Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι πιστεύετε ότι δεν έκανε καλά η Καθημερινή;


ΚΟΜΙΞ

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4224
  • Reputation:   26844
  • Achievement Points:  4270
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4236 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Φτιάχνω διαφορετικό θρεαντ από την κουβεντούλα διότι εκεί θα χαθεί η συζήτηση... Κάθε εκδοτική όσων αφορά τις εκδόσεις της έχει κάνει και καλά αλλά και "κακά" πράγματα :) Εδώ θα ήθελα να εστιάσουμε πιο πολύ στα λάθη της Καθημερινής που πιστεύει ο καθένας μας ότι έκανε.

 

On 6/11/2017 στο 2:43 ΠΜ, GreekComicFan είπε:

Αυτό με την παθητική στάση (το έβγαλα, ψάξτε μόνοι σας να το μάθετε πως βγήκε και ελάτε να μου τα σκάσετε) πρέπει να σταματήσει επιτέλους. Δεν είμαστε ακόμα στην προηγούμενη χιλιετία. Έτσι δεν πουλάς τίποτα πλέον. Έχει αλλάξει εντελώς το παιχνίδι της προώθησης.

 

Να πω ότι το έναυσμα για το θρεαντ μου το έδωσε το παραπάνω ποστ του GreekComicFan σε διαφορικό τόπικ. Για αρχή θα εστιάσω σε αυτό...

 

Το θέμα της προώθησης

Ένα μεγάλο θέμα που θα το χωρίσω σε ενότητες. 

Ta Social Media

Το θεωρώ το πιο σημαντικό μειονέκτημα της εκδοτικής.  :) Εν έτη 2017 δεν ξέρουν πως να διαφημίσουν τα περιοδικά τους μέσω των social media. Για παράδειγμα το facebook τους όπως πολλές φορές έχω πει είναι άχρηστο παντελώς διότι το μόνο που κάνουν εκεί είναι να ανεβάζουν όποτε θυμηθούν τα εξώφυλλα των εκδόσεων. Άμα δει κάποιος το facebook είτε του Topolino είτε της Βραζιλίας θα δει μεγάλη διαφορά. Άτομα με μεράκι ή τουλάχιστον άτομα ικανά να προωθήσουν σωστά τα Κόμικς τους. Όχι βάζω το εξώφυλλο και όποιος το δει  :) Ακόμα πολλά εξώφυλλα έχουν λίγα likes και παρατηρώ αρκετές φορές ότι η Καθημερινή στο φβ για τα περιοδικά χρησιμοποιεί την λειτουργία προώθηση όπου δίνεις ένα ποσό και τα ποστ σου "διαφημίζονται" πιο πολύ. Δεν είναι κακό αυτό αλλά δεν αρκεί, διότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ακόμα, καλό είναι που υπάρχει η ιστοσελίδα τους για τη διαφήμιση των τευχών αλλά και πάλι και αυτή σελίδα πρέπει να αποκτήσει κάτι παραπάνω από το απλώς να διαφημίζει ξερά τα τεύχη με τις ιστορίες τους. 

 

Φάντομ 

Ακόμα, τα τελευταία 3 χρόνια υπάρχουν αρκετά άτομα με τα οποία έχω μιλήσει στα social media και με ρωτούν έκπληκτοι εάν συνεχίζει το ΚΟΜΙΞ, το Μίκυ Μάους κλπ Δηλαδή δεν ξέρουν τίποτα.  :P Έγινε ντόρος όταν έκλεισαν τα περιοδικά που ακόμα "επικρατεί" από ότι φαίνεται. Και αυτό διότι δεν έγινε ντόρος και η προώθηση που θα έπρεπε όταν επέστρεψαν τα περιοδικά το 2014. Ακόμα, είπαν ότι το Φάντομ είχε χαμηλές πωλήσεις. Μπορεί να μην άρεσε και είναι λογικό. Αλλά δεν το προώθησαν και όσο έπρεπε και δεν έδειξαν ότι είναι κάτι το διαφορετικό από το Αλμανάκο. Μια σειρά ιστοριών που εξαρτιόνται η μια με την άλλη. Μέχρι πέρσι έβλεπα στο facebook να ψάχνουν τα 15 πρώτα τεύχη του Τερζόπουλου. Για μένα κανονικά η Καθημερινή αφού ξεκίνησε από το 1 όλες τις σειρές το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και εδώ. Ο κόσμος μπερδεύτηκε και μπορεί όσοι δεν έβρισκαν τα 15 πρώτα τεύχη να μην ήθελαν για διάφορους λόγους να συνεχίσουν. Και αφού δεν πούλαγε γιατί έκοψαν τον τίτλο λίγα τεύχη πριν την ολοκλήρωση του; Εάν δεν πούλαγε ας τον έκοβαν στα πρώτα 10 τεύχη. Θα υπήρχε πάλι γκρίνια αλλά θα ήταν κατανοητό πιο πολύ ότι κόπηκε διότι δεν πούλησε και όχι όπως τώρα που μας πήραν την μπουκιά από το στόμα. 

 

Γιατί όχι προώθηση μέσω των Κον;

Τέλος όσον αφορά το θέμα της προώθησης να πως, ότι εκδόσεις τύπου Editor's Choice θα μπορούσαν να έχουν το δικό τους σταντ στα κον. Για παράδειγμα όταν ήρθε η Τζικε διάφοροι ρώταγαν από πήραμε εγώ και φίλοι μου το Editor's Choice με τον Μεγάλο Σπλας. Δεν θα έπρεπε η Καθημερινή να κάνει μια προσπάθεια να προσελκύσει και αυτά τα άτομα που ενδιαφέρονται αλλά δεν ξέρουν ότι κυκλοφορούν εκδόσεις όπως ο Σπλας; Να τους να κάνει να μάθουν για την ύπαρξη τους; Και γιατί όχι να μην είχαν και το δικό τους χώρο στα Κον με τις εκδόσεις τους. Ή άντε όπως είπα ένα σταντ μικρό και έτσι ας πούμε για την περίπτωση του Σπλας και θα το παίρναν άτομα για υπογραφή και η Καθημερινή θα κέρδιζε με τις πωλήσεις που θα είχε το τομάκι. Απλά πράγματα.  :)

 

Το ΚΟΜΙΞ & οι συνεχείς ανατυπώσεις

Το επόμενο μεγάλο θέμα για μένα (η προώθηση θα μπορούσε να χωριστεί σε πολλά όπως και έδειξα παραπάνω)  είναι το ΚΟΜΙΞ.

 

Συνεχείς Ανατυπώσεις 

Κάτι που έχω πει πολλές φορές ότι έχει καταντήσει βαρετό και άσχημο είναι οι συνεχείς ανατυπώσεις στο περιοδικό ΚΟΜΙΞ. Δεν είναι ότι είχαμε 1,2,5 συνεχείς ανατυπώσεις αλλά κοντεύουν 1,5 χρόνο τώρα και σε λίγους μήνες κλείνουμε τα 2 χρόνια με συνεχείς ανατυπώσεις ιστοριών του Ρόσα στο περιοδικό. Και φανατικός να είσαι και του περιοδικού και του Ρόσα νομίζω πως όλο αυτό καταντάει βαρετό.  Δεν έχει ουσία να βλέπεις κάθε μήνα τους ίδιους δημιουργούς και πέραν των ανατυπώσεων οι τοπ ιστορίες των Ρότα κλπ έχουν τελειώσει. Τώρα βάζουν ότι μέτριο ή κακό σε κάποιες περιπτώσεις έχει μείνει από αυτούς.  Και βάζουν συνεχώς τους ίδιους. Εκεί που είχες ένα περιοδικό με πολλούς δημιουργούς τώρα είναι λες και τα τεύχη τα φτιάχνουν Ρομπότ κάθε μήνα. Μην πω για τα άρθρα που είναι είναι μόνο για τις ιστορίες του Ρόσα. Δηλαδή όλο αυτό έχει κουράσει.

 

Ακόμα θεωρώ άσκοπη κίνηση να μπαίνει ο Βίος στα εξώφυλλα ή ως κεντρικές οι ιστορίες του εν έτη 2017 που μπορεί κάποιος να βρει το Βίο με διάφορους τρόπους. Δεν είναι η δεκαετία του '90 αλλά και ότι μπαίνει συνεχώς δεν φέρνει το αίσθημα της ανυπομονησίας για το θα δούμε στο επόμενο τεύχος. Θα πρέπει δηλαδή αν υπομείνει κάποιος 1,5 χρόνο τον Βίο στο ΚΟΜΙΞ. Γιατί οι ιστορίες του Ρόσα να μην έμπαιναν ως συμπληρωματικές; Και να είχαμε και νέες και αδημοσίευτες ιστορίες στο περιοδικό ως κεντρικές; Πήγε κάτι να γίνει στα πρώτα 18 τεύχη και μετά τίποτα. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Γιατί να μην υπάρχει η χρυσή τομή όπου όλοι θα είναι ευχαριστημένοι; Κεντρική κάτι νέο με συμπληρωματική μια ιστορία του Ρόσα στο τέλος...

 

Θα πέσει γέλιο όμως εάν βγει η βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ. Κάποια άτομα στο φβ τώρα τελευταία μου είπαν ότι κάτι τους είπε η Καθημερινή της Κυριακής σε μήνυμα για τομάκια τον Ιούλιο. Για να δούμε...

 

Περιοδικό Ασταθές και χωρίς Ταυτότητα

Τόση αστάθεια στο ΚΟΜΙΞ είχα να δω από την κακή εποχή του Τερζό με τα τεύχη μετά το 200. Το ΚΟΜΙΞ πλέον δεν έχει ταυτότητα. Εάν μου πει κάποιος να θυμηθώ μια ιστορία του Ρόσα θα του πω είναι η τάδε που διάβασα στο ΚΟΜΙΞ της Α΄ Περιόδου ή στη Βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ. Δεν θα πω κάτι για το ΚΟΜΙΞ της Β΄ Περιόδου (για όσα τεύχη του Ρόσα έχω, γιατί έχω σταματήσει να αγοράζω το περιοδικό εδώ και καιρό). Τρομερή αστάθεια και πως με αυτόν τον τρόπο να οριστικοποιηθεί το κοινό του περιοδικού; Πως θα αποκτήσει ξανά δική του ταυτότητα; Να δω τι θα κάνουν μετά τον Ρόσα γιατί αυτός τελειώνει... Θα βάλουν μυαλό ή θα επιστρέψουν στα τεύχη ΚΟΜΙΞ του Τερζο μετά του 200;

 

Μη ουσιαστική επικοινωνία με τους φανς των εκδόσεων

Κάτι άλλο που θεωρώ κακό είναι η μη ουσιαστική επικοινωνία. Γιατί να μην υπάρχει μια πιο ζεστή επικοινωνία με τους φαν και μέσα από τα social media ή με άλλους τόπους όπως μια εκδήλωση για παράδειγμα για όλες τις ηλικίες. Τολμώ να πω ότι ζήλεψα απίστευτα το μήνα Μικρος Ήρως στη Λέσχη διότι οι φαν αυτών των εκδόσεων μπόρεσαν να μιλήσουν με τον εκδότη και να περάσουν από τη λέσχη να αγοράσουν τα αγαπημένα τους κόμικς. Ο Ανεμοδουράς μπράβο του και πολλά  :respect: που έκανε μαζί με την Λέσχη αυτήν την εκδήλωση αλλά και μίλησε στους φανς με τις ερωτήσεις που του έκαναν και έγινε παρουσίαση νέας έκδοσης. Η Καθημερινή γιατί να μην τα κάνει αυτά; Γιατί να μην προσπαθεί καθόλου να έρθει πιο κοντά με το κοινό και να πουλήσει καλύτερα; 

 

Αυτές ήταν οι σκέψεις που ήταν και πολλές  :P Ποια η δικιά σας γνώμη;

Επεξεργασία από PhantomDuck
  • Like 16
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  23613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  23
  • Content Count:  2115
  • Reputation:   20595
  • Achievement Points:  2148
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4526 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

Να πω αρχικα, οτι για να κρινω οσο πιο δικαια και αντικειμενικα γινεται την ως τωρα πορεια της Καθημερινης, θα επιθυμουσα πολυ να γνωριζω το πώς πηγαινουν οι πωλησεις του καθε περιοδικου της... και το λεω αυτο, διοτι μπορει ο καθενας απο εμας να εχει μια διαφορετικη αποψη για ενα περιοδικο, πχ οι πολλοι να μη συμπαθουμε το Σουπερ Μικυ, αλλά αυτο να εχει πολυ μεγαλη απηχηση στις μικρες ηλικιες. Θυμιζω, ενα χαρακτηριστικο προσφατο παραδειγμα, η απαντηση της Μαμουθ οτι τα σκληροδετα αστεριξ και λουκυ λουκ συντηρησαν την εκδοτικη τα πρωτα 2 ετη της κρισης, κατι που νομιζω οτι οι περισσοτεροι δεν περιμεναμε. Κατι παρομοιο νομιζω εχει αναφερθει και απο την Ανουμπις, με παιδικα τευχη τα οποια πουλανε απροσδοκητα περισσοτερο απ οσο περιμεναμε.

