Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΝΑΒΟΥΧΟΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ [Nabuchodinosaure]


GreekComicFan

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Εκδόσεις στις οποίες δημοσιεύτηκε:

  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1000
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116940
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6183 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

nab.gif

 

Ο Ναβουχοδεινόσαυρος ή Ναβ εν συντομία, είναι ένα ειρηνικός αλλά πολυμήχανος δεινόσαυρος που θεωρεί τον εαυτό του παρεξηγημένο και μπροστά από την εποχή του. Ζει σε μια μεταβατική εποχή που ονομάζεται προϋστερία - που είναι αβέβαιο για το αν είναι πριν ή μετά τον άνθρωπο - και η τάση του για εφευρέσεις που δεν δουλεύουν σωστά λόγω των πρωτόγονων συνθηκών, τον βάζουν σε μπελά.

 

 

 

nbruteico.gif

 

 

 

Το κόμικ ξεκίνησε την πορεία του το 1989 και από το 1991 βγαίνει και σε άλμπουμ, που έφτασαν τα 14 μέχρι το 2012 πριν γίνει επανεκκίνηση το 2014 με την ονομασία Nab - The New Adventures. Αποτελεί δημιουργία του σεναριογράφου Herlé και του σχεδιαστή Roger Widenlocher, που από ότι καταλαβαίνω, πρέπει να έχουν ασχοληθεί και οι δύο κάποια στιγμή και με τον Αχιλλέα Ταλόν, κάτι που πιστεύω πως φαίνεται και στο είδος του χιούμορ που μπορεί να περιμένεις κανείς από την σειρά. Το στριπ έχει κερδίζει και βραβείο για το δεύτερο άλμπουμ στην Ανγκουλέμ το 1993. Το τελευταίο άλμπουμ της πρώτης σειράς και το πρώτο (και μοναδικό ως τώρα) της δεύτερης, τα έχει αναλάβει σεναριακά ο Patrick Goulesque. Όσο για το όνομα του χαρακτήρα, πιστεύω πως είναι εμφανές πως πρόκειται για παράφραση του Ναβουχοδονόσωρ.

 

 

 

Στην χώρα μας τις περιπέτειες του Ναβ τις είδαμε από τον περιοδικό Τα Σαΐνια από το τεύχος 66 (Σεπτέμβριος του 1997) μέχρι και το τεύχος 78 (Σεπτέμβριος 1998), όταν το περιοδικό έκανε την μετάβαση από τα Ελληνικά κόμικς στην Γαλλική παραγωγή, το ίδιο διάστημα που έδιναν ως ένθετο το Σαΐνια Comic. Όπως συνέβη αργότερα και με την Ναταλία, πρέπει να είχαν στα χέρια τους πολλά άλμπουμ και να έκαναν τυχαία επιλογή μέσα από αυτά, αλλά δεν ολοκλήρωσαν κανένα από αυτά, μιας και σταμάτησε νωρίς η δημοσίευση της.

 

 

 

Με όσα μπόρεσα να αντιστοιχήσω, βλέπω να έχουν δημοσιεύσει στριπς από το δεύτερο άλμπουμ, του οποίου ο τίτλος Τα Χρονικά της Προϋστερίας χρησιμοποιήθηκε για όλα τα στριπς, από το τρίτο άλμπουμ, εξώφυλλο από το τέταρτο άλμπουμ ανεστραμμένο, καθώς και από το έβδομο άλμπουμ. Μάλλον όμως είχαν πάρει υλικό και από το πέμπτο και έκτο άλμπουμ.

 

 

 

Προσωπικά την βρίσκω μέτρια ως σειρά. Για κάθε 5-6 σελίδες που είχε το κάθε τεύχος, μια με δύο σελίδες είχαν κάποιο ενδιαφέρον. Οι υπόλοιπες ήταν πολύ εσωτερικής - Γαλλικής - κατανάλωσης. Αν ήταν να υποθέσω για τον λόγο επιλογής της για δημοσίευση στο περιοδικό, ε, το ότι είχαν βάλει συχνά άρθρα για δεινόσαυρους και γενικά υπήρχε ενδιαφέρον για την παλαιοντολογία, πρέπει να έπαιξε ρόλο.

 

 

 

Nabu-001.jpgNabu-002.jpgNabu-003.jpg

 

 

 

Nabu-004.jpgNabu-005.jpg 

 

 

γαλλικό wiki.

 

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.