Μετάβαση στο περιεχόμενο

MASTANTUONO CORRADO [ (1962) ]


GeoTrou

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
MASTANTUONO CORRADO
Επίσημη Ιστοσελίδα:
Ημερ. γέννησης:
20/12/1962
Τόπος γέννησης:
Ρώμη, Ιταλία
Εργογραφία:

  • Member ID:  30061
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Reputation:   53885
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  3630 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Corrado_Mastantuono.JPG

 

Ο Corrado Mastantuono είναι Ιταλός σχεδιαστής και ενίοτε σεναριογράφος κόμικς. Δραστηριοποιείται σε πολλά είδη, από χιουμοριστικούς μέχρι fantasy τίτλους, και έχει λάβει έναν εντυπωσιακό αριθμό βραβείων.

 

Γεννημένος στη Ρώμη το 1962, φοίτησε στο Istituto di Stato per la Cinematografia e la Televisione. Το 1980 έλαβε το πτυχίο του στο animation και εργάστηκε σε αυτόν τον τομέα έως το 1989.

 

cargo_team.jpg corradodisney1.jpeg comlucca.jpg

 

Το 1990 ο Mastantuono κάνει την είσοδό του στον χώρο των κόμικς. Ξεκινά την πολυετή συνεργασία με το περιοδικό L’Eternauta, σχεδιάζοντας εξώφυλλα και το sci-fi Cargo Team. Την ίδια περίοδο, το όνομά του αρχίζει να εμφανίζεται σε ιστορίες Disney. Αν και νέο όνομα ακόμα, είχε αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και το 1992 σχεδίασε την αφίσα του περίφημου Φεστιβάλ της Λούκκα.

 

a.jpeg b.jpeg c.jpeg d.jpeg

 

Η δουλειά του στη Disney μετρά εκατοντάδες ιστορίες και εξώφυλλα, ενώ αφορά εξίσου παπιά και ποντίκια. Μάλιστα, έχει να επιδείξει αξιόλογες συνεργασίες, με ονόματα όπως ο Giorgio Cavazzano, ο Carlo Panaro, ο Tito Faraci, ο Fabio Michelini και ο Alessandro Sisti. Από το 1997 άρχισε γράφει και σενάρια, δημιουργώντας τον χαρακτήρα Bum Bum Ghigno (Μπαμ Μπαμ ελληνιστί).

 

Ραιδερ.jpeg mastantuonotex.jpg eliaslemaudit.jpg

 

Λίγα χρόνια μετά το ντεμπούτο του, ο Mastantuono μπήκε και στο «σύμπαν» των εκδόσεων Sergio Bonelli, αναλαμβάνοντας αρχικά την εικονογράφηση της αστυνομικής σειράς Nick Raider. Πέρασε από κάποιους λιγότερο γνωστούς τίτλους, αλλά από το 2007 σχεδιάζει τις ιστορίες του δημοφιλέστατου Tex. Λίγα χρόνια νωρίτερα, είχε γνωριστεί με το γαλλικό κοινό, μέσω της fantasy τριλογίας Élias le Maudit (2004-2007), σε σενάριο της Sylviane Corgiat.

 

shanghaidevil.jpg blek.jpg

 

Το 2011 έγινε ο cover artist της σειράς Shanghai Devil (2011-2013) και σχεδίασε, μαζί με τον συμπατριώτη του Roberto Baldazzini, το δεύτερο άλμπουμ της σειράς Des Dieux et des Hommes (2011-2012), συνεργαζόμενος με τον Jean-Pierre Dionnet. Σήμερα, έχει επικεντρωθεί κυρίως στον σχεδιασμό εξωφύλλων για το Topolino, το Il Grande Blek και άλλους ιταλικούς και γαλλικούς τίτλους.

 

puffi.jpg cb.jpg ken.jpg mickey.jpg

 

Ο Mastantuono διαθέτει μια αξιοθαύμαστη ικανότητα στο καρτουνίστικο και ρεαλιστικό σχέδιο. Ανάμεσα στους αγαπημένους του δημιουργούς συγκαταλέγονται ονόματα της αργεντίνικης σχολής (Alberto και Enrique Breccia, Domingo Mandrafina, Quino κ.ά.), ο Jordi Bernet, ο Moebius, ο Jacovitti και ο Giorgio Cavazzano. Ο αριθμός των βραβείων του σε διάφορα φεστιβάλ της Ιταλίας, μεταξύ των οποίων και αυτό της Λούκκα, πλησιάζει τα είκοσι.

 

sign.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.