Μετάβαση στο περιεχόμενο

SHERLOCK HOLMES [ Sherlock Hound ]


comicos

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  4236
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  153
  • Content Count:  1514
  • Reputation:   18098
  • Achievement Points:  2201
  • Days Won:  21
  • With Us For:  5971 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Sherlock Holmes2.jpg

 

Μεταφορά σε κόμικ της σειράς anime Sherlock Hound. Πρόκειται για μια ιταλο-ιαπωνική συμπαραγωγή των στούντιο RAI και Tokyo Movie Shinsha, η οποία για να καταφέρει να βγει "στον αέρα", πέρασε από χίλια μύρια κύματα! Ο λόγος ήταν το "βέτο" που ασκήθηκε αρχικά από τους απογόνους του Sir Arthur Conan Doyle, σχετικά με τα δικαιώματα του χαρακτήρα του διάσημου ντετέκτιβ. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος στο φόρουμ που μιλάει...ασιατικές γλώσσες, αλλά μιας και η Ιαπωνία ήταν η χώρα στην οποία πρωτοεμφανίστηκε το anime/κόμικ, πάρτε και τον original τίτλο :   名探偵ホームズ  :D

 

sherlock.jpg

 

Βρισκόμαστε λοιπόν στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, σε ένα "παράλληλο σύμπαν" με αυτό του γνωστού μας Σέρλοκ Χολμς. Αυτή τη φορά, όμως, το καστ δεν αποτελείται από κανονικούς ανθρώπους, αλλά στην πλειοψηφία τους οι χαρακτήρες είναι ανθρωπόμορφα σκυλιά! Από διάφορες ράτσες, μάλιστα! :cool:  Υπάρχει στην παρέα από Σκωτσέζικο Τεριέ, μέχρι...Μπουλντόγκ! :xm: Περισσότερες όμως λεπτομέρειες για τους βασικούς πρωταγωνιστές, στην ξεχωριστή παρουσίαση που υπάρχει ΕΔΩ:dadira:

 

Η σειρά συνδυάζει την περιπέτεια και το χιούμορ, σε ποσοστό περίπου 40 - 60. Το στυλ του κόμικ είναι μάλλον παιδικό, όμως καταφέρνει να σε κάνει να γελάσεις σε πολλά σημεία! Κορυφαίες στιγμές είναι τα πειράγματα μεταξύ Σέρλοκ - Ουάτσον και οι απαγγελίες ποιημάτων του Μοριάρτυ (όλα περιέχουν διδάγματα περί...παρανομίας και δε συμμαζεύεται)! :D

 

Hayao Miyazaki.jpg  Marco Pagot.jpg

Hayao Miyazaki                         Marco Pagot

 

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

 

Το Sherlock Hound φτιάχτηκε από μια ιδέα του διάσημου Ιάπωνα σκηνοθέτη Hayao Miyazaki. Κι επειδή είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι μάλλον κάνατε το πολύ-πολύ ένα φευγαλέο "κλικ" πάνω στο link της Wiki (αν το κάνατε κι αυτό) και ότι σύντομα θα τον ξεχάσετε (γιατί παρά την φώτο που έβαλα έχετε δίκιο...και σε μένα όλοι οι σχιστομάτηδες "καρμπόν" μου φαίνονται ο ένας με τον άλλον..! :D ), ορίστε ένα ακόμη link, για να πάρετε μια γεύση από τις απίστευτες δουλειές που έχει κάνει ο άνθρωπος! :respect:  Αυτός λοιπόν ο πολυτάλαντος τύπος, ζήτησε τη βοήθεια των δύο αγαπημένων του Ιταλών animators, του Marco Pagot και της γυναίκας του Gina, για να ετοιμάσουν το πρότζεκτ της δημιουργίας των 26 επεισοδίων anime. Όλα αυτά το 1981, οπότε και φτιάχτηκαν τα προσχέδια. Λόγω όμως των προβλημάτων σχετικά με τα δικαιώματα, που ανέφερα πιο πάνω, η σειρά κατάφερε τελικά να προβληθεί το 1984 και να ολοκληρωθεί το 1985. Ο Miyazaki πρόλαβε να σκηνοθετήσει μόνο τα πρώτα 6 επεισόδια, αλλά έπειτα έμπλεξε με άλλα πρότζεκτ και τη σκυτάλη μέχρι το τέλος ανέλαβε ο Kyosuke Mikuriya. Κάπου εκεί (προς το τέλος του 1985) βγήκαν και τα κόμικς, τα οποία αποτελούσαν 16σέλιδες διασκευές των τηλεοπτικών επεισοδίων (περίπου 25 λεπτά διάρκεια το καθένα).

