Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥS 190 [Το τέρας των πάγων των Fausto Vitaliano & Giampaolo Soldati]


Indian

Πώς βαθμολογείτε το τεύχος 190;  

7 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  758
  • Content Count:  12966
  • Reputation:   94909
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4645 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

mm190-960x600-thumb-large.thumb.jpg.3edee85aa2625fc263799891f596238e.jpg

 

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 

  • ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ
    ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΠΑΓΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΛΙΩΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΝΩ Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
  • ΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ
    ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ, ΕΧΕΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ
  • ΖΟΜΠΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ
    Ο ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΙΩΣΕΙ
  • ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ
    Ο ΜΙΚΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΗΤ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΙΚΥ ΣΙΤΥ
  • ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
    Η ΜΑΤΖΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ

 

 

Οι πρώτες σελίδες της κεντρικής ιστορίας

5a8162d1dbe05_(1).thumb.jpg.e0da0a5048fce7242d283bba7949a535.jpg5a8162d3ce6db_(2).thumb.jpg.3cbd09cb7f7705e61dcc4d43b3b100ed.jpg5a8162d68c93a_(3).thumb.jpg.e2450a5ef2ba8437b10e88fc78b29b77.jpg

5a8162d8a2048_(4).thumb.jpg.c563d09bf91ab8cb382af1528eaf4c5f.jpg5a8162daacab0_(5).thumb.jpg.407e3bbc298cd3e076f362c5f96d46dc.jpg5a8162dc64886_(6).thumb.jpg.ac89faf64304f519a723019070fe90d9.jpg

 

 

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου (Νο. 190)
dionik_inducks_small.png

 

 

:beer: 

Επεξεργασία από PhantomDuck
Inducks + poll
  • Like 7
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  758
  • Content Count:  12966
  • Reputation:   94909
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4645 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Το τεύχος ξεκινάει με το "Τέρας των πάγων",μία ιστορία από το σύμπαν των Ντακ που διαδραματίζεται σε ΠΟΛΥ χαμηλές θερμοκρασίες. Το φαινόμενο της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων είναι κάτι που ανησυχεί τους επιστήμονες όλου του κόσμου. Ο θείος Σκρουτζ όμως βρίσκει μία σπουδαία ευκαιρία για να κάνει bussiness. Στήνει λοιπόν ένα τεράστιο θεματικό πάρκο επάνω σε ένα παγόβουνο που έχει αποκοπεί από τους αιώνιους πάγους της Ανταρκτικής. Όταν όμως,αυτός κι ο Ντόναλντ,επισκέπτεται το πάρκο,θα μπλέξουν σε μία μεγάλη περιπέτεια,καθώς με το λιώσιμο των πάγων η φύση θα ξυπνήσει καλά κρυμμένα μυστικά που θα αναζητήσουν εκδίκηση. Η ιστορία ξεκινάει με κοιλιά στην αρχή,αλλά όσο κυλάνε οι σελίδες αρχίζει να παίρνει ενδιαφέρουσα χροιά. Δυστυχώς όμως το φινάλε είναι πιο κρύο κι από τους πάγους των Πόλων. Καιρό είχα να διαβάσω ένα τόσο κακό τέλος. :( Σχεδιαστικά ήταν μέτρια προς καλή.

 

Για την συνέχεια έχουμε το "Παγόβουνο από πλαστικό",με πρωταγωνιστή τον ιδιοφυή ντετέκτιβ Μίκυ και την πολύ καταλυτική παρουσία του Ήτα-Βήτα,αλλά και την Σέμη την Σημύδα,την οποία είχαμε γνωρίσει στην ιστορία "Η Οδύσσεια των φυτών". Τα πολλά πεταμένα πλαστικά απορρίμματα έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο βουνό στον Ειρηνικό ωκεανό,το οποίο κατευθύνεται προς το Μίκυ Σίτυ. Ο Δήμαρχος της πόλης πήρε πρωτοβουλία και προκήρυξε έναν διαγωνισμό,με σκοπό να ανατεθεί σε κάποιον να τεμαχίσει τον σωρό αυτό και να τον καταστρέψει πριν φτάσει στην πόλη. Ο ανάδοχος βρίσκεται κι ενώ όλα δείχνουν να πηγαίνουν κατά το δοκούν,κάποιες ενδείξεις φανερώνουν στον πρωταγωνιστή μας ότι κάτι δεν πάει καλά κι ότι κάτι μυστηριώδες συμβαίνει. Χαριτωμένη ιστορία,που περνάει μηνύματα υπέρ της οικολογίας του πλανήτη μας. Η πλοκή κυλάει όμορφα,χωρίς να κουράζει,ενώ δεν λείπει και το plot twist όσο πλησιάζουμε στο φινάλε. Ενδιαφέρουσα προσθήκη η Σέμη,βοήθησε τα μέγιστα στην εξέλιξη του μύθου. Το σχέδιο είναι πολύ όμορφο.