 

Anyway, για να επιστρεψω στο θεμα μας, θεωρω οτι χρειαζεται η συγκεκριμενη γνωση για να κρινουμε τι και πως. Τωρα, θα κανουμε απλά εικασιες για το αν ηταν/ειναι σωστες οι επιλογες της εκδοτικης. Απο τη μερια μου, να πω οτι η γενικοτερη σουμα που εχω για τα 3 αυτα χρονια της Καθημερινης στα ντισνευ, ειναι θετικη, και αυτο οφειλεται ως επι τω πλειστον σε συγκεκριμενες κινησεις οι οποιες παρακαμπτουν τα αρκετα αρνητικα. Ποιες ειναι αυτες?? Πρωτη και καλυτερη, η εκδοση ολης της σειρας Βιβλιοθηκη Ντισνευ σε παμφθηνη τιμη. Αυτο ειναι κατι που παντα θα με επηρεαζει στην κριση μου, και θα επισκιαζει πολλά κακά.

 

Ενα ακομη καλο ειναι η θεληση για συνεχιση του περιοδικου Φαντομ. Φαινεται οτι το παλεψαν, και οτι δεν εβγαινε ως εκδοση, γι αυτο και το εκοψαν.

 

Το τριτο καλο ειναι η πορεια του περιοδικου Μικυ Μαους. Το θεωρω πολυ αναβαθισμενο, και πολυ καλης ποιοτητας περιοδικο για διαβασμα. Μπαινουν τουλαχιστον 1 με 2 πολυ καλες ιστοριες κατα μεσο ορο καθε εβδομαδα, κατι που αντικειμενικα δε μπορουμε να παραλειψουμε.

 

Το τεταρτο καλο θα ελεγα οτι ειναι το αρχικο ξεκινημα του περιοδικου ΚΟΜΙΞ. Δε γινεται να μην αναφερω οτι μπηκαν (εστω για λιγα τευχη) ιστοριάρες της ιταλικης σκηνης. Θα τις ειχαμε , αν δεν ειχαν μπει? Οχι φυσικα. Ναι, μετα πηρε την κατω ροτα το περιοδικο , αλλά ως τοτε μονο θετικη εντυπωση ειχαν οι περισσοτεροι.

 

 

Παμε στα αρνητικα. Εν συντομια. Το θεμα μαρκετινγκ και διαφημιση, δεν το συζηταω οτι υστερουν υπερβολικα πολυ.

Το περιοδικο ΚΟΜΙΞ διανυει μια πολυ κακη περιοδο συνεχως ανατυπωσεων γνωστων παλιων αναμασημενων ιστοριων, χανοντας τη δυνατοτητα να αποκτησει δικη του ταυτοτητα (οπως ξεκινησε) εχοντας πολυ καλες καινουριες ιστοριες (να πουμε οτι δεν υπαρχουν, να παει το παλιαμπελο...)

Τα περιοδικα Ντοναλντ και Σουπερ Μικυ ποτέ δε με συγκίνησαν. Οπως και καθε αλλη εκδοση που εβγαλαν...

Τα τελειως μειωμενα αντανακλαστικα της εκδοτικης σε καθε κον που εγινε τα τελευταια χρονια, πλην εκεινου με την Τζικε. Υπνος βαθυς.

 

Σιγουρα ξεχναω πολλα που ηθελα να πω, αλλά πιστευω εδωσα ενα στιγμα με τη δικη μου αποψη επι του θεματος. Αν ημουν Καθημερινη, με ελαχιστους πορους που θα χρειαζονταν θα προσλαμβανα 2-3 ατομα σαν κατι γνωστους μας εδω μεσα (ονοματα δε λεμε, φαντομντακ-ΚΟΜΙΞ-Ρορσαχ λεγονται :P ) , τα οποια και θα ειχαν βαθια γνωση με το αντικειμενο, και θα το λατρευαν κανοντας με απειρο μερακι. Και θα αφηνα περιθωριο να δω εστω πιλοτικα πως θα πανε οι εκδοσεις, με φρεσκο αιμα, με νεες επιλογες και ιδεες. Αλλά και παλι, ξανα λεω οτι μιλαω χωρις να γνωριζω τις πωλησεις του καθε περιοδικου!!

 

:beer:

  • Like 14
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4224
  • Reputation:   26844
  • Achievement Points:  4270
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4236 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Να πω αρχικα, οτι για να κρινω οσο πιο δικαια και αντικειμενικα γινεται την ως τωρα πορεια της Καθημερινης, θα επιθυμουσα πολυ να γνωριζω το πώς πηγαινουν οι πωλησεις του καθε περιοδικου της... και το λεω αυτο, διοτι μπορει ο καθενας απο εμας να εχει μια διαφορετικη αποψη για ενα περιοδικο, πχ οι πολλοι να μη συμπαθουμε το Σουπερ Μικυ, αλλά αυτο να εχει πολυ μεγαλη απηχηση στις μικρες ηλικιες. Θυμιζω, ενα χαρακτηριστικο προσφατο παραδειγμα, η απαντηση της Μαμουθ οτι τα σκληροδετα αστεριξ και λουκυ λουκ συντηρησαν την εκδοτικη τα πρωτα 2 ετη της κρισης, κατι που νομιζω οτι οι περισσοτεροι δεν περιμεναμε. Κατι παρομοιο νομιζω εχει αναφερθει και απο την Ανουμπις, με παιδικα τευχη τα οποια πουλανε απροσδοκητα περισσοτερο απ οσο περιμεναμε.

 

Anyway, για να επιστρεψω στο θεμα μας, θεωρω οτι χρειαζεται η συγκεκριμενη γνωση για να κρινουμε τι και πως. Τωρα, θα κανουμε απλά εικασιες για το αν ηταν/ειναι σωστες οι επιλογες της εκδοτικης. Απο τη μερια μου, να πω οτι η γενικοτερη σουμα που εχω για τα 3 αυτα χρονια της Καθημερινης στα ντισνευ, ειναι θετικη, και αυτο οφειλεται ως επι τω πλειστον σε συγκεκριμενες κινησεις οι οποιες παρακαμπτουν τα αρκετα αρνητικα. Ποιες ειναι αυτες?? Πρωτη και καλυτερη, η εκδοση ολης της σειρας Βιβλιοθηκη Ντισνευ σε παμφθηνη τιμη. Αυτο ειναι κατι που παντα θα με επηρεαζει στην κριση μου, και θα επισκιαζει πολλά κακά.

 

Ενα ακομη καλο ειναι η θεληση για συνεχιση του περιοδικου Φαντομ. Φαινεται οτι το παλεψαν, και οτι δεν εβγαινε ως εκδοση, γι αυτο και το εκοψαν.

 

Το τριτο καλο ειναι η πορεια του περιοδικου Μικυ Μαους. Το θεωρω πολυ αναβαθισμενο, και πολυ καλης ποιοτητας περιοδικο για διαβασμα. Μπαινουν τουλαχιστον 1 με 2 πολυ καλες ιστοριες κατα μεσο ορο καθε εβδομαδα, κατι που αντικειμενικα δε μπορουμε να παραλειψουμε.

 

Το τεταρτο καλο θα ελεγα οτι ειναι το αρχικο ξεκινημα του περιοδικου ΚΟΜΙΞ. Δε γινεται να μην αναφερω οτι μπηκαν (εστω για λιγα τευχη) ιστοριάρες της ιταλικης σκηνης. Θα τις ειχαμε , αν δεν ειχαν μπει? Οχι φυσικα. Ναι, μετα πηρε την κατω ροτα το περιοδικο , αλλά ως τοτε μονο θετικη εντυπωση ειχαν οι περισσοτεροι.

 

 

Παμε στα αρνητικα. Εν συντομια. Το θεμα μαρκετινγκ και διαφημιση, δεν το συζηταω οτι υστερουν υπερβολικα πολυ.

Το περιοδικο ΚΟΜΙΞ διανυει μια πολυ κακη περιοδο συνεχως ανατυπωσεων γνωστων παλιων αναμασημενων ιστοριων, χανοντας τη δυνατοτητα να αποκτησει δικη του ταυτοτητα (οπως ξεκινησε) εχοντας πολυ καλες καινουριες ιστοριες (να πουμε οτι δεν υπαρχουν, να παει το παλιαμπελο...)

Τα περιοδικα Ντοναλντ και Σουπερ Μικυ ποτέ δε με συγκίνησαν. Οπως και καθε αλλη εκδοση που εβγαλαν...

Τα τελειως μειωμενα αντανακλαστικα της εκδοτικης σε καθε κον που εγινε τα τελευταια χρονια, πλην εκεινου με την Τζικε. Υπνος βαθυς.

 

Σιγουρα ξεχναω πολλα που ηθελα να πω, αλλά πιστευω εδωσα ενα στιγμα με τη δικη μου αποψη επι του θεματος. Αν ημουν Καθημερινη, με ελαχιστους πορους που θα χρειαζονταν θα προσλαμβανα 2-3 ατομα σαν κατι γνωστους μας εδω μεσα (ονοματα δε λεμε, φαντομντακ-ΚΟΜΙΞ-Ρορσαχ λεγονται :P ) , τα οποια και θα ειχαν βαθια γνωση με το αντικειμενο, και θα το λατρευαν κανοντας με απειρο μερακι. Και θα αφηνα περιθωριο να δω εστω πιλοτικα πως θα πανε οι εκδοσεις, με φρεσκο αιμα, με νεες επιλογες και ιδεες. Αλλά και παλι, ξανα λεω οτι μιλαω χωρις να γνωριζω τις πωλησεις του καθε περιοδικου!!

 

:beer:

Να πω για αρχή ότι θέλησα να εστιάσω στα πιο "κακά" πράγματα/λάθη που έχει κάνει η εκδοτική παρά στα καλά διότι τα έχουμε τόσες φορές και φαίνονται. Νομίζω και κανείς δεν τα αρνείται.

