Μετάβαση στο περιεχόμενο

H κλοπή μιας ιδέας ενός παιδιού που αφορούσε έναν ήρωα κόμικ.


ΤασίαΚούτ

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  31587
  • Group:  Members
  • Topic Count:  62
  • Content Count:  574
  • Reputation:   1130
  • Achievement Points:  574
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2866 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

       Ψάχνοντας, την πραγματική πηγή δημιουργίας του wolverine  ή ως ιδέα ή ως έμπνευση  στο διαδίκτυο έπεσα ,σε μια περίεργη πληροφορία το όνομα της οποίας είναι  Andy Olsen. Θυμόσαστε ,που σας είχα ρωτήσει ποιος ή ποιοι πραγματικά δημιούργησαν τον συγκεκριμένο ήρωα; Η απάντηση σας περιέλαβανε και το όνομα, ενός συγγραφέα κόμικ ονόματι Len Wein.Όταν λοιπόν διάβασα, το τι έγραψε ο κύριος Olsen πραγματικά έπεσα από τα σύννεφα και γιατί;  Θα σας εξηγήσω αμέσως τώρα. :wow: 

Ο κύριος αυτός, το 1973 είχε συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό που διεξαγόταν από την εταιρία Marvel και η θεματική του ήταν η δημιουργία ενός υπερήρωα .-Σχεδιάστε, τον υπερήρωά σας και να τα αποστείλετε και ο Lee θα επιλέξει τον νικητή -και έτσι έγινε.Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, που τότε ήταν παιδί έστειλε ένα σκίτσο με έναν τύπο ονόματι Wolverine αλλά, δεν κέρδισε τον διαγωνισμό. Όμως ,τι έγινε στην συνέχεια; Έξι μήνες μετά, ο ήρωας αυτός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Incredible Hulk #180 . Μάλιστα, όταν το είχε πει στον θείο του ότι συμμετείχε στον εν λόγω διαγωνισμό εκείνος, τον μάλωσε λέγοντάς του ότι, η εταιρία έψαχνε ιδέες παιδιών για να τις εμφανίσει ως δικές της και ότι, τα παιδιά-όπως και έτσι έγινε -δεν θα κέρδιζαν τίποτε .Τότε θύμωσα συν των άλλων μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά. :thinking:  

          Αν ήμουν συγγραφέας  της δυναμικής του Len Wein, δεν θα είχα ανάγκη να οικιοποιηθώ την ιδέα ενός παιδιού, και του κάθε παιδιού.Αντιθέτως, θα  έβαζα το μυαλό μου να δουλέψει και αν έβρισκα μια ιδέα για να γίνει ήρωας κόμικ θα ανάφερα το όνομά του δημιουργού της  -Να  κύριοί μου από εκεί εμπνεύστηκα το εν λόγο χαρακτήρα κόμικ- . Θα αναρωτηθείτε κάποιοι από εσάς, είναι βλακεία αυτό που λες Τασία μου  . Όμως διαφωνώ, δεν θα ήταν βλακεία θα ήταν ύψιστη πράξη αναγνώρισης και εντιμότητας τόσο από μέρους μου, όσο  και  από μέρους της συγκεκριμένης εταιρίας .Συν των άλλων, ποιος λέει ότι και άλλοι επιτυχημένοι ήρωες δεν είναι προϊόντα παράνομης στην ουσία οικειοποίησης από ιδέες άλλων; Είχαν ανάγκη ; Γιατί, να μην ψάξουν για ικανότατους συγγραφείς στο τομέα του φαντασιακού όπως έκαναν οι ιδρυτές της εταιρίας παρά να κάνουν διαγωνισμούς για να ψαρέψουν ιδέες; και αφού το έκαναν γιατί να μην έχουν το τσαγανό  να βγουν και να πουν- να σε αυτά τα παιδιά οφείλουμε τις ιδέες ως υπέρ ήρωες-. Φανταστείτε λοιπόν εμένα να βγαίνω, και να διακηρύττω  ότι ο Σούπερμαν λέμε τώρα  είναι δικό μου αποκύημα της δικής μου  φαντασίας ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι .Το ίδιο είχε γίνει και με τον Μπάτμαν αλλά εκεί ο πραγματικός δημιουργός του δικαιώθηκε έστω και αργά. Ο Olsen;

Ας πρόσεχε θα μου απαντούσαν κάποιοι άλλοι δεν φταίει ο   Len Wein.Είναι όμως έτσι τα πράγματα ; Θα έπρεπε; και γιατί;  :thinking: 

