καρδιά μου το καρέ που του ανεβαίνει του ήρωα μας ,επιεικής περιγραφή, το αίμα στο κεφάλι. Διότι είμαι σίγουρος ότι θα τρομάξω άμα μάθω πραγματικά τι σκεφτότανε. Την λάτρεψα αυτή την έκρηξη της ευαίσθητης πλευράς του. Η άλλη είναι η σκηνή που κοσμεί και το εξώφυλλο του τεύχους. Περιττό να πω αν μου άρεσε η ιστορία... :D 

"Αιφνιδιαστικός έλεγχος."

Ο Ντόναλντ γύριζοντας στην Λιμνούπολη με το τρένο τον παίρνει ο ύπνος και καταλήγει σε μία πόλη που δε σέβεται καθόλου το περιβάλλον. Ο Δήμαρχός της ,δάσκαλος της παρανομίας, τον περνάει για τον επόπτη που ήρθε συγκαλυμένος για να περιβαντολογικό έλεγχο. Αφού καλύπτουν όπως όπως τις παρανομίες τους έχουν το παπί μας μη στάξει και μη βρέξει... Μέχρι να εμφανιστεί ο αληθινός επόπτης και ο Ντόναλντ να πάρει άρον-άρον το τρένο της επιστροφής. 

Εντύπωσεις.

Μέτρια ιστορία με άνευρο σενάριο και χαρακτήρες. Η έλλειψη οξύνοιας του Ντόναλντ δίνεται με πολύ αρνητικό και ενοχλητικό τρόπο. Το μόνο θετικό της στοιχείο; Το οικολογικό μήνυμα που προσπαθεί να περάσει.
 

"Τα παπιά της διπλανής πόρτας."

Ο Ντόναλντ παρασύρρεται από την στιγμιαία δημοσιότητα που δίνουν τα reality show και μπλέκει εαυτόν και ανηψάκια σε ένα παιχνίδι εφήμερης δημοσιότητας με αρνητικό αντίκτυπο.

Εντυπώσεις.

Ιστορία που προσπαθεί να διδάξει ,με καθόλου επιτυχημένο τρόπο, την εύπλαστη και με ημερομηνία σύντομης λήξης της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιοποιήση της προσωπικής ζωής. Άνευρη ιστορία με προχειρογραμμένο σενάριο.

"Φίλησέ με τώρα!"

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην Λιμνούπολη και το παπί μας πάει να πάρει την εκλεκτή της καρδιάς του και να την συνοδεύσει στο λούνα παρκ. Την ώρα που επιστρέφει στο αμάξι για να πάρει τα κλειδιά του ένας δανδής καζανόβας την πέφτει στην Νταίζυ. Η καλή του όμως της κάνει μάγια ώστε να μη μπορέσει να φιληθεί ξανά. 

Εντυπώσεις.

Συμπαθητική ιστορία με διάφορα ευτράπελα που ίσως σκάσουν κάποιο μειδίαμα στα χείλη. Σεναριακά μέτρια. 

"Οι μαγικοί γίγαντες του πάγου."

Η Μάτζικα εξαπολύει μία επίθεση πολικού ψύχους στο θησαυροφυλάκιο στην τελευταιά της απόπειρα να πάρει στα χέρια της την τυχερή δεκάρα του Σκρουτζ. Εκεί που όλα δείχνουν να έχουν τελειώσει έρχεται το ίδιο του το χρήμα για να τον σώσει την τελευταία στιγμή.

Εντυπώσεις.

Σίγουρα η Ιταλίδα μάγισσα από τον Βεζούβιο έχει πρωταγωνιστήσει σε καλύτερες ιστορίες. Την εν λόγω ολιγοσέλιδη την βρήκα συμπαθητική και ,λίγο, ευχάριστη. 

"Οι εκπτώσεις του αιώνα."

Είναι Σάββατο πρωι και ο Μίκυ ετοιμάζεται να χαλαρώσει χαζεύοντας τηλεόραση. Η Μίννι έχει διάθεση για ψώνια όμως λόγω εκπτώσεων. Ο Μίκυ ζητά την συμπαράσταση του Γκούφυ και τελικά οι δύο φίλοι καταλήγουν να αγοράσουν περισσότερα πράγματα από την Μίννι. 

Εντυπώσεις.

Ιστόρια που επικεντρώνεται με ευχάριστο τρόπο στην καταναλωτική μανία που πιάνει τον κόσμο σε περίοδο εκπτώσεων. Ψιλομετριοκαλούτσικη.

"Ζήτημα βαρύτητας."

Η Μάτζικα φέρνει τα κάτω πλαγίως και επάνω παίζοντας με την βαρύτητα σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποκτήσει το πρώτο νόμισμα του πιο πλούσιου παπιού των κόμικς. 

Εντυπώσεις.

Διασκεδαστικόταη, πρωτότυπη και άκρως απολαυστική η παρεκτροπή των φυσικών νόμων. Σχέδιο και σενάριο για πολλές υποκλίσεις.

Κλείνοντας...

6.8/10 Θα γίνω μονότονος αλλά η υπέροχη αρχή και το διασκεδαστικότατο τέλος δε σώζουν το τεύχος από την μετριότητα...

:hop::hop::hop: 

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.