Μετάβαση στο περιεχόμενο

REBUFFI GIORGIO [ (1928 - 2014) ]


Θρηνωδός

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
REBUFFI GIORGIO
Ημερ. γέννησης:
7/11/1928
Τόπος γέννησης:
Μιλάνο, Ιταλία
Ημερ. θανάτου:
15/10/2014
Εργογραφία:

  • Member ID:  30604
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  536
  • Content Count:  6810
  • Reputation:   55520
  • Achievement Points:  6810
  • Days Won:  161
  • With Us For:  3418 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

1.jpg2.jpg

 

Κολυμπάω σε άγνωστα νερά εδώ πέρα αλλά δεν πειράζει. :) Τυχαία έπεσα σε αυτό το όνομα και μου κίνησε την περιέργεια να τον ψάξω. Και τι βρήκα :) Από τους σημαντικότερους της παλιάς Ιταλικής σχολής ( Disney και μη). Κυρίες και κύριοι ο Giorgio Rebuffi είναι ο μπαμπάς ενός από τους γνωστότερους παιδικούς ήρωες της φορουμικής και μη γερουσίας, του λαστιχένιου Τιραμόλα. :)

 

3.jpg

 

Δεν ξέρω αν το χουν και άλλοι αυτό σαν έκφραση αλλά στην οικογένεια θυμάμαι από πάντα την ατάκα "που να το φτάσω αυτό, ο Τιραμόλα είμαι;"  :lol: Ο Τιραμόλα ήταν ο πιο αγαθός Ευρωπαίος Mr. Fantastic :P. Τουλάχιστον πάντα έτσι τον είχα στο μυαλό μου, χωρίς βέβαια να έχω διαβάσει ποτέ ούτε ένα κόμικ του. Όχι από επιλογή, αλλά δεν έτυχε. 

 

5.jpg

 

Ο Giorgio Rebuffi όμως δεν έχει κάνει μόνο αυτή την εικονική μορφή. Γεννημένος στο Μιλάνο την 7η Νοεμβρίου του 1928, ξεκίνησε δειλά δειλά την κομιξική του καριέρα σαν φοιτητής της φαρμακευτικής στα 21 του, το 1949. Ξεκίνησε σχεδιάζοντας τον Sceriffo Fox, την "Αλεπού Σερίφη" για την εκδοτική Edizioni Alpe, ενώ επαναπροσδιόρισε το κόμικ Cucciolo, έναν προπολεμικό τίτλο στον οποίο έδωσε νέα πνοή και κράτησε ζωντανό μέχρι το 1986 (από τις μακροβιότερες σειρές μετά το Topolino). 

 

6.jpeg

 

Το 1952, μετά από μόλις τρία χρόνια στην σκηνή δημιουργεί τον Τιραμόλα αποκτώντας αναγνώριση και φήμη ως σχεδιαστής πολύ γρήγορα. Ακολούθησαν και άλλοι λιγότερο γνωστοί χαρακτήρες όπως ο σκίουρος Trottolino και ο λύκος Pugacioff. Αναμενόμενο ήταν λοιπόν κάποια στιγμή να μπει στον κόσμο των Disney, σε μια περίοδο που η Ιταλική σχολή Disney ήταν νεοσύστατη και ακμάζουσα. Σχεδίασε πολλές ιστορίες με ποντίκια και παπιά για λογαριασμό της Mondatori, ιστορίες που δημοσιεύθηκαν - με αρχή το τεύχος 611 το 1967 - στο Topolino,το Almanacco Topolino, το Γαλλικό Picsou, το δικό μας Μίκυ Μάους και πολλά άλλα. Σε μεγάλη πια ηλικία σχεδίασε κάποιες ιστορίες για το Γαλλικό "Pif le Chien" το 1989.

 

7.jpeg

 

Παρόλο που στην Ελλάδα τον είδαμε σε μια εποχή που οι δημιουργοί δεν αναφέρονταν μέσα στο τεύχος για την εκάστοτε ιστορία, παρόλο που πιθανά να μην μπαίνει ούτε κατά διάνοια στο πάνθεον των Disney δημιουργών, το σχέδιο του είναι εξαιρετικά αναγνωρίσιμο και το έχουμε συναντήσει όλοι μας χιλιάδες φορές. Συνεργάστηκε κυρίως με τον Carlo Chendi στο σενάριο, ενώ πέρα από σχέδιο και μελάνια σε συνεργασίες, έχει κυκλοφορήσει και ιστορίες που είναι ολοκληρωτικά δικές του. Έφυγε πλήρης χρόνων στα 86 του το 2014, έχοντας αφήσει πίσω του μια γενναία κληρονομιά ποσοτικά και ποιοτικά. Για την ιστορία, το όνομα του το πέτυχα ψάχνοντας για την "L'Ultima Ballata", ένα tribute στον Hugo Pratt που βγήκε το 1996 και είχε πάρει μέρος. 

 

4.jpg

 

lambiek

wiki

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • GeoTrou changed the title to REBUFFI GIORGIO [ (1928 - 2014) ]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.