Μετάβαση στο περιεχόμενο
Καλές γιορτές με υγεία και χαμόγελο !! Διαβάστε περισσότερα... ×
Monkey D. Luffy

ONE PIECE: ZOU Arc [ChrisM, Comix Klues, 7/10/2017]

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Πρόκειται για το 28ο μέρος (story arc) του κορυφαίου μάνγκα One Piece και το πρώτο της Yonko σάγκα. Είναι ένα ιδιαίτερης σημασίας κομμάτι της ιστορίας και τους λόγους θα τους αναλύσω στις επόμενες παραγράφους.

 

!Spoiler Alert!

 

5a5a1975766f7_wshonenjump.thumb.png.e912b78a2b266a0aed757faccfeac415.png

To εξώφυλλο τεύχους του Weekly Shonen Jump στο οποίο απεικονίζονται οι τέσσερις Yonko (#2357, 4 Απριλίου 2016)

 

Καταρχάς, τι είναι η Yonko σάγκα; Όπως λέει και ο τίτλος, πρόκειται για τα Κεφάλαια του One Piece στα οποία ο Luffy μπαίνει στα βαθιά νερά των Αυτοκρατόρων του New World, τους ισχυρότερους πειρατές του κόσμου, και πλησιάζει στην εύρεση του τελευταίου νησιού Raftel περισσότερο από ποτέ, όπου, σύμφωνα με τον Gol D. Roger, βρίσκεται ο θρυλικός θησαυρός One Piece!

 

Ας επιστρέψουμε στο αρκ:

 

Έχοντας νικήσει τον Doflamingo στην Dressrosa, οι Πειρατές του Ψάθινου Καπέλου, μαζί με τον Trafalgar Law και τους σαμουράι Kin’emon και Kanjuro από τη χώρα του Wano, συνεχίζουν το ταξίδι τους προς το Zou, ένα «νησί» που στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν γιγαντιαίο ελέφαντα! Εκεί θα βρουν μια ερειπωμένη πόλη και θα συναντήσουν τα μέλη του πληρώματος του Luffy που είχαν μείνει πίσω στο Thousand Sunny στα γεγονότα της Dressrosa, για να το προσέχουν, τα οποία είναι η Nami, ο Brook και ο Chopper, αλλά και τον Momonosuke, που επέβαινε κι αυτός στο πλοίο, τους οποίους είχε προτρέψει ο Law να φύγουν για το Zou. Στο πλήρωμα που είχε μείνει πίσω ανήκε και ο Sanji, ο οποίος δε βρίσκεται στο «νησί» μαζί με τους άλλους, αλλά, για κάποιο λόγο, έχει εξαφανιστεί.

 

Σημείωση: Η νέα του επικήρυξη τον θέλει μόνο ζωντανό!

 

Στο Zou, ο Luffy και οι φίλοι του συναντούν τη φυλή των Mink, ανθρωποειδή με ζωώδη χαρακτηριστικά, και το μακραίωνο πολιτισμό τους, διάρκειας χιλίων ετών. Ο πολιτισμός που έχουν δημιουργήσει όλους αυτούς τους αιώνες ονομάζεται Mokomo Dukemon και αποτελείται από μια μεγάλη πόλη, κάποια ερείπια του αρχαίου τους πολιτισμού και μια πυκνόφυτη περιοχή, που εσωκλείει όλα τα υπόλοιπα, το Δάσος της Φάλαινας (Whale Forest). Κυρίαρχο αξιοθέατο του δάσους είναι ένα τεράστιο δέντρο σε σχήμα φάλαινας!

 

Σημείωση: Η φυλή των Mink αναφέρθηκε, για πρώτη φορά, στο Sabaody Archipelago arc, σε μια λίστα με τους δούλους που προσφέρονταν στη δημοπρασία που έλαβε χώρα στο ομώνυμο νησί.

 

md2.thumb.png.1791a83615db324eeb71799bf7582590.png

Mokomo Dukemon και Whale Forest

 

Οι ζωόμορφοι χαρακτήρες καλωσορίζουν με απρόσμενη θέρμη τον Luffy και την παρέα του, ενώ δείχνουν ιδιαίτερο σεβασμό και ευγνωμοσύνη στον πρώτο, ως τον καπετάνιο του πληρώματος, και αυτό, διότι τα μέλη του πληρώματος που είχαν φτάσει πρώτα στο Zou είχαν σώσει τους κατοίκους του από βέβαιο θάνατο! Έτσι, καταρρίπτεται το στερεότυπο που είχαμε γνωρίσει στο Sabaody Archipelago ότι οι Mink είναι μια φυλή άγριων και αφιλόξενων κανίβαλων.