 

Σαφώς ο καθένας μας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη για το πως πάει κάθε περιοδικό. Και καλό θα ήταν να είχαμε τις πωλήσεις... Απλά και πχ το ΚΟΜΙΞ να πήγαινε καλύτερα με Ρόσα για λίγο, θα σου έλεγα τους καταλαβαίνω αλλά δεν θεωρώ σωστή αυτήν την κίνηση. Και αυτό δεν γίνεται για 6 μήνες ή 1 χρόνο αλλά για 1,5 χρόνο κάτι που είναι πολύ άσχημο διότι άρχισε υπέροχα  η νέα πορεία του περιοδικού. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι το πόσο πάτο ακόμα θα πιάσει αυτή η αγαπημένη έκδοση. Πλάκα θα έχει να βγει η Βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ. :lol: Εκεί θα γελάω. Δεν είναι εκτός παιχνιδιού όπως θα είδες νομίζω στο αρχικό ποστ. Εάν βγει όλο αυτό με το ΚΟΜΙΞ θα φανεί ακόμα πιο κακό από ότι είναι τώρα. 

 

Και εμένα το Σούπερ Μίκυ και το Ντόναλντ δεν με ενθουσιάζουν. Και να μην με τρελαίνει το Σουπερ Μίκυ δεν με πειράζει που υπάρχει. Απλά με πειράζει να καταντάνε στο επίπεδο του ιστορικά περιοδικά. 

 

Για το Φάντομ είναι δίκοπο μαχαίρι να μεν συμφωνώ μπράβο στη συνέχεια αλλά αφού έφτασαν στο τέλος θα έπρεπε να τελειώσουν τον τίτλο όπως του αρμόζει. 

 

Το Μίκυ Μάους ενώ θεωρώ ότι όντως ισχύει αυτό που λες, σε γενικές γραμμές είναι κατώτερο σε δομή από αυτό του Τερζό του 2011. Στο ΚΟΜΙΞ εάν έμενε ο Τερζο θα βλέπαμε τις Ιταλικές ιστορίες αλλά συμφωνώ ότι η Καθημερινή εδώ τα πήγε υπέροχα! Καλύτερα από όσο θα μπορούσε ο Τερζό.

 

Και στην Τζικε υπήρχε ύπνος διότι είναι αυτό που πολύ σωστά λέει ο GreekComicFan αυτό την παθητική στάση (το έβγαλα, ψάξτε μόνοι σας να το μάθετε πως βγήκε και ελάτε να μου τα σκάσετε). Δυστυχώς έτσι είναι διότι πολλά άτομα δεν ήξεραν για τον Σπλας και αυτό δείχνει κακή προώθηση και μαρκετινγκ. 

 

Ουαου thanks για την επιλογή Καθημερινή-Christs :lol::D Πάντως πέρα από την πλάκα. Όντως χρειάζεται φρέσκο αίμα και ιδέες στις εκδόσεις. Λογικό είναι οι προηγούμενοι να κουράστηκαν. Οπότε καλό θα ήταν να δώσουν αλλού τα ηνία. Πάντως με το που ανέλαβε ο νέος Ντεηβιντ τα περιοδικά του Τερζο το 2011 είχαμε μια ανανέωση και ειδικά στο ΜΜ. 

Επεξεργασία από ΚΟΜΙΞ
  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31587
  • Group:  Members
  • Topic Count:  62
  • Content Count:  574
  • Reputation:   1130
  • Achievement Points:  574
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2866 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Στο να μην συνεχίσει την σειρά Star Wars η οποία και αποτελούνταν από 6 τεύχη  και εκεί που είχε δοθεί στους αναγνώστες ότι θα συνέχιζαν ξαφνικά εμφάνισαν ένα :hawkeye:  άλλο έντυπο. Κρίμα. :netghost:

  • Like 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31587
  • Group:  Members
  • Topic Count:  62
  • Content Count:  574
  • Reputation:   1130
  • Achievement Points:  574
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2866 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Να πω αρχικα, οτι για να κρινω οσο πιο δικαια και αντικειμενικα γινεται την ως τωρα πορεια της Καθημερινης, θα επιθυμουσα πολυ να γνωριζω το πώς πηγαινουν οι πωλησεις του καθε περιοδικου της... και το λεω αυτο, διοτι μπορει ο καθενας απο εμας να εχει μια διαφορετικη αποψη για ενα περιοδικο, πχ οι πολλοι να μη συμπαθουμε το Σουπερ Μικυ, αλλά αυτο να εχει πολυ μεγαλη απηχηση στις μικρες ηλικιες. Θυμιζω, ενα χαρακτηριστικο προσφατο παραδειγμα, η απαντηση της Μαμουθ οτι τα σκληροδετα αστεριξ και λουκυ λουκ συντηρησαν την εκδοτικη τα πρωτα 2 ετη της κρισης, κατι που νομιζω οτι οι περισσοτεροι δεν περιμεναμε. Κατι παρομοιο νομιζω εχει αναφερθει και απο την Ανουμπις, με παιδικα τευχη τα οποια πουλανε απροσδοκητα περισσοτερο απ οσο περιμεναμε.

 

Anyway, για να επιστρεψω στο θεμα μας, θεωρω οτι χρειαζεται η συγκεκριμενη γνωση για να κρινουμε τι και πως. Τωρα, θα κανουμε απλά εικασιες για το αν ηταν/ειναι σωστες οι επιλογες της εκδοτικης. Απο τη μερια μου, να πω οτι η γενικοτερη σουμα που εχω για τα 3 αυτα χρονια της Καθημερινης στα ντισνευ, ειναι θετικη, και αυτο οφειλεται ως επι τω πλειστον σε συγκεκριμενες κινησεις οι οποιες παρακαμπτουν τα αρκετα αρνητικα. Ποιες ειναι αυτες?? Πρωτη και καλυτερη, η εκδοση ολης της σειρας Βιβλιοθηκη Ντισνευ σε παμφθηνη τιμη. Αυτο ειναι κατι που παντα θα με επηρεαζει στην κριση μου, και θα επισκιαζει πολλά κακά.

 

Ενα ακομη καλο ειναι η θεληση για συνεχιση του περιοδικου Φαντομ. Φαινεται οτι το παλεψαν, και οτι δεν εβγαινε ως εκδοση, γι αυτο και το εκοψαν.

 

Το τριτο καλο ειναι η πορεια του περιοδικου Μικυ Μαους. Το θεωρω πολυ αναβαθισμενο, και πολυ καλης ποιοτητας περιοδικο για διαβασμα. Μπαινουν τουλαχιστον 1 με 2 πολυ καλες ιστοριες κατα μεσο ορο καθε εβδομαδα, κατι που αντικειμενικα δε μπορουμε να παραλειψουμε.

 

Το τεταρτο καλο θα ελεγα οτι ειναι το αρχικο ξεκινημα του περιοδικου ΚΟΜΙΞ. Δε γινεται να μην αναφερω οτι μπηκαν (εστω για λιγα τευχη) ιστοριάρες της ιταλικης σκηνης. Θα τις ειχαμε , αν δεν ειχαν μπει? Οχι φυσικα. Ναι, μετα πηρε την κατω ροτα το περιοδικο , αλλά ως τοτε μονο θετικη εντυπωση ειχαν οι περισσοτεροι.

 

 

Παμε στα αρνητικα. Εν συντομια. Το θεμα μαρκετινγκ και διαφημιση, δεν το συζηταω οτι υστερουν υπερβολικα πολυ.

Το περιοδικο ΚΟΜΙΞ διανυει μια πολυ κακη περιοδο συνεχως ανατυπωσεων γνωστων παλιων αναμασημενων ιστοριων, χανοντας τη δυνατοτητα να αποκτησει δικη του ταυτοτητα (οπως ξεκινησε) εχοντας πολυ καλες καινουριες ιστοριες (να πουμε οτι δεν υπαρχουν, να παει το παλιαμπελο...)

Τα περιοδικα Ντοναλντ και Σουπερ Μικυ ποτέ δε με συγκίνησαν. Οπως και καθε αλλη εκδοση που εβγαλαν...

Τα τελειως μειωμενα αντανακλαστικα της εκδοτικης σε καθε κον που εγινε τα τελευταια χρονια, πλην εκεινου με την Τζικε. Υπνος βαθυς.

 

Σιγουρα ξεχναω πολλα που ηθελα να πω, αλλά πιστευω εδωσα ενα στιγμα με τη δικη μου αποψη επι του θεματος. Αν ημουν Καθημερινη, με ελαχιστους πορους που θα χρειαζονταν θα προσλαμβανα 2-3 ατομα σαν κατι γνωστους μας εδω μεσα (ονοματα δε λεμε, φαντομντακ-ΚΟΜΙΞ-Ρορσαχ λεγονται :P ) , τα οποια και θα ειχαν βαθια γνωση με το αντικειμενο, και θα το λατρευαν κανοντας με απειρο μερακι. Και θα αφηνα περιθωριο να δω εστω πιλοτικα πως θα πανε οι εκδοσεις, με φρεσκο αιμα, με νεες επιλογες και ιδεες. Αλλά και παλι, ξανα λεω οτι μιλαω χωρις να γνωριζω τις πωλησεις του καθε περιοδικου!!

 

:beer:

Σωστά αναφέρατε και μάλιστα συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ιδιαίτερα με την τελευταία παράγραφο.

  • Like 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25930
  • Group:  Members
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  881
  • Reputation:   5421
  • Achievement Points:  881
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4195 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

(Γιατί έχω την αίσθηση ότι το κείμενο προοριζόταν να σχολιάσει το κλείσιμο τον περιοδικών τής Καθημερινής, που τελικά, απ' ό,τι φαίνεται δεν έγινε; )

 

Αν με ενοχλεί κάτι, στο τι έκανε η Καθημερινή αυτά τα τρία χρόνια, είναι ότι συνέχισε τη μυστικοπάθεια του Τερζόπουλου. Δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει στα γραφεία τής σύνταξης, τι και πόσο πουλάει, τι περιορισμούς τούς βάζει η άδεια που έχουν (π.χ., γιατί πρέπει το Ντόναλντ και το Super Μίκυ να έχουν μόνο δανέζικες ιστορίες, γιατί το Μίκυ Μάους μόνο ιστορίες και εξώφυλλα από το Topolino, γιατί οι ιστορίες, που δημοσιεύουν, είναι μόνο των τελευταίων 15–20 ετών, κλπ.) Αν τα γνωρίζαμε, θα μπορούσαμε και καλύτερες προτάσεις να τους κάνουμε και να ξέρουμε τι να τους ζητάμε και τι να μην τους ζητάμε

 

Για την προώθηση, ναι, μπορούν να κάνουν περισσότερα. Μη ξεχνάμε, όμως, ότι ο Τερζόπουλος δεν έκανε τίποτε. Ούτε διαφημίσεις έβαζε στην τηλεόραση και τις εφημερίδες (κι ας ανήκε η Νέα Ακτίνα στον ΔΟΛ) ούτε παρουσία στο Internet είχε, πέρα από ένα λογοκριμένο facebook τον τελευταίο καιρό, ούτε απαντούσε στα mail, ούτε τίποτε. Όποιος δεν πήρε είδηση, ότι τρία χρόνια τώρα κυκλοφορούν τα περιοδικά Ντίσνεϋ στην Ελλάδα από την Καθημερινή, που έκανε κάποια διαφήμιση, σίγουρα δεν θα το είχε υπ' όψιν του ούτε επί Τερζόπουλου, που οι μόνες διαφημίσεις για τα περιοδικά του ήταν μέσα στα ίδια τα περιοδικά.

