Jump to content

Recommended Posts

• Member ID:  25,682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4,243
  • Achievement Points:  4,289
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4,495 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Posted (edited)

Άρθρο που δημιούργησα στο DisneyComicsPress και σας το βάζω και εδώ για αν συζητήσουμε :beer: 

1. Η Παράξενη Υπόθεση του Δόκτωρ Ρατκιλ και του Μίστερ Χάιντ (Lo strano caso del Dottor Ratkyll e di Mister Hyde)
post-25682-0-49355400-1499525742_thumb.jpgpost-25682-0-71686600-1499525669_thumb.jpg
Ιστορία του Φάμπιο Τσελόνι (σχέδιο) και του Μπρούνο Έννα (σενάριο) και παρωδία του «Η Παράξενη Υπόθεση του Δόκτωρ Τζέκιλ και του Κύριου Χάιντ». Θα έχετε δει και πιο παλιά άρθρα (στα ΚΟΜΙΞ Predictions που δεν γίνονται πλέον για τους προφανείς λόγους)  ότι αναμένω να δούμε στη χώρα μας την συγκεκριμένη ιστορία εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έχει ως καστ και τα παπιά και την παρέα του Μίκυ να παίζουν κάποιο «ρόλο». Το σχέδιο και ο χρωματισμός φαίνονται υπέροχα και η ιστορία αυτή έχει χαρακτηριστεί και ως η καλύτερη του Τσελόνι αλλά και από διάφορους η καλύτερη ιστορία της Τριλογίας του Τρόμου (Δράκουλας, η συγκεκριμένη και το Ντάκενσταϊν). Όλα αυτά λοιπόν με κάνουν να θέλω να την διαβάσω πάρα πολύ. Τόσο πολύ που την έχω στην πρώτη θέση. Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι συμμετέχουν και τα παπιά και τα ποντίκια στην ιστορία, κάτι που βρίσκω ενδιαφέρον.

2. Η Αυτοκρατορία του Πάγου (Topolino e l’impero sottozero)
post-25682-0-11685500-1499525823_thumb.jpegpost-25682-0-51109300-1499525849_thumb.jpeg
Ιστορία του Κάστυ 104 σελίδων!!! Η ιστορία του Κάστυ που περιμένω περισσότερο από κάθε άλλη με τον Μίκυ μακράν. Είναι χωρισμένη σε 3 μέρη και σε αυτά δεν περιλαμβάνω το μικρό prequel των 5 σελίδων. Την συγκεκριμένη την περιμένω εδώ και 2,5 χρόνια να τη δούμε στην Ελλάδα. Κάποτε πίστευα ότι θα τη δούμε στο ΚΟΜΙΞ σε 2 τεύχη τα οποία θα ήταν το κάτι άλλο! Τώρα δεν ξέρω… Μάλλον στο Μίκυ Μάους θα μπει ξερή χωρίς το άρθρο που της αρμόζει. Να πούμε πως πλέον η συγκεκριμένη ιστορία θεωρείται ως καλύτερη του Κάστυ στο Inducks και από όσο θυμάμαι η μεγαλύτερη που έχει δημιουργήσει. Πραγματικά θέλω πολύ να την διαβάσω. Είναι και αρκετά μεγάλη. 

3. Φάντομ Ντακ εναντίον Πράκτορα Ντακ – Χρονοέγκλημα (PK Timecrime DD)
post-25682-0-24410400-1499526016_thumb.jpegpost-25682-0-24349300-1499526025_thumb.jpg

Την συγκεκριμένη ιστορία που είναι 90 σελίδες σε σχέδιο Πάολο Μοττούρα και σενάριο Φραντσέσκο Αρτιμπάνι την έχω διαβάσει κάπου στο διαδίκτυο στα αγγλικά και την βρήκα εξαιρετική. Το δίδυμο αυτό τα σπάει!  Μας δείχνει πως συνδέονται τα δυο ας πούμε «σύμπαντα» του Φάντομ Ντακ (των Νέων Περιπετειών) και του Πράκτορα Ντακ. Και μας δίνονται σημαντικές απαντήσεις και για τα δυο. Έχουμε αναφορές σε παλιότερες ιστορίες. Γενικά, είναι απολαυστικότατη!!  Το σχέδιο του Μοττούρα μαζί με τον χρωματισμό του Μαξ Μοντεντούρο το βρήκα εξαιρετικό. Η πλοκή είναι πολύ καλή και αγγίζει λεπτομέρειες. Το πότε και που θα την δούμε στην Ελλάδα δεν το γνωρίζω. Πραγματικά θα άξιζε για μένα να τη διαβάσουμε στο ΚΟΜΙΞ με ένα άρθρο. Ένα τεύχος μόνο για αυτήν την ιστορία. Θα ήταν εκπληκτικό.

4. Μικυτόπολης (Metopolis)
post-25682-0-74282900-1499526061_thumb.jpgpost-25682-0-59052000-1499526072_thumb.jpg
Άλλη μια παρωδία από τα χεράκια του Πάολο Μοττούρα που μπήκε στο τεύχος #3189 του Topolino! Metopolis ή αλλιώς Μικυτόπολης στα ελληνικά με πρωταγωνιστές τον Μίκυ και την Μίννυ. Πρόκειται για παρωδία άλα Disney της ταινίας Μετρόπολις (ή Μητρόπολης) του 1927 του Φριτς Λανγκ. Η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται στο μέλλον με το περιβάλλον να είναι ψυχρό και βιομηχανικό. Η Μετρόπολις χωρίζεται σε δύο κοινωνικές τάξεις που ζουν σε διαφορετικά επίπεδα της πόλης. Οι εργάτες είναι αυτοί που «κινούν» αυτήν την πόλη του μέλλοντος με τον μόχθο τους όμως οι μηχανές καθορίζουν τη ζωή τους! Όμως, αυτή η κατάσταση, σύντομα θα αλλάξει, όταν ο γιος του Φρέντερσεν, ο Φρέντερ, που ζει μια ξένοιαστη ζωή γεμάτη γλέντια, γνωρίζει κατά τύχη την όμορφη Μαρία, κόρη ενός εργάτη…  Οπότε καταλάβατε πάνω κάτω περί τίνος πρόκειται. Θεωρώ το δίδυμο  Μοττούρα – Αρτιμπάνι ότι καλύτερο έχει η Ιταλία μέχρι στιγμής. Και οι δυο φοβεροί στον τομέα τους. Ο Αρτιμπάνι μας έχει χαρίσει υπέροχα σενάρια και πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβαίνει και σε αυτόν εδώ την ιστορία.