 

Λογικό επακόλουθο είναι το γεγονός ότι ο Luffy και οι υπόλοιποι ζητούν να μάθουν τι προηγήθηκε της άφιξής τους και προκάλεσε την καταστροφή και ερήμωση της πόλης, αλλά και τα βαριά τους τραύματα. Έτσι, αρχίζει μια εξιστόρηση που θα τους συγκλονίσει όλους και θα τους προσγειώσει στη σκληρή πραγματικότητα των πειρατών που κυβερνούν τη θάλασσα: Ο Jack, το δεξί χέρι του Yonko Kaido, επιτέθηκε με τους Beasts Pirates στο νησί, απαιτώντας να του παραδοθεί ο νίντζα Raizo, αλλά οι Mink αρνήθηκαν δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας νίντζα πάνω στο νησί. Έτσι, ο Jack βάλθηκε να τους εξολοθρεύσει! Τελικά, οι αιμοβόροι πειρατές του Kaido, πριν ολοκληρώσουν τη σφαγή τους, άφησαν το νησί και τους κατοίκους του σε άθλια κατάσταση, για να πάνε άρον άρον να ελευθερώσουν τον Doflamingo από τους Marines, που τον ανέλαβαν μετά την παταγώδη του ήττα από τον Luffy. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι Straw Hats και ιδίως ο Luffy αντιμετωπίστηκαν ως σωτήρες και έγιναν τόσο αγαπητοί στο λαό του Zou.

 

Στη συνέχεια, οι Straw Hats συναντούν τους δυο ηγέτες της φυλής, το Βασιλιά της Μέρας, Inuarashi, και το Βασιλιά της Νύχτας, Nekomamushi, οι οποίοι κυβερνούν εναλλάξ το βασίλειό τους στα διαστήματα της μέρας που δηλώνουν οι τίτλοι τους. Οι δυο ηγέτες υποκλίνονται στην όψη του Momonosuke και αποκαλύπτεται ότι είναι ο διάδοχος του Kozuki Oden, του Μεγάλου Daimyo (=ισχυρός φεουδάρχης άρχοντας) του Kuri, μιας από τις επικράτειες του Wano. Ολόκληρο το ονοματεπώνυμο με τον τίτλο του είναι Λόρδος Kozuki Momonosuke.

 

Εκτός του ότι, τελικά, αποκαλύπτεται ότι, στην πραγματικότητα, ο νίντζα Raizo βρίσκεται στο νησί και ότι όλοι οι Mink βρέθηκαν προ της ολικής εξολόθρευσης, γνωρίζοντας την αλήθεια, μαθαίνουμε και κάτι άλλο, κάτι τελείως συνταρακτικό για την ιστορία του One Piece: την ύπαρξη ενός νέου είδους Ponegliff!

 

rp.png.2caf920f13c97f370b952b6c3b417b7b.png

Το νέο Ponegliff

 

Τα συγκεκριμένα Ponegliff είναι χρώματος βαθυκόκκινου, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που είναι σκούρα μπλε, και ονομάζονται Οδικά Ponegliff (Road Ponegliff). Αν θυμάστε, τα Ponegliff είναι τεράστιοι πέτρινοι κύβοι, που φέρουν γραμμένη την ιστορία του κόσμου σε μια αρχαία γλώσσα, για την οποία λέγεται ότι το μοναδικό άτομο που έχει μείνει στον κόσμο και μπορεί να τη διαβάσει είναι η Nico Robin. Οι γιγάντιοι αυτοί λίθοι είναι διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο και διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:

 

 • Ιστορικά Ponegliff: αποκαλύπτουν τμήματα της αρχαίας ιστορίας, πριν την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης και φέρουν αρχαία μηνύματα. Ένα από αυτά κουβαλά πληροφορίες για τον περίφημο Κενό Αιώνα και το Μεγάλο Βασίλειο, που τόσο πολύ θέλει να αποκρύψει η Παγκόσμια Κυβέρνηση!
 • Καθοδηγητικά Ponegliff: περιέχουν οδηγίες ή στοιχεία για τις τοποθεσίες των Ιστορικών Ponegliff.
 • Οδικά Ponegliff: υπάρχουν τέσσερα σε όλο τον κόσμο και καθένα από αυτά περιέχει τις συντεταγμένες μιας συγκεκριμένης τοποθεσίας. Αν συνδέσει κανείς και τις τέσσερις αυτές τοποθεσίες σε έναν χάρτη, στο σημείο τομής θα εμφανιστεί η τοποθεσία του τελευταίου νησιού της Grand Line, το Raftel!

