Μετάβαση στο περιεχόμενο

PhantomDuck

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45682
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6147 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Let's get dangerous λοιπόν

:cool:



PhantomDuck_DarkwingDuck_grab01777.png

 

Ατάκα του τρόμου και φόβου, του νυχτοφύλακα της πόλης, του μαυρόφτερου τιμωρού, του γνωστού και μη εξαιρετέου Darkwing Duck (ή αλλιώς DW). Πως ξεκίνησε όμως την καριέρα του ? Πως δημιουργήθηκε ? Από ποιους ? Και πάνω απ' όλα ΤΙ είναι πια αυτός ο Darkwing Duck ?

Darkwing Duck, μια μεγάλη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων της Disney. Και με υποψηφιότητα για τα βραβεία Emmy παρακαλώ. Ξεκίνησε το 1991 και τελείωσε το 1992. Πρωταγωνιστής είναι ο Drake Mallard, ο οποίος όμως την νύχτα έχει μία alter ego προσωπικότητα και μεταμορφώνεται στον Darkwing Duck.
 

PhantomDuck_DarkwingDuck_TV_darkwing_duc

 

Όπως τα Ducktales και Rescue Rangers, έτσι και αυτή η σειρά ξεκίνησε με ένα "Special Episode" πριν την προβολή των κανονικών επεισοδίων. Το επεισόδιο/ταινία ονομάζεται "Darkly Dawns the Duck". Αφού είδαν πως είχε επιτυχία, το χώρισαν σε 2 μέρη και το πρόβαλαν στην τηλεόραση. Τα 2 αυτά επεισόδια ήταν η αρχή της τηλεοπτικής σειράς. Στην περιπέτεια αυτή ο Drake είναι αρκετά άτυχος ώστε να φορτωθεί τον Launchpad και την Gosalyn μέχρι το τέλος των 91 επεισοδίων :P.
 

 

PhantomDuck_DarkwingDuck_Dwgoslp.jpg

 

O Μαυρόφτερος Τιμωρός παρότι την μέρα είναι ένας συνηθισμένος πάπιος, όταν αναγκάζεται να λύσει μία υπόθεση παραμερίζει τα πάντα στην άκρη, και προσπαθεί με όλη του την δύναμη να φέρει εις πέρας την υπόθεση (άσχετα αν τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό :P). "Ας γίνουμε επικίνδυνοι" δηλαδή με όλη την σημασία της λέξεως.
Σκοπός του είναι να κρατάει την πόλη St. Canard σε τάξη. Προκειμένου να το καταφέρει είναι αναγκασμένος να τα βάλει με ένα σωρό εξωφρενικούς εχθρούς, οι οποίοι υπόσχονται ΠΟΛΥ γέλιο.


PhantomDuck_DarkwingDuck_StCanard.jpg

 

 

Ο DW και οι σύμμαχοί του λοιπόν προσπαθούν να εμποδίσουν τους κακούς - διεστραμμένους - τρελούς - whatever να πάρουν τον έλεγχο της πόλης τους. Ποιοι είναι αυτοί ?
 

 

 

ΟΙ ΚΑΛΟΙ


Darkwing Duck
PhantomDuck_DarkwingDuck_250px-Darkwing_
Ο κύριος πρωταγωνιστής, η μορφή, ο Leader, ο Chief, ο εγκέφαλος :cool:


Launchpad
PhantomDuck_DarkwingDuck_200px-Launchpad
Ο κλασσικός από το Ducktales ...


GizmoDuck
PhantomDuck_DarkwingDuck_gizmo.gif
Ο υπερήρωας ( :P) από το Ducktales που βοηθάει τώρα πλέον και τον DW


Gosalyn
PhantomDuck_DarkwingDuck_250px-Gosalynwh
Η κλασική κολλιτσίδα που ενοχλεί τον πρωταγωνιστή. Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε.



Morgana
PhantomDuck_DarkwingDuck_Morgarch.jpg
Η φιλενάδα του DW στα μετέπειτα επεισόδια της σειράς


J. Gander Hooter
PhantomDuck_DarkwingDuck_250px-J_gander_
Ο Director της μυστικής οργάνωσης S.H.U.S.H.



Vladimir Goudenov Grizzlikof
PhantomDuck_DarkwingDuck_250px-Agent_gri
Μία αρκούδα Grizzly, κορυφαίος Agent της S.H.U.S.H.



Stegmutt
PhantomDuck_DarkwingDuck_250px-Stegmutt.
Μια πάπια που μεταλλάχτηκε σε δεινόσαυρο (στεγόσαυρο για την ακρίβεια)

 

 



THE FEARSOME FIVE


Negaduck
PhantomDuck_DarkwingDuck_240px-Negaduckj
Ο αρχιεχθρός του DW. Είναι μία εκδοχή του DW από ένα παράλληλο σύμπαν, το Negaverse. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους είναι πολύ έξυπνος, αλλά δεν φαίνεται να ξέρει την μυστική ταυτότητα του DW



Megavolt
PhantomDuck_DarkwingDuck_280px-Megavolt.
Ένας αρουραίος που μπορεί και χειρίζεται τον ηλεκτρισμό


Bushroot
PhantomDuck_DarkwingDuck_280px-Bushroot2
Μισός πάπια, μισός φυτό. Μπορεί και ελέγχει τα φυτά κατά βούληση


Quackerjack
PhantomDuck_DarkwingDuck_240px-Quackerja
Ένας τρελάρας που έχει εμμονή με τα παιχνίδια.


Liquidator
PhantomDuck_DarkwingDuck_280px-Liquidato
Ένας σκύλος ονόματι Bud Flood. Ύστερα από πειράματα μεταλλάχθηκε σε... νερό

 

 

 



F.O.W.L. MEMBERS



Taurus Bulba
PhantomDuck_DarkwingDuck_280px-Bulbadvd.
Ένας από τους πιο δυνατούς και αδίστακτους εχθρούς του DW.


Hammerhead
PhantomDuck_DarkwingDuck_250px-Hammerhea
Ο αρχηγός από το τρίο που έχει στην διάθεσή του ο Bulba.

Mouth & Hoof
PhantomDuck_DarkwingDuck_Mouth_henchman.PhantomDuck_DarkwingDuck_Hoof_henchman.j


Tuskerninni
PhantomDuck_DarkwingDuck_Tuskerninni.jpg
Άλλο ένα (όχι και τόσο επιτυχημένο) μέλος της FOWL.


Doctor Fossil
PhantomDuck_DarkwingDuck_250px-Doctor_Fo
Τρελός επιστήμων. Ο δημιουργός του Stegmutt.


 

Η ιστορία όμως του Darking Duck έχει πολύ μεγαλύτερο υπόβαθρο, από την εποχή ακόμα που προβαλλόταν η πρώτη μεγάλη σειρά της Disney. Το DW δεν θα ήταν όπως το ξέρουμε αν δεν υπήρχαν 2 συγκεκριμένα επεισόδια στο Ducktales:

Το επεισόδιο 41 "Double-O-Duck" και
το επεισόδιο 91 "The Masked Mallard".


Στο "Double O Duck" κάνει ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας ο Launchpad (ελληνιστί Βολίδας). Όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο, το επεισόδιο έχει σχέση με μυστικές αποστολές στυλ James Bond. Ο Launchpad, λόγω ομοιότητας με έναν ξένο πράκτορα, αποφασίζει να κάνει τον κατάσκοπο. Προσπαθεί να εξαρθρώσει την μυστική οργάνωση F.O.W.L. (Foreign Organization for World Larceny) που την καθοδηγεί ο Dr. NoGood.

 

PhantomDuck_DarkwingDuck_grab31402.pngPhantomDuck_DarkwingDuck_grab10069.png

PhantomDuck_DarkwingDuck_grab14349.pngPhantomDuck_DarkwingDuck_grab16373.png

 

Όπως είναι αναμενόμενο, ο good-for-nothing Launchpad καταφέρνει με την βοήθεια της τύχης να τελειώσει την αποστολή που του ανατέθηκε, δίνοντας έτσι το πρώτο έναυσμα για την δημιουργία του DW.
 

Την κυριότερη όμως επιρροή την άσκησε το επεισόδιο "The Masked Mallard". Στο επεισόδιο αυτό ο Scrooge συκοφαντείται από έναν δημοσιογράφο. Ο λεγόμενος δημοσιογράφος μόνο δημοσιογραφική δεοντολογία δεν έχει, με αποτέλεσμα ο Scrooge να βρίσκεται στο στόχαστρο συνεχώς. Τα παιδιά τον μισούν και τα ανιψάκια τσακώνονται συνεχώς με συνομήλικούς τους, προσπαθώντας να τον υπερασπιστούν. Ο Scrooge μη μπορώντας να αντέξει αυτήν την κατάσταση, αποφασίζει να αποδείξει πως είναι με το μέρος των πολιτών. Και για να το κάνει αυτό, αναγκάζεται να μεταμορφωθεί στον Masked Mallard.