5. Στο Δρόμο (Topolino e Pippo On the Road)
post-25682-0-31291300-1499526109_thumb.jpegpost-25682-0-21591100-1499526134_thumb.jpeg
Ιστορία 65 σελίδων από το πενάκι του Πάολο Μοττούρα.  Άλλη μια ιστορία τύπου παρωδίας από το σχεδιαστή, του ομώνυμου μυθιστορήματος On the Road του Τζακ Κέρουακ. Είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του αμερικανού συγγραφέα Κέρουακ που εκδόθηκε το 1957. Θεωρείται ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά και σημαντικά έργα του μεταπολεμικού λογοτεχνικού κινήματος της γενιάς των μπητ, που συνδέθηκε με την αντικουλτούρα της δεκαετίας του 1960. (σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια) Πραγματεύεται τις εμπειρίες του Κέρουακ κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του στην Αμερική. Φαίνεται ενδιαφέρον και ο Γκούφυ φαίνεται χμμμ ας πούμε πιο «μάγκας» από ότι συνήθως. Η αλήθεια είναι ότι έχω διάφορες ελαιογραφίες του Μοττούρα για την ιστορία και σχέδια που κίνησαν πολύ την περιέργεια για αυτήν την ιστορία. Για αυτό τη βάζω τόσο ψηλά στη λίστα.

6. Μίκυ Μαλτέζε (Topo Maltese – Una ballata sul topo salato) 
post-25682-0-40176600-1499526212_thumb.jpgpost-25682-0-34124500-1499526232_thumb.jpg
Θα μπορούσα να την έχω και ως πέμπτη επιλογή την συγκεκριμένη ιστορία. Γενικά, είναι λίγο δύσκολο να φτιάξεις ένα τοπ 10 όταν σου αρέσουν πολλές ιστορίες και δεν θες να αδικήσεις κάποια.Το 2017 π΄πανε 50 χρόνια από την δημιουργία Κόρτο Μαλτέζε με την ιστορία «Η μπαλάντα της αλμυρής θάλασσας», και ο Τζόρτιζο Καβατσάνο έκλεισε 50 χρόνια ως δημιουργός Ντίσνεϋ. Για αυτό αποφασίστηκε να δημιουργεί και αυτή η Ντισνεική παρωδία. Στο Topolino #3187 που δημοσιεύτηκε η ιστορία  «Una Ballata del Topo Salato» (Η μπαλάντα του αλμυρού ποντικού), με πρωταγωνιστή φυσικά τον Μίκυ στο ρόλο του Κόρτο. Η ιστορία είναι 80 σελίδες και οι Μίννι, Μαύρος Πητ και Μαύρο Φάντασμα θα παίξουν τους ρόλους των Πανδώρα, Ρασπούτιν και ο Μονάκο αντίστοιχα. Χορτάτη με αρκετές σελίδες και είναι ενδιαφέρουν να δούμε πως ο Καβατσάνο χειρίστηκε την Ντισνεική μεταφορά του Κορτο. Σεναριογράφος είναι ο Μπρούνο Έννα που τον έχουμε δει στην Τριλογία του Τρόμου και μας έχει αποδείξει ΄τοι μπορεί να γράψει δυνατά σενάρια.  Πολύ όμορφο και το εξώφυλλο. Μια ιστορία που πιστεύω θα ήθελα να διαβάσουν και οι φαν του Κόρτο.

7. Η Ακτίνα της Ατλαντίδας (Topolino e il Raggio di Atlantide)
post-25682-0-10127900-1499526498_thumb.jpegpost-25682-0-93267800-1499526397_thumb.jpg
Ιστορία από το πενάκι του Κάστυ, με 83 σελίδες και χωρισμένη σε 3 μέρη. Αποτελεί συνέχεια της ιστορίας «Τα Ορυχεία της Ατλαντίδα» που διαβάσαμε στο ΚΟΜΙΞ #5 της Β΄Περιόδου. Και γενικά της σειράς με την Ατλαντίδα του Κάστυ. Τελικά, όπως διαβάσαμε σε συνέντευξη πριν μερικούς μήνες δεν πρόκειται για Τριλογία αλλά για σειρά ιστοριών όπου στο τέλος της οι ήρωες μας θα βρουν το μυθικό νησί. Οπότε αναμένουμε και άλλα επεισόδια. Από τα διάφορα previews το σχέδιο φαίνεται υπέροχο ενώ η επιθυμία να διαβάσω την ιστορία αυτή υπήρχε από τότε που διάβασα την ιστορία του Κάστυ από το ΚΟΜΙΞ #5. Η οποία ήταν πολύ ωραία δομημένη. Για να δούμε τι μυστήριο σχετικό με την Ατλαντίδα μας επιφυλάσσει ο Κάστυ αυτή τη φορά. Πολύ μου αρέσει που είναι σειρά και όχι μόνο Τριλογία.