 

Οι ιστορίες που διαδραματίζονται στο λευκό τοπίο συνεχίζονται κι αυτή την φορά επισκεπτόμαστε το Παπιοχώρι,στην ιστορία με τίτλο "Ζόμπι στο χιόνι". Η άνοιξη αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της δειλά-δειλά στο χωριό,γεγονός που δεν αρέσει καθόλου στον Τζούνιορ,μιας και δεν θέλει να λιώσει ο χιονάνθρωπος που έχει φτιάξει. Ταυτόχρονα,ένας σκηνοθέτης κάνει την εμφάνισή του και παίρνει από τον Δήμαρχο την άδεια να βάλει παντού κάμερες με σκοπό να κάνει την ζωή των κατοίκων,reality show. Αυτές οι δύο καταστάσεις,μαζί με την ευπιστία και την αφέλεια των παιδιών στα μεταφυσικά ζητήματα,συνδυάζονται όμορφα και μας δίνουν κωμικές σκηνές,φτάνοντας σε ένα ανθρώπινο αλλά και μεταφυσικό φινάλε. Σίγουρα το συγκεκριμένο σενάριο δεν είναι κι από τα καλύτερα του Τζούνιορ,έχει όμως μερικά στοιχεία που το κάνουν ευχάριστο στην ανάγνωση. Σχεδιαστικά η ιστορία δεν ήταν άσχημη. Νομίζω όμως ότι θα μπορούσε να ήταν καλύτερη.

 

Στο "Άγριο κυνηγητό" ο αναγνώστης μεταφέρεται στο Μίκυ Σίτυ την ώρα που ο Μαύρος Πητ,κουβαλώντας έναν περίεργο σάκο,καταδιώκεται από την Νέμεσή του,τον δαιμόνιο ντετέκτιβ Μίκυ. Η μάχη είναι εξαιρετικά σύντομη,ενώ το φινάλε είναι μεν ανατρεπτικό,αλλά δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν ήταν αναμενόμενο. Η μικρή σε έκταση υπόθεση δεν με ενθουσίασε. Την βρήκα χλιαρή και με μικρή αίσθηση του χιούμορ. Σίγουρα δεν θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μου για πολύ καιρό. Το σχέδιο από την άλλη είναι εκφραστικό κι αξιόλογο.

 

Στο τέλος βρίσκουμε τα "Παγωμένα κεφάλαια". Ενώ ο θείος Σκρουτζ απολαμβάνει,μαζί με τα τρία ανιψάκια,τους τόνους από χρήματα που είναι σωρευμένα στο θησαυροφυλάκιο,η Μάτζικα (μέσα στην πρωτοτυπία :P ) σχεδιάζει μαζί με μία φίλη της έναν τρόπο για να αποκτήσουν την πρώτη του δεκάρα. Δημιουργούν λοιπόν ένα μαγικό φίλτρο το οποίο σκοπεύουν να το ρίξουν σε όλες τις τράπεζες,στις οποίες έχει χρήματα ο Σκρουτζ,με σκοπό να παγώσουν και να δεσμευτούν όλοι οι λογαριασμοί του. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να τον εκβιάσουν. Κι ενώ αποδεικνύεται ότι ο Σκρουτζ είναι σκληρό καρύδι,τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα όταν οι δύο μάγισσες δίνουν κυριολεκτική ερμηνεία στην λέξη "πάγωμα". Το συγκεκριμένο σενάριο δεν μου έκανε κλικ. Εκτός ότι,σεναριακά,πατάει επάνω σε γνωστά μονοπάτια,η ροή χαρακτηρίζεται από κακής ποιότητας φαντασία και εξαιρετικά πολλές υπερβολές που με έκαναν να βαρεθώ σύντομα. Τόσο ο μεγιστάνας από την Λιμνούπολη,όσο και η Ιταλίδα μάγισσα αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης. Το σχέδιο από την άλλη,δεν ήταν άσχημο. 