 

PhantomDuck_DarkwingDuck_grab10741.pngPhantomDuck_DarkwingDuck_grab12966.png

 

Σκοπός του ήταν να πάρει με το μέρος του τους πολίτες, και αφού πλέον τους έχει αποδείξει πως είναι άξιος εμπιστοσύνης, θα τους αποκαλυφθεί και έτσι θα αποκαταστήσει την υπόληψή του. Όταν σκόπευε όμως να το κάνει αυτό, ο δημοσιογράφος μεταμορφωμένος σε Masked Mallard κάνει ληστείες προκειμένου να σπιλώσει το όνομα του μασκοφόρου ήρωα. Με την βοήθεια του Gizmoduck, ο Scrooge καταφέρνει τελικά μέσα σε ένα ξεκαρδιστικό επεισόδιο να αποκαλύψει τον δημοσιογράφο και να αποκαταστήσει το καλό του όνομα.

 

PhantomDuck_DarkwingDuck_grab16596.pngPhantomDuck_DarkwingDuck_grab10737.png



ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ DARKWING DUCK

 

Οι αναφορές όμως του DW δεν σταματάνε στα Ducktales. Πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως καρικατούρα του Batman και δεν έχουν καθόλου άδικο. Όπως ο Batman, έτσι και ο DW είναι μαυροφορεμένοι και περιπολούν την πόλη τους το σκοτάδι, αντιμετωπίζοντας τις συμμορίες των κακοποιών. Το St. Canard έχει την ίδια σκοτεινή ατμόσφαιρα με την Gotham City.
Αυτό όμως δεν είναι το μόνο. Το κουστούμι του DW, το όπλο αερίων του, και η φανταχτερή είσοδός του στο πεδίο της μάχης, είναι αναφορές προς κλασικούς ήρωες όπως οι Crimson Avenger, The Shadow και The Green Hornet.

Συνεχίζοντας,ο DW μερικές φορές δουλεύει σαν μυστικός πράκτορας της οργάνωσης S.H.U.S.H. Το SHUSH δεν είναι παρά ένας φόρος τιμής στην SHIELD της Marvel. Κύριος αντίπαλος της S.H.U.S.H. είναι η F.O.W.L. όπως στο επεισόδιο των Ducktales. Με την διαφορά ότι στο Ducktales το F σημαίνει Foreign ενώ στο DW σημαίνει Fiendish.

Στο επεισόδιο #23 "Aduckyphobia" ο DW δαγκώνεται από μία μεταλλαγμένη αράχνη και καταλήγει με 6 χέρια. Αν δεν απατώμαι υπάρχει μία ιστορία του Spiderman με 6 χέρια, αλλά και να μην ισχύει είναι κάτι παραπάνω από φανερή η αναφορά στον Spiderman.

O DW για να ανοίξει τον μυστικό διάδρομο που οδηγεί στο σπίτι του, χτυπάει ένα κεφάλι αγάλματος ενός ήρωα της Disney. Του Basil of Baker Street της ταινίας The Great Mouse Detective. Αυτό επίσης είναι φόρος τιμής στην σειρά Batman του '60, όπου ο Batman προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για το μυστικό κρησφύγετο ανοίγει το κεφάλι μιας προτομής του Σέξπιρ και πατάει ένα κουμπί που βρίσκεται μέσα της.

Στο επεισόδιο #52 "Time And Punishment", ο DW ταξιδεύει στον χρόνο και πιστεύοντας πως έχασε την Gosalyn, τρελαίνεται και μετατρέπεται στον DarkWarrior Duck. Είναι τόσο αδίστακτος που παίρνει τον έλεγχο της πόλης στα χέρια του εφαρμόζοντας έναν νόμο σε στυλ Judge Dredd (εγώ είμαι ο νόμος, όποιος δεν με ακούει είναι παράνομος). Έτσι η Gosalyn πρέπει να κάνει ανακωχή και να συνεργαστεί με τους εχθρούς της Quackerjack και Megavolt, για να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να αποτρέψουν όσα έγιναν.
Τα παραπάνω εμπνεύστηκαν από το Batman: The Dark Knights Returns του Frank Miller. Επίσης θα μπορούσαμε να πούμε στο συγκεκριμένο επεισόδιο πως η Gosalyn στην παρουσιάζει ομοιότητες στην συμπεριφορά της, με την Carrie Kelly, τον θηλυκό Robin της ιστορίας αυτής.

Στο επεισόδιο #83 "The Steerminator", ο Taurus Bulba γυρνάει στην ζωή σαν ανδροειδές πλέον, και αφού ανακτάει την μνήμη του αποφασίζει να πάρει εκδίκηση από τον DW. Το που αναφέρεται φαντάζομαι το καταλαβαίνει κανείς από το όνομα του επεισοδίου :P

 


ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

 

Οι Fearsome Five είναι παρωδία των Sinister Six του Spiderman

Ο J. Gander Hooter είναι μία αναφορά στον διευθυντή του FBI, J. Edgar Hoover

Ο Stegmutt που ήταν πάπια και έγινε ένας πράσινος δεινόσαυρος, είναι ελαφριά παρωδία του Hulk.

Ο Negaduck σαν Evil Twin του DW θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αναφορά στους Bizarro και Zoom της DC. Επίσης η συμπεριφορά του (ψυχάκιας) θυμίζει έντονα τον Carnage

Ο Megavolt θυμίζει έντονα τον Electro

O Bushroot θυμίζει Floronic Man και Poison Ivy της DC. Επίσης ρίξτε μια ματιά και στο Swamp Thing

O Quackerjack είναι ένα υβρίδιο μεταξύ Joker και Toyman.

Το πως κατέληξε ο Liquidator σε αυτήν την κατάσταση θυμίζει το Killing Joke, ιστορία του Alan Moore με τον Joker. Πιθανώς να επηρεάστηκε και από τον Hydro-man της Marvel.

Ο Doctor Fossil θυμίζει τον Sauron της Marvel.

 

Επίσης 2 χλευασμοί που παρατήρησα.
_Mallard σημαίνει αγριόπαπια. Ο Drake ο Αγριόπαπιας και ο μασκοφόρος Αγριόπαπιας !!!
_Canard (που είναι το όνομα της πόλης) στα γαλλικά σημαίνει πάπια. Ειρωνικά όμως σημαίνει πάπια που έχει (ή σκοπεύεται να) μαγειρευτεί
:yahoo:
 


ΛΙΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

 

Η σειρά κράτησε 3 seasons με σύνολο 91 επεισόδια.

1η Season (επεισόδια 1-65) 8/9/1991 έως 6/12/1991
2η Season (επεισόδια 66-78) 7/9/1991 έως 30/11/1991
3η Season (επεισόδια 79-91) 12/9/1992 έως 5/12/1992

Για όσους παραξενεύονται, να αναφέρω πως οι 2 πρώτες seasons προβάλλονταν ταυτόχρονα. Η πρώτη στο "Disney Afternoon" και η δεύτερη στο ABC.



1η season, πρώτη προβολή το 1991 στο Disney Afternoon

1) "Darkly Dawns the Duck Part 1" September 8, 1991
2) "Darkly Dawns the Duck Part 2" September 8, 1991
3) "Beauty and the Beet" September 9, 1991
4) "Getting Antsy" September 10, 1991
5) "Night of the Living Spud" September 11, 1991
6) "Apes of Wrath" September 12, 1991
7) "Dirty Money" September 13, 1991
8) "Duck Blind" September 16, 1991
9) "Comic Book Capers" September 17, 1991
10) "Water Way to Go" September 18, 1991
11) "Paraducks" September 19, 1991
12) "Easy Comes, Easy Grows" September 20, 1991
13) "A Revolution in Home Appliances" September 23, 1991
14) "Trading Faces" September 24, 1991
15) "Hush, Hush Sweet Charlatan" September 25, 1991
16) "Can't Bayou Love" September 26, 1991
17) "Bearskin Thug" September 27, 1991
18) "You Sweat Your Life" September 30, 1991
19 "Days of Blunder" October 1, 1991
20) "Just Us Justice Ducks Part 1" October 2, 1991
21) "Just Us Justice Ducks Part 2" October 3, 1991
22) "Double Darkwings" October 4, 1991
23) "Aduckyphobia" October 7, 1991
24) "When Aliens Collide" October 8, 1991
25) "Jurassic Jumble" October 9, 1991
26) "Cleanliness is Next to Badliness" October 10, 1991
27) "Smarter Than a Speeding Bullet" October 11, 1991
28) "All's Fahrenheit in Love and War" October 14, 1991
29) "Whiffle While You Work" October 15, 1991
30) "Ghoul of My Dreams" October 16, 1991
31) "Adopt-a-Con" October 21, 1991
32) "Toys Czar Us" October 22, 1991
33) "The Secret Origins of Darkwing Duck" October 23, 1991
34) "Up, Up and Awry" October 24, 1991
35) "Life, the Negaverse and Everything" October 25, 1991
36) "Dry Hard" October 28, 1991
37) "Heavy Mental" October 29, 1991
38) "Disguise the Limit" October 30, 1991
39) "Planet of the Capes" October 31, 1991
40) "Darkwing Doubloon" November 1, 1991
41) "It's a Wonderful Leaf" November 4, 1991
42) "Twitching Channels" November 5, 1991
43) "Dances with Bigfoot" November 6, 1991
44) "Twin Beaks" November 7, 1991
45) "The Incredible Bulk" November 8, 1991
46) "My Valentine Ghoul" November 11, 1991
47) "Dead Duck" November 12, 1991
48) "A Duck by Any Other Name" November 13, 1991
49) "Let's Get Respectable" November 14, 1991
50) "In Like Blunt" November 15, 1991
51) "Quack of Ages" November 18, 1991
52) "Time and Punishment" November 19, 1991
53) "Stressed to Kill" November 20, 1991
54) "The Darkwing Squad" November 21, 1991
55) "Inside Binky's Brain" November 22, 1991
56) "The Haunting of Mr. Banana Brain" November 25, 1991
57) "Slime OK, You're OK" November 26, 1991
58) "Whirled History" November 27, 1991
59) "U.F.Foe" November 28, 1991
60) "A Star is Scorned" November 29, 1991
61) "The Quiverwing Quack" December 2, 1991
62) "Jail Bird" December 3, 1991
63) "Dirtysomething" December 4, 1991
64) "Kung Fooled" December 5, 1991
65) "Bad Luck Duck" December 6, 1991