8.Τι πρόκειται να συμβεί στο χθες; (Tutto questo accadrà ieri)
post-25682-0-77114000-1499526577_thumb.jpgpost-25682-0-04853600-1499526599_thumb.jpg
Άλλη μια ιστορία για την οποία έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα. Πάντα οι ιστορίες με τα ταξίδια στο χρόνο μου τραβάνε το ενδιαφέρον. Συνδυάζει το υπέροχο στυλ του Κάστυ με τον κλασσικό Μίκυ της δεκαετίας του 1930 (στον οποίο έχω μια αδυναμία). Ο Κάστυ για αυτήν την ιστορία συνεργάστηκε με τον Μάσσιμο Μπονφάττι, ο οποίος έκανε τον κλασσικό Μίκυ και γενικά από όσο καταλαβαίνω όλους τους κλασσικούς χαρακτήρες, τα παλιά κτήρια του παρελθόντος. Προσωπικά αναμένω με τα χίλια την ιστορία στη χώρα μας. Ταιριάζει να μπει τον Νοέμβριο που τότε είναι τα γενέθλια του Μίκυ. Έτσι και αλλιώς μπήκε στο Topolino το 2015 για να γιορτάσουν τα γενέθλια του διάσημου ποντικιού!

9. Μαύρος Κεραυνός 2.1 & 3 (Darkenblot 3 Nemesis)
post-25682-0-59109400-1499526666_thumb.jpgpost-25682-0-74760700-1499526672_thumb.jpg
Ως ένατη επιλογή έχουμε τα νέα επεισόδια της σειράς Μαύρος Κεραυνός. Από το πενάκι του Λορένζο Παστροβίκιο και το σενάριο από τον ταλαντούχο Κάστυ. Εάν βάλουμε και το 2.1 που θεωρείται το prequel για το τρίτο μέρος του Μαύρου Κεραυνού τότε μιλάμε για πάνω από 200 σελίδες. Νομίζω είναι αρκετό για να χορτάσουμε από τον Μαύρο Κεραυνό για αρκετό καιρό. Το Μαύρος Κεραυνός 2 – Η Αναγέννηση που διαβάσαμε στις σελίδες του ΚΟΜΙΞ #8 της Β΄Περιόδου είναι για μένα καλύτερο από πρώτο που είχαμε δει στο Μίκυ Μάους του Τερζόπουλου. Φαίνεται ότι το σχέδιο έχει επιρροές από μάνγκα πράγμα που μου αρέσει πολύ. Ελπίζω το τρίτο μέρος να σταθεί στο ίδιο ύψος τόσο σχεδιαστικά όσο σεναριακά. Άραγε που θα δούμε τον Μαύρο Κεραυνό αυτή τη φορά; Στο Μίκυ Μάους ή στο ΚΟΜΙΞ; Τα έχει μπλέξει η Καθημερινή…

10. Ντάκενστάϊν (Duckenstein di Mary Shelduck)
post-25682-0-28065200-1499526713_thumb.jpgpost-25682-0-97473600-1499526721_thumb.jpg
Αρχίσαμε τη λίστα με παρωδία του Τρόμου από τον Φάμπιο Τσελόνι και τον Μπρόυνο Έννα και θα κλείσουμε με μια άλλη παρωδία του Τρόμου. Πρόκειται για την ιστορία Ντάκενστάϊν που μπήκε στην Ιταλία πριν κάποιους μήνες.  Υπέροχος χρωματισμός και σχέδιο.Έχουμε αυτή τη φορά τα παπιά σε διάφορους ρόλους με τον Ντόναλντ να έχει το πρωταγωνιστικό ως Δόκτωρ Ντάκενστάϊν. Είναι παρωδία που θα ήθελα πολύ να τη δούμε, αλλά την έβαλα τελευταία διότι υπάρχουν πολλές καλές ιστορίες για τις οποίες ανυπομονώ λίγο περισσότερο. Γενικά όλες οι ιστορίες του Τοπ 10 αξίζουν με τα χίλια!

Honoralble Mentions

Topolino e l’inseguimento al grande slam
post-25682-0-58518900-1499526786_thumb.jpgpost-25682-0-68946700-1499526801_thumb.jpg
Πρόκειται για ιστορία του Πάολο Μοττούρα στην οπία βλέπουμε τον Μίκυ να παίζει τένις. Είναι 34 σελίδων και μάλλον θα την δούμε στο Μίκυ Μάους.

Μικυνίξ (Topolinix e lo scambio di Galli)
post-25682-0-59279700-1499526872_thumb.jpgpost-25682-0-38329100-1499526851_thumb.jpg
Ιστορία από την Σύλβια Τζίκε και είναι σαν παρωδία των ιστοριών των αγαπημένων μας Γαλατών. Από όσο έχουμε μάθει πρόκειται για γειτονικό χωριό από αυτό του Αστερίξ και του Οβελίξ.

Γενικά
Υπάρχουν και άλλες ιστορίες που είναι καλές και αξίζει να δούμε. Εδώ στο τοπ 10 βάλαμε τις πάρα πολύ καλές. Θα φτιάξουμε και άλλο ένα τοπ 10 με τις λιγότερο καλές σε άλλο άρθρο. Ελπίζουμε να σας άρεσε το συγκεκριμένο και ας είναι λίγο μεγάλο…

Edited by ΚΟΜΙΞ
  • Like 24
  • Thanks 2

• Member ID:  30,213
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  18
  • Content Count:  2,379
  • Achievement Points:  2,379
  • Days Won:  1
  • With Us For:  3,818 Days
  • Last Seen:  

• Last Seen:  

Posted

Ωραία λίστα και αυτή :)

Πάντως υπάρχει πράμα αρκετό ;)  Υπάρχουν και άλλες ιστορίες του Κάστυ που δεν έβαλα. Και έχουμε και τον Φαντομία :) 

• Like 8
  • 2 weeks later...

• Member ID:  30,580
  • Topic Count:  45
  • Content Count:  1,848
  • Achievement Points:  1,962
  • Days Won:  7
  • With Us For:  3,666 Days
  • Last Seen:  

Posted

[...]

Honoralble Mentions

Topolino e l’inseguimento al grande slam

attachicon.gif3138.jpgattachicon.gif3138a.jpg

Πρόκειται για ιστορία του Πάολο Μοττούρα στην οπία βλέπουμε τον Μίκυ να παίζει τένις. Είναι 34 σελίδων και μάλλον θα την δούμε στο Μίκυ Μάους.

[...]