 

Όσο για τις ανατυπώσεις, αντί να περιορίζεται στις ανατυπώσεις τού Ρόζα, για τις οποίες τόση γκρίνια διαβάζω εδώ μέσα, ο Τερζόπουλος ήταν μαέστρος στο είδος. Τις ίδιες ιστορίες δημοσίευε και ξαναδημοσίευε κάθε λίγα χρόνια, με το σκεπτικό ότι το αναγνωστικό κοινό των περιοδικών ανανεωνότανε. Τα τελευταία χρόνια, μονάχα, έβαζε καινούργια κύρια ιστορία στο Μίκυ Μάους, κι αυτή συνοδευόμενη από ανατυπώσεις ιστοριών δευτέρας και τρίτης διαλογής.

 

Κάπου εδώ θα με κάνετε ban, αλλά θα το πω. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν είμαστε εμείς το αναγνωστικό κοινό των περιοδικών της Ντίσνεϋ, αλλά τα παιδιά. Επίσης, κάπου πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι εμείς, που δεν γνωρίζουμε τα πράγματα (αφού δεν μας τα λένε), είμαστε αυθεντίες, και οι άλλοι, που είναι μέσα στα πράγματα, είναι ηλίθιοι. Επιχειρήματα του στυλ «δεν αρέσει ούτε σε μένα ούτε στους φίλους μου, που έχουν την ίδια ηλικία και τα ίδια γούστα με μένα» δεν λένε τίποτε περισσότερο από το «δεν μ' αρέσει εμένα».

 

Αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για βελτίωση των περιοδικών, ας είναι αυτή η συζήτηση ένας χώρος για τη σύνταξη μιας προτάσεως στον Disney Editor, η οποία δεν θα είναι γκρίνια και στιγματισμός των υποτιθεμένων κακών, αλλά επισήμανση των καλών ενεργειών τους, με ειλικρινείς και σοβαρές προτάσεις για παραπέρα βελτίωση.

 

Ποιων καλών ενεργειών; Ας βγω εκτός θέματος, για να αναφέρω κάποια από αυτά τα πράγματα, που έκανε καλά η Καθημερινή, όπως μου έρχονται στο μυαλό:

  • Σταμάτησε τις ανατυπώσεις σε όλους τους τίτλους, εκτός από το Κόμιξ.
  • Οι ανατυπώσεις τού Κόμιξ είναι ανατυπώσεις ιστοριών πρώτης (και παραπάνω) διαλογής, που μπορεί εδώ να μην τις θέλουμε, αλλά το στοχευόμενο κοινό μάλλον τις θέλει.
  • Προσεγμένη επιλογή ιστοριών, ιδίως τον τελευταίο καιρό. Το Μίκυ Μάους ξαναέγινε η ναυαρχίδα των εκδόσεων Ντίσνεϋ στην Ελλάδα (το τελευταίο περιοδικό, που θα έκλεινε, είχε πει κάποτε ο Τερζόπουλος), το Ντόναλντ, από ένα ανάλαφρο περιοδικάκι, που ήταν, τόσο επί Τερζόπουλου, όσο και αρχικά επί Καθημερινής, τώρα το περιμένω πώς και πώς, ενώ ακόμα και το Super Μίκυ έχει αποκτήσει, πλέον, ενδιαφέρον.
  • Μεγάλωσε όλα τα περιοδικά τόσο σε μέγεθος σελίδας (στα αρνητικά: περισσότερο στον κατακόρυφο άξονα!) όσο και σε αριθμό σελίδων, σε μικρότερη τιμή ανά σελίδα απ' ό,τι οι εκδόσεις τού Τερζόπουλου, την οποία κράτησε σταθερή τρία χρόνια. (Ναι, μείωσε την ποιότητα του χαρτιού, αλλά είναι τόσο σημαντικό να έχουμε κόμικς σε χαρτί που γυαλίζει και δεν σ' αφήνει να το διαβάσεις; Εγώ θα προτιμούσα να ήταν το χαρτί τελείως ματ, που είναι ακόμα φτηνότερο.)
  • Δημοσίευσε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη τού Καρλ Μπαρκς και την έδωσε σχεδόν τζάμπα. Ακόμα κι εγώ την πήρα, που έχω δύο διαφορετικές αμερικανικές εκδόσεις της και δεν είχα ούτε καν ενδιαφερθεί να μάθω, πόσο κοστίζανε οι τόμοι τού Τερζόπουλου.
  • Ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού.
  • Ειδική σελίδα στην ιστοσελίδα τής Καθημερινής, με παρουσιάσεις των περιεχομένων τού κάθε τεύχους.

Μην αρχίσετε τα «ναι μεν, αλλά», Το «ναι» σημαίνει ότι συμφωνείτε, και το «αλλά» είναι οι προτάσεις για βελτίωση, στις οποίες αναφέρθηκα παραπάνω.

 

Θα τελειώσω, λοιπόν, προτείνοντας ότι ένα πιο σωστό θέμα συζητήσεως θα ήταν το «τι έκανε καλά η Καθημερινή και τι θα μπορούσε να κάνει ακόμα καλύτερα».

  • Like 18
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4224
  • Reputation:   26844
  • Achievement Points:  4270
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4236 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

(Γιατί έχω την αίσθηση ότι το κείμενο προοριζόταν να σχολιάσει το κλείσιμο τον περιοδικών τής Καθημερινής, που τελικά, απ' ό,τι φαίνεται δεν έγινε; )

 

Αν με ενοχλεί κάτι, στο τι έκανε η Καθημερινή αυτά τα τρία χρόνια, είναι ότι συνέχισε τη μυστικοπάθεια του Τερζόπουλου. Δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει στα γραφεία τής σύνταξης, τι και πόσο πουλάει, τι περιορισμούς τούς βάζει η άδεια που έχουν (π.χ., γιατί πρέπει το Ντόναλντ και το Super Μίκυ να έχουν μόνο δανέζικες ιστορίες, γιατί το Μίκυ Μάους μόνο ιστορίες και εξώφυλλα από το Topolino, γιατί οι ιστορίες, που δημοσιεύουν, είναι μόνο των τελευταίων 15–20 ετών, κλπ.) Αν τα γνωρίζαμε, θα μπορούσαμε και καλύτερες προτάσεις να τους κάνουμε και να ξέρουμε τι να τους ζητάμε και τι να μην τους ζητάμε

 

Για την προώθηση, ναι, μπορούν να κάνουν περισσότερα. Μη ξεχνάμε, όμως, ότι ο Τερζόπουλος δεν έκανε τίποτε. Ούτε διαφημίσεις έβαζε στην τηλεόραση και τις εφημερίδες (κι ας ανήκε η Νέα Ακτίνα στον ΔΟΛ) ούτε παρουσία στο Internet είχε, πέρα από ένα λογοκριμένο facebook τον τελευταίο καιρό, ούτε απαντούσε στα mail, ούτε τίποτε. Όποιος δεν πήρε είδηση, ότι τρία χρόνια τώρα κυκλοφορούν τα περιοδικά Ντίσνεϋ στην Ελλάδα από την Καθημερινή, που έκανε κάποια διαφήμιση, σίγουρα δεν θα το είχε υπ' όψιν του ούτε επί Τερζόπουλου, που οι μόνες διαφημίσεις για τα περιοδικά του ήταν μέσα στα ίδια τα περιοδικά.

 

Όσο για τις ανατυπώσεις, αντί να περιορίζεται στις ανατυπώσεις τού Ρόζα, για τις οποίες τόση γκρίνια διαβάζω εδώ μέσα, ο Τερζόπουλος ήταν μαέστρος στο είδος. Τις ίδιες ιστορίες δημοσίευε και ξαναδημοσίευε κάθε λίγα χρόνια, με το σκεπτικό ότι το αναγνωστικό κοινό των περιοδικών ανανεωνότανε. Τα τελευταία χρόνια, μονάχα, έβαζε καινούργια κύρια ιστορία στο Μίκυ Μάους, κι αυτή συνοδευόμενη από ανατυπώσεις ιστοριών δευτέρας και τρίτης διαλογής.

 

Κάπου εδώ θα με κάνετε ban, αλλά θα το πω. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν είμαστε εμείς το αναγνωστικό κοινό των περιοδικών της Ντίσνεϋ, αλλά τα παιδιά. Επίσης, κάπου πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι εμείς, που δεν γνωρίζουμε τα πράγματα (αφού δεν μας τα λένε), είμαστε αυθεντίες, και οι άλλοι, που είναι μέσα στα πράγματα, είναι ηλίθιοι. Επιχειρήματα του στυλ «δεν αρέσει ούτε σε μένα ούτε στους φίλους μου, που έχουν την ίδια ηλικία και τα ίδια γούστα με μένα» δεν λένε τίποτε περισσότερο από το «δεν μ' αρέσει εμένα».

 

Αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για βελτίωση των περιοδικών, ας είναι αυτή η συζήτηση ένας χώρος για τη σύνταξη μιας προτάσεως στον Disney Editor, η οποία δεν θα είναι γκρίνια και στιγματισμός των υποτιθεμένων κακών, αλλά επισήμανση των καλών ενεργειών τους, με ειλικρινείς και σοβαρές προτάσεις για παραπέρα βελτίωση.

 

Ποιων καλών ενεργειών; Ας βγω εκτός θέματος, για να αναφέρω κάποια από αυτά τα πράγματα, που έκανε καλά η Καθημερινή, όπως μου έρχονται στο μυαλό:

  • Σταμάτησε τις ανατυπώσεις σε όλους τους τίτλους, εκτός από το Κόμιξ.
  • Οι ανατυπώσεις τού Κόμιξ είναι ανατυπώσεις ιστοριών πρώτης (και παραπάνω) διαλογής, που μπορεί εδώ να μην τις θέλουμε, αλλά το στοχευόμενο κοινό μάλλον τις θέλει.
  • Προσεγμένη επιλογή ιστοριών, ιδίως τον τελευταίο καιρό. Το Μίκυ Μάους ξαναέγινε η ναυαρχίδα των εκδόσεων Ντίσνεϋ στην Ελλάδα (το τελευταίο περιοδικό, που θα έκλεινε, είχε πει κάποτε ο Τερζόπουλος), το Ντόναλντ, από ένα ανάλαφρο περιοδικάκι, που ήταν, τόσο επί Τερζόπουλου, όσο και αρχικά επί Καθημερινής, τώρα το περιμένω πώς και πώς, ενώ ακόμα και το Super Μίκυ έχει αποκτήσει, πλέον, ενδιαφέρον.
  • Μεγάλωσε όλα τα περιοδικά τόσο σε μέγεθος σελίδας (στα αρνητικά: περισσότερο στον κατακόρυφο άξονα!) όσο και σε αριθμό σελίδων, σε μικρότερη τιμή ανά σελίδα απ' ό,τι οι εκδόσεις τού Τερζόπουλου, την οποία κράτησε σταθερή τρία χρόνια. (Ναι, μείωσε την ποιότητα του χαρτιού, αλλά είναι τόσο σημαντικό να έχουμε κόμικς σε χαρτί που γυαλίζει και δεν σ' αφήνει να το διαβάσεις; Εγώ θα προτιμούσα να ήταν το χαρτί τελείως ματ, που είναι ακόμα φτηνότερο.)
  • Δημοσίευσε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη τού Καρλ Μπαρκς και την έδωσε σχεδόν τζάμπα. Ακόμα κι εγώ την πήρα, που έχω δύο διαφορετικές αμερικανικές εκδόσεις της και δεν είχα ούτε καν ενδιαφερθεί να μάθω, πόσο κοστίζανε οι τόμοι τού Τερζόπουλου.
  • Ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού.
  • Ειδική σελίδα στην ιστοσελίδα τής Καθημερινής, με παρουσιάσεις των περιεχομένων τού κάθε τεύχους.

Μην αρχίσετε τα «ναι μεν, αλλά», Το «ναι» σημαίνει ότι συμφωνείτε, και το «αλλά» είναι οι προτάσεις για βελτίωση, στις οποίες αναφέρθηκα παραπάνω.