2η season, πρώτη προβολή το 1991 στο ABC

66) "That Sinking Feeling" September 7, 1991
67) "Film Flam" September 14, 1991
68) "Negaduck" September 21, 1991
69) "Fungus Amongus" September 28, 1991
70) "Slaves to Fashion" October 5, 1991
71) "Something Fishy" October 12, 1991
72) "Tiff of the Titans" October 19, 1991
73) "Calm a Chameleon" October 26, 1991
74) "Battle of the Brainteasers" November 2, 1991
75) "Bad Tidings" November 9, 1991
76) "Going Nowhere Fast" November 16, 1991
77) "A Brush with Oblivion" November 23, 1991
78) "The Merchant of Menace" November 30, 1991



3η season, πρώτη προβολή το 1992 στο ABC

79) "Monsters R Us" September 12, 1992
80) "Inherit the Wimp" September 19, 1992
81) "The Revenge of the Return of the Brainteasers, Too" September 26, 1992
82) "Star Crossed Circuits" October 3, 1992
83) "Steerminator" October 10, 1992
84) "The Frequency Fiends" October 17, 1992
85) "Paint Misbehavin'" October 24, 1992
86) "Hot Spells" October 31, 1992
87) "Fraudcast News" November 7, 1992
88) "Clash Reunion" November 14, 1992
89) "Mutantcy on the Bounty" November 21, 1992
90) "Malice's Restaurant" November 28, 1992
91) "Extinct Possibility" December 5, 1992

 

 

PhantomDuck_DarkwingDuck_DW.png

 

 

Σαν επίλογος, ένα απόσπασμα από την Wikiquote

 

 

Quote

Whenever Darkwing makes an entrance, he introduces himself by saying, "I am the terror that flaps in the night!" and then following it up with a metaphor comparing himself to something annoying (in earlier episodes his choice of metaphors leaned more toward a horror element), or something that makes little sense; finally ending with "I am Darkwing Duck!". Among them are:

* "I am the cat that lays kittens in your bed!"
* "I am the switch that derails your train!"
* "I am the spinach that sticks to your teeth!"
* "I am the jailer who throws away the key!"
* "I am the surprise in your cereal box."
* "I am the winged scourge that pecks at your nightmares!"
* "I am the lollipop that sticks in your hair!"
* "I am the rhinestone on the jumpsuit of justice!"
* "I am the thing that goes bump in the night!"
* "I am the neuroses that requires a $500-an-hour shrink!"
* "I am the weirdo who sits next to you on the bus!"
* "I am the batteries that are not included!"
* "I am the headache in the criminal mind!"
* "I am the raspberry seed you can't floss out!"
* "I am the fingernail that scrapes the blackboard of your soul!"
* "I am the onion that stings in your eye!"
* "I am the special news bulletin that interrupts your favorite show!"
* "I am the hairball that clogs your drains!"
* "I am the low ratings that cancel your program!"
* "I am the auditor that wants to look at your books!"
* "I am the slug that slimes your Begonias!"
* "I am the bubble gum that sticks in your hair!"
* "I am the itch you cannot reach!"
* "I am the smoke that smokes Smoked Oysters!"
* "I am the ten dollar service charge on all returned checks!"
* "I am the fingernail that scrapes across the blackboard of injustice!"
* "I am the peanut butter that sticks to the roof of your mouth!"
* "I am the cholesterol that clogs your arteries!"
* "I am the wrong number that wakes you at 3am!"
* "I am the fast food that comes back to haunt you!"
* "I am the bug that splatters on your windshield!"
* "I am the single career man all women want to date!"
* "I am the check writer in the 'Cash Only' line!"
* "I am the blister that pops in your shoe!"
* "I am the fingernail that scrapes across the blackboard of injustice!"
* "I am the secret center of a cherry candy-pop!"
* "I am the electrician who short-circuits the power lines of crime!"

 

Και μια ιστορική ατάκα από το 2ο επεισόδιο

 

Quote

DW: We need to blow up an entry hole in that thing
Launchpad: I don't know DW, that sounds dangerous
DW: Yeah ? Well then, lets get dangerous

 

I am the terror that flaps in the night,
I am the surprise in your cereal box,
I am the single career man all women want to date,
I am DARKWING DUCK :yahoo:



Χρήσιμα links
http://en.wikipedia.org/wiki/Darkwing_Duck
http://en.wikiquote.org/wiki/Darkwing_Duck
http://www.ladyofthecake.com/darkwing/
http://disneyania.tonakaistudio.com/en/car...s/darkwing.html
 


:beer::beer:

 

[imdb=tt0101076]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  149
  • Content Count:  1759
  • Reputation:   2294
  • Achievement Points:  1759
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6388 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

NAI NAI NAI !!!

 

:clap2: :clap2: :clap2:

 

:respect: :respect: :respect:

 

Το περίμενα εδώ και καιρό ένα τέτοιο αφιέρωμα. O Darkwing Duck μου άρεσε πάρα πολύ σα χαρακτήρας. Δε θυμάμαι τώρα πλέον και πολλά από τα επεισόδια που έβλεπα, θυμάμαι όμως ότι το έβλεπα φανατικά. Μέχρι και στο Gameboy είχα παιχνίδι με αυτόν.

 

Σ' ευχαριστούμε πολύ PhantomDuck για το αφιέρωμα σου! Οι πάπιες, σου είναι κι αυτές ευγνώμων μια και τις εκπροσωπείς άξια στο φόρουμ μας! :)

 

:best: :best: :best:

 

:beer:

 

 

 

 

(το μόνο που μένει τώρα είναι να βρούμε και επεισόδια να κατεβάσουμε...) :thinking:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120954
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

:wow: OMG, εγραψες, ζωγραφισες, κυριαρχησες, τα'δωσες ολα κι εμεινες στον ασσο κι εγω δε θα σε κερασω??? :dance:

 

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕεεεεεεεελα να ρεουν αφθονα, να ξεδιψασει το παιδι!!!!!!!!! :cheers2::beer3::cheers2::beer3::cheers2::beer3::cheers2:

 

Ρε αρχοντα, μας εφτιαξες, παναξιος!!!!!!!!!! Χμ, μου φαινεται πως ηρθε η ωρα να ξαναθυμηθω αυτην τη looney σειρα, γιατι θυμαμαι πως οι ιστοριες στο Αλμανακο μου αρεσαν πολυ! :)

 

υγ.

Στο επεισόδιο #23 "Aduckyphobia" ο DW δαγκώνεται από μία μεταλλαγμένη αράχνη και καταλήγει με 6 χέρια. Αν δεν απατώμαι υπάρχει μία ιστορία του Spiderman με 6 χέρια, αλλά και να μην ισχύει είναι κάτι παραπάνω από φανερή η αναφορά στον Spiderman.

 

Σωστος και παλι!!! Στο Spider-Man Animated Series του '94 (δεν ξερω αμα εχει συμβει κατι τετοιο στα κομικς) στα μεσα του 2ου κυκλου ειχε αποκτησει 6 χερια ο Spidey και ειχε μεταλλαχτει σε μια πελωρια ανθρωπομορφη αραχνη! :best:

 

Για αφιερωμα στα Spiderman Animated Series, stay tuned........ ;)

Επεξεργασία από DJO
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Δεν είχα δει ποτέ τη σειρά αυτή, αλλά θυμάμαι που διάβαζα τις περιπέτειές του στο Αλμανάκο για κάποιο διάστημα. Συμπαθητικές ήταν, όχι όμως ότι δεν έχω διαβάσει και καλύτερες.