 

raftel.jpg.ac5935b040aae7458b81bfb5f21f59e7.jpg

Συνδέοντας τα τέσσερα σημεία που υποδεικνύουν οι λίθοι, θα αποκαλυφθεί η τοποθεσία του Raftel

 

Ένα από τα Οδικά Ponegliff είναι κρυμμένο σε μια σπηλιά στο Δέντρο της Φάλαινας και η Robin καταφέρνει να το διαβάσει. Στην ίδια σπηλιά ήταν κρυμμένος και ο νίντζα Raizo, που ήταν ο λόγος που οι σαμουράι ήθελαν να επισκεφθούν το Zou. Ακόμα, αποκαλύπτεται ότι δύο από τις υπόλοιπες τρεις κόκκινες λίθους βρίσκονται στην κατοχή των Yonko Big Mom και Kaido, ενώ η τελευταία έχει χαθεί.

 

Συν τοις άλλοις, μαθαίνουμε από τον Kin’emon ότι ο πατέρας του Momonosuke, ο Λόρδος Kozuki Oden, έπλευσε μαζί με τον Gol D. Roger στο Raftel, όπου ανακάλυψε τα μυστικά του κόσμου. Καθώς ο Kaido επιχείρησε να αποσπάσει αυτές τις πληροφορίες από το λαό του Wano, ο Oden έδωσε τη ζωή του, για να σώσει τις ζωές των υπηκόων του και τα μυστικά του κόσμου χάθηκαν μαζί του. Όμως, ο Βασιλιάς των Τεράτων έγινε δικτάτορας (Shogun) της χώρας.

 

Σημείωση: Οι Nekomamushi και Inuarashi έπλευσαν στην υπηρεσία του Oden μαζί με τον Gol D. Roger και τον Whitebeard στο παρελθόν, όμως δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο Raftel.

 

Τέλος, η ιστορία του λαού του Wano συνδέεται άμεσα με την ιστορία των Ponegliff, καθώς οι αρχαίοι πρόγονοί του ήταν ασυναγώνιστοι λιθοδόμοι και ήταν αυτοί που δημιούργησαν τους τεράστιους αυτούς λίθους και τα μηνύματά τους! Εκτός του ότι μαθαίνουμε τόσα πράγματα για τα Ponegliff και τον κόσμο του One Piece, γενικότερα, το γεγονός και μόνο ότι οι λίθοι αυτές επανέρχονται στο προσκήνιο της ιστορίας μετά από πολύ καιρό είναι κάτι το αξιοσημείωτο! Και, όπως δηλώνει ο Nekomamushi, η Nico Robin θα γίνει το επίκεντρο όλων των ισχυρών πειρατών του κόσμου που επιθυμούν να αποκρυπτογραφήσουν και να αποσπάσουν τα μυστικά των λίθων. Συνεπώς, στο εγγύς μέλλον, η Robin θα διαδραματίσει αρκετά σημαντικό ρόλο στην ιστορία, κάτι που έχει να συμβεί ΠΑΡΑ πολλά χρόνια!

 

Επιστρέφοντας στη δολοφονία του Oden από τον Kaido, ο Λόρδος Momonosuke εκλιπαρεί γονατιστός τον Luffy να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει το Yonko Kaido, μα, πριν ολοκληρώσει, ο Mugiwara του κλείνει το στόμα και τον διακόπτει, για να υποσχεθεί ότι θα συμμαχήσει μαζί του και θα νικήσει το Βασιλιά των Τεράτων. Έτσι, ιδρύεται η Συμμαχία Νίντζα-Πειρατών-Mink-Σαμουράι, για να τον καταστρέψει!