Αχά! Ώστε είναι ο Μοτούρα που έφτιαξε αυτή την ιστορία με τα σχεδιαστικά λάθη στις κινήσεις του τέννις! Ελπίζω το σενάριο να είναι σπουδαίο γιατί πάντα ήθελα να δω μια καλή ιστορία με το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά απ'ότι βλέπω, αυτός ο Ματθαίος Βενέρους δεν έγραψε και κάτι το συνταρακτικό.

• Like 4
  • 7 months later...

• Last Seen:  

Posted

Πλέον έχουν μπει 4 από τις 10. Όχι άσχημα :) Και από ότι μάθαμε θα μπει και η ιστορία με το τένις από τα Honorable mentions.  

• Like 3
  • Thanks 3

• Member ID:  30,580
  • Topic Count:  45
  • Content Count:  1,848
  • Achievement Points:  1,962
  • Days Won:  7
  • With Us For:  3,666 Days
  • Last Seen:  

Posted
13 ώρες πριν, ΚΟΜΙΞ είπε:

Πλέον έχουν μπει 4 από τις 10. Όχι άσχημα :) Και από ότι μάθαμε θα μπει και η ιστορία με το τένις από τα Honorable mentions.  

Κοντέψαμε στα μισά της λίστας σου!

Δεν πρόσθεσες όμως την ιστορία με τους φίλους του Τζούνιορ ως ενήλικες. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Υπήρχε και μια άλλη ιστορία, νομίζω περσινή, στην οποία συναντούσε η Γκόλντυ την Τζένη. Την έψαξες καθόλου? Λέει τίποτα?

• Like 3
  • Thanks 2

• Last Seen:  

Posted
3 ώρες πριν, apetoussis82 είπε:

Κοντέψαμε στα μισά της λίστας σου!

Δεν πρόσθεσες όμως την ιστορία με τους φίλους του Τζούνιορ ως ενήλικες. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Υπήρχε και μια άλλη ιστορία, νομίζω περσινή, στην οποία συναντούσε η Γκόλντυ την Τζένη. Την έψαξες καθόλου? Λέει τίποτα?

Θα έπρεπε όντως να την βάλω στα honorable mentions. Την άλλη ιστορία που λες την έχω διαβάσει στα αγγλικά. Δεν είναι κάτι φοβερό ή ιδιαίτερο αλλά είναι καλή.

• Like 3
  • 4 years later...

• Member ID:  36,975
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  74
  • Content Count:  3,220
  • Achievement Points:  3,030
  • Days Won:  97
  • With Us For:  1,443 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Posted

8/10 πλέον! Με εξαίρεση την πρώτη και την τελευταία( που δεν πρόκειται να τις δούμε ποτέ- ειδικά την πρώτη) η λίστα ολοκληρώθηκε έως τον Ιανουάριο του 2021 και το αξιοσημείωτο είναι ότι όλες οι ιστορίες μπήκαν στο Μίκυ Μάους! Μπορεί να γκρινιάζουμε για την Καθημερινή( δικαίως πολλές φορές), αλλά γίνονται κι αξιόλογες προσπάθειες όπως βλέπουμε!:beer:

• Like 7
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted
11 λεπτά πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

8/10 πλέον! Με εξαίρεση την πρώτη και την τελευταία( που δεν πρόκειται να τις δούμε ποτέ- ειδικά την πρώτη) η λίστα ολοκληρώθηκε έως τον Ιανουάριο του 2021 και το αξιοσημείωτο είναι ότι όλες οι ιστορίες μπήκαν στο Μίκυ Μάους! Μπορεί να γκρινιάζουμε για την Καθημερινή( δικαίως πολλές φορές), αλλά γίνονται κι αξιόλογες προσπάθειες όπως βλέπουμε!:beer:

Δυστυχώς δεν μπήκαν όλες αλλά ναι όντως είδαμε πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτές :) Σκέφτομαι και για ένα vol 2 του θρεαντ κάποια στιγμή :D

• Like 7
  • 1 year later...

• Member ID:  38,010
  • Content Count:  843
  • Achievement Points:  916
  • Days Won:  3
  • With Us For:  1,177 Days
  • Last Seen:  

Posted

Επαναφέρω αυτό το τόπικ σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα για να πω ότι προσωπικά ανυπομονώ πολύ να δω τις ιστορίες του Marco Nucci από το 2021 και μετά. Είναι αρκετά νέος δημιουργός, έχοντας μόλις 6 ιστορίες δημοσιευμένες στην Ελλάδα, αλλά από ό,τι ακούω από ξένους fans έχει γράψει κάτι ιστορίες που φθάνουν στο επίπεδο του Κάστυ. Ειδικά ακούω πολλά καλά λόγια για τις ιστορίες του με το μαύρο φάντασμα (https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3429-1Phttps://inducks.org/story.php?c=I+TL+3478-1P) και αυτή την ιστορία όπου αναλύει το χαρακτήρα του Γκαστόνε: https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3405-1P

Αρκετές από τις ιστορίες του είναι σχετικά κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Μίκυ Μάους, οπότε ελπίζω να δούμε καμία ακόμη μέχρι το τέλος του χρόνου

• Like 8

• Member ID:  23,613
  • Topic Count:  25
  • Content Count:  2,153
  • Achievement Points:  2,190
  • With Us For:  4,786 Days
  • Last Seen:  

Posted
22 ώρες πριν, Rombax είπε:

Επαναφέρω αυτό το τόπικ σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα για να πω ότι προσωπικά ανυπομονώ πολύ να δω τις ιστορίες του Marco Nucci από το 2021 και μετά. Είναι αρκετά νέος δημιουργός, έχοντας μόλις 6 ιστορίες δημοσιευμένες στην Ελλάδα, αλλά από ό,τι ακούω από ξένους fans έχει γράψει κάτι ιστορίες που φθάνουν στο επίπεδο του Κάστυ. Ειδικά ακούω πολλά καλά λόγια για τις ιστορίες του με το μαύρο φάντασμα (https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3429-1Phttps://inducks.org/story.php?c=I+TL+3478-1P) και αυτή την ιστορία όπου αναλύει το χαρακτήρα του Γκαστόνε: https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3405-1P

