Μετάβαση στο περιεχόμενο

GABRIEL KNIGHT: TEMPTATION [ JANE JENSEN, ELISA PAVINATO ] ( 2014 - 2015 )


comicos

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  4236
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  153
  • Content Count:  1514
  • Reputation:   18098
  • Achievement Points:  2201
  • Days Won:  21
  • With Us For:  5971 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  46

GK_TemptationComic_cover.png

 

Η τριλογία των horror/mystery παιχνιδιών περιπέτειας Gabriel Knight, μας έχει απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν. Ο λόγος είναι η ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον χώρο των κόμικς, αφού για τις ανάγκες του πρώτου και του τρίτου μέρους της σειράς, δημιουργήθηκαν δύο πρωτότυπα graphic novels! Έχοντας, λοιπόν, ήδη πάρει μια γεύση από τα  Gabriel Knight: Sins Of The Fathers και Gabriel Knight: Blood Of The Sacred, Blood Of The Damned (Prologue), έφτασε η ώρα να δούμε και το τρίτο της παρέας, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των webcomics! ;)

 

GK_TemptationComic_Ch01-030003.jpg  GK_TemptationComic_Ch01-030007.jpg  GK_TemptationComic_Ch01-030010.jpg

 

Η ιδέα για να φτιαχτεί το Gabriel Knight: Temtation γεννήθηκε από τις έντονες πιέσεις των φανς, που επιθυμούσαν να βγει και μία τέταρτη συνέχεια της σειράς! Η δημιουργός του παιχνιδιού Jane Jensen το προσπάθησε αρκετά, η χρυσή όμως εποχή των adventure games, είχε δυστυχώς περάσει ανεπιστρεπτί...Το GK4 δεν κατάφερε τελικά να υπερνικήσει την τεράστια κρίση που επικρατούσε στον χώρο των computer adventure games και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Το μόνο που κατάφερε η Jensen, ήταν να προχωρήσει σε μια remastered επανέκδοση του GK1, με αφορμή την 20η επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού. Κάπου εκεί, λοιπόν, σκέφτηκαν με την εταιρία Pinkerton Road Studio να δημιουργήσουν και ένα online graphic novel, το οποίο θα εξυπηρετούσε διπλό σκοπό : από τη μία να αποτελέσει "κράχτη" για να αυξηθούν οι πωλήσεις της επανέκδοσης κι από την άλλη να δώσουν μια απάντηση για το τι συνέβει μετά το GK3, προσφέροντας έτσι ένα διαφορετικό sequel της σειράς, με τη μορφή κόμικ! :alex:

 

GK_TemptationComic_Ch01-030017.jpg  GK_TemptationComic_Ch01-030019.jpg

 

Το σενάριο ανήκει για άλλη μια φορά στην Jane Jensen, ενώ το σχέδιο είναι της Elisa Pavinato, η οποία - εκτός των άλλων - συμμετείχε και στη δημιουργία των γραφικών της επανέκδοσης του GK1! Οι χρωματισμοί είναι του Bruce Brenneise. Το webcomic κυκλοφόρησε σταδιακά, σε τρία κεφάλαια, με το πρώτο να βγαίνει στον αέρα τον Δεκέμβριο του 2014 και το τρίτο (και τελευταίο) τον Ιανουάριο του 2015.

 

Η υπόθεση : το Temptation τοποθετείται χρονικά, περίπου 6 μήνες μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι Gabriel Knight 3: Blood Of The Sacred, Blood Of The Damned. Ο πρωταγωνιστής Gabriel έχει επιστρέψει στον πατρογονικό του πύργο Schloss Riter, όπου ζει πλέον μόνος του. Οι ευθύνες που κληρονόμησε από τους προγόνους του, όντας ο τελευταίος απόγονος μιας οικογένειας Schattenjägers (βλέπε σχετικά στις παρουσιάσεις των άλλων 2 κόμικς), δεν τον αφήνουν να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, όπως θα επιθυμούσε. Φαντάσματα από το παρελθόν τον στοιχειώνουν συχνά και μια νέα υπόθεση του ανατίθεται - όπου μόνο αυτός θα μπορούσε να δώσει τη λύση. Έχοντας να πολεμήσει με νέους δαίμονες εκεί έξω, θα πρέπει ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει και τους δικούς του προσωπικούς "δαίμονες", σε ένα παιχνίδι όπου "το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον". 

 

models.png

 

Το σενάριο της Jensen δίνει κάποιες ικανοποιητικές απαντήσεις για το πώς εξελίχτηκαν τα πράγματα μετά το τελευταίο παιχνίδι της σειράς, έχει όμως και κάποια "τρωτά" σημεία : από τη μία θα έλεγα ότι απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά στους φανς των παιχνιδιών, αφού για να καταλάβει κανείς την παρουσία ορισμένων χαρακτήρων και την εξιστόρηση κάποιων γεγονότων του παρελθόντος, θα πρέπει προηγουμένως να έχει παίξει την τριλογία. Κι αν πάλι το διαβάσει κάποιος που δεν έχει παίξει τα παιχνίδια, αλλά θα ήθελε μελλοντικά να το κάνει, είναι υποχρεωμένος να υποβληθεί έτσι σε κάποια σπόιλερ, που υπάρχουν διάσπαρτα στις σελίδες του. :(  Δεν ξέρω, λοιπόν, κατά πόσο θα μπορούσα να το προτείνω στον οποιονδήποτε, σε αντίθεση με τα 2 παλιότερα graphic novels του GK, τα οποία μπορούν να διαβαστούν άνετα, σαν αυτόνομα κόμικς.  :best:

 

Το σχέδιο, σε γενικές γραμμές, μου άρεσε αρκετά. Το βρήκα σαφώς καλύτερο, σε σχέση με αυτό που συναντήσαμε στα 2 πρώτα κόμικς του GK. Εδώ έχει γίνει αρκετή δουλειά με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα στα πρόσωπα κάποιων χαρακτήρων, τα οποία αποδίδονται με πολλές λεπτομέρειες και φέρνουν πολύ κοντά σε αυτά των ηθοποιών, που έχουν χρησιμοποιηθεί ως μοντέλα (ένα τέτοιο δείγμα φαίνεται στο παραπάνω καρέ)! :wow:

 

GK_TemptationComic_Ch01-030026.jpg

 

Αν και το Temptation δεν σχεδιάστηκε με την προοπτική να τυπωθεί, αλλά για να σταθεί αποκλειστικά ως webcomic, παρόλα αυτά προσπάθησαν να του δώσουν μορφή κανονικής έντυπης έκδοσης, προσθέτοντας στην 23σέλιδη ιστορία και εξώφυλλα με εσώφυλλα. Στο τέλος, επίσης, υπάρχει και ένα γράμμα της Jane Jensen, στο οποίο εκφράζει τις ευχαριστίες της και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε, ίσως, μελλόντικα και το 4ο παιχνίδι της σειράς! :pray:

 

Το κόμικ διατίθεται δωρεάν στην ιστοσελίδα του, όπου μπορείτε να το διαβάσετε on-line ή να το κατεβάσετε σε μορφή pdf. :bookclub:

 

 

Παρακάτω ένα video-trailer του Gabriel Knight: Temptation :

 

https://www.youtube.com/watch?v=4hfmKKZ7OTs

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • DaDiRa changed the title to GABRIEL KNIGHT: TEMPTATION [ JANE JENSEN, ELISA PAVINATO ] ( 2014 - 2015 )

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.