Μετάβαση στο περιεχόμενο

Albert το ανδροιδές δίδυμο του Wolverine


ΤασίαΚούτ

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  31587
  • Group:  Members
  • Topic Count:  62
  • Content Count:  574
  • Reputation:   1131
  • Achievement Points:  574
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2887 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Ψάχνοντας το Ίντερνετ, για την ιστορία του πρόσφατα αγαπημένου μου ήρωα και ποια, ήταν τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του( εκτός από τον Dog ) βρήκα, και  έναν άλλο μέλος, το οποίο για εμένα είναι άκρως συμπαθητικό. Και  αυτό ,είναι ο Albert. :sun:  Ένα ανδροιδές, πιστή ρεπλίκα του Wolverine. Ακολούθως, από ότι κατάλαβα- διότι τώρα γνωρίζω το Υπέρ/ηρωικό Κόμικ -  αυτός, μαζί με ένα κοριτσάκι εξίσου ρομπότ, ονόματι Elsi Dee κατασκευάστηκε, από κάποιους προκειμένου να επιτεθεί στον Wolverine. Όμως, αντίθετα από τον τελευταίο διαθέτει  ρεαλισμό και λογική . Επιπρόσθετα, πιστεύω ταπεινά ότι είναι,  σαν τον Data και τον Spoc του Σταρ Τρέκ αλλά, σε εμβρυικό στάδιο. Όπως και  η κρυφή πτυχή της ψυχοσύνθεσης του Wolverine.Η οποία είναι τα ευγενή αισθήματα, το σθένος,και  η εντιμότητα. Ίσως, και να κάνω λάθος .Στην συνέχεια, σας παραθέτω σκηνές από ένα site που βρήκα όπου, και διάβασα την ιστορία του. Είναι ,από μια σειρά κόμικ που είχαν βγει το 1988. 

 

  • post-31587-0-23320600-1493473452_thumb.jpg Eνας διάλογος, μεταξύ δύο αδελφών κατά εμέ ψυχών. Μπορεί, να τον λέει μπουμπούνα αλλά, τον αγαπά και την αγαπάει.Ο ένας έχει μονάχα τον άλλο. :hug2:
  • post-31587-0-55630200-1493473670_thumb.jpg Ο πραγματικός Wolverine με όλα τα καλά του ενώ παράλληλα, ο Albert ψάχνει να τον βρει. Και από τον θυμό του επειδή δεν τον βρήκε ακόμη τα κυκλώματά του αρχίζουν και βραχυκυκλώνουν. Το ίδιο γίνεται και εδώpost-31587-0-05416500-1493473973_thumb.jpg. Μόνο, που το συμπαθής ανδροιδές φορτίζεται , με το διαθέσιμο κύκλωμα.....Για να συνεχίσει, το ψάξιμο.Και εδώ, η απόδοση του  από τον penciler είναι μοναδική...

 

  • post-31587-0-00076100-1493474344_thumb.jpgΕδω φίλοι μου θα επιθυμούσα, να δώσετε πολύ προσοχή και πολύ παρατήρηση στο καρέ .Διότι οι σεναριογράφοι, ήθελαν να δούμε όχι μονάχα την κραυγή ενός ρομπότ για βοήθεια. Αλλά την θέληση, του ήρωα να ζήσει ελεύθερος.Με σεβασμό και αξιοπρέπεια .Ταυτόχρονα οAlbert, παλεύει για να γλυτώσει όχι μονάχα  από εκείνους που τον κυνηγούν. Αλλά, και από άλλους  τα αόρατα  δεσμά των οποίων, έχουν παγιδεύσει τον Λυκομάτη. Και άλλους ήρωες.Οι οποίοι, σε αντίθεση με το ανθρωποειδές Ρομπότ, δεν τα έχουν καταλάβει ακόμη. Αυτά είναι: Η πολυποίκιλη εκμετάλλευση τους εις βάρος τους,  :thinking: Καθώς, και η αναγωγή τους σε  υπάρξεις χωρίς ουσιαστικό νόημα. Ταυτόχρονα πιστεύω ότι , το όνομα  Albert δεν είναι, δοθέντα τυχαίο από τους σεναριογράφους.Διότι, παραπέμπει στον Einstein.Και δη στην Επιστήμη όπως, και στον ακρογωνιαίο λίθο της.Που είναι η Λογική  η οποία με την σειρά της, οδηγεί στην Κριτική Σκέψη.Που ξυπνά, και ωριμάζει τους ανθρώπους .Αυτό ήθελαν να υποδείξουν οι comic artist εκείνης της περιόδου.Οι οποίοι δεν ήταν καθόλου τυχαίοι. Και εδώ τίθεται το ερώτημα. μήπως η κραυγή του Albert απευθυνόταν και σε εμάς ως απλοί αναγνώστες; Μήπως ήθελε να μας αφυπνίσει στο να σκεπτόμαστε και να μην αναλωνόμαστε ως καταναλωτικά και μόνο όντα; Μήπως είμαστε εμείς ο ALBERT ;