            Όταν εγώ έγραψα τον Wolverine η ζωή και η μετεμψύχωση ενός συμπαθή ήρωα ως σενάριο για κόμικ παρότι τα λάθη και τις παραλείψεις όσον αφορά σε κάποια σημεία -που θα τα διορθώσω και αυτά - ανάφερα από που εμπνεύστηκα .Από το κόμικ Origin τα υπόλοιπα όμως είναι δικά μου πχ ο ντέτεκτιβ .Όμως, μπορεί να θεωρηθεί και δικαίως φούμα  άλλωστε δεν είμαι ο Κίγκ .Παρά ταύτα όμως, έβαλα, το μυαλό μου να δουλέψει να μπει στο πετσί του χαρακτήρα πως και γιατί εγιναν όλα αυτά πως αντιδρούσε ο ήρωας κ.οκ προσπαθώντας να δώσω λογική σε κάποια σημεία .Όταν τελείωνα, τις ετοιμασίες για τα μαθήματα της επομένης ημέρας ή, στο να διορθώσω γραπτά καθόμουν στην πλατφόρμα ,και διόρθωνα, έψαχνα, έσβηνα, προσέθετα .Δέκα φορές και περισσότερο άλλαξα την πλατφόρμα και αυτό για να βγει ένα ευχάριστο αποτέλεσμα στον αναγνώστη.Δεν έκατσα και οικειοποιήθηκα ανέντιμα την δουλειά ενός άλλου ανθρώπου - αν γινόταν αυτό στον δικό μου τομέα θα αποκαλούταν λογοκλοπή και αυτό είναι στην ουσία. 

         Κάνε το μόνος σου φίλε μου. :Suspicious: Ψάξε, στύψε το μυαλό σου να βρει μια άκρη. :Suspicious: Τι στο διάβολο συγγραφέας είσαι και μάλιστα του Φανταστικού;  Εδώ ο ίδιος ο King στο βιβλίο ο τελευταίος πιστολέρο έγραψε,ότι εμπνεύστηκε από τα βιβλία του Τόλκιεν αλλά και άλλων μεγάλων συγγραφέων. Εδώ΄εμείς οι υπόλοιποι, που ασχολούμαστε με τομείς διαφορετικούς από εκείνη του κόσμου των χάρτινων χαρακτήρων, όταν γράφουμε συγγράμματα αναφέρουμε τις πηγές στο πίσω μέρος .Αυτός γιατί δεν το έκανε; Διότι δεν μπορούσε. Φοβόταν δείλιασε και αυτό ήταν άνανδρο -στο να κλέψει την ιδέα από ένα μικρό παιδί - και να βγει στον κόσμο ότι ήταν δική του. Όχι δεν ήταν δική του. Έτοιμη ήταν, ακόμη και το όνομα.Στο να βάλουμε διαμαντόνυχα  και να προσθέσουμε δύο λόγια δικά μας δεν λέει και πολλά.Η ιδέα λέει όταν αυτή είναι δική σου και μόνο όχι κάποιου άλλου (και σαν να μην έφτανε αυτό βγήκε και στο tube ο τύπος) Κοντολογίς σκέτη θρασύτητα σε σημείο εμετού και λίγα λέω.Αλήθεια τι λέει στην συνείδησή του; Τους άλλους, εμάς δηλαδή μας κορόιδευε και το πέτυχε .Δεν νιώθει άβολα ; δεν ντρέπεται;  :netghost: 

            Διαβάζω τα σενάρια άλλων φίλων του Φόρουμ, τα οποία είναι πολύ επιτυχημένα και το αναφέρω αυτό χωρίς κολακεία. Τα παιδιά έκαναν έρευνες, έψαξαν, ίδρωσαν, μπήκαν στο ρόλο ,το δούλευαν αλλά η ιδέα τους, ήταν δική τους και μόνο .Αυτό αξίζει, αυτό μετρά. Στο να κάνεις κάτι δικό σου .Τέλος, σας αποστέλνω συνοδευμένο την συνέντευξη με τον Olsen και προσοχή -δεν εστιάζομαι στο σχέδιο. Αλλά, στην ιδέα και μόνο .Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας και περιμένω απάντησή σας.

 

Σημείωση.

 

1)Στο Wolverine η ιστορία ενός συμπαθή αντιήρωα θα αλλάξω την αρχή θα μπω στο πετσί ενός πραγματικού συγγραφέα δηλαδή το τι θα έκανα εγώ η Τασία από που θα εμπνεόμουν και πως θα το φανταζόμουν .Πως και πού θα έβρισκα τις πηγές, με λογική βάση αλλά ,όχι τώρα διότι είμαι πνιγμένη στην δουλειά. Να με συγχωρέσουν οι φίλοι μου αν τυχών και το διαβάσουν, για τις αλλαγές διότι, έτσι πρέπει να γίνεται όταν θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την δουλειά μας (Προσοχή όσον αφορά την αναφορά στο σενάριό μου δεν θέλω να θεωρηθεί ότι σας κάνω διαφήμιση ή ότι σας προσκαλώ να το διαβάσετε.Το έβαλα απλά σαν παράδειγμα και η δυνατότητα να γράψω ένα σενάριο μου έδωσε πάρα πολλά ωφέλημα μαθήματα.  άλλωστε είναι εκεί -με τα λάθη του περιμένοντας την κριτική σας όποια και αν είναι αυτή)

 

2) Ξέχασα να αναφέρω ότι για τα σενάριά μου εμπνέομαι από τους αγαπημένους μου συγγραφείς King , Galbadron Dianna , Nelson De Mille , John Konnelly Αίσωπος , Όμηρος από εκείνους των  Αρλεκιν , και πολλούς άλλους όπως και από ταινίες Αλλά βάζω και την φαντασία μου όσο φτωχή και αν είναι αυτή . Ζητώ συγνώμη που το παρέλειψα και αυτό λόγω κούρασης .

Andy Olsen the original creator of Wolverine..doc

Επεξεργασία από ΤασίαΚούτ
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.