Μετάβαση στο περιεχόμενο
GreekComicFan

ΜΑΡΓΚΟ & ΟΣΚΑΡ: ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ [Margot et Oscar Pluche]

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Εκδόσεις στις οποίες δημοσιεύτηκε:

1.jpg

 
 
Η Μαργκό έχει μεγάλη οικογένεια. Συγκεκριμένα, άλλα 6 αδέρφια και τους γονείς, φυσικά. Η αγάπη της όμως για ένα αδέσποτο που ακούει στο όνομα Όσκαρ που οι γονείς αρνούνται να βάλουν μέσα στο σπίτι, οδηγούν σε διάφορες καταστάσεις που βάζει την οικογένεια σε περιπέτειες. Το σκηνικό θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για στριποειδές κόμικ, αλλά πρόκειται για κανονικές περιπέτειες 46 σελίδων.
 
Στην Γαλλία η σειρά ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1992 από την Casterman με τον τίτλο Margot et Oscar Pluche και έβγαλε 6 άλμπουμ μέχρι και τον Αύγουστο του 1997, πριν μετακομίσει στην Dupuis και αλλάξει τίτλο. Ως Sac à puces έβγαλε άλλα 9 άλμπουμ (+ ένα με μικρές ιστορίες), από τον Μάιο του 1999 μέχρι και τον Αύγουστο του 2010. Το σενάριο στην πρώτη σειρά ήταν του Zidrou και το σχέδιο της Carine De Brab. Στην δεύτερη σειρά, το σεναριακό credit μοιράζονταν συχνά με τον Falzar, που είχε διατελέσει και κολορίστας στην σειρά.
 
Το περιοδικό Τα Σαΐνια έβγαλε το πέμπτο άλμπουμ της πρώτης σειράς στην χώρα μας το La gratouille du Pedzouille (ημ. έκδοσης στην Γαλλία: Αύγουστος 1996) με τον τίτλο Η Μυστηριώδης Φαγούρα.

 

Margo & Oscar Title logo.jpg

 

Το άλμπουμ δημοσιεύτηκε σε πέντε συνέχειες μέσα στα τεύχη 105-109 του περιοδικού από τον Δεκέμβριο του 2001 μέχρι και τον Απρίλιο του 2002 και για αυτά τα τεύχη ήταν η κεντρική περιπέτεια κόμικ. Δεν θα έλεγα πως είναι κάτι ιδιαίτερο σεναριακά ή σχεδιαστικά, αλλά διαβάζεται ευχάριστα και εκπληρώνει όλα τα τυπικά στοιχεία που περιμένει κανείς από ένα τέτοιο κόμικ και για το ηλικιακό κοινό που απευθύνεται κατά βάση.

 

Το καλοκαίρι του 2002 έβγαλαν ακόμα μία περιπέτεια μέσα στο ετήσιο Διακοπές με τα Σαΐνια, με τίτλο Η συμμορία του Ριγκομπέρ, που καθώς δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου, εικάζω πως είναι το τρίτο άλμπουμ της σειράς, το La bande à Rigobert. Δεν ξέρω αν έβγαλαν και άλλες ιστορίες από την σειρά στην πορεία.

 

 

Margo & Oscar 001.jpgMargo & Oscar 005.jpg

Σελίδες δείγμα.

  • Like 12

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.