 


:beer: 

  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  396
  • Content Count:  4304
  • Reputation:   34100
  • Achievement Points:  4428
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4309 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #190 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο. (Αξιολάτρευτη, αξιαγάπητη και αξιοτίμητη προσφορά του πολυχρονεμένου @ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ...)

tn_MIKYMAOUSE_0190.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Το τέρας των πάγων."


Η ιστορία μας ξεκινά με το ανησυχιτικό λιώσιμο των πάγων των δύό πόλων.

Φυσικό γεγονός που δε σκοπεύει ο Σκρουτζ να μην χρησιμοποιήσει προς όφελος του όπως αναφέρει το εισαγωγικό σημείωμα. Για την ώρα όμως βρίσκομαστε στο αγρόκτημα της Ελβίρας όπου ο μετά από ένα καλό γεύμα Ο Λούντβιχ δίνει διάλεξη συγκρίνοντας τα επίπεδα νοημοσύνης παπιών και όρνιθων. Εστιάζοντας κυρίως στις γαστρονομικές τους προτιμήσεις. Βέβαια οι κότες της γιαγιάς Κουτ έχουν έντονες ενστάσεις περι του θέματος. Μετά το φιλοσοφικό λογύδριο παίρνει τον λόγο ο Σκρουτζ και ανακοινώνει σε όλους ότι αναχωρεί για την Ανταρκτική μαζί με τον Ντόναλντ.



Αλλάζουμε σκηνικό και βρισκόμαστε στο λιμάνι της Λιμνούπολης όπου τα δύο παπιά σαν άλλοι Εσκιμώοι απέπλευσαν. Ο Σκρουτζ ενημερώνει τον μελοντικό κληρονόμο του ότι άγορασε ένα παγωμένο νησάκι στα ανοιχτά της Ανταρκτικής. Εκεί έχτισε ένα θεματικό πάρκο πολικού τύπου με διάφορες ατραξιόν και καταστήματα πώλησης αναμνηστικών. Μετά την ξενάγηση που έκανε στον ανηψιό του καταφτάνουν και οι δημοσιογράφοι όπου απολαμβάνουν ,περιέργως, έναν πλούσιο μπουφέ πριν ξεναγηθούν στο πάρκο. Επίσης όπως πάντα συνιθίζεται ο Ντόναλντ γίνεται το παπί για όλες τις δουλειές απλά με πιο εξευγενισμένο τίτλο. Η χαρά του δε λέγεται.

Μεταφερόμαστε έξω από τον θόλο του πάρκου όπου το φαινόμενο του θερμοκηπίου ξυπνάει μία μεγάλη πολύ σαύρα που μόνο ήρεμη δε την λες. Η παρουσία του πάρκου δε της είναι αρεστή και κάνει αγώνα να το ξεφορτωθεί μαζί με το περιεχόμενό της. Δηλαδή ιδιοκτήτη, δημοσιογράφους και παπί γενικών καθηκόντων. Απόπειρες διάσωσης εν πλω και δια αέρος αποτυγχάνουν για να καταλήξουν στην πιο απέλπιδα λύση που τους μένει. Να ταίσουν ποπ-κορν το ζωντανό ώστε να μεταμορφωθεί σε προιστορικό κοτόπουλο. Παραδόξως η θεωρία του Λούντβιχ ήταν σωστή και η προιστορική όρνιθα θα κάνει καλή παρέα με τις κότες της Γιαγιάς Ντακ όπως λένε θείος και ανηψιός κατά την διάρκεια της επιστροφής τους. Είναι όμως έτσι;



"Το παγόβουνο από πλαστικό."

Ο Ήτα-Βήτα επισκέπτεται τον Μίκυ και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν το Μίκυ Σίτυ από την πλαστική ρύπανση, τον πλανήτη μίας παλιάς τους φίλης από μετεωρίτες και να αποκαλύψουν το μυστικό ενός ευαίσθητου οικολόγου. 