Αρκετές από τις ιστορίες του είναι σχετικά κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Μίκυ Μάους, οπότε ελπίζω να δούμε καμία ακόμη μέχρι το τέλος του χρόνου

o Casty δε συμφωνει ιδιαιτερα μαζι σου. Τα εχω τα συγκεκριμενα τευχη, και μου τα εχει υπογραψει ο ιδιος ο Καστυ, ο οποιος εξεφρασε την απογοητευση του για τα συγκεκριμενα σεναρια. ;)

• Like 7

• Last Seen:  

Posted

Μεταξύ μας, χωρίς να θέλω να γίνω πικρόχολος, μου φαίνεται ότι ο Κάστυ έχει χάσει λίγο την λάμψη του... Δεν ξέρω, οι τελευταίες ιστορίες του που μπήκαν στο Μίκυ Μάους, μου φαίνονται σαν να έχουν χάσει τη γοητεία περιπετειών όπως ( πολύ πρόχειρα απαριθμώ τις αγαπημένες μου ιστορίες του), "Το αίνιγμα της Ατλαντίδας"& "Η ακτίνα της Ατλαντίδας", " Όλα αυτά που θα συμβούν στο χθες", "Η αυτοκρατορία των πάγων"( δυστυχώς μόνο το πρώτο μέρος έχω διαβάσει), "Δόκτωρ Τικ-Τακ" και "Σκοτεινός κόσμος". Όπως είπα και παραπάνω, δεν θέλω να γίνω πικρόχολος, απλά να μοιραστώ έναν προβληματισμό μου σχετικά με τις τελευταίες δουλειές, αυτού του κατά τα λοιπά μεγάλου ποντικοδημιουργού:beer:

• Like 6

• Last Seen:  

Posted (edited)
2 ώρες πριν, christs είπε:

o Casty δε συμφωνει ιδιαιτερα μαζι σου. Τα εχω τα συγκεκριμενα τευχη, και μου τα εχει υπογραψει ο ιδιος ο Καστυ, ο οποιος εξεφρασε την απογοητευση του για τα συγκεκριμενα σεναρια. ;)

Σοβαρά μιλάς;;; Κρίμα :sad1: Αλλά και πάλι ενδιαφέρομαι πολύ να δω αυτή την ιστορία που λατρεύουν τόσοι πολλοί φανς. 

1 ώρα πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Μεταξύ μας, χωρίς να θέλω να γίνω πικρόχολος, μου φαίνεται ότι ο Κάστυ έχει χάσει λίγο την λάμψη του... Δεν ξέρω, οι τελευταίες ιστορίες του που μπήκαν στο Μίκυ Μάους, μου φαίνονται σαν να έχουν χάσει τη γοητεία περιπετειών όπως ( πολύ πρόχειρα απαριθμώ τις αγαπημένες μου ιστορίες του), "Το αίνιγμα της Ατλαντίδας"& "Η ακτίνα της Ατλαντίδας", " Όλα αυτά που θα συμβούν στο χθες", "Η αυτοκρατορία των πάγων"( δυστυχώς μόνο το πρώτο μέρος έχω διαβάσει), "Δόκτωρ Τικ-Τακ" και "Σκοτεινός κόσμος". Όπως είπα και παραπάνω, δεν θέλω να γίνω πικρόχολος, απλά να μοιραστώ έναν προβληματισμό μου σχετικά με τις τελευταίες δουλειές, αυτού του κατά τα λοιπά μεγάλου ποντικοδημιουργού:beer:

Αν και δεν έχω τις περισσότερες από τις καλές ιστορίες του Κάστυ (βασικά μόνο τον "Σκοτεινό Κόσμο" έχω διαβάσει) νομίζω πως συμφωνώ. Οι τελευταίες ιστορίες που έχουν μπει στο ΜΜ δε μου φάνηκαν σα κάτι το αξιοθαύμαστο. Είναι σίγουρα αρκετά καλές και πάνω από τον μέσο όρο για το Τοπολίνο αλλά τίποτα που θα με κάνει να τις θυμηθώ για πολλά χρόνια ακόμη. Ειδικά αυτή με το Ακουμαρίν ή όπως λεγόταν τη βαρέθηκα τελείως. Δε μπήκα καν στο κόπο να πάρω το δεύτερο μέρος γιατί τη βρήκα τελείως αδιάφορη. Ευτηχώς έφτιαξε λίγο με την ιστορία με τη σελήνη, που πέρα από το αξιοπρεπές σενάριο είχε και εξαιρετικό σχέδιο. 

Πάντως δε νομίζω πως αυτό που λες είναι και τόσο ανησυχητικό. Κάθε άλλο, πιστεύω πως είναι απολύτως φυσικό οι δημιουργοί να έχουν μια περίοδο "ζενίθ", όπου βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους την οποία να μη μπορούν να ξαναφτάσουν μετά. Ακόμα και στο Μπαρκς νομίζω συμφωνούν όλοι πως η καλύτερη περίοδος του ήταν το πρώτο μισό της δεκαετίας του '50 και μετά άρχισε να το χάνει λίγο. (βέβαια εδώ μιλάμε για εντελώς διαφορετικό επίπεδο, αφού ό,τι και να γράψει ο Μπαρκς ξέρουμε πως θα είναι καλό έτσι και αλλιώς αλλά τέλος πάντων)

Edited by Rombax
  • Like 4
  • Thanks 1

• Member ID:  40,190
  • Topic Count:  46
  • Content Count:  922
  • Achievement Points:  1,031
  • Days Won:  12
  • With Us For:  611 Days
  • Last Seen:  

Posted
5 λεπτά πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Ίσως έχει αρχίσει να ξεμένει απο ιδέες...:thinking:

Πάντως έχει ακόμα αρκετές ιστορίες που μένει να δούμε στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια που κρίνοντας από τη βαθμολογία τους θα είναι αρκετά καλές. 