 

Όμως αφιέρωμα σαν αυτό, σίγουρα δεν έχω ξαναδιαβάσει!!! Υπέρτατο :respect:

 

:clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 5 weeks later...

  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45682
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6147 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Έβαλα επιτέλους τους τίτλους, έκανα μερικά edits και πρόσθεσα και μερικές λεπτομέρειες που έλειπαν. Με λίγα λόγια ξεμπέρδεψα μια και καλή με τον DW.

 

Εν αναμονή λοιπόν επόμενου αφιερώματος :cheers3:

Επεξεργασία από PhantomDuck
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3829
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  167
  • Reputation:   326
  • Achievement Points:  167
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6031 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Οφειλω να πω οτι δεν το ηξερα το συγκεκριμενο παπι..

 

Thanks Phantom for bringing it to my attention.. :thanks:

 

Αν καταλαβα καλα πρεπει να ειναι πιο σατυρικο-χιουμοριστικο απο το Ducktales.

 

Απο torrents παει καλα?

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2393
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  594
  • Content Count:  6421
  • Reputation:   30807
  • Achievement Points:  6434
  • Days Won:  13
  • With Us For:  6149 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Πολύ καλές οι θρυλικές ατάκες που προσέθεσες στο τέλος!! :best:

 

Οι αγαπημένες μου ήταν :

 

Είμαι το λάθος τηλεφώνημα που σας ξυπνάει στις 3 η ώρα το πρωί! :lol:

Είμαι η τσίχλα που κολλάει στο παπούτσι σας! :lol:

Είμαι ο Darkwing Duck!

 

:beer::beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45682
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6147 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Όντως, αυτές οι άκυρες ατάκες έχουν αφήσει εποχή :lol:

 

Αν καταλαβα καλα πρεπει να ειναι πιο σατυρικο-χιουμοριστικο απο το Ducktales.

 

Απο torrents παει καλα?

 

Είναι πιο άκυρο από το Ducktales και βγάζει περισσότερο γέλιο, ειδικά ο Darkwing είναι αποθέωση όταν λέει τις ατάκες του :lol: Δεν ξέρω αν εν τέλει είναι καλύτερο από το Ducktales, αλλά για μένα και τα 2 αποτελούν κορυφαίες σειρές.

 

Πιο πάνω έδωσα ένα Link για το mininova που πιάνει αξιοπρεπείς ταχύτητες. Αν θέλεις δες τα πρώτα 2 επεισόδια για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 years later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120954
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45682
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6147 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Μιας και το έκανες bump ας βάλω κι εγώ δύο σχέδια του James Silvani

 

ndthumper.jpg

 

dwgargoyle.jpg

Επεξεργασία από PhantomDuck
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  22483
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  263
  • Reputation:   1129
  • Achievement Points:  263
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4579 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  36

Πραγματικά υπέροχη σειρά και φοβερό αφιέρωμα. Σίγουρα δεν τα έχω δει όλα όμως γιατί δεν θυμάμαι κάποιους από τους κακούς... χμμμ... καιρός για να θυμηθώ...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 years later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120954
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  24985
  • Group:  Members
  • Topic Count:  33
  • Content Count:  1017
  • Reputation:   6579
  • Achievement Points:  1018
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4372 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

«Είμαι ο τρόμος που πετάει τη νύχτα! Είμαι ο χειρότερος εφιάλτης σας! Είμαι ο Ντάρκγουινγκ Ντακ!»

--Ντάρκγουινγκ Ντακ

 

«Darkwing Duck» (ελληνιστί: «Ντάρκγουινγκ Ντακ») είναι ο τίτλος μιας αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων σε παραγωγή της «Walt Disney Television Animation». Έκανε πρεμιέρα την 6η Σεπτεμβρίου 1991 και ολοκληρώθηκε, μετά από τρεις κύκλους και 91 επεισόδια, τη 12η Δεκεμβρίου 1992. Υπήρξε μια από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων, με δύο υποψηφιότητες για βραβείο ΕΜΜΥ στην κατηγορία «Καλύτερο Πρόγραμμα Κινουμένων Σχεδίων» τα έτη 1992 και 1993. Στην Ελλάδα η σειρά πρωτοπροβλήθηκε στα μέσα του ’90 από το τηλεοπτικό δίκτυο «Mega Channel» και την εκπομπή «Disney Club», ενώ στα επόμενα χρόνια επαναπροβλήθηκε μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα της «ΕΡΤ».

 

001.thumb.png.a1e82f9395c8c7677eeec862d6960ffc.png

 

ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

 

Η σειρά περιγράφει τις «ηρωικές» περιπέτειες του Ντάρκγουινγκ Ντακ, ενός παπιόμορφου υπερήρωα, του οποίου το alter ego είναι ο μεσήλικας και ανύπαντρος πατέρας, Ντρέηκ Μάλλαρντ. Το «Darkwing Duck» δημιουργήθηκε ως spin-off της πολύ επιτυχημένης σειράς «DuckTales» («Παπιοπεριπέτειες»). Η έμπνευση ήρθε από δύο επεισόδια της σειράς. Το πρώτο ήταν το επεισόδιο «Double-O-Duck», στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Λάντσπαντ «Βολίδας» Μακ Κουάκ ως μυστικός πράκτορας (στα πρότυπα του 007). Το δεύτερο ήταν το επεισόδιο «The Masked Mallard», στο οποίο ο Σκρουτζ Μακ Ντακ μεταμορφωνόταν σε έναν μασκοφόρο εκδικητή με βυσσινί στολή και κάπα. Οι ιθύνοντες της Disney ανάθεσαν στον Τεντ Στόουνς τη δημιουργία της νέας σειράς.

 

Ο Στόουνς είχε αρχικά την ιδέα η νέα σειρά να περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες του κατασκόπου Double-O-Duck, με τον Λάντσπαντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον Γκίζμοντακ στο ρόλο του βοηθού του και ασφαλώς την παρουσία πολλών γκάτζετς, αλλά και μοιραίων γυναικών.  Αποδείχθηκε, όμως, ότι ο τίτλος «Double-O-Duck» δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εξαιτίας των πνευματικών δικαιωμάτων που κατείχε η οικογένεια Μπρόκολι για τον όρο «Double-O». Τελικά ο Στόουνς απομακρύνθηκε από την ιδέα του Τζέημς Μποντ και εμπνεύστηκε από τον ραδιοφωνικό χαρακτήρα «The Shadow» («Η Σκιά»), έναν πολέμιο του εγκλήματος με ψυχικές δυνάμεις, για να δημιουργήσει την παπιόμορφη εκδοχή του.

 

Δυσκολευόμενος ο Στόουνς να σκεφτεί ένα κουλ όνομα για τον νέο χαρακτήρα προχώρησε σε έναν διαγωνισμό αναθέτοντας την ονοματοδοσία στους υπάλληλους του στούντιο. Ο νικητής θα αμειβόταν με 500 δολάρια. Έπεσαν πολλά ονόματα στο τραπέζι, όπως «Deadeye Duck», «Danger Duck» κ.ά. Νικητής αναδείχθηκε ο Άλαν Μπουρνέτ με το όνομα «Darkwing», στο οποίο ο Στόουνς πρόσθεσε και τη λέξη «Duck» στο τέλος. Ο «Μελανόπτερος Πάπιος» είχε μόλις γεννηθεί! Ο Μπουρνέτ εισέπραξε την αμοιβή του και λίγο αργότερα παραιτήθηκε από την Disney για να δουλέψει με τον Μπρους Τιμ πάνω στη σειρά «Batman: The Animated Series». Ο Στόουνς έκανε κάποια πρόχειρα σκίτσα του νέου χαρακτήρα, αλλά ο τελικός σχεδιασμός του Ντάρκγουινγκ Ντακ, και γενικότερα των χαρακτήρων της σειράς, ανατέθηκε στον Τόμπι Σέλτον.

 

Στην τελική διαμόρφωσή του Ντάρκγουινγκ πήγες έμπνευσης αποτέλεσαν κι άλλοι μασκοφόροι εκδικητές εκτός της Σκιάς, όπως ο Σάντμαν, ο Μπάτμαν, ο Ντοκ Σάβατζ, η Πράσινη Σφήκα και ο Ζορρό. Η πόλη του St. Canard (Σαιντ Κανάρντ, στα ελληνικά κόμικς μεταφράστηκε κι ως «Μπόχαμ Σίτυ») στηρίχθηκε στην Γκόθαμ Σίτυ του Μπάτμαν («Canard» είναι η γαλλική λέξη για την «πάπια»), ενώ τα οχήματα του Ντάρκγουινγκ Ντακ βασίστηκαν, το μεν παπιοπλάνο «Thunderquack» («Θαντερκουάκ») στο Μπατ-πλάνο του Μπάτμαν, η δε μοτοσικλέτα «Ratcatcher» («Ρατκάτσερ») στο Λόουμαστερ του Δικαστή Ντρεντ.