 

Θα τελειώσω, λοιπόν, προτείνοντας ότι ένα πιο σωστό θέμα συζητήσεως θα ήταν το «τι έκανε καλά η Καθημερινή και τι θα μπορούσε να κάνει ακόμα καλύτερα».

(Γιατί μου το χαλάς και λες αυτό που λες στην παρένθεση; Δεν ισχύει αυτό διότι έχω γράψει για τα τομάκια του Ιουλίου μέσα στο κείμενο. :P)

 

Απλά να πω από την αρχή της απάντησης μου ότι το κείμενο σκόπευε να εστιάσει στα κακά δηλαδή τι δεν έγινε σωστά. Το τι έχει γίνει σωστά νομίζω το έχουμε πει σε πολλές συζητήσεις. Δίχως γκρίνια κλπ Πράγματα που πιστεύουμε δεν έκαναν σωστά σε γενική βάση όχι μόνο περιεχόμενο κάποιας έκδοσης αλλά γενικά. 

 

Πάρα πολύ συμφωνώ με την παράγραφο σου την πρώτη. Α όσο για αυτό που λες για άτομα που δεν το ήξεραν διαφωνώ για το λόγο ότι οι εκδόσεις του Τερζό ήταν συνεχόμενες επί 50 σχεδόν χρόνια. Έχει διαφορά. Έγινε μεγάλος ντόρος όταν έκλεισε η Νέα Ακτίνα. Δεν έγινε ντόρος όταν επέστρεψαν τα περιοδικά. Αυτό είναι το λάθος. Όταν έκλεισαν μέχρι και κανάλια το έδειξαν και πλημμύρισε το διαδίκτυο η είδηση. 

 

Ναι έκανε και ο Τερζο ανατυπώσεις δεν διαφωνώ και έχεις δίκιο αλλά η Καθημερινή κάνεις συνεχείς ανατυπώσεις ανά τεύχος και για αυτό το βρίσκω άσχημο. Δεν είναι ανατύπωση τύπου ας μπει για κάποια τεύχη ή την βάζω στο τέλος του τεύχος με μια νέα κεντρική. Κατάλαβες; Δεν είναι ότι είναι κακή ποιότητα τους αλλά είναι υπερβολικό να γίνεται συνέχεια το ίδιο κάθε μήνα. 

 

Τέλος να πω καλά κάνεις και λες τη γνώμη σου. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα μεταξύ μας. Διάλογο κάνουμε. Να πω ότι είναι ενδιφέρον αυτό που λες για τις προτάσεις αλλά δεν ξέρω πόσο ο "disney editor" ακούει. Χαίρομαι πάντως που απάντησες. :)

Επεξεργασία από ΚΟΜΙΞ
  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25930
  • Group:  Members
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  881
  • Reputation:   5421
  • Achievement Points:  881
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4195 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ακόμα και εγώ, που δεν βλέπω τηλεόραση, είχα δει κάποια εκπομπή, όπου εκπρόσωποι της Καθημερινής και της Disney είχαν ανακοινώσει το ότι η Καθημερινή είχε πάρει την άδεια για την έκδοση κόμικς τής Ντίσνεϋ. Είχαν κάνει, νομίζω και κάποια εκδήλωση, όπου η Ντίσνεϋ είχε φέρει ηθοποιούς ντυμένους Μίκυ και Ντόναλντ. Άρα, σίγουρα το προώθησαν. Αν, τώρα, το κλείσιμο του Μίκυ Μάους παρουσιάστηκε στα δελτία ειδήσεων, αλλά η επανακυκλοφορία δεν παρουσιάστηκε, περίμενες να δεις εκεί καλά νέα; Μόνο τα κακά παρουσιάζουν.

 

Για τις συνεχείς ανατυπώσεις, σε παραπέμπω στα παλιά Μίκυ Μάους, που επί χρόνια δημοσίευαν αποκλειστικά ανατυπώσεις. Εκεί κολλάει πολύ περισσότερο ο όρος «συνεχείς». Όσο για το Κόμιξ, έχω πει επανειλημμένως τι πιστεύω ότι είναι. Όσο συνεχίσει έτσι, πάντα θα έχει Μπαρκς ή Ρόζα, οπότε πάντα θα έχει ανατυπώσεις. Το στοχευόμενο κοινό τού περιοδικού δεν έχει πρόβλημα με αυτό, αφού ούτε τις ιστορίες έχει διαβάσει ούτε, κατά πάσα πιθανότητα, θα συνεχίζει να διαβάζει κόμικς, όταν οι ιστορίες θα έχουν κάνει τον κύκλο τους και θα ανα-ανα-...-αναδημοσιευτούν.

 

Για τις προτάσεις, δεν προτείνω να γράψουμε εδώ ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του και να περιμένουμε να τα διαβάσει και να τα υλοποιήσει ο Disney Editor. Προτείνω να συζητήσουμε το θέμα και να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη πρόταση, που θα του την υποβάλουμε επίσημα, ως Greek Comics. Είναι βέβαιο ότι θα τη διαβάσει. Βέβαια, επειδή διάλογος δεν είναι το «κάτσε κάτω ν' ακούσεις», όπως το έχουμε παρεξηγήσει στην Ελλάδα, αυτό δεν σημαίνει πώς ό,τι του προτείνουμε θα το υλοποιήσει κιόλας.

 

Για να κάνω την αρχή, ρίχνω την ακόλουθη ιδέα για πρόταση, για να λυθεί το πρόβλημα της μυστικοπάθειας, που ανέφερα. Προτείνω ο Disney Editor να αποκτήσει μεγαλύτερη διαδικτυακή υπόσταση και παρουσία. Όπως ξέρουμε πού θα βρούμε τον Ρόζα (σε κάποιο αγγλόφωνο thread στο papersera), γιατί να μη ξέρουμε ότι θα τον βρούμε και σε ένα thread «Συνομιλία με τον Disney Editor» στο Greek Comics ή όπου αλλού κρίνει εκείνος πιο κατάλληλο χώρο, όπου θα μπορεί να μας λέει όσα πράγματα γύρω από τη διαδικασία παραγωγής δεν καλύπτονται από κάποιο απόρρητο, ώστε να είμαστε και εμείς πιο ενημερωμένοι στην κριτική μας και στις προτάσεις μας; Να έχουμε, δηλαδή, τον Έλληνα David Gerstein, είτε με το όνομά του, αν το επιθυμεί, είτε με κάποιο ψευδώνυμο, που όλοι θα γνωρίζουμε ότι εκπροσωπεί τη σύνταξη της Καθημερινής. Βασικά απαιτούμενα είναι να επισκέπτεται το χώρο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, να συμμετέχει στη συζήτηση και να λέει την αλήθεια, χωρίς γενικότητες και εξιδανικεύσεις. Αν κάτι δεν γίνεται, να το λέει ευθέως, αντί να δίνει αόριστες υποσχέσεις.

 

Θα κλείσω αναφέροντας το πιο σημαντικό ίσως επίτευγμα της Καθημερινής, που δεν το ανέφερα χθες: πήρε τα περιοδικά Ντίσνεϋ, που τα τελευταία χρόνια μπαίνανε μέσα, και σε τρία χρόνια τα έκανε να αξίζει να δώσουν λεφτά, για να ανανεώσουν την άδεια για άλλα τρία ( ; ) χρόνια. Δεν είναι λίγο αυτό.

  • Like 12
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31217
  • Group:  Members
  • Topic Count:  41
  • Content Count:  1345
  • Reputation:   9670
  • Achievement Points:  1361
  • Days Won:  1
  • With Us For:  3054 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  1

Για τις προτάσεις, δεν προτείνω να γράψουμε εδώ ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του και να περιμένουμε να τα διαβάσει και να τα υλοποιήσει ο Disney Editor. Προτείνω να συζητήσουμε το θέμα και να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη πρόταση, που θα του την υποβάλουμε επίσημα, ως Greek Comics. Είναι βέβαιο ότι θα τη διαβάσει. Βέβαια, επειδή διάλογος δεν είναι το «κάτσε κάτω ν' ακούσεις», όπως το έχουμε παρεξηγήσει στην Ελλάδα, αυτό δεν σημαίνει πώς ό,τι του προτείνουμε θα το υλοποιήσει κιόλας.

Δεν θα καταφέρουμε να συμφωνήσουμε μεταξύ μας ώστε να υποβάλουμε μία πρόταση ως Greek Comics. Αλλά ακόμα και να συμφωνούσαμε εμείς εδώ μέσα είμαστε μόνο ένα μικρό μέρος των αναγνωστών των περιοδικών Disney της Ελλάδας.

 

Πιστεύω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να υπάρχουν δημοσκοπήσεις στην σελίδα της Disney στο site της Καθημερινής σχετικά με το περιεχόμενο των περιοδικών, τον αριθμό των σελίδων, τις διαστάσεις των περιοδικών, την συχνότητα κυκλοφορίας κτλ.

Και φυσικά να υπάρχει ενημέρωση γι' αυτες τις δημοσκοπήσεις και μέσα στα τεύχη και στο facebook.

 

 

Στο να μην συνεχίσει την σειρά Star Wars η οποία και αποτελούνταν από 6 τεύχη  και εκεί που είχε δοθεί στους αναγνώστες ότι θα συνέχιζαν ξαφνικά εμφάνισαν ένα :hawkeye:  άλλο έντυπο. Κρίμα. :netghost:

Κυκλοφόρησαν και οι 6 τόμοι με την εφημερίδα. Πρώτα κυκλοφόρησαν τα επεισόδια 4-6 και μετά από περίπου 1 χρόνο κυκλοφόρησαν και τα επεισόδια 1-3.

  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4224
  • Reputation:   26844
  • Achievement Points:  4270
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4236 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ακόμα και εγώ, που δεν βλέπω τηλεόραση, είχα δει κάποια εκπομπή, όπου εκπρόσωποι της Καθημερινής και της Disney είχαν ανακοινώσει το ότι η Καθημερινή είχε πάρει την άδεια για την έκδοση κόμικς τής Ντίσνεϋ. Είχαν κάνει, νομίζω και κάποια εκδήλωση, όπου η Ντίσνεϋ είχε φέρει ηθοποιούς ντυμένους Μίκυ και Ντόναλντ. Άρα, σίγουρα το προώθησαν. Αν, τώρα, το κλείσιμο του Μίκυ Μάους παρουσιάστηκε στα δελτία ειδήσεων, αλλά η επανακυκλοφορία δεν παρουσιάστηκε, περίμενες να δεις εκεί καλά νέα; Μόνο τα κακά παρουσιάζουν.

 

Για τις συνεχείς ανατυπώσεις, σε παραπέμπω στα παλιά Μίκυ Μάους, που επί χρόνια δημοσίευαν αποκλειστικά ανατυπώσεις. Εκεί κολλάει πολύ περισσότερο ο όρος «συνεχείς». Όσο για το Κόμιξ, έχω πει επανειλημμένως τι πιστεύω ότι είναι. Όσο συνεχίσει έτσι, πάντα θα έχει Μπαρκς ή Ρόζα, οπότε πάντα θα έχει ανατυπώσεις. Το στοχευόμενο κοινό τού περιοδικού δεν έχει πρόβλημα με αυτό, αφού ούτε τις ιστορίες έχει διαβάσει ούτε, κατά πάσα πιθανότητα, θα συνεχίζει να διαβάζει κόμικς, όταν οι ιστορίες θα έχουν κάνει τον κύκλο τους και θα ανα-ανα-...-αναδημοσιευτούν.

