Μετάβαση στο περιεχόμενο

SHERLOCK HOLMES - ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ [ SHERLOCK HOUND ]


comicos

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  4236
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  153
  • Content Count:  1514
  • Reputation:   18098
  • Achievement Points:  2201
  • Days Won:  21
  • With Us For:  5971 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Παρακάτω θα γνωρίσουμε τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς κόμικ Sherlock Holmes, που συναντήσαμε στις σελίδες του περιοδικού ΔΥΟ:

 

Sherlock Hound.jpg 

ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ

 

Όπως ο διάσημος ντετέκτιβ που έχουμε γνωρίσει στην αθρώπινη εκδοχή του, έτσι και αυτός εδώ χαρακτηρίζεται από το υψηλό του IQ, τις αμέτρητες γνώσεις του σε διάφορους τομείς και την αναλυτική του σκέψη. Έχει το χάρισμα, επίσης, να διατηρεί την ψυχραιμία του στις δύσκολες καταστάσεις και του αρέσει να καπνίζει μονίμως μια πίπα. Επιπλέον είναι και λίγο...μαστροχαλαστής, μιας και συχνό φαινόμενο είναι οι εκρήξεις στο εργαστήριό του, όπου πραγματοποιεί τα πιο τρελά πειράματα! Είναι κρυφά ερωτευμένος με την κυρία Χάντσον (όπως και οι περισσότεροι χαρακτήρες της σειράς).

 

Watson.jpg

ΔΟΚΤΩΡ ΟΥΑΤΣΟΝ

 

Ο πιστός σύντροφος του Χολμς είναι ένας διακεκριμένος γιατρός, ο οποίος επέλεξε να ακολουθεί τον φίλο του στις περιπέτειές του, προσπαθώντας πάντα να τον βοηθάει στις κακοτοπιές. Τα πειράγματα μεταξύ τους, είναι από τα highlights του κόμικ! Ο Ουάτσον φέρνει λίγο σε Σκωτσέζικο Τεριέ!

 

Mrs Hudson.jpg

ΚΥΡΙΑ ΧΑΝΤΣΟΝ

 

Σε αντίθεση με την ανθρώπινη εκδοχή της, που την παρουσιάζει συνήθως αρκετά μεγάλη σε ηλικία, η σπιτονοικοκυρά του Σέρλοκ είναι μια νεαρή και όμορφη χήρα. Ο ρόλος της στο κόμικ δεν είναι αμελητέος, αφού αρκετές φορές οι ικανότητές της στην οδήγηση, αλλά και οι γνώσεις της στη χρήση των όπλων, θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια στον Χολμς και τον Ουάτσον!

 

Moriarty.jpg

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΡΙΑΡΤΥ

 

Ο σατανικός εφευρέτης και άσπονδος εχθρός του Χολμς, ενεργεί στις περισσότερες ιστορίες για το προσωπικό του συμφέρον. Στα παράνομα σχέδιά του, χρησιμοποιεί συνήθως τη βοήθεια μηχανών προηγμένης τεχνολογίας (για την εποχή που διαδραματίζεται η σειρά), όπως ατμοκίνητα οχήματα δικής του επινόησης. Του αρέσει επίσης να απαγγέλει αστεία ποιήματα, τα οποία είναι πάντα υποχρεωμένοι να αποστηθίζουν οι δύο...ταλαίπωροι βοηθοί του και να ακολουθούν κατά γράμμα το νόημά τους!

 

Smiley.jpg 

ΣΜΑΪΛΥ

 

Ο ένας εκ των δύο βοηθών του Μοριάρτυ. Ψηλός, λίγο χαζούλης, αλλά τουλάχιστον διατηρεί αρκετά θετική στάση στις διάφορες δυσκολίες (ο Χολμς φροντίζει να μην αφήνει σε ησυχία τον ίδιο και το αφεντικό του).

 

Todd.jpg

ΤΟΝΤ

 

Ο Τοντ συμπληρώνει το δίδυμο που απαρτίζει τη συμμορία του Μοριάρτυ. Κοντούλης, αλλά πιο θαρραλέος από τον Σμάιλυ. Κάτι που συνήθως πληρώνει ακριβά, αφού όποτε τολμάει να αμφισβητεί το αφεντικό του, δέχεται τα ξεσπάσματα του τελευταίου! Θυμίζει πολύ σκύλο ράτσας Pug.

 

Lestrade.jpg

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΛΕΣΤΡΕΪΝΤ

 

Παθιασμένος μεν με τη δουλειά ως αστυνομικός, αλλά αρκετά απρόσεκτος και παρορμητικός! Συχνά ζητά τη βοήθεια του Σέρλοκ για να εμποδίσει τα σατανικά σχέδια του Μοριάρτυ. Όσες φορές, όμως, αργεί να το κάνει αυτό, συνήθως καταλήγει σε αποτυχημένες προσπάθειες που συνοδεύονται από κωμικές καταστάσεις! Μοιάζει πολύ με Bulldog.

 

 

Αφιέρωμα στο κόμικ ΕΔΩ.

 

 

Πηγή

WIKIPEDIA

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.