Σαν να μην έφταναν τα τόσα προβλήματα και αποκαλύψεις που συνάντησαν οι ήρωές μας, ο Jack επιστρέφει στο Zou, για να ξεκάνει τους κατοίκους του μια και καλή! Αυτή τη φορά, όμως, αποφασίζει να επιτεθεί στο γιγάντιο ελέφαντα που κουβαλά στις πλάτες του τον πολιτισμό του Zou, τον Zunisha. Ο αιωνόβιος ελέφαντας, όμως, έχει συναίσθηση όσων γίνονται γύρω του και προειδοποιεί τηλεπαθητικά τον Luffy και τον Momonosuke. Αυτοί, με τη σειρά τους, ακούν τη φωνή του ελέφαντα στο μυαλό τους, αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν πού οφείλεται. Μόλις ο Zunisha ανοίγει τα μάτια του, οι εικόνες του επιτιθέμενου στόλου του Jack φτάνουν στα μάτια του Momonosuke και τον εκλιπαρεί να του δώσει την εντολή να πολεμήσει, όπως και γίνεται. Έτσι, ο γιγάντιος ελέφαντας καταφέρνει να βυθίσει τον Jack και όλο του το στόλο!

 

Σημείωση: Τα μόνα άτομα, εκτός του Luffy και του Momonosuke, που ανέφεραν ότι άκουσαν τη φωνή του Zunisha, όταν βρέθηκαν στο Zou, είναι ο Gol D. Roger και ο Kozuki Oden.

 

zunisha.thumb.png.8367040baab1b46f225da5b72e3aaa45.png

Ο Zunisha βάζει τον Jack στη θέση του

 

Σημείωση: Στο μακρινό παρελθόν, ο Zunisha καταδικάστηκε να περιφέρεται στην αιωνιότητα μέσα στη θάλασσα και να δρα μόνο αν πάρει εντολή, ως τιμωρία για τη διάπραξη ενός αδιευκρίνιστου εγκλήματος.

 

Τι συμβαίνει, όμως, με τον Sanji; Όσο βρισκόταν στο Zou, ο Black-Leg δέχτηκε από τον Capone Bege (έναν από τους έντεκα Supernova και, πλέον, τσιράκι της Big Mom) μια πρόσκληση για το γάμο του με την 35η κόρη της Big Mom, Charlotte Pudding! Ο γάμος αποφασίστηκε και οργανώθηκε από τη Yonko και την οικογένεια του Sanji.

 

Όσον αφορά την οικογένεια του διάσημου μέλους του πληρώματος του Luffy, πρόκειται για μια ισχυρότατη και διαβόητη οικογένεια μισθοφόρων του Υπόκοσμου (Underworld), ενός συστήματος διασυνδέσεων, λαθρεμπορίου και ύποπτων συμφωνιών, που καταφέρνει να ξεγλιστρά από τον έλεγχο της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Είναι, επίσης, η άρχουσα βασιλική οικογένεια του Βασιλείου Germa (Germa Kingdom). Μάλιστα, περίπου 300 χρόνια πριν, η οικογένεια αυτή κατέκτησε ολόκληρη τη North Blue με τη στρατιωτική της υπεροχή και ίδρυσε την Αυτοκρατορία Germa (Germa Empire), η οποία άντεξε μόνο 66 μέρες. Εξού και η ονομασία του θρυλικού στρατού του Βασιλείου, «Germa 66». Παρ’ όλα αυτά, κατέχουν εξουσία και προνόμια μιας βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να συμμετέχουν στο Reverie, τη συνέλευση που συνίσταται από τους άρχοντες όλων των χωρών που υπάγονται στην Παγκόσμια Κυβέρνηση και λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια στο Mariejois, όπου συζητιούνται επίκαιρα θέματα και λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν ολόκληρο τον κόσμο.

 

Το όνομα αυτής της οικογένειας (συνεπώς και το επώνυμο του Sanji) είναι Vinsmoke και ο πατριάρχης της, ο πατέρας του Black-Leg, έχει τη δύναμη να επηρεάζει άμεσα το σύστημα των επικηρύξεων, εξού και ο λόγος που η νέα επικήρυξη του γιου του τον θέλει μόνο ζωντανό.

 

Οπότε, ο Sanji πρόκειται να παντρευτεί μια από τις κόρες της Yonko Big Mom, που αυτόματα θα καταστήσει τους Straw Hats υποτελείς της, εκτός αν ο πρώτος εγκαταλείψει το πλήρωμα! Και όλα αυτά, για να σχηματίσουν οι δυο οικογένειες έναν ισχυρότατο δεσμό που κανείς δε θα μπορεί να τα βάλει μαζί του, ούτε καν ο Kaido! Και το χειρότερο, ο Sanji δεν μπορεί να πάει κόντρα στη βούληση ολόκληρης Yonko και ενός θρυλικού Βασιλείου!