 

Για τις προτάσεις, δεν προτείνω να γράψουμε εδώ ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του και να περιμένουμε να τα διαβάσει και να τα υλοποιήσει ο Disney Editor. Προτείνω να συζητήσουμε το θέμα και να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη πρόταση, που θα του την υποβάλουμε επίσημα, ως Greek Comics. Είναι βέβαιο ότι θα τη διαβάσει. Βέβαια, επειδή διάλογος δεν είναι το «κάτσε κάτω ν' ακούσεις», όπως το έχουμε παρεξηγήσει στην Ελλάδα, αυτό δεν σημαίνει πώς ό,τι του προτείνουμε θα το υλοποιήσει κιόλας.

 

Για να κάνω την αρχή, ρίχνω την ακόλουθη ιδέα για πρόταση, για να λυθεί το πρόβλημα της μυστικοπάθειας, που ανέφερα. Προτείνω ο Disney Editor να αποκτήσει μεγαλύτερη διαδικτυακή υπόσταση και παρουσία. Όπως ξέρουμε πού θα βρούμε τον Ρόζα (σε κάποιο αγγλόφωνο thread στο papersera), γιατί να μη ξέρουμε ότι θα τον βρούμε και σε ένα thread «Συνομιλία με τον Disney Editor» στο Greek Comics ή όπου αλλού κρίνει εκείνος πιο κατάλληλο χώρο, όπου θα μπορεί να μας λέει όσα πράγματα γύρω από τη διαδικασία παραγωγής δεν καλύπτονται από κάποιο απόρρητο, ώστε να είμαστε και εμείς πιο ενημερωμένοι στην κριτική μας και στις προτάσεις μας; Να έχουμε, δηλαδή, τον Έλληνα David Gerstein, είτε με το όνομά του, αν το επιθυμεί, είτε με κάποιο ψευδώνυμο, που όλοι θα γνωρίζουμε ότι εκπροσωπεί τη σύνταξη της Καθημερινής. Βασικά απαιτούμενα είναι να επισκέπτεται το χώρο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, να συμμετέχει στη συζήτηση και να λέει την αλήθεια, χωρίς γενικότητες και εξιδανικεύσεις. Αν κάτι δεν γίνεται, να το λέει ευθέως, αντί να δίνει αόριστες υποσχέσεις.

 

Θα κλείσω αναφέροντας το πιο σημαντικό ίσως επίτευγμα της Καθημερινής, που δεν το ανέφερα χθες: πήρε τα περιοδικά Ντίσνεϋ, που τα τελευταία χρόνια μπαίνανε μέσα, και σε τρία χρόνια τα έκανε να αξίζει να δώσουν λεφτά, για να ανανεώσουν την άδεια για άλλα τρία ( ; ) χρόνια. Δεν είναι λίγο αυτό.

Κοίταξε να δεις. Στην τηλεόραση που πλέον δεν ξέρω και πόσος κόσμος βλέπει εστιάσανε στην Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney. Σε αυτό κυρίως. Η εκδήλωση που είπες έγινε τελευταία στιγμή και ήταν για άτομα πολύ περιορισμένης ηλικίας. Σιγά την εκδήλωση. Στις ειδήσεις κανονικά παρουσιάζονται και καλά νέα (καταλαβαίνω που το πας :P) και αυτό το νέο μέσα από αυτές θα έκανε μπαμ. Δεν ήταν ουσιαστική η προώθηση τους. Ήθελε και άλλη δουλειά. Ακόμα η εκδήλωση που έκαναν δεν πιάνει μπάζα μπροστά σε αυτή που κάνουν τα Κόμικ Κον με την έννοια ότι εκεί 1 δημιουργός Ντίσνεϋ είναι μέρος της εκδήλωσης αλλά κάνει μπαμ. Ακόμα, η εκδήλωση που έκανε η Λέσχη το 2014 με τον Ρόσα ήταν επίσης πολύ καλή. Τεράστια ουρά από κόσμο δίχως περιορισμούς. 

 

Όσο για τις ανατυπώσεις θα το θέσω αλλιώς το πράγμα. Ναι μεν έχεις δίκιο για τα παλιά Μίκυ και κακώς γινόταν ότι γινόταν αλλά δεν νομίζω η ανατύπωση να ήταν η κύρια ιστορία. (Κιόλας άλλη παραγωγή τότε και άλλη τώρα που είναι πολύ μεγαλύτερη στην Ιταλία από ότι παλιότερα.) Εδώ οι ανατυπώσεις του Ρόσα είναι κύριες ιστορίες πάλι. Άλλο, να ήταν μια στο τόσο όπως έχει γίνει και με παλιές του Μπαρκς στο περιοδικό αλλά γίνεται συνέχεια. Η διαφορά του Μπαρκς με τον Ρόσα είναι ότι ο Μπαρκς έχει πάρα πολύ υλικό που ακόμα μπορούσε να συνεχίσει εάν δεν ήταν η Βιβλιοθήκη Disney. Το καλύτερο θα ήταν επειδή καταλαβαίνω ότι ο Μπαρκς και ο Ρόσα είναι κομμάτια του περιοδικού να έμπαιναν οι ιστορίες τους πλέον ως ανατυπώσεις στο τέλος του τεύχους. Έτσι δεν προκαλεί τόσο όλο αυτό. Και να μπαίνει μια καινούργια ιστορία ως κεντρική. Έτσι όλοι είμαστε ευχαριστημένοι. Ακόμα, δεν θεωρείς ότι τώρα που μάλλον θα έχουμε τη Βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ ότι όλη αυτή αναδημοσίευση ιστοριών που μπήκαν και ως κεντρικές δεν είναι άσκοπη; Αν δεν έμπαιναν ως κεντρικές δεν θα με πείραζε τόσο. Ας τις είχαμε στο τέλος αντί για άλλες ιστορίες 3 ή 4 διαλογής που μπήκαν και θα ήταν όλα καλά. 

 

Μα και εγώ για τις προτάσεις δεν είπα να κάτσουμε να γράψουμε εδώ και να περιμένουμε εδώ να τα διαβάσει ο editor. Μου άρεσε η ιδέα να πάμε να στείλει ως GreekComics. Τουλάχιστον αυτό που ελπίζω είναι να το διαβάσει και να του δώσω τροφή για σκέψη :) Να μην το υποτιμήσει.

 

Πάρα πολύ μου αρέσει αυτό που προτείνεις για τον Editor και συμφωνώ με τα χίλια!! Πολύ καλή σκέψη. :) Ο David Gerstein όντως έχει επικοινωνία με τους φανς και εξηγεί τι παίζει κάποιες φορές με τις εκδόσεις της IDW. Θα μου άρεσε και εμένα να γινόταν το ίδιο και με τον δικό μας. 

 

Η Βιβλιοθήκη Disney είναι αυτό που τους απόφερε τα περισσότερα. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό που πήγε καλά και ίσως είναι και κύριος λόγος που συνεχίζουν. Μπορεί και το Μίκυ Μάους. 

 

Δεν θα καταφέρουμε να συμφωνήσουμε μεταξύ μας ώστε να υποβάλουμε μία πρόταση ως Greek Comics. Αλλά ακόμα και να συμφωνούσαμε εμείς εδώ μέσα είμαστε μόνο ένα μικρό μέρος των αναγνωστών των περιοδικών Disney της Ελλάδας.

 

Πιστεύω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να υπάρχουν δημοσκοπήσεις στην σελίδα της Disney στο site της Καθημερινής σχετικά με το περιεχόμενο των περιοδικών, τον αριθμό των σελίδων, τις διαστάσεις των περιοδικών, την συχνότητα κυκλοφορίας κτλ.

Και φυσικά να υπάρχει ενημέρωση γι' αυτες τις δημοσκοπήσεις και μέσα στα τεύχη και στο facebook.

Και αυτή η πρόταση με τις δημοσκοπήσεις είναι πολύ καλή ιδέα. Γενικά το site για τις εκδόσεις πρέπει να καλυτερέψει και μπορεί με διάφορους τρόπους. 
Επεξεργασία από ΚΟΜΙΞ
  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Ίσως, (ίσως λέω, μην το δέσετε πάλι), να βάζουν συνέχεια Ρόσα στο ΚΟΜΙΞ, γιατί άπαξ και δώσουν την εργογραφία του μέσω εφημερίδας, μετά δεν θα μπορούν να τον ξαναβάλουν στο περιοδικό για πολύ καιρό, όπως γίνεται και με τον Μπαρκς. Από θέμα μάρκετινγκ στέκει αυτό που κάνουν. Κρατάνε το δύο πιο σημαντικά ονόματα που εκδόθηκαν μέσα στην πρώτη περίοδο ενεργά στην έκδοση, δύο ονόματα που καθόρισαν τον τίτλο όσο κανένα άλλο και έκτισαν το κοινό του, πριν φτάσουν στο σημείο που δεν θα μπορούν να το κάνουν και θα πρέπει αναγκαστικά να αναδιαμορφώσουν την ταυτότητα του περιοδικού σε κάτι νέο, που ίσως να μην γίνει δεκτό.

  • Like 9
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4224
  • Reputation:   26844
  • Achievement Points:  4270
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4236 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ίσως, (ίσως λέω, μην το δέσετε πάλι), να βάζουν συνέχεια Ρόσα στο ΚΟΜΙΞ, γιατί άπαξ και δώσουν την εργογραφία του μέσω εφημερίδας, μετά δεν θα μπορούν να τον ξαναβάλουν στο περιοδικό για πολύ καιρό, όπως γίνεται και με τον Μπαρκς. Από θέμα μάρκετινγκ στέκει αυτό που κάνουν. Κρατάνε το δύο πιο σημαντικά ονόματα που εκδόθηκαν μέσα στην πρώτη περίοδο ενεργά στην έκδοση, δύο ονόματα που καθόρισαν τον τίτλο όσο κανένα άλλο και έκτισαν το κοινό του, πριν φτάσουν στο σημείο που δεν θα μπορούν να το κάνουν και θα πρέπει αναγκαστικά να αναδιαμορφώσουν την ταυτότητα του περιοδικού σε κάτι νέο, που ίσως να μην γίνει δεκτό.

Με 7 τόμους πάντως δεν βγαίνουν τα πάντα. Με 8 θα σου έλεγα ότι βάζουν και το Βίο και τέλος :) 

 

Αυτό νέο που λες υπήρχε στα τεύχη 1 έως 17. :) Ακόμα αυτό που κάνουν στέκει μόνο βραχυχρόνια. Εγώ προσωπικά χαίρομαι εάν ισχύει αυτό που λες πάντως. Όχι ότι θα με πείραζε μια ανατύπωση στο τέλος του τεύχους αλλά με πειράζει να είναι κεντρική η ανατύπωση. Στη διαμόρφωση του ΚΟΜΙΞ φταίει ο Τερζόπουλος διότι θα μπορούσε να είχε προσθέσει και άλλους δημιουργούς σημαντικούς (πιο συχνά) μαζί με Μπαρκς και Ρόσα και θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. 

 

Τέλος πάντων. Απλά φαίνεται και άσχημο να βάζουν ανατύπωση και στα εξώφυλλα και συνεχείς και διπλές. Και μετά πάλι σε τομάκια τις ίδιες ιστορίες... :P 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Δεν έχουμε ιδέα όμως κατά πόσο πήγαν καλά τα πρώτα τεύχη που περιείχαν πρωτότυπο υλικό. Μπορεί εδώ μέσα να είχαν απήχηση αλλά το γενικό κοινό να ξενίστηκε. Ή απλά να θέλουν να επιμείνουν στο αμερικάνικο μοντέλο (πρώτα τευχάκι και μετά σε τόμο), όπου υπάρχουν άτομα που τα παίρνουν και στις δύο μορφές και άλλα που επιλέγουν μόνο την μία ή την άλλη.

