Μετάβαση στο περιεχόμενο

LEGENDARY: A MARVEL DECK BUILDING GAME


Kurdy Malloy

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  31428
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  54
  • Content Count:  3099
  • Reputation:   23541
  • Achievement Points:  2541
  • Days Won:  10
  • With Us For:  2942 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  53

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μία εταιρία που ονομάζονταν Upper Deck και ήταν σα να λέμε η Πανίνι της Αμερικής. Αυτή λοιπόν η καλή εταιρία αποφάσισε να συστήσει στον κοσμάκη ένα σύστημα παιχνιδιού με το οποίο δεν θα χτυπιόμαστε μεταξύ μας άμεσα, αλλά είτε θα συνεργαζόμαστε είτε θα παίζουμε μονάχοι μας στην τραπεζαρία αντί να αποβλακωνόμαστε στον υπολογιστή, σε κάθε περίπτωση θα ανταγωνιζόμαστε ένα σύστημα με κάρτες που έχει το παιχνίδι και αναπαριστά τους Κακούς. Το σύστημα αυτό ονομάστηκε Legendary και τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ήταν οι ήρωες της Μάρβελ, τα Alien, τα Predators και το Firefly, αν ξεχνάω κανένα συμπαθάτε με. Εδώ θα ασχοληθούμε με το Marvel προφανώς.

 

pic1430769_md.jpg

 

Τα παιχνίδια είναι αρκετά απλά, να πω τη μαύρη αλήθεια εγώ παίζω το Alien αλλά και εδώ η φιλοσοφία είναι η ίδια. Υπάρχουν κακοί με τις ιδιότητές τους και υπάρχουν και μικρότεροι κακοί. Όλοι αυτοί μπορούν να μας κάνουν ζημιές, να εμποδίσουν την ολοκλήρωση της αποστολής ή μάλλον σε αυτό να βοηθήσουν τους κακούς να πετύχουν. Εμείς από όλους τους Υπερήρωες που περιέχονται διαλέγουμε κάποιους οι οποίοι συνοδεύονται με τη δική τους τράπουλα.

 

Ξεκινάμε με απλές κάρτες που κάποιες έχουν βασική μάχη και άλλες έχουν χρήματα που μας βοηθάνε να αγοράσουμε καλύτερες. Ότι αγοράζουμε μπαίνει κι αυτό στην τράπουλά μας και σιγά-σιγά αποκτάμε περισσότερες δυνατότητες μάχης, μέχρι κάποια στιγμή να τα βάλουμε και με τον Μαγκνέτο ή τον Λόκι αυτοπροσώπως. Στο βασικό κουτί είχε 4 ή 5 κακούς και καμιά 15αριά υπερήρωες, αλλά στην πορεία αυτά αυξήθηκαν με σωρό επεκτάσεων και οι πιθανοί συνδυασμοί αυξάνονται εκθετικά. Σιγά σιγά μπήκε όλος ο κοσμάκης από τα κόμικ, σειρές, ταινίες και το πράμα έχει γίνει πλέον τεράστιο. Μερικές χαρακτηριστικές επεκτάσεις:

pic1743645_md.jpgpic1854526_md.jpgpic2324525_md.jpgpic2545261_md.png

pic3170669_md.jpgpic2952642_md.jpg

pic2809870_md.jpgpic3516525_md.jpg

 

 

Άλλες επεκτάσεις βάζουν απλά νέους ήρωες και κακούς, άλλες κάρτες, άλλες αλλάζουν τους κανόνες και στα πλαίσια των Secret ή Civil Wars υποστηρίζεται και η μάχη μεταξύ παικτών αν δεν κάνω φοβερό λάθος. Υπάρχουν φυσικά και πολλές ακόμα επεκτάσεις, έβαλα τις πλέον χαρακτηριστικές.

 

Αν μπείτε στη σελίδα του βασικού παιχνιδιού στο Boardgamegeek θα βρείτε άφθονα βίντεο που εξηγούν το παιχνίδι, βιντεοσκοπημένες παρτίδες, strategy guides κλπ κλπ κλπ

Εγώ ας βάλω το πιο πρόσφατο βίντεο

 

και την πιο hot σειρά εισαγωγικών και εκπαιδευτικών βίντεο, αυτό είναι το πρώτο ακολουθούν κάποια ακόμα:

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.