 

Έτσι, βρίσκεται, πλέον, στα εδάφη της Big Mom, αβοήθητος και χωρίς επιλογή.

 

5a5a1dabc9174_vinsmokefamily.thumb.png.7f4cdb0f93e8b4550ecd88e1a4fccfcd.png

Οικογένεια Vinsmoke

 

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Luffy μαζί με κάποιους από το πλήρωμά του και δυο Mink ξεκινούν για να πάρουν πίσω το φίλο τους, ενώ οι υπόλοιποι, με τους σαμουράι και τον Law, βάζουν πλώρη για το Wano. Ο Nekomamushi ξεκινά την αναζήτηση του Marco, του διοικητή της πρώτης μεραρχίας των Whitebeard Pirates, ενός από τους ισχυρότερους χαρακτήρες του One Piece, ώστε να τους βοηθήσει να νικήσουν τον Kaido, ενώ Inuarashi μένει πίσω στο Zou με τον Momonosuke και τους υπόλοιπους Mink, προκειμένου να προετοιμαστούν για τον ισχυρότατο Yonko.

 

Το Zou arc κλείνει με την προετοιμασία περισσοτέρων από πενήντα χωρών για το φετινό Reverie, καθώς οι βασιλικές οικογένειες αναχωρούν για το Mariejois, τον τόπο όπου κατοικούν οι Celestial Dragons. Μεταξύ των βασιλικών οικογενειών που πρόκειται να παρευρεθούν είναι η οικογένεια Nefeltari της Alabasta, ο Stelly (υιοθετημένος αδελφός του Sabo) και η σύζυγός του από το Goa Kingdom (πατρίδα των Luffy, Ace & Sabo), ο Wapol και η σύζυγός του από το Black Drum Kingdom, ο Dalton από το Sakura Kingdom (πατρίδα του Chopper), η οικογένεια Riku της Dressrosa, ο Elizabello II από το Prodence Kingdom, ο βασιλιάς της χώρας Kano (πατρίδα του Chinjao από το Corrida Colosseum) και η βασιλική οικογένεια του Ryugu Kingdom (περιλαμβάνει όλο το Fishman Island), η οποία θα ζητήσει να μεταφέρουν το Fishman Island στην επιφάνεια τώρα που η λίστα με της υπογραφές της Otohime (μητέρας της Shirahoshi) είναι πλήρης. O Cobra, βασιλιάς της Alabasta, έχει σκοπό να ρωτήσει την Παγκόσμια Κυβέρνηση τι ρόλο έπαιξε η οικογένεια Nefeltari στα τεκταινόμενα του κόσμου στο μακρινό παρελθόν και ποια η σχέση της με το Ponegliff της Alabasta.

 

Οπότε, σύντομα θα δούμε πολλούς γνωστούς χαρακτήρες από το παρελθόν να συναντιούνται και να αλληλεπιδρούν. Να σημειώσω ότι ο Oda στα τελειώματα του 2016 δήλωσε σε συνέντευξή του ότι θα υπάρξει ένα ολόκληρο arc αφιερωμένο στο Reverie μέσα στο 2017, το Reverie arc.

 

5a5a1eb7c029a_tothereverie.thumb.png.3fca929cd96a183eb24f03b20af4e200.png

Η οικογένεια Nefeltari πλέει με προορισμό το Reverie

 

Πάμε, λοιπόν, τώρα να συνοψίσουμε το συνολικό αντίκτυπο του arc αυτού στην ιστορία του One Piece:

