Μετάβαση στο περιεχόμενο

DOC MACABRE [ STEVE NILES - BERNIE WRIGHTSON ]


Ion

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

DOC MACABRE

 

DM1.jpgDM2.jpg

 

Tο Doc Macabre είναι μία μίνι-σειρά 3 τευχών που κυκλοφόρησε την περίοδο Δεκέμβριος 2010 - Φεβρουάριος 2011 από την IDW. Σεναριογράφος είναι ο Steve Niles και σχεδιαστής ο Bernie Wrightson. Οι δύο καλλιτέχνες έχουν συνεργαστεί και σε άλλες μίνι σειρές, όπως τα City of OthersDead, She Said και The Ghoul. H IDW συγκέντρωσε τα 3 αυτά τεύχη το 2011 σε έναν σκληρόδετο τόμο, στον οποίο πέρα από την ιστορία περιέχονται 3 αποκλειστικές συνεντεύξεις με τον Doc Macabre (προφανώς γραμμένες από τον Niles) και μια Art Gallery του Wrightson. H συγκεκριμένη ιστορία έχει συμπεριληφθεί επίσης και στην έκδοση "The Monstrous Collection of Steve Niles & Bernie Wrightson" της IDW.

 

Cov1.jpgCov2.jpgCov3.jpg

Τα εξώφυλλα της μίνι-σειράς (από το Comicvine)

 

Στα της υπόθεσης, ο Doc Macabre είναι ένας νεαρός επιστήμονας που, σαν άλλος Ghostbuster, καταπολεμά οποιαδήποτε τύπου υπερφυσική απειλή επί πληρωμή. Βοηθός του είναι ο Lloyd, ένα ρομπότ δημιούργημα του ιδίου, που μοιάζει με κινούμενο πορτατίφ. Τις τελευταίες μέρες πολλά σπίτια της πόλης έχουν δεχτεί επίσκεψη από φαντάσματα, τα οποία φωνάζουν "Get Out" στους ιδιοκτήτες. Φυσικά αυτή είναι υπόθεση μόνο για τον Doc Macabre. O Doc Macabre, προτού πρωταγωνιστήσει στο δικό του κόμικ, είχε εμφανιστεί στο κόμικ The Ghoul. Για τον ίδιο λόγο, ο Ghoul από την ομώνυμη μίνι-σειρά κάνει με τη σειρά του μια guest εμφάνιση εδώ, όπως κάνει και ο Ντετέκτιβ Coogan από το Dead, She Said.

 

page0.jpgpage1.jpgpage2.jpg

 

Δεν ήταν κακό, και σε αυτό σίγουρα βοηθάει το πολύ ωραίο σχέδιο του Wrightson, αλλά μοιάζει περισσότερο με αρπαχτή παρά με κάτι καλοδουλεμένο. Η ιστορία θα μπορούσε να επεκταθεί λίγο παραπάνω, ο αρχι-κακός θα μπορούσε να κρατήσει περισσότερο από 5 σελίδες, και άλλα πολλά. Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν μαθαίνουμε καμία απολύτως πληροφορία για τον ήρωα της ιστορίας μας μέσα στο κόμικ, σε κάθε τεύχος (αλλά και στη συγκεντρωτική έκδοση) περιλαμβάνεται στο τέλος μια συνέντευξη του Doc Macabre σε έναν δημοσιογράφο. Έτσι μαθαίνουμε για το παρελθόν του, για τα σχέδιά του, για το πώς έφτιαξε τον Lloyd κλπ. Ωραία όλα αυτά, αλλά θα προτιμούσα να τα μάθαινα μέσα από σελίδες κόμικς. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.