  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10466
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  265
  • Content Count:  3512
  • Reputation:   36502
  • Achievement Points:  3528
  • Days Won:  88
  • With Us For:  5386 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Για να μην μακρυγορώ και ξαναλέω τα ίδια που είπατε θα συμφωνήσω με αυτα που είπωθηκαν.Κατα εμένα και αυτά που είχα ακούσει οΝτέΐβιντ δεν αγαπούσε και τόσο τις εκδοσείς κόμιξ και για αυτο με λίγα λόγια τις ''εδωσε''.Μπορούσε κάλλιστα να κόψει 5 απο τις 10 εκδόσεις που είχε περιπου, να μειώσει και λίγες σελίδες ή να μείωνε την συχνότητα κυκλοφορίας των.

  Μην ξεχνάμε τον Λεοκράτη Ανεμοδουρα που πήρε στα χέρια του την χρεοκοπήμενη εταιρια του θειού του και γιατι αγαπουσε το αντικείμενο του έδωσε καινούργια αρχή.Κάνει έξυπνες κινήσεις και η εξυπνοτερη να έχει άμεση επαφή και να αφουγκραζεταί το κοινό του.

   Για τις ανατυπώσεις  του ΡΟΣΑ προορίζονται για το καινούργιο κοινό που δεν έχει ξαναδιαβάσει Ρόσα και οχι για τους παλιούς σαν και εμας,καλά που υπάρχουν λοιπον για την νέα γενια.

Ντόναλντ και Σουπερ Μίκυ προορίζονται για πιο παιδικό κοινό απο αυτο του Κομιξ και του Μίκυ -αν και πολυ κοντα το τελευταίο-

 Φάντομ Ντακ ,ωραια έχει λίγο κοινό και η διακοπή του επιβαλότανε,αφου μένανε λίγες ιστορίες για το τέλος ας τις βγάζανε σε ενα -δυο τομάκια σε πιο λίγα αντιτυπα να τελειώνει,ακόμα και αν είναι 100 αυτοι που το έπαιρναν γιατι τους κόβεται την σειρα ;στπ πηγάδι κατούρησαν;

 Ακόμα καλύτερα να τις βάζανε σαν δεύτερες ιστορίες στο Μίκυ ή στο κόμιξ.

 Κάτι μου λέει ότι οι υπευθυνοι δεν ξέρουν τόσο καλά απο Ντίσνεΰ,στο φόρουμ μας έχουμε άτομα που ξέρουν περισσοτερα.

 Και εγω θυμάμαι πριν τρια χρόνια που είπανε για την επαναφορα των περιοδικων Ντίσνευ αλλά πολύ ψιλοπράγματα ,όχι με ενταση δηλαδή.Σε ενα πρωινάδικο είχαν έρθει ντυμένοι ηθοποιοι ντυμένοι σαν Μικη,Ντόναλντ και Γκούφη χορέψαν για 1 λεπτό και αυτο ηταν όλο.

Αφου εχουν ολοκληρο κανάλι δικό τους μπορούσαν να διαφημίσουν εκει πιο εντονα την καινούργια απόκτηση τους,ακόμα και στις ειδήσεις.

Ακόμα και τώρα κύριε''Σκάι'' μην διαφημίζεις το Μίκυ μετα τα μεσάνυχτα αλλα στην καθημερινή σου παιδική ζώνη αλλά και στο Survivor που απο οτι λες χτυπάει 70αρια,και ενα μεγάλο μέρος των τηλεθεατών είναι παιδιά.

Εφημερίδα έχεις βάλε το στο πρωτο φύλλο τα Ντισνευ οτι είναι εδω και μας περιμένουν.

Τα παιδιά που δεν ξέρουν ότι κυκλοφορουν τα περιοδικά,δεν ψωνίζουν απο περίπτερα; δεν περνάνε εξω απο περίπτερο να πάρουν μάτι τις εκδόσεις; Αλλά που να πάρουν χαμπάρι που περπατάνε στο δρόμο σκυφτοί πάνω σε ενα κινητο.-Συγγνώμη αλλά για μένα δεν θα πρέπει να είναι και τόσο έξυπνοι-και εγω δεν αγοράζω την Μανταμ Φιγκαρό αλλα την έχει πάρει το μάτι μου.

Εχω παρατηρήσει οτι πια δεν υπάρχουν διαφημίσεις ,εκτος των προοιοντων Ντίσνεΰ και αυτες λίγες, αντε καθε τόσο του ΨΥΧΟΓΙΟΥ,κάποτε ε'ιχαμε πιο πολλες και διαφορων προοιοντων που μεταφράζεται σε ενα καλο εισόδημα για το περιοδικό.Θα μου πείτε κρίση αλλά ενα ξερω εγω αμα δεν σου ερχεται απο μόνο του το κυνηγας εσυ.Ας χτυπήσει πόρτες ας κάνει προσφορες ,κυνήγα το.

Ας κοιτάξουνε τις άλλες εκδοτικές τι κάνουν για προοθήση και αν είναι  κάλη η μέθοδος  ας κάνουν το ίδιο,αν όχι να το κάνουν  καλύτερο.

Επιτέλους σταμάτησαν οι φημολογίες περι κλεισίματος των εκδόσεων της Καθημερινής κάθε φορά που το λέγατε εγω-και συγγνώμη για αυτο- γέλαγα.Α! ρε Κασσάνδρες κάνατε κάποιες εικασίες και τις πιστέψατε κιόλας.

 

  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5843
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  316
  • Reputation:   1204
  • Achievement Points:  316
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5774 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

19149220_1923216997931668_38571178670726

  • Like 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31712
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  339
  • Reputation:   1155
  • Achievement Points:  343
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2779 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

Συνοπτικα

 

Θετικα

 

-Πολυ ανεβασμενο ΜΜ

-Εδωσαν την βιβλιοθηκη Μπαρκς μεσω της Καθημερινης

 

Αρνητικα

 

-Το ΚΟΜΙΞ θα επρεπε να γυρισει σε μικροτερο αριθμο σελιδων, 50-60 ισως οπως στα πρωτα τευχη της Α περιοδου. Πολλες filler ιστοριες.

Σε αντιθεση με το ΜΜ που η αυξηση σελιδων σε 130 δεν επηρεασε την ποιοτητα του, ειναι εμφανες οτι το τωρινο ΚΟΜΙΞ δεν μπορει να υποστηριξει τις 100 σελιδες.

 

-Πολυ μικρη προωθηση αν σκεφτει κανεις οτι ο εκδοτικος οικος εχει μια εφημεριδα, ραδιο και καναλι απο πισω. Οι εκδοσεις Ντισνει ειναι αορατες στην συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου.

 

Για το θεμα των ανατυπωσεων ειμαι διχασμενος μια και οπως προαναφερθηκε και ο Τερζο το εκανε, και πραγματι η ιδεα οτι το κοινο των Ντισνει ανανεωνεται εχει βαση. Μην νομιζετε παιδια, λιγοι ειναι ''καμμενοι'' σαν εμας να αγοραζουμε καθε Παρασκευη επι τοσα χρονια το ΜΜ.

 

Οι περισσοτεροι το διαβαζουν σαν παιδια του δημοτικου επειδη τους το παιρνουν οι γονεις τους και οταν μεγαλωνουν το παρατανε και παιρνουν αλλα πιτσιρικια την θεση τους. Οι 30αρηδες, 40αρηδες κλπ που το αγοραζουν ακομα ειναι η μειοψηφια του αγοραστικου κοινου.

 

Για το Ντοναλντ και το Σ. Μικυ δεν εχω αποψη, απο το Ντοναλντ εχω μονο το πρωτο τευχος και το Σ.Μικυ δεν το χω αγορασει ποτε.

Επεξεργασία από Συλλεκτης
  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4224
  • Reputation:   26844
  • Achievement Points:  4270
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4236 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Αρνητικα

 

-Το ΚΟΜΙΞ θα επρεπε να γυρισει σε μικροτερο αριθμο σελιδων, 50-60 ισως οπως στα πρωτα τευχη της Α περιοδου. Πολλες filler ιστοριες.

Σε αντιθεση με το ΜΜ που η αυξηση σελιδων σε 130 δεν επηρεασε την ποιοτητα του, ειναι εμφανες οτι το τωρινο ΚΟΜΙΞ δεν μπορει να υποστηριξει τις 100 σελιδες.

 

-Πολυ μικρη προωθηση αν σκεφτει κανεις οτι ο εκδοτικος οικος εχει μια εφημεριδα, ραδιο και καναλι απο πισω. Οι εκδοσεις Ντισνει ειναι αορατες στην συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου.

 

Για το θεμα των ανατυπωσεων ειμαι διχασμενος μια και οπως προαναφερθηκε και ο Τερζο το εκανε, και πραγματι η ιδεα οτι το κοινο των Ντισνει ανανεωνεται εχει βαση. Μην νομιζετε παιδια, λιγοι ειναι ''καμμενοι'' σαν εμας να αγοραζουμε καθε Παρασκευη επι τοσα χρονια το ΜΜ.

 

Οι περισσοτεροι το διαβαζουν σαν παιδια του δημοτικου επειδη τους το παιρνουν οι γονεις τους και οταν μεγαλωνουν το παρατανε και παιρνουν αλλα πιτσιρικια την θεση τους. Οι 30αρηδες, 40αρηδες κλπ που το αγοραζουν ακομα ειναι η μειοψηφια του αγοραστικου κοινου.

 

Για το Ντοναλντ και το Σ. Μικυ δεν εχω αποψη, απο το Ντοναλντ εχω μονο το πρωτο τευχος και το Σ.Μικυ δεν το χω αγορασει ποτε.

Προσωπικά πιστεύω πως 100 σελίδες που περιλαμβάνουν άρθρα + μια καλή νέα κεντρική + δεύτερη ιστορία 15-20 σελίδων + 1 ή 2 δεκασέλιδες είναι μια χαρά... Απλά κακό είναι όταν έχεις πολλές δεκασέλιδες ή 5σέσλιδες. Μπορεί να υποστηρίξει τις 100 σελίδες και το είδαμε στα τεύχη 1 - 17. Μπορεί να μην γίνεται πάντα να τις υποστηρίξει αλλά σε γενικό επίπεδο μπορεί. Ίσως 84 σελίδες να ήταν λίγο καλύτερα; Απλά είναι τι διαλέγει ο καθένας να βάλει :) 

 

Συμφωνώ απόλυτα με την προώθηση καθώς τα είπα και εγώ παραπάνω. :) 

 

Κοίταξε άλλο η ανατύπωση στο ΜΜ και άλλο στο ΚΟΜΙΞ. Όπως και αν το κάνουμε το ΚΟΜΙΞ έχει πιο μεγάλο εύρος στις ηλικίες όπως το προόριζε η Καθημερινή. Θα μπορούσαν να μην είναι συνέχεια στο κέντρο όπως οι ανατυπώσεις αλλά στο τέλος του τεύχους. Και το ΚΟΜΙΞ έχει αρκετούς "καμένους" :P Ακόμα, θεωρώ απαράδεχτο το περιοδικό να έχει διπλές ανατυπώσεις. Δηλαδή το μισό τεύχος είναι ανατύπωση και έχει ιστορίες από τον ίδιο δημιουργό. Αυτό δείχνει ότι τρέχουν να προλάβουν κάτι. Ή ότι μόνο στις ανατυπώσεις δίνεται η δέουσα προσοχή και έχουν το δικός του αρθράκι ενώ οι υπόλοιπες ιστορίες υστερούν σημαντικά. 

