Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Ταξίδι στην Άβυθο της Κεφαλονιάς» : Ελληνικό κόμικ ταξιδεύει στην Κίνα [?, naftemporiki.gr, 8/12/2017]


Valtasar

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1709
  • Content Count:  9053
  • Reputation:   64348
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  155
  • With Us For:  6430 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  61

01.jpg

Στάθης Πετρόπουλος

«Ταξίδι στην Άβυθο της Κεφαλονιάς» τιτλοφορείται το ελληνικό πολυμεσικό κόμικ που θα κυκλοφορήσει τη νέα χρονιά μεταφρασμένο στα μανδαρινικά σε 48 επεισόδια. Το πρώτο επεισόδιό του θα «σαλπάρει» για το ταξίδι του στο WeChat, τη μεγαλύτερη social media πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας στην Ασία, με 900 εκατ. χρήστες, στις αρχές του 2018.

Το «Ταξίδι» διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή και αφορά τη φιλία δύο νέων, ενός Κινέζου και ενός Κεφαλλονίτη, που προσπαθούν να λύσουν ένα περιβαλλοντολογικό μυστήριο που ταλανίζει τα νησιά του Ιονίου. «Μυθιστόρημα ενηλικίωσης αλλά και ντετέκτιβ στόρι με στοιχεία φαντασίας, αγγίζει οικουμενικά θέματα, όπως παγκοσμιοποίηση, διαφορετικότητα, άνθρωπος και περιβάλλον», αναφέρουν οι συντελεστές του.

02.jpg

Αγγελική Σαλαμαλίκη

Το σενάριο υπογράφει ο Γιάννης Σκουρογιάννης και την επιμέλεια ο Yiming Niu. Οι Έλληνες δημιουργοί κόμικς που συνέβαλαν στην εικονογράφηση είναι οι:  Δανάη Κηλαηδόνη (DaΝi),  Μάνος Λαγουβάρδος,  Στάθης Πετρόπουλος,  Αγγελική Σαλαμαλίκη και  Πέτρος Χριστούλιας.

03.jpg

Πέτρος Χριστούλιας

«Κάθε εβδομάδα και για έναν ολόκληρο χρόνο, θα ανεβάζουμε ένα καινούργιο επεισόδιο στα κινεζικά κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Με αυτόν τον τρόπο, οι περιπέτειες των ηρώων μας θα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη» αναφέρει ο Γιάννης Σκουρογιάννης, καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας AΛΑΣ Playfull Media.

Απευθυνόμενο σε ηλικίες εξοικειωμένες με τον κινηματογράφο και τα κόμικς, τα social media και τα βιντεοπαιχνίδια, το «Ταξίδι στην Άβυθο της Κεφαλονιάς» θα αξιοποιεί και τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας (VR).

04.jpg

Σε κάποια επεισόδια, με την τεχνολογία VR, οι δύο ντεντέκτιβ ήρωες βουτάνε στο βυθό για να εξιχνιάσουν το μυστήριο. «Παράλληλα, στον δικό μας κόσμο, οι αναγνώστες θα φορούν μάσκες VR και, μέσω του κινητού τους, θα μπορούν να ταξιδέψουν, από όποιο σημείο βρίσκονται, στον μαγικό κόσμο του μεσογειακού βυθού και στις ομορφιές της Ελλάδας» δηλώνει ο κ. Σκουρογιάννης, ικανοποιημένος από τη θετική ανταπόκριση του κινεζικού κοινού που συνάντησε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Κίνα, στην 24η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου.

05.jpg

Μάνος Λαγουβάρδος

Την έκδοση του πολυμεσικού κόμικ, που συμπίπτει με το έτος φιλίας Ελλάδας - Κίνας, υποστηρίζουν το υπουργείο Πολιτισμού, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, η πρεσβεία της Ελλάδος στο Πεκίνο, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο δήμος Κεφαλλονιάς, η PostScriptum και η Comicdom Press.

 

Πηγή

 

:valt:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Valtasar changed the title to «Ταξίδι στην Άβυθο της Κεφαλονιάς» : Ελληνικό κόμικ ταξιδεύει στην Κίνα [?, naftemporiki.gr, 8/12/2017]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.