 

Αξίζει να γίνει ξεχωριστή αναφορά στο άγαλμα του Μπαζίλ από την ταινία «The Great Mouse Detective» («Ο Μεγάλος Ποντικο-Ντετέκτιβ»), που ενεργοποιεί το μυστικό πέρασμα για το κρησφύγετο του Ντάρκγουινγκ Ντακ. Αποτελεί αναφορά στη σειρά «Batman» του ’66 με τον Άνταμ Γουέστ και στο άγαλμα του Σαίξπηρ, κάτω από το κεφάλι του οποίου κρυβόταν το κουμπί που άνοιγε το πέρασμα προς την Μπατ-σπηλιά. Επιλέχθηκε δε η μορφή του Μπαζίλ ως φόρος τιμής του Τεντ Στόουνς στον Ρον Κλέμεντς με τον οποίο μοιράζονταν το ίδιο γραφείο. Ο Κλέμεντς ήταν μεγάλος φαν του Σέρλοκ Χολμς κι ένας από τους σκηνοθέτες της ταινίας «Ο Μεγάλος Ποντικο-Ντετέκτιβ».

 

021.thumb.png.587cc883865d706c70702b646c66ba97.png

 

ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

 

Ντρέηκ Μάλλαρντ, η πάπια της διπλανής πόρτας την ημέρα, ένας σκοτεινός υπερήρωας τη νύχτα. Ο χαρακτήρας του Ντάρκγουινγκ Ντακ είναι ένα μείγμα θάρρους, αλτρουισμού και μιας γιγαντιαίας αλαζονείας. Στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια ήταν κάπως χαζούλης, είχε όμως μια εμμονή με την καταπολέμηση του εγκλήματος. Τη μέρα που υιοθέτησε την ταυτότητα του Ντάρκγουινγκ Ντακ, μεταμορφώθηκε σε αληθινό υπερήρωα. Ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται ως «ο τρόμος που πετάει τη νύχτα» και λατρεύει τη φράση «ας γίνουμε επικίνδυνοι». Το όνομα «Ντρέηκ Μάλλαρντ» επιλέχθηκε ως μια αναφορά στη Σκιά ή κατά κόσμον Κεντ Άλλαρντ, αλλά και σαν λογοπαίγνιο, αφού «Drake» είναι η αγγλική λέξη για την αρσενική πάπια και «Mallard» είναι η αγγλική λέξη για την πρασινοκέφαλη πάπια. Στα ελληνικά κόμικς το όνομά του αποδόθηκε ως «Μαυρόφτερος Τιμωρός».

 

002.thumb.png.3e3bf066386ba1180990402e91b39335.png

 

Λάντσπαντ «Βολίδας» Μακ Κουάκ, ο μεγαλύτερος φαν, πιστός βοηθός, αλλά και καλός φίλος του Ντάρκγουινγκ Ντακ. Ως χαρακτήρας πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά «Παπιοπεριπέτειες», όπου εργαζόταν ως πιλότος του Σκρουτζ Μακ Ντακ. Κάποια δεδομένη χρονική στιγμή, έχων ήδη παραιτηθεί από την πρότερη δουλειά του, γνωρίζει το ίνδαλμά του και αφοσιώνει εαυτόν στο να τον στηρίζει στις περιπέτειες του. Όπως είπε ο Μπόγκι «αυτή είναι η αρχή για μια υπέροχη φιλία». Το όνομά του δεν είναι τυχαίο. Με τον όρο «Launch Pad» ονομάζεται ο χώρος από όπου εκτοξεύονται οι ρουκέτες και τα διαστημικά σκάφη. Στα ελληνικά κόμικς ονομάστηκε «Βολίδας Σκουάκ».

 

003.thumb.png.e428454ce24f34b64c001a359ba667a5.png

 

Γκόσαλιν Μάλλαρντ (το γένος Γουαντλμάγιερ), η 9χρόνη υιοθετημένη κόρη του Ντρέηκ κι ένας ασταμάτητος συνδυασμός ενέργειας και τόλμης. Ο παππούς της, διάσημος επιστήμονας, δολοφονήθηκε από τον Τάρας Μπούλμπα (στα ελληνικά κόμικς τον γνωρίσαμε με το όνομα «Σταύρος Μπάφαλος»). Ο Ντάρκγουινγκ Ντακ την έσωσε και τη συμπάθησε τόσο, ώστε αποφάσισε να την υιοθετήσει. Περιστασιακά μάχεται το έγκλημα στο πλευρό του πατέρα της, άλλοτε ως «Crimson Quackette» («Κρίμσον Κουακέτ»), άλλοτε ως «Quiverwing Quack» («Κουίβεργουινγκ Κουάκ») και τελευταία ως «Gosmoduck» («Γκόσμοντακ»). Το όνομά της αποτελεί επίσης λογοπαίγνιο με τη λέξη «Gosling» που στα αγγλικά σημαίνει «χηνόπουλο». Στα ελληνικά κόμικς ονομάστηκε «Χηνιώ Προγούλη».

 

004.thumb.png.2eacc15362b2cfe24bf53f9fbbce9439.png

 

ΟΙ ΜΑΝΤΛΦΟΥΤΣ

 

Χερμπ Μάντλφουτ, ο γείτονας του Ντρέηκ Μάλλαρντ, ο οποίος τον βρίσκει λίαν ενοχλητικό. Ο Χερμπ βγάζει τα προς το ζην πουλώντας δοχεία φαγητού, τα λεγόμενα Κουακεργουέρ (αναφορά στην εταιρία «Tupperware»). Σύζυγος του Χερμπ είναι η Μπλίνκι. Ασχολείται με τα οικιακά και είναι το δεύτερο πρόσωπο μετά τον Χερμπ, που ξυπνάει στον Ντρέηκ τα πιο «άγρια» ένστικτά του. Το επίθετό τους είναι πιθανότατα λογοπαίγνιο με την αγγλική λέξη «Muddleheaded», που σημαίνει «κουφιοκέφαλος».

 

014.thumb.png.52d15e17f8d07ca36ee605f2fea9708e.png

 

Τάνκαρντ «Τανκ» Μάντλφουτ, ο πρωτότοκος των Μάντλφουτς κι ένας νταής που συχνά κάνει δύσκολη τη ζωή στον μικρότερο αδελφό του. Η λέξη «Tankard» στα αγγλικά σημαίνει «μεταλλικό κύπελλο».

 

015.thumb.png.63a517df65332f412b76806aea973cdb.png

 

Χέρμπερτ «Χόνκερ» Μάντλφουτ, ο Βενιαμίν της οικογένειας και ο καλύτερος φίλος της Γκόσαλιν. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, ο Χόνκερ είναι πανέξυπνος. Μοιάζει περισσότερο με καθηγητή εργαστηρίου, παρά με μαθητή δημοτικού. Είναι ένας από τους λίγους που γνωρίζουν την πραγματική ταυτότητα του Ντάρκγουινγκ Ντακ. Το παρατσούκλι του «Honker» είναι λογοπαίγνιο και στα αγγλικά παραπέμπει στην καναδέζικη χήνα.

 

016.thumb.png.b7ff82efd032ccba0cb5484023cfaf8f.png

 

ΟΙ ΠΑΠΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

 

Γκίζμοντακ ή κατά κόσμον Φέντον Κράκσελ, ο παλιόφιλος του Λάντσπαντ και ανταγωνιστής υπερήρωας του Ντάρκγουινγκ. Ο Φέντον πρωτοεμφανίστηκε στις «Παπιοπεριπέτειες», ως υπάλληλος του Σκρουτζ Μακ Ντακ. Αργότερα βρήκε ένα μηχανικό κοστούμι, που είχε κατασκευάσει ο Κύρος Γρανάζης και μεταμορφώθηκε στον υπερήρωα Γκίζμοντακ. «Gizmo» είναι η αγγλική λέξη για το «μαραφέτι». Παραδόξως στα ελληνικά κόμικς το όνομά του διατηρήθηκε αναλλοίωτο.

 

008.thumb.png.ed29a33f52fee18e7dfd4e3c409b9b79.png

 

Μοργκάνα, μια μάγισσα, που αρχικά ήταν κακοποιός, αλλά γρήγορα άλλαξε στρατόπεδο και έγινε φίλη και το ερωτικό ενδιαφέρον του Ντάρκγουινγκ. Είναι πολύ ισχυρή, αλλά δυστυχώς συχνά ξεχνάει ποιο ξόρκι πρέπει να χρησιμοποιήσει σε κάθε περίσταση. Πιστή της σύντροφος μια αράχνη με το όνομα «Υφάντρα». Το επίθετό της «MacCawber» είναι λογοπαίγνιο με τις αγγλικές λέξεις «macabre» (=μακάβριος) και «macaw» (=μακάο, ένα είδος παπαγάλου). Όσο για το όνομά της αναμφίβολα είναι φόρος τιμής στη Morgan le Fay (Μοργκάνα λε Φέι), μια πανίσχυρη μάγισσα και αντίπαλο του Βασιλιά Αρθούρου.

