Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΟΜΙΞ 41 [Βίος & Πολιτεία ΣΤ'β - Το μυστικό του Ολλανδού - Don Rosa]


Μενίγ Πουαγώ

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33963
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4287 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το #41 τεύχος του μηνιαίου περιοδικού ΚΟΜΙΞ που εμπεριέχει εφτά (7) ιστορίες. Τώρα αν καλύπτουν όλα τα γούστα και τα βαλάντια θα το δούμε πιο κάτω. Προς το παρόν ας χάζεψουμε το πανέμορφο εξώφυλλο που σχεδίασε ο Rosa και σκάναρε ο φίλος Γεώργιος.

tn_KOMIXB_0041.jpg

Τώρα, ελάτε όλοι μαζί μου σε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της Λιμνούπολης ,κύριως, και του Μίκυ Σίτυ.

Ο Βίος και η πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Στ β' επεισόδιο: "Το μυστικό του Ολλανδού."


Ζάπλουτος θείος και ανηψάκια αυτού ξεκινάνε ένα ταξίδι στις αχανείς ερήμους για να βρουν το περιβόητο ορυχείο του Ολλανδού που κρύβει αμήθυτα πλούτη. Μέσα από πολλές περιπέτειες και απρόοπτα. Θα τα καταφέρουν; 

Εντυπώσεις.

Ο Rosa για άλλη μία φορά μας δείχνει πόσο άξιος μαθητής του Θείου Carl είναι. Απολαυστικότατη ιστορία σε όλους τους τομείς που μας ταξιδεύει, μας ψυχαγωγεί και μας διδάσκει.

"Δορυφορική πλοήγηση."

Ο Ντόναλντ εργάζεται ως διανομέας αλλά το τα χαλασμένα φρένα του προκαλουν αυτοκινηστικό ατύχημα σε συναδέλφους του. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ανάλαβει την μεταφορά του φορτίου τους. Δηλαδή νιτρογλυκερίνη για τι σβήσιμο μίας πυρκαγιάς. 

Εντυπώσεις.

Συμπαθητική ιστορία αφιερωμένη εξ' ολοκλήρου στην ατζαμοσύνη και στην ατυχία του Ντόναλντ. Συλλογή από χιουμοριστικά καρέ που δε δράττουν δάφνες ποιότητος.


"Ο πρίγκηπας των παπαράτσι."

Το νέο ταλέντο του Ντόναλντ είναι να ανακαλύπτει που κρύβονται οι πιο διάσημοι stars και να τους φωταγραφίζει για το περιοδικό που δουλεύει. Στο τέλος της ιστορίας όμως δε θα αργήσει να εμφανιστεί η ατυχία του παπιού μας που τρέχει να σωθεί από τους συναδέλφους του. 

Εντυπώσεις.

Άλλη μία ιστορία της "εύθραυστης δεξιοτεχνίας του Ντόναλντ με καλή ροή που διαβάζεται ευχάριστα και με ενδιαφέρον.

"Η μεγάλη πλημμύρα."

Μία βροχή και μία υδραυλική βλάβη κάνει τον προνοητικό Μίκυ να ζησει σουρεαλιστικές καταστάσεις σε ένα Μίκυ Σίτυ που ζει σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Η πραγματικότητα όμως δε θα αργήσει να τον επαναφέρει. 

Εντυπώσεις. 

Μία ενδιαφέρουσα σεναριακά ιδέα αποδίδεται όμορφα σε μία καλή ιστορία.

"Η επιστροφή του βετεράνου."

Ο Σκρουτζ αναπολεί τις μνήμες του παρελθόντος και γυρνάει στο Ουάιτχορς για να αποδείξει στον εαυτό του ,πρώτα απο όλα, ότι δεν έχασε τις ικανότητές του. Στα περίχωρα της σύγχρονης πλέον πόλης πέφτει πάνω σε μία αρκούδα που του βγάζει τον παλιό καλό του εαυτό.

Εντυπώσεις.