Επίσης δεν ξέρω γιατί αυτή η τεράστια ιστορία 192 σελίδων που συμμετέχει και ο Κάστυ έχει φάει τόσο θάψιμο... 

1 ώρα πριν, christs είπε:

Παρά πολύ παράξενο... :thinking: 

Εφόσον και αυτός συμμετείχε, δεν θα έπρεπε να είχε και αυτός έναν λόγο στο σενάριο μιας και έχει γράψει τόσες ιστορίες με το Μαύρο Φάντασμα ;

:beer:

• Like 6

• Last Seen:  

Posted
3 ώρες πριν, natsos είπε:

Επίσης δεν ξέρω γιατί αυτή η τεράστια ιστορία 192 σελίδων που συμμετέχει και ο Κάστυ έχει φάει τόσο θάψιμο... 

Αν και βγαίνω από το θέμα, επειδή το έχω χάσει αυτό, πού ακριβώς έχει φάει κράξιμο;:thinking:

• Like 6

• Member ID:  40,190
  • Topic Count:  46
  • Content Count:  922
  • Achievement Points:  1,031
  • Days Won:  12
  • With Us For:  611 Days
  • Last Seen:  

Posted
6 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Αν και βγαίνω από το θέμα, επειδή το έχω χάσει αυτό, πού ακριβώς έχει φάει κράξιμο;:thinking:

Έχει φάει θάψιμο όσον αφορά την βαθμολογία της στο Inducks, όπου έχει 6,9 και είναι στην 29.545η θέση.  Εμένα προσωπικά δεν μου φαίνεται τόσο κακή. 

Αυτή είναι μάλιστα και η ιστορία όπου ο Κάστυ σχεδιάζει τα παπιά. :)

• Like 6

• Member ID:  2,322
  • Content Count:  4,826
  • Achievement Points:  4,899
  • Days Won:  105
  • With Us For:  6,416 Days
  • Last Seen:  

Posted

Το inducks δεν είναι τόσο αξιόπιστο παιδιά. 

• Like 6
  • Thanks 2
  • 3 weeks later...

• Last Seen:  

Posted

Άλλη ιστορία που ανυπομονώ να δούμε - αν και θα πάρει κάνα δύο χρονάκια - είναι αυτή. Ιστορία με παραπάνω από 100 σελίδες, βαθμολογία 7.1 στο inducks και πρωταγωνίστρια τη Μάτζικα. Προσωπικά με ιντριγκάρει απίστευτα. 

• Like 5
  • 3 weeks later...

• Member ID:  31,613
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4,689
  • Achievement Points:  4,875
  • Days Won:  99
  • With Us For:  3,110 Days
  • Last Seen:  

Posted
On 3/9/2024 στο 9:50 ΜΜ, christs είπε:

Eντάξει, αυτό δεν λέει και πολλά.

Μπορεί να το είπε κι από κόμπλεξ.
Λογικό να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ σεναριογράφων :)

On 3/9/2024 στο 10:31 ΜΜ, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Λογικό μού ακούγεται.
Στερεύει η έμπνευση από ένα σημείο και μετά και είτε αρχίζεις να επαναλαμβάνεσαι, είτε προκειμένου να γράψεις κάτι πρωτότυπο θα σκεφτείς εξωφρενικά σενάρια τα οποία συνήθως ξενίζουν.

Και σ΄άλλους δημιουργούς (ακόμα πιο σπουδαίους κι απ΄τον Κάστυ) έχει συμβεί αυτό.

Νομίζω ότι η περίοδος μέγιστης δημιουργικότητας ενός σεναριογράφου κρατάει γύρω στα 10-15 χρόνια.

Άντε να πάει στα 20 αν είναι σούπερ ταλαντούχος.
Μετά όμως αναπόφευκτα θα επέλθει η πτώση :(

On 4/9/2024 στο 10:12 ΠΜ, Manitou είπε:

Το inducks δεν είναι τόσο αξιόπιστο παιδιά. 

Στις top ιστορίες είναι αρκετά αξιόπιστο θεωρώ.

Δεν είναι τόσο αξιόπιστο στις πιο κάτω, ειδικά σε όσες έχουν 15-20 ψήφους ή και λιγότερες.

• Like 2

• Member ID:  29,562
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  613
  • Achievement Points:  621
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4,118 Days
  • Last Seen:  

Posted
6 ώρες πριν, Laz33 είπε:

Eντάξει, αυτό δεν λέει και πολλά.

Μπορεί να το είπε κι από κόμπλεξ.
Λογικό να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ σεναριογράφων :)

Λογικό μού ακούγεται.
Στερεύει η έμπνευση από ένα σημείο και μετά και είτε αρχίζεις να επαναλαμβάνεσαι, είτε προκειμένου να γράψεις κάτι πρωτότυπο θα σκεφτείς εξωφρενικά σενάρια τα οποία συνήθως ξενίζουν.

Και σ΄άλλους δημιουργούς (ακόμα πιο σπουδαίους κι απ΄τον Κάστυ) έχει συμβεί αυτό.

Νομίζω ότι η περίοδος μέγιστης δημιουργικότητας ενός σεναριογράφου κρατάει γύρω στα 10-15 χρόνια.

Άντε να πάει στα 20 αν είναι σούπερ ταλαντούχος.
Μετά όμως αναπόφευκτα θα επέλθει η πτώση :(

Στις top ιστορίες είναι αρκετά αξιόπιστο θεωρώ.

Δεν είναι τόσο αξιόπιστο στις πιο κάτω, ειδικά σε όσες έχουν 15-20 ψήφους ή και λιγότερες.

Εγώ το θεωρώ αρκετά αξιόπιστο. Σε γενικές γραμμές οι καλές ιστορίες έχουν καλές βαθμολογίες και οι κακές ιστορίες έχουν κακές βαθμολογίες. Υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις και οι σχετικές διαφωνίες αλλά σε γενικές γραμμές συμφωνώ..

