Μετάβαση στο περιεχόμενο

VICTORIAN UNDEAD [ IAN EDGINTON - DAVIDE FABBRI - HORACIO DOMINGUES ]


Ion

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

VICTORIAN UNDEAD

 

 

Sherlock Holmes Vs Zombies

 

VU1a.jpgVU1b.jpg

 

To Victorian Undead: Sherlock Holmes Vs Zombies είναι μια μίνι σειρά 6 τευχών που κυκλοφόρησε την περίοδο Ιανουάριος - Ιούνιος 2010 από την Wildstorm. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς τα 6 τεύχη συγκεντρώθηκαν και σε paperback. Σεναριογράφος είναι ο Ian Edginton και σχεδιαστής ο Davide Fabbri. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Βικτωριανή Αγγλία του 1898, όπου ο διάσημος ντετέκτιβ Sherlock Holmes παρέα με τον πιστό βοηθό του Dr. Watson καλούνται να αντιμετωπίσουν μια επιδημία από ζόμπι. Μετά από έρευνες, οι ήρωές μας ανακαλύπτουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Λονδίνο, καθώς το 1854 είχε συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό που στις εφημερίδες πέρασε ως επιδημία χολέρας. Σύντομα διαπιστώνουν ότι υπεύθυνος για τα γεγονότα αυτά είναι ο καθηγητής Moriarty, ο οποίος έχει μετατραπεί κι αυτός σε ζόμπι, κρατώντας όμως τη συνείδησή του ακέραιη.

 

01.jpg02.jpg03.jpg

04.jpg05.jpg06.jpg

Τα εξώφυλλα της σειράς (από το Comixology)

 

 

Sherlock Holmes Vs Dracula

 

VU2a.jpgVU2b.jpg

 

Τον Οκτώβριο του 2010 ακολούθησε ένα Victorian Undead Special τεύχος με τον τίτλο Sherlock Holmes Vs Jekyll/Hyde, στο οποίο ο γνωστός ντετέκτιβ με τον γιατρό βοηθό του καλούνται να αντιμετωπίσουν τον γνωστό Dr Henry Jekyll, που εξαιτίας ενός ορού που δοκίμασε μετατρέπεται σε τέρας. Το σχέδιο του συγκεκριμένου τεύχους είναι του Horacio Domingues.

 

07.jpg

To εξώφυλλο του special τεύχους

 

Τον Νοέμβριο του 2010 ξεκίνησε μία ακόμα μίνι σειρά 5 τευχών με τον τίτλο Sherlock Holmes Vs Dracula, που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2011. Τα σενάρια είναι πάντα του Ian Edginton ενώ και ο σχεδιαστής Davide Fabbri επιστρέφει. Μιας και η Wildstorm έκλεισε το 2010, τα 3 τελευταία τεύχη κυκλοφόρησαν από την DC. H ιστορία διαδραματίζεται το 1900, και όλα ξεκινούν όταν ένα καράβι φτάνει από τη Μαύρη Θάλασσα στην Αγγλία με τον καπετάνιο του νεκρό και το πλήρωμα να έχει εξαφανιστεί. Ο δαιμόνιος ντετέκτιβ φυσικά θα ανακαλύψει γρήγορα ότι πίσω από το μυστήριο αυτό κρύβεται ο Κόμης Δράκουλας, σε μια συνωμοσία κατά της βασίλισσας Βικτώριας. 

 

08.jpg09.jpg

10.jpg11.jpg12.jpg

Τα εξώφυλλα της δεύτερης σειράς

 

Τον Οκτώβριο του 2011 κυκλοφόρησε το 2ο paperback, αυτή τη φορά από την DC, το οποίο περιλάμβανε και το special τεύχος και τη δεύτερη μίνι σειρά.

 

page A.jpgpage B.jpg

Σελίδες από το Sherlock Holmes Vs Dracula

 

Μου αρέσουν πολύ οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς, όπως επίσης και τα κόμικς τρόμου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, λοιπόν, έχουμε έναν συνδυασμό αυτών των δύο. Το αποτέλεσμα είναι συμπαθητικό, όχι όμως και να τρελαίνεσαι. Το σχέδιο είναι μεν πολύ ωραίο, δεν έχει όμως αυτή την ατμοσφαιρικότητα που βγάζουν οι κλασικές σειρές του Χολμς, ή ακόμα και αυτή η σειρά που επίσης συνδυάζει μυστήριο με τρόμο. Θεωρώ πάντως ότι διαβάζεται ευχάριστα.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.