Τετρασέλιδη ιστορία με την αρκούδα να κλέβει την παράσταση και το τελυταίο καρέ να είναι ένα από τα καλύτερα που έχω διαβάσει.

"Ένας άτυχος τυχεράκιας."

Από μία εύνοια της ατυχίας ο Ντόναλντ ανταλλάσει την ατυχία του με την τύχη του Γκαστόνε. Όλα καλά μέχρι που αυτό αρχίζει να έχει αντίκτυπο στις προσωπικές του σχέσεις με του συγγενείς του.

Εντυπώσεις.

Αξιολογότατη σεναριακη ιδέα που αποδίδεται όμορφα σε μία ιδιαίτερη και πολύ προσεγμένη ιστορία. Κρατάει τον αναγνώστη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο καρέ. 

"Ο κλεμμένος χρόνος."

Οι Μούργολυκοι χάρη στην νέα εφεύρεση του Κύρου καταφέρνουν να κλέψουν τον Σκρουτζ ακόμα και μπροστά στα μάτια του. Πολυεκατομμυριούχος θείος και ανήψια όμως δε το βάζουν κάτω και ξεκινάει το πιο παράλογο κυνήγι στα χρονικά της Λιμνούπολης. Και όχι μόνο.

Εντυπώσεις.

Η οξύνεια της σκέψης του σε συνδυασμό με το ταλέντο του με κάνουν πολύ ευτυχή όχι μόνο που τον διαβάζω αλλά και που τον γνώρισα από κοντά!!!

Κλείνοντας...

Τεύχος για όλες τις απόψεις, γνώμες και προτιμήσεις. Γενικά κινείται σε πολύ καλά επίπεδα και πέρα ευχάριστα διαβάζοντάς το. Βρήκατε και εσείς τους φόρους τιμής στο "Μυστικό του Ολλανδού" και στα "Χριστούγεννα στο Βουνό της Αρκούδας;"  7.8/10!!!

Υ.Γ.: Κάνοντας click στην κάτωθι λεξούλα θα μεταβείτε στην σελίδα του περιοδικού στο εσωπαπάκι...


dionik_inducks_small.png

Επεξεργασία από Μενίγ Πουαγώ
Link του τεύχους στο Inducks.... :D :thanks: PhantomDuck.
  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94406
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Το τεύχος του μήνα έχει σαν κεντρική ιστορία το "Μυστικό του Ολλανδού",ένα έξτρα χαμένο επεισόδιο του Βίου και Πολιτείας που μας χάρισε ο μεγάλος Don.Η υπόθεση ξεκινάει (για την ακρίβεια συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο προηγούμενο τεύχος) στο θησαυροφυλάκιο,όταν ακόμα ένας χαμένος θησαυρός αποκαλύπτεται κι έτσι οι Ντακ αποφασίζουν να ακολουθήσουν τα ίχνη της ιστορίας για να τον κατακτήσουν.Έτσι ξεδιπλώνεται το κουβάρι για έναν από τους μεγαλύτερους κρυμμένους θησαυρούς,αυτόν που υπάρχει στο χαμένο ορυχείο του Ολλανδού.Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι,λίγο-πολύ γνωστά.Πολλά εμπόδια μπαίνουν στον δρόμο τους,φυσικά και τεχνητά,καθώς επίσης και πονηροί τυχοδιώκτες.Ο Rosa μάς έδωσε άλλο ένα εξαιρετικό σενάριο,το οποίο περιέχει πολλά καλούδια.Από περιπέτεια και χιούμορ,μέχρι ιστορικές πληροφορίες κι έξυπνα κόλπα.Πραγματικά μία χορταστική ιστορία.Σχεδιαστικά είναι ένα ποίημα.Αναμενόμενο θα μου πείτε. :)

 