 

005.thumb.png.45bc012aba207e4c5a11e4cd5447a5a3.png

 

Νεπτούνια, ένα μεταλλαγμένο ανθρωποειδές ψάρι και αυτόκλητη προστάτις της θάλασσας. Όπως και η Μοργκάνα, αρχικά ήταν κακοποιός, μέχρι που έγινε ήρωας. Στα ελληνικά κόμικς τη γνωρίσαμε ως «Ποσειδωνία», μια αρκετά πετυχημένη μετάφραση, μιας και το όνομά της συνδέεται με το λατινικό «Neptune», το ρωμαϊκό όνομα του θεού των υδάτων.

 

007.thumb.png.e3652de70105d369063acfeae13903ac.png

 

Στέγκματ, αρχικά μια συνηθισμένη πάπια που εργαζόταν ως θυρωρός. Αλλά όλα άλλαξαν όταν ένας τρελός επιστήμονας, ο Δρ Φόσσιλ, τον μεταμόρφωσε σε παπιοστεγόσαυρο. Το όνομά του αποτελεί λογοπαίγνιο με τις αγγλικές λέξεις «Stegosaurus» (=Στεγόσαυρος) και «Mutt» (=κοπρίτης). Στα ελληνικά κόμικς ονομάστηκε «Δεινογαύρος».

 

006.thumb.png.1741aaf23abbc232cd1f60db5c3220a7.png

 

ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΠΕΝΤΕ

 

Νέγκαντακ, το κακέκτυπο του Ντάρκγουινγκ Ντακ. Προέρχεται από μια παράλληλη πραγματικότητα, το Νέγκα-Σύμπαν, όπου όλοι και όλα είναι ανάποδα. Εμφανισιακά είναι φτυστός ο Ντάρκγουινγκ, με τη διαφορά ότι τα χρώματα της στολής του είναι το κίτρινο, το κόκκινο και το μαύρο. Ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός των Πονηρών Πέντε είναι νάρκισσος, παμπόνηρος, αδίστακτος και δεν σταματάει πουθενά, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του. Πηγή έμπνευσής του στάθηκε πιθανότατα ο χαρακτήρας του «Venom» («Βένομ» ή «Φαρμάκης»), από τις ιστορίες του Σπάιντερ-Μαν. Το όνομά του αποτελεί λογοπαίγνιο με την αγγλική λέξη «Negative» (=αρνητικός). Στα ελληνικά κόμικς μεταφράστηκε με το διόλου εύηχο όνομα «Μαυρόψυχος και Μουρλός».

 

009.thumb.png.e45f408f43637a01c0e8746555fad941.png

 

Δόκτωρ Ρέτζιναλντ Μπούσρουτ, ένας επιστήμονας που προσπάθησε να συγχωνεύσει το DNA των ζώων με αυτό των φυτών, ώστε να δώσει στα παπιά τη δυνατότητα να τρέφονται μέσω της φωτοσύνθεσης. Το πείραμά του πέτυχε, αλλά ο Μπούσρουτ μεταμορφώθηκε για πάντα σε ένα ανθρωπόμορφο φυτό. Ο χαρακτήρας του αποτελεί παρωδία της «Poison Ivy» («Πόιζον Άιβυ» ή «Δηλητηριώδης Κισσός»), από τις ιστορίες του Μπάτμαν. Το όνομά του είναι συνδυασμός των αγγλικών λέξεων «Bush» (=θάμνος) και «Root» (=ρίζα), εξ ου και στα ελληνικά κόμικς αποδόθηκε ως «Θαμνόριζας».

 

011.thumb.png.d23c410adf38e67411248f1fba9660d5.png

 

Λικουιντέιτορ, πάλαι ποτέ διευθυντής μεγάλης βιομηχανίας εμφιαλωμένου νερού και κατά κόσμον γνωστός ως Μπαντ Φλαντ. Προσπαθώντας να μολύνει το νερό των ανταγωνιστών του, έπεσε στην ίδια του την παγίδα και μεταλλάχθηκε στον διαβολικό Λικουιντέιτορ. Ο χαρακτήρας του βασίστηκε στον «Hydro-Man» («Υδράνθρωπος»), από τις ιστορίες του Σπάιντερ-Μαν και το όνομά του είναι λογοπαίγνιο με την αγγλική λέξη «Liquidation» (=υγροποίηση), εξ ου και στα ελληνικά κόμικς ονομάστηκε «Υγροποιητής».

 

012.thumb.png.1330595e72b545229377d25bfbd2e7c1.png

 

Μέγκαβολτ ή κατά κόσμον Έλμο Σπάτερσπαρκ. Απέκτησε την ικανότητα να ελέγχει την ηλεκτρική ενέργεια, όταν ένα από τα πειράματά του πήγε στραβά. Ήταν ο πρώτος κακοποιός που έμαθε την αληθινή ταυτότητα του Ντάρκγουινγκ Ντακ, αλλά είναι τόσο παράφρων και ψυχωτικός ώστε σύντομα την ξέχασε. Σαν χαρακτήρας στηρίχτηκε στον «Electro» («Ηλέκτρο»), από τις ιστορίες του Σπάιντερ-Μαν. Το όνομα του «Megavolt» παραπέμπει στην ομώνυμη μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής τάσης και στα ελληνικά κόμικς αποδόθηκε με τον αντίστοιχο ελληνικό όρο «Μέγαβολτ».

 

013.thumb.png.7a79e837fbfd1ad8e5808c7d53ef9977.png

 

Κουάκερτζακ, ένας παιχνιδοποιός που τρελάθηκε και έκανε σκοπό της ζωής του να ληστεύει τράπεζες και να σπέρνει το χάος στο πέρασμά του. Είναι ο μόνος από τους αντιπάλους του Ντάρκγουινγκ, του οποίου το πραγματικό όνομα δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Συνοδεύεται πάντα από μια κούκλα-βόμβα, τον κo Μπανανοκέφαλο. Αναμφίβολα ο χαρακτήρας του στηρίχθηκε στον «Joker» («Τζόκερ»), από τις ιστορίες του Μπάτμαν. Το όνομά του ίσως αποτελεί λογοπαίγνιο με την αγγλική λέξη «Quackery» (=τσαρλατανισμός) που ετυμολογικά συνδέεται και με τον ήχο από το κρώξιμο της πάπιας. To «Jack» ίσως είναι ακόμα ένα κλείσιμο του ματιού στους Μπατ-φανς, αφού σε κάποιες ιστορίες του Μπάτμαν «Τζακ Νάπιερ» είναι το πραγματικό όνομα του Τζόκερ. Στα ελληνικά κόμικς μεταφράστηκε ως «Γελωτοπάπιος».

 

010.thumb.png.cdab17b4e327f1503e9b46ee6024b1bd.png

 

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

Η «Σ.Ο.Υ.Τ.» («S.H.U.S.H.») (το πλήρες όνομά της είναι άκρως απόρρητο) είναι μια διεθνής υπηρεσία πληροφοριών. Όταν οι άλλοι αποτυγχάνουν, οι πράκτορες της Σ.Ο.Υ.Τ. τα καταφέρνουν. Η μυστική υπηρεσία του Σαιντ Κανάρντ είναι εμπνευσμένη από τη «S.H.I.E.L.D.» («Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α.») της Marvel Comics.

 

Διευθυντής της Σ.Ο.Υ.Τ. είναι ο Τζέι Γκάντερ Χούτερ, του οποίου το όνομα παραπέμπει στον Τζέι Έντγκαρ Χούβερ, κι ο οποίος για 50 χρόνια είχε διετέλεσε διευθυντής του FBI. Το όνομά του «Gander» είναι λογοπαίγνιο και στα αγγλικά σημαίνει την αρσενική χήνα. Το «πρωτοπαλίκαρο» της υπηρεσίας είναι ο Βλάντιμιρ Γκρίζλικοφ. Είναι πολύ δυνατός και ικανός πράκτορας, αλλά τυπολάτρης, γεγονός που συχνά τον φέρνει σε αντιπαράθεση με τον Ντάρκγουινγκ Ντακ, αφού εκείνος βασίζεται περισσότερο στο ένστικτό του. Το όνομά του αποτελεί και πάλι λογοπαίγνιο με τη λέξη «Grizzly» και παραπέμπει στο ομώνυμο είδος αρκούδας. Η κορυφαία επιστήμονας της Σ.Ο.Υ.Τ. είναι η Δρ Σάρρα Μπέλουμ, της οποίας το όνομα είναι λογοπαίγνιο με τη λατινική λέξη «cerebellum», που σημαίνει «παρεγκεφαλίδα».