Όσο για τον Κάστι νομίζω ότι εξαντλήθηκαν οι καλές του ιδέες πολύ πιο σύντομα από ότι των κορυφαίων. Και μην κοιτάμε μόνο τα χρόνια αλλά και τον όγκο των δουλειών τους. Ας πούμε ο Κάστι βγάζει 1-2 ιστορίες τον χρόνο όταν ο Σκάρπα έβγαζε 1-2 το μήνα.

• Like 3

• Last Seen:  

Posted

Mετράνε οι ψήφοι μας στο inducks;
Έχω ψηφίσει ιστορίες και αφού ψήφισα εξακολουθούσαν να έχουν τις ψήφους που είχαν και πριν ψηφίσω.
Και ούτε θέση στην κατάταξη αλλάζουν.
Πήγα για δοκιμή σε ιστορία που είχε 6.7 βαθμό με μόλις 5 ψήφους και της έβαλα επίτηδες 10 να δω τι θα γίνει. Ο βαθμός παρέμεινε 6.7 και η ιστορία παρέμεινε στην ίδια θέση της κατάταξης :confuse:
Έχω κανονικά λογαριασμό στο inducks εννοείται.
Για ποιο λόγο δεν υπολογίζονται οι ψήφοι μου; :thinking:

• Like 3

• Member ID:  20,685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  791
  • Content Count:  13,722
  • Achievement Points:  9,268
  • Days Won:  464
  • With Us For:  4,883 Days
  • Last Seen:  

Posted
16 λεπτά πριν, Laz33 είπε:

Μήπως πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα ή να πάρουν έγκριση από τους διαχειριστές? :thinking:

Δεν ξέρω. Εικάζω.

• Like 3
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted
20 λεπτά πριν, Laz33 είπε:

Έχω ψηφίσει ιστορίες και αφού ψήφισα εξακολουθούσαν να έχουν τις ψήφους που είχαν και πριν ψηφίσω.
Πήγα για δοκιμή σε ιστορία που είχε 6.7 βαθμό με μόλις 5 ψήφους και της έβαλα επίτηδες 10 να δω τι θα γίνει. Ο βαθμός παρέμεινε 6.7 και η ιστορία παρέμεινε στην ίδια θέση της κατάταξης :confuse:

Οι ψήφοι στο inducks πρέπει να είναι από τα πιο μπερδεμένα πράγματα που έχω δει. Πραγματικά απορώ πως τους έχουν προγραμματίσει

• Like 2

• Member ID:  40,503
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  91
  • Achievement Points:  103
  • With Us For:  527 Days
  • Last Seen:  

Posted
1 hour ago, Laz33 said:

Νομίζω μετά από μερικές μέρες βλέπεις διαφορά.

• Like 3
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted

Για να΄μαι εντός θέματος, μια πολλά υποσχόμενη ιστορία του Κάστυ που περιμένουμε να δούμε στην Ελλάδα είναι η Topolino e la Spectralia Antartica που κυκλοφόρησε φέτος και αποτελεί το 4ο επεισόδιο στον κύκλο της Ατλαντίδας (μετά τον Κολοσσό της Ρόδου, τα Ορυχεία της Ατλαντίδας και την Ακτίνα της Ατλαντίδας).

IMG_3580.thumb.PNG.02792d5e42c5771257609b8d82b118e8.PNG  Topolino-3570_Pagina_029-Grande.thumb.webp.b5f28bc303767c543b798910eaaaaf90.webp  Topolino-3572_Pagina_117-Grande.thumb.jpeg.a9bfe707ec389e39223e874814363fda.jpeg

• Like 7
  • Thanks 1

• Member ID:  2,322
  • Content Count:  4,826
  • Achievement Points:  4,899
  • Days Won:  105
  • With Us For:  6,416 Days
  • Last Seen:  

Posted
Πριν από 1 ώρα, Laz33 είπε:

Για να΄μαι εντός θέματος, μια πολλά υποσχόμενη ιστορία του Κάστυ που περιμένουμε να δούμε στην Ελλάδα είναι η Topolino e la Spectralia Antartica που κυκλοφόρησε φέτος και αποτελεί το 4ο επεισόδιο στον κύκλο της Ατλαντίδας (μετά τον Κολοσσό της Ρόδου, τα Ορυχεία της Ατλαντίδας και την Ακτίνα της Ατλαντίδας).

IMG_3580.thumb.PNG.02792d5e42c5771257609b8d82b118e8.PNG  Topolino-3570_Pagina_029-Grande.thumb.webp.b5f28bc303767c543b798910eaaaaf90.webp  Topolino-3572_Pagina_117-Grande.thumb.jpeg.a9bfe707ec389e39223e874814363fda.jpeg

Αρχισαμεεεεεεεε!!!:lol:

• Like 2
  • Funny 1

• Member ID:  33,481
  • Topic Count:  7
  • Content Count:  476
  • Achievement Points:  519
  • With Us For:  2,257 Days
  • Last Seen:  

Posted

Πολλές φορές διαβάζω διαγωνίως για καινούργιες ιστορίες που λέτε και ιδιαίτερα για τον Κάστυ. Λοιπόν θα μπορούσατε και μένα να μου προτείνετε κάποιες ιστορίες του; Θα ήθελα όμως να ρωτήσω το εξής: γενικά μού αρέσουν οι ιστορίες πιο παλαιάς κοπής και αυτές που διαδραματίζονται στο παρελθόν. Δεν μου αρέσουν ιστορίες που έχουν ίντερνετ, υπολογιστές, τεχνολογία κτλ. Υπάρχουν ιστορίες του Κάστυ που να φέρνουν σε Γκότφρεντσον και Σκάρπα;

• Like 3

• Last Seen:  

Posted (edited)
3 ώρες πριν, lovcom είπε:

Πολλές φορές διαβάζω διαγωνίως για καινούργιες ιστορίες που λέτε και ιδιαίτερα για τον Κάστυ. Λοιπόν θα μπορούσατε και μένα να μου προτείνετε κάποιες ιστορίες του; Θα ήθελα όμως να ρωτήσω το εξής: γενικά μού αρέσουν οι ιστορίες πιο παλαιάς κοπής και αυτές που διαδραματίζονται στο παρελθόν. Δεν μου αρέσουν ιστορίες που έχουν ίντερνετ, υπολογιστές, τεχνολογία κτλ. Υπάρχουν ιστορίες του Κάστυ που να φέρνουν σε Γκότφρεντσον και Σκάρπα;

Δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να σου απαντήσει γιατί τώρα ουσιαστικά άρχισα ν΄ασχολούμαι με Κάστυ.