 • Αν και δεν το θεώρησα σημαντικό να το αναφέρω πιο πάνω, κάνει την πρώτη του εμφάνιση ο Edward Weevil, ένας χαρακτήρας που αυτοαποκαλείται γιος του Whitebeard και είναι ο τελευταίος Shishibukai μέχρι τώρα. Ο συγκεκριμένος έχει βαλθεί να εξοντώσει όλους όσους υπηρετούσαν τον Whitebeard, ώστε να διεκδικήσει μόνο αυτός το θησαυρό του νεκρού Yonko, ως το μόνο βιολογικό παιδί του. Δε θεωρώ ότι χρειαζόταν να προστεθεί στην πλοκή, φαινομενικά είναι τελείως αδιάφορος χαρακτήρας, εκτός αν μας επιφυλάσσει κάτι πολύ καλό ο Oda.
 • Επανεμφανίζονται αρκετοί χαρακτήρες μετά τη Χρονική Αναπήδηση (timeskip). Ένας από αυτούς είναι και ο Monkey D. Dragon, πατέρας του Luffy, του οποίου το πρόσωπο βλέπει για πρώτη φορά ο γιος του σε μια εφημερίδα με τα νέα του κόσμου. Στη συγκεκριμένη εφημερίδα αναφέρεται ότι η βάση του Επαναστατικού Στρατού έχει καταστραφεί από τον Blackbeard!
 • O Law ξανασμίγει με το πλήρωμά του, τους Heart Pirates. Ξεκαθαρίστηκε, επίσης, ότι ο Bepo, ο πλοηγός των Heart Pirates, ανήκει στη φυλή των Mink, όπως και ο Pekoms.
 • Ο Sanji είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας Vinsmoke.
 • Κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση οι Beasts Pirates και ο Jack, οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν στα χέρια τους τον Raizo, λόγω της σχέσης του με τον Oden, που γνώριζε τα μυστικά του κόσμου.
 • Παρουσιάζεται η ιεραρχία των Beasts Pirates: οι τρεις κορυφαίοι Disasters (Καταστροφές), ένας εκ των οποίων είναι ο Jack, η μέση βαθμίδα, που είναι οι Gifters (Δωρητές) και η βάση της ιεραρχίας, που είναι οι Pleasures (Απολαύσεις). Οι Gifters είναι οι στρατιώτες που έχουν φάει τα τεχνητά Φρούτα του Διαβόλου SMILES και οι ικανότητές τους παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε αυτό το arc.
 • Αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα του Momonosuke και ότι αυτός και οι σαμουράι διώκονται από τους Beasts Pirates, μην μπορώντας να επιστρέψουν στη χώρα τους, καθώς ο Kaido είναι ο νέος της δικτάτορας.
 • Οι ηγέτες του Zou κάποτε ανήκαν στο πλήρωμα του Gol D. Roger και, προηγουμένως, στο πλήρωμα του Whitebeard.
 • Αυξάνονται ραγδαία οι σύμμαχοι των Straw Hats, ακολουθώντας την επέκταση του μεγέθους και της δύναμής τους με τη δημιουργία του Straw Hat Grand Fleet που είχε προηγηθεί στο προηγούμενο arc, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν δύναμη ισάξια ενός πληρώματος Yonko.
 • Επιστρέφουν στο προσκήνιο τα Ponegliff και αποκαλύπτεται η ύπαρξη ενός νέου είδους, των Road Ponegliffs, τα οποία οδηγούν στο Raftel.
 • Οι ηγέτες όλου του κόσμου βάζουν πλώρη για το Reverie.
 • Η βασιλική οικογένεια του Fishman Island συγκεντρώνει αρκετές υπογραφές για τη συνύπαρξη Ανθρώπων και Fishmen.
 • Ο Stelly, το αντιπαθητικό αγοράκι που είδαμε στην αναδρομή στο παρελθόν όπου εισήχθη ο Sabo, λίγο πριν το timeskip, είναι, πλέον, βασιλιάς του Goa Kingdom και θα παρευρεθεί στο Reverie.
 • Ο Kaido ανακαλύπτει ότι η προμήθεια των SMILE από τον Doflamingo έχει σταματήσει κι αυτός είναι ο λόγος που ο Jack επιχειρεί να τον ελευθερώσει.
 • Ο Eustass Kid ηττήθηκε και φυλακίστηκε σε ένα σκοτεινό μπουντρούμι από τον Kaido, ενώ ο Scratchmen Apoo, ο τύπος που μπορεί να μεταμορφώνει το σώμα του σε διάφορα μουσικά όργανα, δουλεύει, πια, για το Βασιλιά των Τεράτων.

 

Γενικά, το ZOU arc είναι, ίσως, το πιο βαρβάτο arc του ONE PIECE, με έναν καταιγισμό νέων πληροφοριών, που συνδέονται με κάθε πτυχή του φανταστικού αυτού κόσμου, και αυτός είναι ο λόγος που το θεωρώ τόσο σημαντικό, ίσως και το σημαντικότερο τμήμα της ιστορίας (μέχρι στιγμής). Ακόμα, η πλοκή εξελίσσεται με γοργό ρυθμό και τα νέα δεδομένα που εισχωρούν στο παιχνίδι σε κάνουν να θέλεις να διαβάσεις αμέσως τα επόμενα κεφάλαια.

 

ΠΗΓΗ

Comix Klues

Επεξεργασία από Monkey D. Luffy
 • Like 5
 • Respect 1

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.