 

017.thumb.png.0ccad16518bd6faaa8f5b0689c9bba44.png

 

Η «Π.Ο.Υ.Φ.» («F.O.W.L.») (Παγκόσμια Οργάνωση Υψίστης Φασαρίας) είναι μια διεθνής εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση με κύριο στόχο την παγκόσμια κυριαρχία. Η κορυφαία εγκληματική οργάνωση του Σαιντ Κανάρντ είναι εμπνευσμένη από την οργάνωση «Φ.Α.Σ.Μ.Α.» («S.P.E.C.T.R.E.») των ιστοριών του Τζέημς Μποντ.

 

Ιδρύθηκε από τον Δρα Ανάξιο, αλλά μετά τον θάνατό του, την οργάνωση ανέλαβε ο μυστηριώδης Ανώτατος Διοικητής. Κορυφαίος πράκτορας της οργάνωσης είναι ο Στήλμπικ. Συμπεριφέρεται σαν γκάνγκστερ του '20 και συνοδεύεται πάντα από τους πιστούς του μπράβους, τους Αυγοκέφαλους. Πήρε το όνομά του από το μεταλλικό ράμφος που φοράει, εκ των «Steel» (=ατσάλι) και «Beak» (=ράμφος) και η μορφή του θυμίζει τον Σαγόνια, έναν από τους αντιπάλους του Τζέημς Μποντ. Βασικό μέλος της Π.Ο.Υ.Φ. είναι και η Αμμώνια Πάιν. Πρώην καθαρίστρια που εργαζόταν σε ένα ερευνητικό εργαστήριο. Όταν εισέπνευσε τις αναθυμιάσεις ενός πειραματικού απολυμαντικού μπάνιου, έπαθε εμμονή με το έγκλημα και έγινε κακοποιός.

 

018.thumb.png.2da97a68376d815847d186e2e153e99f.png

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚΣ

 

Στα τέλη του ’91, και μετά την επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς, η Disney Comics προχώρησε στην έκδοση μια μίνι-σειράς κόμικ. Στα τέσσερα τεύχη της σειράς παρουσιάστηκε η πιλοτική ιστορία «Darkly Dawns the Duck». Στην Ελλάδα την είδαμε δημοσιευμένη μέσα από τις σελίδες του «Αλμανάκο» των εκδόσεων «Νέα Ακτίνα», στα τεύχη #32-35 (Οκτώβριος ’93-Ιανουάριος ’94). Ο ελληνικός τίτλος που δόθηκε στη σειρά ήταν: «Μαυρόφτερος Τιμωρός: Καυγάς στην Οικογένεια».

 

Τα σχέδια για αυτόνομη σειρά κόμικ δεν προχώρησαν, αλλά ιστορίες του Ντάρκγουινγκ Ντακ συνέχισαν να δημοσιεύονται μέχρι και τον Ιανουάριο του ’96 μέσα από τις σελίδες του «Disney Adventures». Στην Ελλάδα μονάχα άλλη μία ιστορία είδαμε δημοσιευμένη. Πρόκειται για την ιστορία «Just Us Justice Ducks», που δημοσιεύτηκε μέσα από τις σελίδες του «Αλμανάκο», στα τεύχη #36-37 (Φεβρουάριος-Μάρτιος ’94), με τον ελληνικό τίτλο: «Εμείς, οι Έννομες Πάπιες».

 

020.thumb.jpg.66bc23715fc743fc3eeaff336cc954bc.jpg

 

Τον Μάρτιο του ’10 οι εκδόσεις «BOOM! Studios» ανακοίνωσαν την κυκλοφορία μιας νέας μίνι-σειράς τεσσάρων τευχών με τίτλο: «The Duck Knight Returns», σε κείμενα των Άαρον Σπάροου και Ίαν Μπριλλ, και σχέδια του Τζέημς Σιλβάνι. Η επιτυχία που είχε και η θετική ανταπόκριση των φανς οδήγησε στην επέκταση του τίτλου από τέσσερα τεύχη σε δεκαοχτώ. Ο τίτλος ακυρώθηκε οριστικά τον Οκτώβριο του ’11 όταν η «BOOM! Studios» έχασε την άδεια για έκδοση ιστοριών Disney. Ίσως η καλύτερη σειρά κόμικ με τον Ντάρκγουινγκ Ντακ, που δυστυχώς στην Ελλάδα παραμένει μέχρι σήμερα αδημοσίευτη.

 

Τον Ιανουάριο του ’16 οι εκδόσεις «Joe Books» ανακοίνωσαν την επανέκδοση του τίτλου με νέες ιστορίες. Δυστυχώς, όμως, οι χαμηλές πωλήσεις οδήγησαν στην ακύρωσή του μετά από μόλις οκτώ τεύχη. Στην Ελλάδα παραμένει επίσης αδημοσίευτη.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ

 

Τον Αύγουστο του ’17 οι «Παπιοπεριπέτειες» επέστρεψαν στη μικρή οθόνη και μαζί τους ο Ντάρκγουινγκ Ντακ σε μια σύντομη εμφάνιση στο επεισόδιο με τίτλο «Beware the B.U.D.D.Y. System!». Αυτή τη φορά ο Ντάρκγουινγκ Ντακ υποτίθεται ήταν ο κεντρικός χαρακτήρας μιας παλιάς σειράς κινουμένων σχεδίων, της οποίας μεγάλος φαν είναι ο Λάντσπαντ. Τη σειρά γνωρίσαμε και στην Ελλάδα μέσα από τη συχνότητα του συνδρομητικού καναλιού «Disney XD» με τη φωνή του Γιώργου Σκουφή στο ρόλο του Ντάρκγουινγκ Ντακ.

 

019.thumb.png.f6c755ad1f1ed37dceca74e07ff6c0ea.png

 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ

 

Όπως λέχθηκε στην αρχή του αφιερώματος, στην Ελλάδα η σειρά «Darkwing Duck» πρωτοπροβλήθηκε στα πλαίσια της εκπομπής «Disney Club». Η μεταγλώττιση είχε γίνει στα στούντιο της Οικογένειας Σοφιανού (Studio Mabrida), σε σκηνοθεσία του Τάσου Μασμανίδη. Αξίζει να γίνει μια αναφορά στους ηθοποιούς που είχαν δανείσει τις φωνές τους:

 

Γιάννης Καλατζόπουλος (Darkwing Duck), Νίκος Παπαδόπουλος (Launchpad), Χρύσα Σαμαρά (Gosalyn), Ελένη Δακορώνια (Honker/Stegmutt), Τάσος Κωστής (Herb), Βίνα Παπαδοπούλου (Tank), Κώστας Δαρλάσης (Gizmoduck), Μάνος Βενιέρης (Negaduck), Αργύρης Παυλίδης (Quackerjack), Λουκάς Φραγκούλης (Megavolt), Χάρης Γρηγορόπουλος (Liquidator), Ακίνδυνος Γκίκας (J. Gander Hooter/Διάφοροι), Γιάννης Παπαϊωάννου (Bushroot), ενώ συμμετείχαν ακόμα οι Σταύρος Μαυρίδης, Μανώλης Γιούργος, Γιώργος Μάζης και Ράνια Ιωαννίδου.

 

Τα εύσημα για την εύρεση των μεταγλωττιστών πάνε στον @tsaklas.

 

ΠΗΓΕΣ

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Darkwing_Duck
Αλμανάκο, τεύχη #30-37, Εκδόσεις Νέα Ακτίνα

https://www.awn.com/animationworld/tad-stones-interview-part-2

https://tobyshelton.blogspot.com/2010/06/darkwing-duck-model-sheet-1of-2.html

 

 

• B A T N I C K •

Επεξεργασία από BATNICK
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  21842
  • Group:  Members
  • Topic Count:  15
  • Content Count:  1519
  • Reputation:   9671
  • Achievement Points:  1519
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4609 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

Δύο ερωτήσεις:

1)Η σειρά προβλήθηκε ολόκληρη στην Ελλάδα;

2)Αν ναι, υπάρχουν πουθενά τα μεταγλωτισμένα για κατέβασμα;

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  24985
  • Group:  Members
  • Topic Count:  33
  • Content Count:  1017
  • Reputation:   6579
  • Achievement Points:  1018
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4372 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

Δύο ερωτήσεις:

1)Η σειρά προβλήθηκε ολόκληρη στην Ελλάδα;

2)Αν ναι, υπάρχουν πουθενά τα μεταγλωτισμένα για κατέβασμα;

 

Προβλήθηκε ολόκληρη από την κρατική τηλεόραση. Υπήρχαν πολλά μεταγλωτισμένα ανεβασμένα στο GreekToons, αλλά πλέον όλα τα λινκς είναι νεκρά. Για την ώρα υπάρχουν όλα τα επεισόδια μεταφρασμένα από το Xsubs. Γνωρίζω όμως ότι έχουν βρεθεί όλα τα επεισόδια μεταγλωττισμένα σε ιδιωτική συλλογή και θα γίνει μελλοντικά μια προσπάθεια προσαρμογής του ήχου σε DVDRip, για το RetroCartoonsGreek.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120954
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Πολύ ωραίο αφιέρωμα, όμως υπήρχε ήδη, οπότε και συγχωνεύθηκε ενισχύοντας το ήδη υπάρχον. :best: 

 

Btw, μιας και βλέπω ότι δεν έχει αναφερθεί κάπου, η Boom είχε βγάλει το 2010 μια απίστευτα επική σειρά κόμικς με Darkwing Duck, ανώτερη και από το κινούμενο και τις ιστορίες που είχαμε δει εδώ στο Αλμανάκο.