Η "Δορυφορική πλοήγηση" ξεκινάει με μία κινηματογραφική σκηνή,σε μία πετρελαιοπηγή,η οποία τυλίγεται στις φλόγες.Ο υπεύθυνος (σαν άλλος Steven Seagal) αποφασίζει να προκαλέσει μία έκρηξη για να σταματήσει την επέκταση της πυρκαγιάς και ζητάει να του φέρουν επειγόντως τα υπερευαίσθητα εκρηκτικά.Δυστυχώς όμως το αυτοκίνητο που τα μεταφέρει καταστρέφεται κι αιτία είναι ο Ντόναλντ.Έτσι εκείνος αποφασίζει να τα μεταφέρει με το δικό του φορτηγάκι (και χωρίς να γνωρίζει το φορτίο) για να εξιλεωθεί.Η έλλειψη GPS και η ακατάσχετη ατζαμοσύνη του τον γυρνάνε σε διάφορα άσχετα μέρη,μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό του κι αυτό τυχαία.Η υπόθεση κάνει αναφορά στις νέες τεχνολογίες και το κατά πόσο αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.Από εκεί και πέρα είναι αρκετά ανάλαφρη και το χιούμορ της τίποτα το εξαιρετικό.Γενικά πρόκειται για μέτρια δουλειά.Το σχέδιο του Rota είναι πολύ καλό.

 

Στην επόμενη ιστορία ο Ντόναλντ παίρνει ανά χείρας την φωτογραφική του μηχανή,επιστρατεύει όλη του την αγένεια και την αδιακρισία και γίνεται ο "Πρίγκιπας των παπαράτσι".Κάθε φορά που ένα σημαίνον πρόσωπο κάνει την εμφάνισή του στην Λιμνούπολη,εκείνος καταφέρνει να τραβάει τις καλύτερες και πιο αποκαλυπτικές φωτογραφίες,κάτι το οποίο εξοργίζει τους,λιγότερο επιτυχημένους συναδέλφους του.Ένας λοιπόν από αυτούς,τον ακολουθεί κατά πόδας για να μάθει τα μυστικά της επιτυχίας του και όπως αποδεικνύεται δεν βγαίνει καθόλου χαμένος.Συμπαθητική ιστορία,με θέμα την show bizz,που παρωδεί τους δημοσιογράφους του κίτρινου τύπου και των κουτσομπολίστικων περιοδικών.Έχει πολλές σκηνές που επαναλαμβάνονται και θυμίζει αμυδρά κάτι από τις ιστορίες της "εύθραυστης δεξιοτεχνίας" του Ντόναλντ,χωρίς βέβαια να είναι αμιγώς τέτοια.Το φινάλε είναι κωμικό και δικαιολογημένα ο πρωταγωνιστής μας τραβάει αυτά που τραβάει. :D Το σχέδιο του αγαπημένου Vicar είναι πολύ όμορφο.

 

Η μοναδική ιστορία με πρωταγωνιστή τον Μίκυ,που υπάρχει στο τεύχος έχει τίτλο "Η μεγάλη πλημμύρα".Μία μεγάλη θεομηνία ετοιμάζεται να πλήξει το Μίκυ Σίτυ κι ο αγαπημένος μας ποντικός έχει θωρακίσει το σπίτι του κατάλληλα.Δυστυχώς όμως κάτι δεν πάει καλά,με αποτέλεσμα να γίνει το σαλόνι του Αιγαίο Πέλαγος.Μέσα στον πανικό του συνειδητοποιεί ότι κανένας από τους γείτονές του δεν έχει προνοήσει για την επερχόμενη καταστροφή.Μήπως όμως τελικά δεν είναι έτσι τα πράγματα κι ο Μίκυ είναι λίγο υπερβολικός? :thinking: Η συγκεκριμένη ιστορία δεν μου άρεσε.Για την ακρίβεια την βρήκα κακή,τόσο σε ροή και περιγραφές,όσο και σε σκηνοθεσία.Όλο το σενάριο είναι ακαταλαβίστικο και μέχρι το τέλος δεν κατάφερε να βγάλει νόημα.Τουλάχιστον σχεδιαστικά κράτησε μία αξιοπρέπεια.