Έχω διαβάσει καμιά δεκαριά ιστορίες του μέχρι στιγμής και όχι ακόμα τις πολύ top του (πχ "Η Αυτοκρατορία των Πάγων", "Ολα αυτά που θα συμβούν χθες", "Τα ορυχεία της Ατλαντίδας" κτλ).

Απ΄όσες διάβασα οι περισσότερες ήταν αρκετά "μοντέρνες" και είχαν επιστημονική φαντασία και φουτουρισμό.
Μ΄άρεσαν όμως οι πιο πολλές, παρότι ούτε εμένα είναι αυτό το αγαπημένο μου είδος.

Ουσιαστικά η μόνη που διάβασα "παλιάς κοπής" ήταν o "Eρημίτης της αβύσσου", άντε και o "Bασιλιάς του παιχνιδιού".

Νομίζω πάντως ότι έχει και αρκετές "κλασικού τύπου" ιστορίες, με εξερευνήσεις αρχαίων πολιτισμών και ταξίδια σε εξωτικά μέρη.

Όλες αυτές με την Ατλαντίδα τέτοια φάση πρέπει να΄ναι, όπως και όσες ιστορίες έχουν την Κλάρα Λοφτ.

Όμως δεν τις έχω διαβάσει ακόμα όπως σου΄πα, οπότε δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι με σιγουριά.

Για αρχή αν θες διάβασε αυτές τις δύο που σου 'πα ότι διάβασα ("Ο ερημίτης της αβύσσου" και "Ο βασιλιάς του παιχνιδιού") και όταν τις επόμενες μέρες διαβάσω και τις υπόλοιπες θα σου προτείνω κάποιες ακόμα :)

Edited by Laz33
  • Like 4
  • Thanks 1

• Member ID:  33,481
  • Topic Count:  7
  • Content Count:  476
  • Achievement Points:  519
  • With Us For:  2,257 Days
  • Last Seen:  

Posted

@ Laz33  μιά χαρά κατάλληλος είσαι. Αφενός γιατί πολλές προτάσεις σου μου έχουν ήδη αρέσει, αφετέρου είσαι απο τους λίγους που ξέρω  ότι θα απαντήσουν σε ερώτησή μου.

Με επιστημονική φαντασία δεν έχω κάποιο πρόβλημα (είμαι φαν του είδους). Εξάλλου υπάρχει και ρετρό επιστημονική φαντασία. Σε γενικές γραμμές θέλω να μυρίζουν εποχή ιστοριών του Σκάρπα , γενικά να έχουν μία ρετρό αίσθηση.

Όπως στις ιστορίες με τα παπιά , δεν τις ευχαριστιέμαι αν είναι εκτός εποχής των ιστοριών του Μπαρκς, κάπως έτσι και με τον Μϊκυ του Σκάρπα αφού κατα τη γνώμη μου ο Σκάρπα έχει γράψει πολύ ωραίες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον ποντικό. Είναι κάτι αντίστοιχο που είχες γράψει κι εσύ κάποτε με τα Μίκυ Μυστήριο και συμφωνούσα απόλυτα: προσωπικά δεν μου ταιριάζει το τόσο σκοτεινό και ζοφερό κλίμα με το σύμπαν του Μίκυ. Γούστα πάντως.

Επειδή όμως για τον Κάστυ έχω διαβάσει καλά λόγια και επειδή μου αρέσει αρκετά το σχέδιό του, θα θελα να δω κάποιες ιστορίες. Θα τσεκάρω για αρχή αυτές που ανάφερες.

• Like 3
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted

Τελικά όντως οι ιστορίες με την Κλάρα Λοφτ ήταν όπως υπέθεσα ότι θα είναι (αρχαιολογικές περιπέτειες με ταξίδια σε εξωτικά μέρη, ανακαλύψεις αρχαίων πολιτισμών κτλ).
Μ΄αρέσει αυτό το είδος :cool:
Θυμίζει λίγο Ιντιάνα Γκούφυ αλλά σε ακόμα καλύτερο επίπεδο.

@ lovcom  διάβασε όσες ιστορίες έχουν την Κλάρα.

Θα σου αρέσουν πιστεύω. Δεν είναι φουτουριστικές ή μοντέρνες με την κακή έννοια (να έχουν εννοώ υπερσύγχρονη τεχνολογία που δεν κολλάει σε ιστορία Μίκυ Μάους).

Δεν είναι πολλές.

Νομίζω 5-6 έχει γράψει ο Κάστυ με την αρχαιολόγο.

Δεν τις διάβασα όλες ακόμα.

Διάβασα τις 3 πρώτες.
Τις πήρα με τη σειρά.

Η πρώτη ("Κλάρα Λοφτ") είναι αρκετά εισαγωγική και είναι και απ΄τις πρώτες γενικότερα του Κάστυ, οπότε έχει κάποια θέματα νεότητας.

Αλλά το "Δώρο του Τυρκούζ" και ο "Κολοσσός της Ρόδου" είναι πολύ καλές.

Ο Κολοσσός είναι μάλιστα η πρώτη ιστορία του κύκλου της Ατλαντίδας.

Οπότε αφού μ΄άρεσε, πιστεύω θα μ΄αρέσουν ακόμα περισσότερο τα "Ορυχεία της Ατλαντίδας" και η "Ακτίνα της Ατλαντίδας" :)

• Like 6
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.