 Επιπρόσθετα η οργιώδης αντίδραση του ανθρωποειδούς ρομπότ  είναι  ένα έντεχνα κρυμμένο μήνυμα-ξέσπασμα οργής και θλίψης    Αλλά  και κραυγή αγωνίας,  των καλλιτεχνών αλλά και πολλών φαν των Κόμικ ως σκεπτόμενων και λογικών όντων για την  κάκιστη χρήση των Κόμικ. Με την μετάλλαξή τους από μέσο απόλαυσης και μάθησης Με σκοπό την εμπνευση ορισμένων ιδεωδών οπως  ΗΘΟΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΛΟΓΙΚΗ, ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ σε μέσο επιδίωξης ζημιογόνων σκοπιμοτήτων.  Όπως επίσης  και για την κατάντια των αγαπημένων μας ηρώων Ως  μαριονέτες που παίζουν σε άχαρους ρόλους(-όσο και αν αυτοί πουλούν ) Και αναφερόμαστε στην δεκαετία του 80..Δεν ξέρω φίλοι μου ίσως αυτά που γράφω για τον χαρακτήρα να μην ισχύουν. Ίσως, αυτά τα δύο ρομποτάκια  να είναι ένα ακόμη  άλλο πυροτέχνημα. Αλλά, μην ξεχνάτε ότι οι ευφυείς αρτίστες ήξεραν πως να περνούν με τρόπο κάποια  μηνύματα .Και με τον Stan Lee ως πρόεδρος της Marvel τα μηνύματα δια μέσω των κόμικ-αλλά και τα ίδια ως σχέδια  ήταν έργα Τέχνης.  

               .. . .

 

  •  Τέλος εδώ είναι όλα τα λεφτά. post-31587-0-32958800-1493476433_thumb.jpgΚαι από μέρους πένας και από σενάριο και από στήσιμο και απο ουσία της Ιστορίας. Ενώ, η Elsi Dee έσωσε τον Wolverine ο Sabretooth την κυνηγούσε μέχρι, που την έπιασε στο πάτο του βυθού. :pray: Και ενώ επρόκειτο να της συνθλίψει το κεφάλι τότε, μια σειρά από ατσάλινα νύχια τον σταμάτησαν.  :)Ήταν, ο Albert ο οποίος την έσωσε και πήρε το κεφάλι της μικρής στην ζεστή αγκαλιά του.Είναι η πιο δυνατή σκηνή σε όλη εκείνη την σειρά του 1988 η πιο συγκινησιακή -δεν έχω δει έως τώρα, κάτι παρόμοιο τέτοιας έντασης σε κόμικ. :hug2: Όχι ακόμη, το τονίζω αυτό. Πριν κλείσω, θα ήθελα να αναφέρω ότι τα,αυτά  δυο αξιαγάπητα ρομπότ έφυγαν από την γη και πήγαν ,σε έναν άλλο πλανήτη :crying:  όπου και παρέμειναν. Μακριά από τα κακώς κείμενα.  τα οποία μας ταλαιπωρούν όλους μας.

Σημείωση.

 

Πριν ανοίξω αυτό το θέμα, έψαξα στην υποενότητα και δεν βρήκα κάτι για αυτόν.Και πήρα το θάρρος, να αναφέρω αυτά που πιστεύω για αυτόν τον χαρακτήρα. Διότι, έχω την αίσθηση ότι ο Albert είναι κάτι παραπάνω από έναν νέο χάρτινο ήρωα .

Αν κάνω λάθος ή, αν έγινε κάποια παράλειψη φίλοι μ ου μην διστάσετε να με διορθώσετε...Και βεβαίως περιμένω τις κριτικές σας.Καλή ανάγνωση.

Επεξεργασία από ΤασίαΚούτ
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.