Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
ΒΑΛΚΥΡΙΑ
Σενάριο/Kείμενα:
Sylvain Cordurié
Σχέδιο:
Drazen Kovacevic
Hμερ. έκδοσης:
07-10-2017
Hμερ. τελευταίου τεύχους:
20-04-2018
Εξώφυλλα:
2 + 2 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
2
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Μέγεθος:
21.0 x 29.0
Σελίδες:
52 (1), 68 (2)
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Σπύρος- Ευάγγελος Αρμένης
Lettering:
Ελευθερία Σκλάβου
Χρωματισμός:
Simon Champelovier
Πρωτότυπος τίτλος:
Walkyrie (Editions Soleil, 2012)
Προέλευση:
Γαλλική
ISBN:
978-618-511-648-4(1), 978-618-5116-52-1(2),
Ονομαστική τιμή:
8,95€(1), 10,95€(2)

VALKYRIA_0001.jpgVALKYRIA_0001z.jpgVALKYRIA_0002.jpgVALKYRIA_0002z.jpg

 

Η Jemma Press κάνει πάντα υπέροχες επιλογές και μας προσφέρει πάντα εξαιρετικές εκδόσεις. :)  Φυσικά, η νέα της εκδοτική προσπάθεια δεν ξεφεύγει από αυτό τον κανόνα και ως αποτέλεσμα έχουμε στα χέρια μας ένα καλό BD, ίσως όχι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να δούμε στα ελληνικά, αλλά σίγουρα καλό. :)

 

Όπως είναι σαφές από τον τίτλο και τη σύνοψη, η ιστορία ανήκει στον κύκλο της Σκανδιναβικής Μυθολογίας, μια θεματική ενότητα στην οποία - περιέργως - οι Γάλλοι κομίστες έχουν εισχωρήσει δυνατά τα τελευταία χρόνια, και συγκεκριμένα αναφέρεται στην Οδύσσεια μιας ομάδας πολεμιστών, οι οποίοι με επικεφαλής μια Βαλκυρία επιχειρούν να φτάσουν στην Άσγκαρντ, προκειμένου να πείσουν τον Οντίν, βασιλιά των θεών του Σκανδιναβικού Πάνθεου, να σταματήσει το αφόρητο ψύχος που καταστρέφει τη Μίντγκαρντ (η Γη στη σκανδιναβική Μυθολογία) . 

 

Μην περιμένετε τίποτα εντυπωσιακό ή καινοτόμο από πλευράς σεναρίου, αρκεστείτε σε μια στρωτή αφήγηση, χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες. Αντίθετα, το σχέδιο και τα χρώματα είναι πολύ πετυχημένα και αναδεικνύουν πολύ όμορφα όλη τη μουντάδα της συγκεκριμένης ιστορίας και μας προσφέρουν και εντυπωσιακές απεικονίσεις μαχών και τεράτων. :)

 

Η ιστορία διακόπτεται στη μέση, συνεπώς θα πρέπει να περιμένουμε λίγο μέχρι να διαβάσουμε και το δεύτερο τόμο, προκειμένου να σχηματίσουμε τις τελικές μας εντυπώσεις. :)

 

Η έκδοση είναι πολύ καλή, παρόμοια με εκείνη του Mezolith. 

 

Προτίμησα να βάλω τον τίτλο "Βαλκυρία" στην παρουσίαση και όχι και τον υπότιτλο του πρώτου τόμου ("Νεκρικό Ψύχος"), θεωρώντας ότι πρόκειται για σειρά, η οποία θα ολοκληρωθεί σύντομα (ελπίζω).

 

Είμαι βέβαιος ότι η Jemma Press να συνεχίσει να μας προσφέρει ποιοτικές επιλογές. :)

 

Ευχαριστούμε για το εξώφυλλο του δεύτερου τεύχους τον Βασιλεύς των Κόμικς.

 • Like 43
Link to comment
Share on other sites

Πάρτε το τώρα που γυρίζει. Επίκειται έκπληξη αν όλα πάνε καλά.

:notalk:

 • Like 21
Link to comment
Share on other sites

Πάρτε το τώρα που γυρίζει. Επίκειται έκπληξη αν όλα πάνε καλά.

:notalk:

Τι έλεγα; :)

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

... :) "πάρτε το τώρα που γυρίζει" σημαίνει "μάγκες, εξαντλείται" :) άιντε και με άγχωσες μέχρι να δω που λίνκαρες... :)

 

:cheers5:

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Γιατί να σημαίνει μόνο αυτό; :) Η δικιά μου εκδοχή ήταν "πάρτε το τώρα για να έχετε να σας βάλει τζίφρα ο δημιουργός". :)

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

άμα δεν τελειώνουν τα αντίτυπα, περιμένουμε μήπως το φέρει η Λέσχη, αράζουμε και το παίρνουμε εκεί από τον πάγκο της Jemma. Δεν μας κυνηγάει κανείς :) μόνο ο δοσατζής και οι εισπρακτικές :)

 

:cheers5:

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

spoiled little :germ::)

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Αγοράστηκε σήμερα και διαβάστηκε αυθημερόν. Θα συμφωνήσω με τον leonidio ότι σαν ιστορία δεν λέει και πολλά, παρότι η κεντρική ιδέα (κλασικό και αρκετά ενδιαφέρον θέμα η κόντρα θεών-ανθρώπων) με ιντρίγκαρε αρχικά. Θεωρώ ότι είναι τυπικό παράδειγμα BD που ενώ έχει μια σχετικά καλή ιδέα, δεν την αναπτύσσει γιατί εγκλωβίζεται στις νόρμες της αφήγησης της γαλλοβελγικής σκηνής. :( 

Αντιθέτως, το σχέδιο και ο χρωματισμός είναι τα δυνατά χαρτιά του κόμικ, αλλά και πάλι δεν το σώζουν. Η έκδοση της Jemma είναι, όπως συνήθως, προσεγμένη.