 

Στην "Επιστροφή του βετεράνου" βλέπουμε το θείο Σκρουτζ να παίρνει ένα τουριστικό φυλλάδιο,το οποίο τον εξοργίζει.Βλέπετε αρνείται να παραδεχτεί ότι τα χρόνια έχουν περάσει.Έτσι αποφασίζει να ξεμουδιάσει λίγο,πηγαίνοντας στο Ουάιτχορς για να δει εάν μπορεί ακόμα να τιθασεύσει μία άγρια αρκούδα.Το σύντομο αυτό σενάριο δεν έχει να μας πει κάτι.Απεναντίας το βρήκα κακό.Λες και δεν το έχει δημιουργήσει επαγγελματίας.Σε τέτοιο βαθμό που αν είχε περισσότερες σελίδες,πιθανόν και να μην ολοκλήρωνα την ανάγνωσή του.Ούτε το σχέδιο με ικανοποίησε.

 

Στην συνέχεια ο Ντόναλντ γίνεται ένας "Άτυχος τυχεράκιας".Αυτός κι ο Γκαστόνε βρέθηκαν,ο καθένας για τους λόγους του,στο εργαστήριο του Κύρου,όταν η ακτίνα μίας εφεύρεσής του τους χτυπάει και τους αλλάζει ιδιότητες. Ο μεν από εξοργιστικά άτυχος γίνεται τυχεράκια κι ο άλλος χάνει την εύνοια της τυφλής θεάς.Ο αναγνώστης παρακολουθεί την αλλαγή της ζωής του Ντόναλντ,αλλά και πώς επηρεάζονται και οι ζωές των υπόλοιπων ατόμων που είναι δίπλα του.Σε αντίθεση με τον Γκαστόνε,εκείνος διαχειρίζεται σωστά την τύχη του και γίνεται ένα ανερχόμενο στέλεχος των επιχειρήσεων.Δυστυχώς όμως όλο αυτό έχει και τα μειονεκτήματά του.Ο φίλος μας δεν κερδίζει μόνο,αλλά χάνει και πολλά.Το σενάριο είναι τίμιο ,αν και η ιδέα του έχει παρουσιαστεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.Ακόμα μία φορά βλέπουμε το μεγαλείο της ψυχής του πρωταγωνιστή,που προτιμά να χάσει όλα αυτά που του δόθηκαν προκειμένου να μην αποχωριστεί τους φίλους και τους συγγενείς του. :respect: Πολύ όμορφο είναι και το σχέδιο.

 

Στο τέλος του τεύχους θα βρούμε άλλη μία εξαιρετική ιστορία του Don Rosa.Πρόκειται για τον "Κλεμμένο χρόνο".Στην υπόθεση έχουμε τους Ντακ να βρίσκονται στο θησαυροφυλάκιο,όταν ο Ντόναλντ ανακαλύπτει κάτι εντελώς παράξενο.Οι Μουργόλυκοι εμφανίζονται από το πουθενά και κλέβουν ολόκληρες ντάνες με χρήματα. :wow: Δεν αργούν όμως να καταλάβουν ότι οι πονηροί απατεώνες έχουν κλέψει μία εφεύρεση του Κύρου,που έχει την ιδιότητα να παγώνει τον χρόνο.Έτσι οι φίλοι μας αρχίζουν να καταστρώνουν διάφορα κόλπα με σκοπό να τους σταματήσουν σε πρώτη φάση,αλλά και να βρουν το λημέρι τους.Το σενάριο ανήκει στην κατηγορία των ιστοριών του Rosa που ο δημιουργός δανείζεται σύγχρονες θεωρίες της Φυσικής και τις προσαρμόζει κατάλληλα,ώστε να διακωμωδούν,αλλά και να εκπαιδεύουν.Γενικά κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και θεωρώ αυτονόητο να διαβαστεί από κάθε φίλο των παπιών.Το σχέδιο είναι εξαιρετικό και συμβάλλει τα μέγιστα στο κωμικό στοιχείο.Εντύπωση κάνει που ο δημιουργός έχει σχεδιάσει την μορφή του Μίκυ επάνω στην συσκευή που σταματάει τον χρόνο. :)  

