Μετάβαση στο περιεχόμενο

46ο Φεστιβάλ Βιβλίου [ 1 - 17/9/2017 @ Ζάππειο ]


GreekComicFan

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

46o-festibal-bibliou-sto-zappeio.jpg

 

«Βιβλίο - Θέατρο - Κινηματογράφος» είναι το κεντρικό αφιέρωμα του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου, που ανοίγει για το κοινό την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο, ενώ την Δευτέρα 4 του μήνα, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Το Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν.

46o-festibal-bibliou-sto-zappeio02.jpg

 

Τελεί δε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, καθώς και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, οι εκδηλώσεις «Η ΕΡΤ και η συμβολή της στο βιβλίο, το θέατρο και τον κινηματογράφο», «Από τη σελίδα στη σκηνή και ο ρόλος ενός κρατικού θεάτρου σε μια εποχή αλλαγών», «Θέατρο Τέχνης - Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς τα τελευταία 30 χρόνια», όπως και «Βιβλίο, κινηματογράφος και κινηματογραφική εκπαίδευση».

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Νίκο Καζαντζάκη και στην επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, ενώ θα υπάρξουν και πολλές συζητήσεις για οικονομικά, πολιτικά και λογοτεχνικά θέματα, με αφορμή τις προγραμματισμένες βιβλιοπαρουσιάσεις.

 

46o-festibal-bibliou-sto-zappeio03.jpg

 

Το ΚΘΒΕ σε συνεργασία με τον ΣΕΚΒ, θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση με τίτλο «Από τη σελίδα στη σκηνή και ο ρόλος ενός κρατικού θεάτρου σε μια εποχή αλλαγών».

Το βιβλίο χρωστάει ένα μεγάλο κεφάλαιο στη σκηνή και την οθόνη, που έδωσαν την αφορμή να αναπτυχθεί μια πλούσια βιβλιογραφία γύρω από τις δύο αυτές τέχνες.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, ηθοποιοί του ΚΘΒΕ θα παρουσιάσουν, με τη μορφή θεατρικού αναλογίου, αποσπάσματα από παραγωγές του ρεπερτορίου του Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού του ΚΘΒΕ της θεατρικής περιόδου 2017-2018. Συμμετέχουν σκηνοθέτες παραστάσεων του ΚΘΒΕ και οι ηθοποιοί: Μομώ Βλάχου, Γιώργος Γλάστρας, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Έφη Σταμούλη, Γιάννης Στάνκογλου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας. Την εκδήλωση συντονίζει και σχολιάζει ο Σάββας Πατσαλίδης.

 

46o-festibal-bibliou-sto-zappeio04.jpg

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στον χώρο των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00 - 22:30
Παρασκευή & Σαββάτο: 18:00 - 23:00
Κυριακή: 10:30 - 15:00 & 18:00 - 22:30

 

πηγή

  • Like 11
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.