Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΠΑΤΡΙΑΣ - VAMPIRE Η ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ


GreekComicFan

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΠΑΤΡΙΑΣ - VAMPIRE Η ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ
Σχέδιο εξωφύλλου:
John Van Fleet
Hμερ. έκδοσης:
09-2000
Εξώφυλλα:
9 + 9 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  (Λείπουν τα: 4)
Τεύχη:
10
Είδος εντύπου:
Βιβλίο
Περιεχόμενο:
Τρόμου/Θρίλλερ,Φαντασίας
Περιοδικότητα:
Ακανόνιστη
Μέγεθος:
14.0 x 20.0
Μετάφραση:
Θανάσης Βέμπος
Πρωτότυπος τίτλος:
Vampire: The Masquerade - Clan Novel Saga (1999)
Προέλευση:
Αμερικανική

  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

VampirePatrias_0001.jpgVampirePatrias_0003.jpgVampirePatrias_0008.jpgVampirePatrias_0010.jpg

 

 

Το Vampire, The Masquerade είναι επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων που κυκλοφόρησε το 1991 από την White Wolf Publishing. Σε αυτήν, ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο των βρικολάκων, σε μια γκόθικ-πανκ έκδοση του κόσμου μας. Το παιχνίδι ήταν αρκετά πετυχημένο ώστε να βγουν και παιχνίδια καρτών, δύο οικονομικά πετυχημένα βιντεοπαιχνίδια ρόλων (παρόλο που είχαν και πολλά bugs), μια τηλεοπτική σειρά 8 επεισοδίων (από τον παραγωγό Άαρον Σπέλινγκ παραδόξως) και φυσικά διάφορα βιβλία.

Μια από αυτές τις σειρές βιβλίων ήταν και τα Clan Novels που κυκλοφόρησαν και στην χώρα μας από τις εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος ως Μυθιστόρημα Πατριάς.

 

Αντιγράφω από το σάιτ του εκδότη.

 

Παράθεση

«Σαν το βαμπίρ… νεκρός πολλές φορές και γνώστης των μυστικών του τάφου»


Η σειρά βιβλίων Μυθιστορήματα Πατριάς Vampire, η Μεταμφίεση αποτελείται από δεκατρία βιβλία, το κάθε ένα από τα οποία αφιερώνεται σε μία από τις δεκατρείς πατριές, περιγράφοντας το ρόλο της στην ιστορία του Κόσμου του Σκότους. Στις δεκατρείς αυτές νουβέλες, που μολονότι αυτόνομες, συνθέτουν ένα ψηφιδωτό του απαγορευμένου κόσμου των βαμπίρ, θα περιηγηθείτε σε ένα σκοτεινό, τρομακτικό σύμπαν, γεμάτο από πλάσματα του σκότους, οι πράξεις των οποίων θα καθορίσουν τη μοίρα κάθε ανθρώπινου –και εξωανθρώπινου– πλάσματος! Βυθιστείτε, λοιπόν, σε μια σειρά βιβλίων που συνθέτουν ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του Κόσμου του Σκότους, και μάθετε τα βαθιά κρυμμένα μυστικά των παιδιών της Νύχτας!

 

Η σειρά ξεκίνησε να κυκλοφορεί στην χώρα μας από τον Σεπτέμβρη του 2000, και στο τυπικό αργόσυρτο ρυθμό της εκδοτικής, ολοκληρώθηκε μόλις τον Οκτώβρη του 2012, παρόλο που τα δύο πρώτα βιβλία είχαν βγει ταυτόχρονα. Την μετάφραση την έχει αναλάβει ο γνωστός στον χώρο του Ελληνικού Φανταστικού, Θανάσης Βέμπος. Ως ποιότητα έκδοσης, είναι επίσης στα στάνταρ του εκδότη: Τυπικά καλή με χοντρούτσικο χαρτί και πλαστικοποιημένο εξώφυλλο στα πρώτα 8 βιβλία, και σταδιακά το χαρτί γίνεται λεπτότερο ενώ από το ένατο βιβλίο, τα εξώφυλλα είναι ματ.

 

Δεν την έχω διαβάσει κανονικά την σειρά (και ούτε πρόκειται) για να την αναλύσω, αλλά από τις λίγες παραγράφους που διάβασα για να δω αν αξίζει να την κρατήσω στην συλλογή μου, την βρήκα υποτυπώδη και διεκπεραιωτική, ίσα-ίσα για να συντροφέψει τα διάφορα sourcebooks για το επιτραπέζιο που κυκλοφορούν, κάτι που ενισχύεται και από το πόσοι συγγραφείς έχουν αναλάβει να την φέρουν εις πέρας. Θα έλεγα πως απευθύνεται ξεκάθαρα σε οπαδούς του επιτραπέζιου ή του βιντεοπαιχνιδιου, σε πρωτάρηδες με το ιδίωμα αναγνώστες και σε άτομα που απλά θέλουν κάτι για να περάσει η ώρα, χωρίς να τους νοιάζει αν τους μείνει κάτι από αυτά που διάβασαν. Δηλαδή όχι για μένα, αλλά κοινό για αυτά υπάρχει, όπως έχω διαπιστώσει. :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.