 

Check it! ;) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 6 months later...

  • Member ID:  33535
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  1
  • Reputation:   1
  • Achievement Points:  1
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1985 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  24

καλησπερα, ξερετε που μπορώ να βρω τη σειρά;

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6034 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Ένα άρθρο που εξηγεί πώς η σειρά Rocky & Bullwinkle Rights βοήθησε να δημιουργηθεί ο Darkwing Duck.

Λίγο άσχετο με το Darkwing Duck, αφού τελικά δε δίνει και σοβαρές εξηγήσεις το άρθρο.

 

Το άρθρο ξαναδίνει το παρακάτω λινκ, που έχει τουλάχιστον πιο νόημα:

On 4/2/2018 στο 11:43 ΜΜ, GreekComicFan είπε:

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  24985
  • Group:  Members
  • Topic Count:  33
  • Content Count:  1017
  • Reputation:   6579
  • Achievement Points:  1018
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4372 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

 

Τις τελευταίες μέρες προχώρησα σε αναθεώρηση του αφιερώματος με αρκετές προσθήκες και διορθώσεις. Το ποστ ενημερώθηκε με έντιτ.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 years later...

  • Member ID:  2415
  • Group:  Members
  • Topic Count:  14
  • Content Count:  166
  • Reputation:   626
  • Achievement Points:  166
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6147 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

θυμάμαι οταν πρωτοβγήκε η σειρά, νομιζα πως αφορούσε τον Φαντομ Ντακ και ειχα ξετρελαθει! Τελικα απαγοητευτηκα οταν ειδα πως δεν ειχε καμια σχεση ο ηρωας με τον Φαντομ και δεν της εδωσα πολλες ευκαιρίες, βλεποντας λιγα μονο επεισοδια

Πολυ κακώς! Τώρα είπα να τη δω από την αρχή και όντως είναι από τις πιο πρωτότυπες σειρές παρωδίες.

 

παρεπιπτόντως, επειδη η σειρά που τα πρόβαλλε η Ντισνευ ανακατεύει τα γεγονότα, δείτε τα με αυτήν τη σειρά. Επίσης  αφαιρεσαν ενα επεισόδιο λόγω αναφοράς σε θρησκεία.

 

 

The episode "Hot Spells" is not available on Disney+ due to its depiction of religious subject matter (yes, really), so a lower quality German iTunes WEB-DL with no subtitles was used as my source instead.

Episodes are in their 3-season airdate order, but I recommend watching them in their 2-season production order as it reflects the intended chronology of the series more closely. I have included a list of the production order for you to follow as I was unable to get Plex to recognise them in anything other than the airdate order. Feel free to play around with it yourselves though.

 

It should be noted that the broadcast order of the first 78 episodes does not reflect the stories' in-universe chronology; for example, Liquidator's origin episode, "Dry Hard", was aired after his appearances in "Just Us Justice Ducks" and "Life, the Negaverse and Everything." The series' production order (with the exception of "Darkly Dawns the Duck") most closely reflects the intended and chronological episode order.
https://the-disney-afternoon.fandom.com/wiki/Darkwing_Duck_episode_list

#     Episode
    
S01E01    Darkly Dawns the Duck (Part 1)
S01E02    Darkly Dawns the Duck (Part 2)
S01E03    Water Way to Go
S01E04    In Like Blunt
S01E05    Dirty Money
S01E06    A Duck By Any Other Name
S01E07    That Sinking Feeling
S01E08    Getting Antsy
S01E09    Battle of the Brainteasers
S01E10    Fungus Amongus
S01E11    Can't Bayou Love
S01E12    You Sweat Your Life
S01E13    Trading Faces
S01E14    Hush, Hush Sweet Charlatan
S01E15    Apes of Wrath
S01E16    Duck Blind
S01E17    Beauty and the Beet
S01E18    Double Darkwings
S01E19    Heavy Mental
S01E20    Aduckyphobia
S01E21    A Brush With Oblivion
S01E22    Whiffle While You Work
S01E23    Easy Come, Easy Grows
S01E24    Negaduck
S01E25    Dry Hard
S01E26    All's Fahrenheit in Love and War
S01E27    Something Fishy
S01E28    Bearskin Thug
S01E29    Calm a Chameleon
S01E30    Jurassic Jumble
S01E31    Tiff of the Titans
S01E32    Paraducks
S01E33    Film Flam
S01E34    The Merchant of Menace
S01E35    Comic Book Capers
S01E36    Slaves to Fashion
S01E37    Bad Tidings
S01E38    Cleanliness is Next to Badliness
S01E39    Night of the Living Spud
S01E40    Ghoul of My Dreams
S01E41    Up, Up and Awry
S01E42    Toys Czar Us
S01E43    Days of Blunder
S01E44    Smarter Than a Speeding Bullet
S01E45    Adopt-a-Con
S01E46    Just Us Justice Ducks - Part 1
S01E47    Just Us Justice Ducks - Part 2
S01E48    Life, the Negaverse, and Everything
S01E49    A Revolution in Home Appliances
S01E50    Darkwing Doubloon
S01E51    The Secret Origins of Darkwing Duck
S01E52    When Aliens Collide
S01E53    Going Nowhere Fast
S01E54    Dead Duck
S01E55    Quack of Ages
S01E56    It's a Wonderful Leaf
S01E57    Planet of the Capes
S01E58    The Incredible Bulk
S01E59    Disguise the Limit
S01E60    Let’s Get Respectable
S01E61    Twitching Channels
S01E62    Stressed to Kill
S01E63    Twin Beaks
S01E64    My Valentine Ghoul
S01E65    Dances with Bigfoot
S01E66    Time and Punishment
S01E67    The Darkwing Squad
S01E68    Inside Binkie's Brain
S01E69    The Haunting of Mr. Banana Brain
S01E70    Slime OK, You're OK
S01E71    Kung Fooled
S01E72    U.F.Foe
S01E73    Whirled History
S01E74    The Quiverwing Quack
S01E75    Bad Luck Duck
S01E76    Jail Bird
S01E77    A Star is Scorned
S01E78    Dirtysomething
    
            
S02E01    Revenge of the Return of the Brainteasers, Too!
S02E02    Inherit the Wimp
S02E03    Monsters R Us
S02E04    Star Crossed Circuits
S02E05    The Steerminator
S02E06    Paint Misbehavin'
S02E07    The Frequency Fiends
S02E08    Hot Spells
S02E09    Mutantcy on the Bouncy
S02E10    Clash Reunion
S02E11    Fraudcast News
S02E12    Extinct Possibility
S02E13    Malice's Restaurant

 

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 7 months later...

  • Member ID:  2415
  • Group:  Members
  • Topic Count:  14
  • Content Count:  166
  • Reputation:   626
  • Achievement Points:  166
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6147 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Ολοκλήρωσα τη σειρά και τελικά νομίζω πως μαζί με την Talespin είναι ίσως οι κορυφαίες σειρές κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του 90. 

 

Απειροελαχιστα επεισόδια ήταν μέτρια ή βαρετα. 

Τη θεωρώ καλύτερη και πιο πρωτότυπη από την Batman Animated Series, οπου υπερτερει κυρίως λόγω Τζόκερ ενώ και οι Αμερικανοί ηθοποιοί απλά κορυφαίοι. 

 

Φοβερή πρωτότυπια και γέλιο στο σενάριο και δυστυχώς όσο καλή μεταγλώττιση και να κανείς, αυτά τα λογοπαίγνια δεν μεταφραζονται. 

 

Τελικα η σειρά των επεισοδίων παίζει σημαντικό ρόλο και έτσι εγινε περισσότερο ενδιαφέρουσα με τη σωστή σειρά. 

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 7 months later...

  • Member ID:  39438
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  11
  • Reputation:   64
  • Achievement Points:  13
  • Days Won:  0
  • With Us For:  550 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Το τελευταιο επεισοδιο δεν υπαρχει στο Disney+

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38148
  • Group:  Members
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  628
  • Reputation:   3247
  • Achievement Points:  651
  • Days Won:  1
  • With Us For:  885 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

41 min ago , dinos said:

Το τελευταιο επεισοδιο δεν υπαρχει στο Disney+

 

Το Extinct Possibility δεν ειναι το τελευταίο;

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  39438
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  11
  • Reputation:   64
  • Achievement Points:  13
  • Days Won:  0
  • With Us For:  550 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Εκανα ενα λαθος συγγνομη για την ενοχληση:sad1:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.