 • Like 15
 • Respect 1
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Διαβάστηκε κι από εμένα και πάνω-κάτω συμφωνώ με τους προλαλήσαντες...!

 

Το σενάριο κρύβει ενδιαφέρον και φροντίζει να στήσει ένα ιδανικό σκηνικό,που μου έφερε αναμνήσεις από GoT,Thor και κάτι λίγο από Conan...!Ο συγγραφέας δίνει στους χαρακτήρες του δυνατές προσωπικότητες,γεμάτες γενναιότητα,ενώ παράλληλα φροντίζει να βάλει απέναντι τους απόκοσμα όντα βγαλμένα από εποχές sword and sorcery...!Η σκηνοθεσία όμως είχε τα θέματά της...!Άρχισε σαν τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και συνεχίστηκε σαν Οδύσσεια...! :D Ενώ η παρέα ξεκίνησε για έναν συγκεκριμένο σκοπό (και προϊδεάστηκε κι ο αναγνώστης),στην πορεία βλέπουμε σύντομα να βγαίνει εκτός θέματος και να πολεμάει λύκους (πολλούς λύκους) και δράκους για να έρθει το φινάλε το οποίο μας αφήνει με την υπόσχεση μίας μάχης ανάμεσα σε ανθρώπους (ή Θεότητες,όπως το πάρει κανείς :P )...!Με κούρασαν επίσης τα πάμπολλα ονόματα της Σκανδιναβικής Μυθολογίας και των Βίκινγκς,που έκαναν το πέρασμά τους...!Γενικά όμως μου κίνησε την περιέργεια για την συνέχεια που προβλέπω να έχει περισσότερη δράση...!

 

Το σχέδιο το βρήκα πάρα πολύ καλό,με έμφαση στις λεπτομέρειες και ολοζώντανα χρώματα...!Το όλο στυλ μου θύμισε έντονα την μεταφορά σε κόμικ του GoT...!Εντυπωσιάστηκα περισσότερο από την περιγραφή των παλατιών και των διαφόρων κτισμάτων,μα πιστεύω ότι το εξώφυλλο είναι ένα αριστούργημα...! :wow: 

 

Η έκδοση της Jemma είναι εξαιρετική και πολύ προσεγμένη...!Έχει καλής ποιότητας χαρτί και δεν αντιμετώπισα ζητήματα με την κόλληση...!Το μεγάλο μέγεθος επίσης βοηθούσε στην καλύτερη απόδοση του σχεδίου...!Το graphic novel έχει σχετικά μικρό αριθμό σελίδων,οπότε θα προτιμούσα να έβλεπα ολόκληρη την σειρά σε ένα τόμο...!Επίσης τα έξτρα της έκδοσης περιορίστηκαν μόνο στις ευχαριστίες των δημιουργών...!Βέβαια δεν έχω πιάσει το πρωτότυπο στα χέρια μου για να δω εάν υπήρχε και τίποτα άλλο...!Ένα tutorial του εκδότη όμως δεν νομίζω ότι θα έβλαπτε...! ;) 

 

Overall,έμεινα ευχαριστημένος με την συγκεκριμένη δουλειά και σίγουρα θα αγοράσω και την συνέχεια,όποτε κυκλοφορήσει...!

 

 

:beer: 

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Αποκτήθηκε και διαβάστηκε πρόσφατα. Αντικειμενικά (όσο μπορεί να είναι αντικειμενική μια υποκειμενική άποψη) δεν μιλάμε για ένα εντυπωσιακά καλό κόμικ, ούτε σαν σκίτσο ούτε (περισσότερο) σαν υπόθεση, αλλά είναι οκ για να περάσει ευχάριστα η ώρα. Δεν μετάνιωσα που το απέκτησα, σίγουρα θα αποκτηθεί και ο δεύτερος τόμος (που ελπίζω να μην αργήσει), δεν θα το συμπεριλάμβανα στα αγαπημένα μου πάντως.

 • Like 15
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Απ'ότι είδα έχει παραχωρηθεί ISBN για το δεύτερο άλμπουμ της σειράς, με τίτλο Ο δέκατος κόσμος, οπότε λογικά σύντομα θα το έχουμε στα χέρια μας. 

Edited by thor77
 • Like 10
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

     ΒΑΛΚΥΡΙΑ 2. Ο ΔΕΚΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ημερ.εκδοσης 20-Απριλίου -2018

Σελίδες 68

ΙSBN  978-618-5116-52-1

Ονομαστική τιμή  10,95 

 

Συνεχίζονται οι περιπέτειες της Βαλκύριας και της ομάδας της και η ιστορία ολοκληρώνεται σε αυτόν τον τόμο.

 

Το εξώφυλλο προστέθηκε στο πινακάκι της παρουσίασης.

 

Υ.Γ δεν ξέρω αν πρόκειται για λάθος -μια που δεν έχω διαβάσει το πρώτο άλμπουμ-στην 3 σελίδα στην ταυτότητα γράφει.1.Ο ΔΕΚΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ,΄ή λάθος έιναι ή εννοει ότι το 2ο άλμπουμ θα έχει  και άλλο μέρος για να ολοκληρωθεί.ι 

 

 

 • Like 13
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.