Μετάβαση στο περιεχόμενο

ABÉLARD [ RÉGIS HAUTIÈRE, RENAUD DILLIES ]


Manitou

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4346
  • Reputation:   33860
  • Achievement Points:  4413
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Abelard

Abelard.jpg

 

 

Renaud Dillies and Régis Hautière

Art by Renaud Dillies
Written by Regis Hautière

2011 Dillies – Hautière στα Γαλλικά

2012 NBM στα Αγγλικά

128 σελίδες

 

Πρόκειται για ένα graphic novel, το οποίο προλογίζεται στο εξώφυλλο ως ένα «magical graphic novel» και αυτό είναι στην πραγματικότητα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που προτάθηκε για το βραβείο Eisner στην κατηγορία Best U.S. Edition of International Material. 

 

Το Abelard ασχολείται με την ιστορία ενός αφελούς/καλοπροαίρετου νεαρού πουλιού, που γοητεύεται από μια όμορφη κοπέλα – πουλί, την Eppily και θέλει να της κάνει ένα ξεχωριστό δώρο. Οι φίλοι του τον συμβουλεύουν ότι «σε μια τέτοια κοπέλα πρέπει να κάνεις δώρο το φεγγάρι ή, έστω, μια χούφτα αστέρια». Ο  μικρούλης Abelard ξεκινάει λοιπόν ένα ταξίδι, για να πάει στην Αμερική, όπου έχει ακούσει για την ανακάλυψη ιπτάμενων μηχανών. Στόχος του να φέρει στην Eppily τα αστέρια. Τα μόνα εφόδια, που έχει, είναι ένα μαγικό καπέλο, το οποίο κάθε μέρα του δίνει μια συμβουλή μέσω ενός αποφθέγματος, μπόλικη αισιοδοξία και θετική σκέψη.  Στο δρόμο του θα συναντήσει φίλους πολύτιμους, αλλά και εχθρούς επικίνδυνους. Ξεχωρίζει ένας κυνικός αρκούδος, ονόματι Gaston, που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ιστορία.

 

Η ιστορία ξεκινάει αρκετά ανάλαφρα και γλυκά. Στην πορεία, όμως, εξελίσσεται σε ένα υπέροχο—θα τολμήσω να πω—διήγημα σχετικά με τις ανθρώπινες αξίες, την αναζήτηση των ονείρων του καθενός και τον διαρκή αγώνα για να πετύχουμε φαινομενικά ανέφικτους στόχους. Είναι ένα κόμικ – graphic novel, που δεν συστήνεται σε μικρούς αναγνώστες, λόγω και των νοημάτων που μπορούν να χαθούν, αλλά και λόγω της εξέλιξης της ιστορίας, που εκπλήσσει με την βαθύτητά της. Το τέλος δε, θα σας αφήσει με μια έκπληξη για το πόσο βαθύ ήταν αυτό που διαβάσατε. Αναφέρομαι σε αυτό το χάρισμα του δημιουργού, να λέει πολύ σημαντικά πράγματα, χρησιμοποιώντας απλά μέσα και απλούς ήρωες.

 

Το σχέδιο είναι χαρακτηριστικό του Dillies, με χοντρές γραμμές, sketch style στο σχεδιασμό των χαρακτήρων, υπέροχη απεικόνιση των background και έξυπνα ευρήματα, όπως δισέλιδοι χάρτες, που απεικονίζουν το ταξίδι του Abelard. Γενικά αφήνει μια πολύ ωραία αίσθηση, τόσο επιμέρους στα διάφορα καρέ, όσο και γενικά στο σύνολό του.  Επίσης, είναι πολύ ξεκάθαρη η χρήση διαφορετικών χρωμάτων, για να τονιστούν οι διακυμάνσεις στην ψυχολογία των πρωταγωνιστών, καθώς εξελίσσεται η ιστορία.

 

Σαν επιμύθιο, να αναφερθώ στο πιο ωραίο—για εμένα—απόφθεγμα, που βγαίνει από το καπέλο του Abelard στην αρχή της ιστορίας: It’s not because things are difficult that we dare not venture. It s because we dare not venture that they are difficult. 

 

 

Υ.Γ. Την παρουσίαση αυτή την πρωτοέκανα στο Comics Trades την 18/1/2015

 

Ακολουθούν 3 χαρακτηριστικές σελίδες 

 

Abl1.jpgab2.jpgAb3.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • GeoTrou changed the title to ABÉLARD [ RÉGIS HAUTIÈRE, RENAUD DILLIES ]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.