 

16 ώρες πριν, Μενίγ Πουαγώ είπε:

Βρήκατε και εσείς τους φόρους τιμής στο "Μυστικό του Ολλανδού" και στα "Χριστούγεννα στο Βουνό της Αρκούδας;"

 

Πέτυχα τίποτα? :D 

 

 

Spoiler

20171207_003716.thumb.jpg.fb8781440212670007549495e146f4db.jpg   20171207_003937.thumb.jpg.7f3dac7f4d6527d01416f760d06cc9f7.jpg


:beer: 

  • Like 6
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31712
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  339
  • Reputation:   1155
  • Achievement Points:  343
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2779 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

Δυο πολλες καλες ιστοριες απο τον Ροσα. Την τελευταια δεν την ειχα διαβασει ποτε γιατι δεν ειχα το Κομιξ 76.

 

Δυο απο τις 5 συμπληρωματικες ηταν καλες, του Φεριολι και του Βικαρ, ενω του Ροτα ηταν συμπαθητικη.

 

Ο ΝΒΝ βαρετος οπως συνηθως και η ιστορια του Γιππες ανουσια.

 

Ενα συμπαθητικο τευχος γενικα, νομιζω πως αν το ΚΟΜΙΞ μειωθει στις 70 σελιδες, με αντιστοιχη μειωση τιμης, θα γινει πιο value for money.

Επεξεργασία από Συλλεκτης
  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45682
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6147 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Ας πούμε κι εδώ πέρα για να υπάρχει, πως η κύρια ιστορία του τεύχους (Το μυστικό του Ολλανδού) δεν είναι άμεσο μέρος του Βίου και της Πολιτείας, ούτε των χαμένων επεισοδίων. Δεν υπάρχει σε κάποιο αμερικάνικο Companion, την αντίστοιχη αμερικανική συγκεντρωτική έκδοση δηλαδή των «Χαμένων επεισοδίων». Στην Αμερική έχει βγει μία φορά μόνο στο τεύχος που δημοσιεύτηκε (στο Uncle Scrooge 319) και θα βγει λογικά ακόμα μία στην Don Rosa Library που τρέχει αυτόν τον καιρό.

 

Ο ελληνικός υπότιτλος «ΣΤ'Β» είναι ελληνική πατέντα. Ουσιαστικά είναι αυτόνομη, όμως ταυτόχρονα είναι συνέχεια της ιστορίας «Πιστολίδι στο Πίζεν Μπλαφ», η οποία είναι επίσημο χαμένο επεισόδιο, εξ ου και το μπέρδεμα.

  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31712
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  339
  • Reputation:   1155
  • Achievement Points:  343
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2779 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

Ναι πολυ κακως μπηκε ως επεισοδιο του Βιου

Τελειως ασχετο

 

Θα μπορουσε να δημοσιευτει στο ιδιο τευχος με το επεισοδιο 6Α εναλλακτικα, θα ταιριαζε περισσοτερο

  • Like 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45682
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6147 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Ναι, κι εγώ είμαι της άποψης πως εφ' όσον βάζουν δύο ιστορίες Rosa σε κάθε τεύχος, η ιδανική λύση θα ήταν να έβαζαν την προηγούμενη και τούτη 'δω στο ίδιο τευχάκι και να είναι καλυμμένοι. Από την μία βγάζει νόημα να είναι μέρος του Βίου λόγω της συνέχειας της ιστορίας, αλλά από την άλλη δεν διαδραματίζεται στο παρελθόν αλλά στο παρόν, επομένως αν έμπαιναν στο ίδιο περιοδικό, θα ήταν ευχαριστημένες όλες οι πλευρές. Οκ, να είχαμε να λέγαμε, δεν με καίει και τόσο, έχω μεγαλύτερα παράπονα από το περιοδικό :P.

Επεξεργασία από PhantomDuck
  • Like 6
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.