 

Παρακάτω μια λίστα με τους αγγλικούς τίτλους των επεισοδίων, οι οποίοι αντιστοιχούν και στους τίτλους των ιστοριών κόμικ :

  1. The Four Signatures

  2. The Crown of Mazalin

  3. A Small Client

  4. Mrs. Hudson is Taken Hostage

  5. The Adventure of the Blue Carbuncle

  6. The Green Balloon

  7. A Sacred Image Disappears

  8. The Speckled Band

  9. Treasure Under the Sea

10. The White Cliffs of Dover

11. The Sovereign Gold Coins

12. The Stormy Getaway

13. The Runaway Freight Car

14. The Coral Lobsters

15. The Golden Statue of the Great Burglar

16. The Secret of the Sacred Cross Sword

17. The Adventure of the Thames Monster

18. The Adventure of the Three Students

19. The Rosetta Stone

20. The White Silver Getaway!

21. The Disappearance of the Splendid Royal Horse

22. Disturbance, The World Flight Championship!

23. The Secret of the Parrot

24. The Bell of Big Ben

25. The Priceless French Doll

26. The Missing Bride Affair

 

DYO_0001.jpg DYO_0009.jpg

 

Στη χώρα μας το κόμικ κυκλοφόρησε στις σελίδες του περιοδικού ΔΥΟ, το διάστημα 1987-1988. Είχε την τιμή, μάλιστα, να κοσμήσει και το πρώτο εξώφυλλο της έκδοσης (29 Μαΐου 1987) ! Οι 16σέλιδες ιστορίες έβγαιναν συνήθως μοιρασμένες ανά δύο τεύχη (κυρίως στην Α' Περίοδο), ενώ κάποιες βγήκαν και ολόκληρες σε ένα μόνο τεύχος (σίγουρα στο 1ο της Β' Περιόδου).

 

1.jpg2.jpg3.jpg

 

Παρόλο που δεν έχω όλα τα τεύχη του ΔΥΟ (31 Α' Περίοδος - 17 Β' Περίοδος), εκτιμώ ότι μάλλον πρόλαβαν να δημοσιεύσουν και τις 26 ιστορίες! Ενδεικτικά ας αναφέρω τις παρακάτω:

- Τα πλοκάμια του εγκλήματος (τεύχη 3-4 Α' Περιόδου)

- Η συλλογή με τις συμφορές (τεύχη 9-10 Α' Περιόδου)

- Το κόκκινο μπαλόνι (τεύχη 13-14 Α' Περιόδου) -> (Πρόκειται για την ιστορία "The Green Balloon" της αγγλικής λίστας που παρέθεσα πιο πάνω)

- Το τέλειο όπλο (τεύχος 1 Β' Περιόδου)

 

Οποιαδήποτε βοήθεια στην ταυτοποίηση των ιστοριών, από όσους έχουν τεύχη της σειράς στη συλλογή τους, είναι φυσικά ευπρόσδεκτη! :beer:

 

 

Σκαναρισμένες ιστορίες διαθέσιμες για ανάγνωση

 

SHERLOCK HOLMES

Πρόκειται τις ιστορίες "Το Κόκκινο Μπαλόνι" και  "Το Τέλειο Όπλο" .

 

Μετά από όλα αυτά, μήπως σας γεννήθηκε η περιέργεια να δείτε πώς περίπου ήταν και το anime;;! :metoo: Ορίστε λοιπόν και ένα βιντεάκι, με το πρώτο τηλεοπτικό επεισόδιο του Sherlock  :valt: :

 

 

 

Πηγή

WIKIPEDIA

   
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.