"Ζόμπι στο χιόνι."

Ο Τζούνιορ και οι φίλοι του ζουν μία παγωμένη περπέτεια reality τύπου ενώ προσπαθούν να βρουν τρόπο να μη λυώσει ο χιονάνθρωπός τους λόγω της Άνοιξης. Επίσης αποκαλύπτουν μία τηλεοπτική συνομοσία με αίσια έκβαση.

"Άγριο κυνηγητό."

Ο Μίκυ κυνηγαέι τον Μαύρο Πητ και πέφτουν και οι δύο σε αδιέξοδο. Αρχίζει μία σύζητηση περι φυσικής αγωγής. Έπειτα οι ρόλοι αντιστρέφονται αφήνοντας σοκαρισμένους τους Ροκ Νταμάρη και Τζον Χειροπαίδαρο.

"Παγωμένα κεφάλαια."

Η Ιταλίδα μάγισσα από τους πρόποδες του Βεζούβιου κάνει τον βίο αβίωτο στο πιο πλούσιο παπί των κόμικς με την βοήθεια μίας φίλης της. Ο σκληροτράχηλος όμως χρυσοθήρας του Κλοντάικ δε σκοπεύει να μείνει με σταυρωμένα χέρια και να αφήσει απροστάτευτη την περιουσία του. 

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Η πρώτη ιστορία είχε αρκετά καλά σεναριακά στοιχεία που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν σε ένα επιτυχημένο ανάγνωσμα. Απότυχε. Καλή η προιστορική επιλογή ερπετού αλλά πολλά τα αρνητικά στην χρήση του που υποσκελίζουν τα θετικά. Θεωρώ ,τώρα που το σκέφτομαι, ότι προσπαθούσε να περάσει και αγωνία μέσω της κλειστοφοβικής αύρας που προσπαθούσε να αποπνεύσει (μα που τα βρίσκω;). Ειδικά η λύση στο τέλος είναι ότι πιο παιδικό και πρόχερο έχω διαβάσει στην ζώη μου.  

Η επίσκεψη του Ήτα-Βήτα στον Μίκυ σηματοδοτεί την αρχή μίας περιπέτειας οικολογικού τύπου με παλιές εξωγήινες γνωριμίες να κάνουν την εμφάνισή τους. Μία αύρα μυστηρίου έρχεται να αβγατίσει το σενάριο σε μία ιστορία που σίγουρα δε συγκαταλέγεται στις καλύτερες του ζεύγους. Περνάει όμως ωραίο οικολογικό μήνυμα. Τρίτη στην σειρά η αγωνιώδης προσπάθεια του Τζούνιορ και των φίλων του να σώσουν τον χιονάνθρωπό τους. Μείγμα αγωνίας και ανθρωπισμού σε μία ευαίσθητη ιστορία σε χιονισμένο φόντο. Προσωπικά μου φάνηκε υπερβολικά μεγάλη. Συμπαθητικούλα όμως. Μόνο άγριο δε το λες το κυνηγητό των δύο άσπονδων εχθρών σε μία ολιγοσέλιδη ιστορία που προσπαθεί να βγάλει γέλιο. Αποτυγχάνει. Τέλος η μαγική σύμπραξη μας δείχνει για άλλη μία φορά για το πως έφτασε ο Σκρουτζ να γίνει αυτό που είναι σε μία καλούτσικη ιστορία που διαβάζεται ευχάριστα.   

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Το τέρας των πάγων."
2. "Παγωμένα κεφάλαια."
3. "Το παγόβουνο από πλαστικό."
4. "Ζόμπι στο χιόνι."
5. "Άγριο κυνηγητό."

6/10
με πολύ επιείκεια. Πραγματικά από τα πιο μέτρια τεύχη της 190άδας. Μας καλόμαθες editor. Μη μας απογοητεύεις.
  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32315
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  102
  • Reputation:   549
  • Achievement Points:  102
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2365 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Προσωπικά μου κέρδισε το ενδιαφέρον προτού ξεκινήσω το διάβασμα πως ο τίτλος όλων των ιστοριών, με εξαίρεση το άγριο κινητό, είχε σχέση με τον πάγο ή το χιόνι.

  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.