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31712
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  339
  • Reputation:   1155
  • Achievement Points:  343
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2779 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

Προσωπικά πιστεύω πως 100 σελίδες που περιλαμβάνουν άρθρα + μια καλή νέα κεντρική + δεύτερη ιστορία 15-20 σελίδων + 1 ή 2 δεκασέλιδες είναι μια χαρά... Απλά κακό είναι όταν έχεις πολλές δεκασέλιδες ή 5σέσλιδες. Μπορεί να υποστηρίξει τις 100 σελίδες και το είδαμε στα τεύχη 1 - 17. Μπορεί να μην γίνεται πάντα να τις υποστηρίξει αλλά σε γενικό επίπεδο μπορεί. Ίσως 84 σελίδες να ήταν λίγο καλύτερα; Απλά είναι τι διαλέγει ο καθένας να βάλει :)

 

Συμφωνώ απόλυτα με την προώθηση καθώς τα είπα και εγώ παραπάνω. :)

 

Κοίταξε άλλο η ανατύπωση στο ΜΜ και άλλο στο ΚΟΜΙΞ. Όπως και αν το κάνουμε το ΚΟΜΙΞ έχει πιο μεγάλο εύρος στις ηλικίες όπως το προόριζε η Καθημερινή. Θα μπορούσαν να μην είναι συνέχεια στο κέντρο όπως οι ανατυπώσεις αλλά στο τέλος του τεύχους. Και το ΚΟΜΙΞ έχει αρκετούς "καμένους" :P Ακόμα, θεωρώ απαράδεχτο το περιοδικό να έχει διπλές ανατυπώσεις. Δηλαδή το μισό τεύχος είναι ανατύπωση και έχει ιστορίες από τον ίδιο δημιουργό. Αυτό δείχνει ότι τρέχουν να προλάβουν κάτι. Ή ότι μόνο στις ανατυπώσεις δίνεται η δέουσα προσοχή και έχουν το δικός του αρθράκι ενώ οι υπόλοιπες ιστορίες υστερούν σημαντικά. 

 

Το ΚΟΜΙΞ ισως ηταν καλυτερα να το κοψουν τελειως. Στην συνειδηση των αναγνωστων ειναι το περιοδικο του Μπαρκς και του Ροσα, και απο την στιγμη που η δημοσιευση των ιστοριων τους εχει ολοκληρωθει, επρεπε το περιοδικο ή να διακοπει, ή να συνεχισει οπως τωρα, δηλαδη με ανατυπωσεις Μπαρκς και Ροσα και με συνοδευτικες ιστοριες των λεγομενων επιγονων.

 

Μεχρι προσφατα τις κατεκρινα αυτες τις ιστοριες (των Βικαρ, Φεριολι, Χευμανς κλπ), αλλα τωρα που ξαναδιαβαζω τα ΚΟΜΙΞ (ειμαι στο #9 τωρα), τις βρισκω καλες και μεσα στο πνευμα των ιστοριων του Μπαρκς (χωρις φυσικα την ποιοτητα τους), αλλα οχι αρκετα καλες ωστε να κρατησουν το ΚΟΜΙΞ μονες τους. Για ενα παιδι που διαβαζει ομως πρωτη φορα κομιξ ντισνει ισως ολο αυτο το πακετο που παρουσιαζει το σημερινο ΚΟΜΙΞ να ειναι ελκυστικο.

 

Εμεις οι μεγαλυτεροι καλυπτομαστε απο τις βιβλιοθηκες Μπαρκς και Ροσα, ενω οι καλυτερες ιστοριες των σημερινων ιταλων (πχ Καστυ) να δημοσιευονται στο ΜΜ (κατι που ηδη εχει αρχισει να γινεται).

  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4224
  • Reputation:   26844
  • Achievement Points:  4270
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4236 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Το ΚΟΜΙΞ ισως ηταν καλυτερα να το κοψουν τελειως. Στην συνειδηση των αναγνωστων ειναι το περιοδικο του Μπαρκς και του Ροσα, και απο την στιγμη που η δημοσιευση των ιστοριων τους εχει ολοκληρωθει, επρεπε το περιοδικο ή να διακοπει, ή να συνεχισει οπως τωρα, δηλαδη με ανατυπωσεις Μπαρκς και Ροσα και με συνοδευτικες ιστοριες των λεγομενων επιγονων.

 

Μεχρι προσφατα τις κατεκρινα αυτες τις ιστοριες (των Βικαρ, Φεριολι, Χευμανς κλπ), αλλα τωρα που ξαναδιαβαζω τα ΚΟΜΙΞ (ειμαι στο #9 τωρα), τις βρισκω καλες και μεσα στο πνευμα των ιστοριων του Μπαρκς (χωρις φυσικα την ποιοτητα τους), αλλα οχι αρκετα καλες ωστε να κρατησουν το ΚΟΜΙΞ μονες τους. Για ενα παιδι που διαβαζει ομως πρωτη φορα κομιξ ντισνει ισως ολο αυτο το πακετο που παρουσιαζει το σημερινο ΚΟΜΙΞ να ειναι ελκυστικο.

 

Εμεις οι μεγαλυτεροι καλυπτομαστε απο τις βιβλιοθηκες Μπαρκς και Ροσα, ενω οι καλυτερες ιστοριες των σημερινων ιταλων (πχ Καστυ) να δημοσιευονται στο ΜΜ (κατι που ηδη εχει αρχισει να γινεται).

Κοίταξε να δεις... Το έχω ξαναπει αλλά το ΚΟΜΙΞ άρχισε σαν περιοδικό του Μπαρκς (και ας έχουν κρατήσει οι αναγνώστες και τον Ρόσα μαζί με το όνομα του). Ο Ρόσα όσο αγαπητός και εάν είναι και να μου αρέσει είναι κάτι επιπλέον όπως και οι υπόλοιποι επίγονοι. Μπήκε Ρόσα Σκάρπα κλπ σιγά στο περιοδικό και σταμάτησε είναι το περιοδικό του Μπαρκς αλλά των καλώ ιστοριών.

 

Φεριόλι και Βίκαρ έχουν καλές ιστορίες. Του Βίκαρ όμως έχουν μπει οι πολύ καλές γενικά όμως αλλά τεσπα. Το σημερινό περιοδικό μπορεί με ιστορίες αδημοσίευτες και παλιές και νέες να κρατηθεί. Ο Κάστυ στο νέο ΜΜ έχει μόνο 2 ιστορίες δικές του που δεν είναι από τις τοπ οπότε είναι μια περίεργη περίπτωση. Στο ΚΟΜΙΞ μπήκαν κάποιες πάρα πολύ καλές ιστορίες του. 

 

Οπότε πιστεύω ότι αφού δόθηκε η ευκαιρία στον Ρόσα και τους άλλους επίγονους να μπουν στο ΚΟΜΙΞ ως πολύ καλοί δημιουργοί πρέπει να δοθεί και σε άτομα όπως ο Κάστυ, ο Μοττουρα κλπ (επιλεγμένες οι πολύ καλές τους ιστορίες) να μπουν στο ΚΟΜΙΞ και να τους γνωρίσει ο κόσμος. Κιόλας η Ιταλία πλέον έχει την μεγάλη παραγωγή.

 

Θέλω να δω τι θα παίξει εάν βγει η Βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ από την Καθημερινή. Πως θα διαμορφωθεί το ΚΟΜΙΞ μετά;

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31712
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  339
  • Reputation:   1155
  • Achievement Points:  343
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2779 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

Ο Ροσα απεκτησε και αυτος μεγαλο κοινο, σχεδον τοσο μεγαλο οσο αυτο του Μπαρκς για αυτο τον ανεφερα. Ηταν ο δευτερος λογος που αγοραζε καποιος ΚΟΜΙΞ μετα τον Μπαρκς.

 

Οι ιταλοι δεν μου ταιριαζουν στο ΚΟΜΙΞ, ουτε καν ο Σκαρπα που ειναι πιο κλασικος. Ειναι σαν να διαβαζω ΜΜ σε μεγαλο μεγεθος. Ο Καστυ ειχε πρωτομπει στα ΜΜ της Α' περιοδου και ταιριαζε με το υπολοιπο περιοδικο. Στο ΚΟΜΙΞ φαινονται ''ξενες'' οι ιστοριες του με το feel του περιοδικου. Τουλαχιστον για οσους προλαβαμε τα ΚΟΜΙΞ της Α' περιοδου.

  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12801
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  645
  • Reputation:   3992
  • Achievement Points:  645
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5021 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Τα περί μυστικοπάθειας κλπ συμφωνώ απόλυτα. Επίσης ναι θεωρώ πως θα μπορούσαν να κάνουν λίγη παραπάνω διαφήμιση. Πέρα από αυτό, η Καθημερινή θεωρώ πως κάνει πολύ καλή δουλειά σε όλα, ότι άλλο λέμε είναι προσωπικές προτιμήσεις. Φυσικά έχω παράπονα αλλά είναι απλώς το θέμα γούστου μου (ανατύπωση κλασικών ιστοριών και δημοσίευση αδημοσίευτων κλασικών ιστοριών κυρίως, ή εστω ένα περιοδικό τύπου Κλασικά) Και επιτέλους με το Κόμιξ, φτάνει, κάνουν ότι ζητάνε οι περισσότεροι αναγνώστες. Ξεκολλήστε γενικά το μυαλό σας ότι "το Κόμιξ" είναι αυτό" ή "το Κόμιξ είναι το άλλο". Ένας τίτλος είναι που μπορεί να έχει στις σελίδες του ότι γουστάρει, και το έχει κάνει. Έχουμε δει από κλασικές Ιταλικές, κλασικές Αμερικάνικες, Νεοιταλικές, Βορειοευρωπαικές παλιές και καινούριες κλπ κλπ. Απλώς αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι ζητάει ο μέσος αναγνώστης.   :blob7:

  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4224
  • Reputation:   26844
  • Achievement Points:  4270
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4236 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Τα περί μυστικοπάθειας κλπ συμφωνώ απόλυτα. Επίσης ναι θεωρώ πως θα μπορούσαν να κάνουν λίγη παραπάνω διαφήμιση. Πέρα από αυτό, η Καθημερινή θεωρώ πως κάνει πολύ καλή δουλειά σε όλα, ότι άλλο λέμε είναι προσωπικές προτιμήσεις. Φυσικά έχω παράπονα αλλά είναι απλώς το θέμα γούστου μου (ανατύπωση κλασικών ιστοριών και δημοσίευση αδημοσίευτων κλασικών ιστοριών κυρίως, ή εστω ένα περιοδικό τύπου Κλασικά) Και επιτέλους με το Κόμιξ, φτάνει, κάνουν ότι ζητάνε οι περισσότεροι αναγνώστες. Ξεκολλήστε γενικά το μυαλό σας ότι "το Κόμιξ" είναι αυτό" ή "το Κόμιξ είναι το άλλο". Ένας τίτλος είναι που μπορεί να έχει στις σελίδες του ότι γουστάρει, και το έχει κάνει. Έχουμε δει από κλασικές Ιταλικές, κλασικές Αμερικάνικες, Νεοιταλικές, Βορειοευρωπαικές παλιές και καινούριες κλπ κλπ. Απλώς αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι ζητάει ο μέσος αναγνώστης.   :blob7:

Συμφωνώ το παρακάναμε. :P Πάντως συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες για το ΚΟΜΙΞ. Ότι είναι ένας τίτλος που μπορεί να έχει ότι γουστάρει και άρα το πνεύμα του να συνάδει με αυτό :) 

 

Όσο για το bold αυτό ισχύει και δεν ισχύει ταυτόχρονα :P 

  • Like 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.