Μετάβαση στο περιεχόμενο

GABRIEL KNIGHT: BLOOD OF THE SACRED, BLOOD OF THE DAMNED (PROLOGUE) [ JANE JENSEN, RON SPEARS ]


comicos

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  4236
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  153
  • Content Count:  1514
  • Reputation:   18107
  • Achievement Points:  2201
  • Days Won:  21
  • With Us For:  5999 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

01.jpg

 

Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του horror/mystery παιχνιδιού περιπέτειας Gabriel Knight: Sins Of The Fathers (1993), η αμερικάνικη εταιρία games Sierra On-Line που το δημιούργησε, δεν έμεινε στις δάφνες τις! Αντιθέτως προχώρησε σε βάθος το project, φτιάχνοντας μαζί με τη συγγραφέα Jane Jensen το GK 2: The Beast Within (1995) και αργότερα το GK 3: Blood Of The Sacred, Blood Of The Damned (1999). Στο μεσοδιάστημα η Jensen κυκλοφόρησε και σε βιβλία τα GK 1 και GK 2, επιχειρώντας έτσι να προωθήσει ακόμα περισσότερο το σύμπαν του Gabriel Knight στο ευρύ κοινό. :alex:

 

Με την ευκαιρία, επίσης, της ανάπτυξης του GK 3 (πήρε 4 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί, λόγω των διαρκών τροποποιήσεων της engine του παιχνιδιού), ρίχτηκε κάποια στιγμή και η ιδέα να ξαναφτιάξουν ένα graphic novel που θα συμπεριλαμβανόταν στο πακέτο, όπως είχαν κάνει παλιότερα και με το πρώτο παιχνίδι (ΕΔΩ η παρουσίαση για το κόμικ του Sins Of The Fathers)!

 

03.jpg  09.jpg  14.jpg

 

Το σενάριο, φυσικά, ανήκε και πάλι στην Jane Jensen, ενώ το σχέδιο αυτή τη φορά ανέλαβε ο Ron Spears. Η βασική διαφορά με το παλιότερο κόμικ είναι ότι, σε αντίθεση με εκείνο, που αποτελούσε ένα flashback για να καταλάβουμε πώς ξεκίνησαν όλα, ο ρόλος του καινούργιου είναι σαφώς ουσιαστικότερος, μιας και πρόκειται για τον πρόλογο του παιχνιδιού! Όταν το είχα αγοράσει, θυμάμαι ότι είχα τρέξει αμέσως στο σπίτι να το εγκαταστήσω στο pc και από την ανυπομονησία μου να το δω, δεν είχα δώσει σημασία στο graphic novel. :damn:  Βλέποντας όμως ότι το παιχνίδι ξεκινούσε πολύ απότομα, έψαξα τότε μέσα στο κουτί και μόνο όταν ξεφύλλισα το κόμικ πήρα χαμπάρι τι έπαιζε : το gameplay ξεκινούσε ακριβώς από εκεί που τελείωνε αυτό! :Book:

 

Όσον αφορά το στόρι, αυτή τη φορά ο Gabriel και η βοηθός του Grace δέχονται μια πρόσκληση από κάποιον πρίγκηπα James Stewart, για να ταξιδέψουν στο Rennes-le-Château της Γαλλίας. Μετά από μικρή σκέψη τελικά θα δεχτούν, ελπίζοντας να περάσουν εκεί μερικές ξένοιαστες ημέρες διακοπών. Όταν όμως μαθαίνουν ότι ο πραγματικός σκοπός της πρόσκλησης είναι να αναλάβουν να προστατέψουν ένα νεογέννητο γαλαζοαίματο βρέφος, απόγονο μιας ευγενούς μυστηριώδους οικογένειας, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που το μωρό θα απαχθεί κατά περίεργο τρόπο, κάτω από τη μύτη τους...

 

bc.jpg  bc digital.jpg

 

Το κόμικ βγήκε επίσης και σε digital μορφή και συμπεριλήφθηκε στο δισκάκι του παιχνιδιού, αλλά και στις επανεκδόσεις που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια (μπορείτε να το βρείτε σε pdf ΕΔΩ). Έχει κάποιες διαφορές από την έντυπη έκδοση, όπως για παράδειγμα μερικές περίεργες λέξεις (κάποια στιγμή τις συναντάμε και μέσα στο παιχνίδι) και έναν αριθμό στο οπισθόφυλλο (στην digital δεν υπάρχουν αυτά).

 

fc-1st page (digital).jpg

 

Άλλες μικροδιαφορές εντοπίζονται στο εξώφυλλο (στην digital κάτω δεξιά αναγράφεται το λογότυπο της Sierra και δεν υπάρχει η λέξη prologue κάτω από τον τίτλο, σε αντίθεση με την έντυπη), ενώ στην πρώτη σελίδα της έντυπης υπάρχει και το σχετικό copyright (με χρονολογία 1998, ενώ το παιχνίδι με το κόμικ κυκλοφόρησαν επίσημα το 1999).

 

SCI-GabrielKnightLE.jpg

 

Για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν σε έντυπη μορφή το Gabriel Knight: Blood Of The Sacred, Blood Of The Damned (Prologue), ισχύουν τα ίδια που είχα γράψει και για το Sins Of The Fathers : είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί για αγορά μόνο του, ενώ μπορείτε ευκολότερα να αναζητήσετε το ίδιο το παιχνίδι που το περιέχει (ανεβάζοντας όμως σημαντικά το ποσό που θα ξοδέψετε). Μια καλή περίπτωση που αξίζει, είναι να καταφέρετε να βρείτε το παραπάνω boxάκι! Περιέχει τα 2 πρώτα παιχνίδια της σειράς, το κόμικ και επίσης το βιβλίο της Jane Jensen για το GK 1! :best:

 

Για να σας βάλω λιγάκι στην πρίζα, πάντως, απλά θα πω ότι το GK 3 έχει - εκτός των άλλων - να κάνει και με βαμπίρ! :vampir:

 

Για bonus, τέλος, πάρτε και μια βιντεο-παρουσίαση του κόμικ :popcorn:  :

 

https://www.youtube.com/watch?v=fxk-ePenUGk

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.