Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως τα κόμικ με βοήθησαν να αγαπήσω την Ιλιάδα; και όχι μόνο


ΤασίαΚούτ

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  31587
  • Group:  Members
  • Topic Count:  62
  • Content Count:  574
  • Reputation:   1131
  • Achievement Points:  574
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2887 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Παρότι, το θέμα μου δύναται να ενταχθεί στον τομέα- τι βιβλία αγοράσατε σήμερα. Εν τούτοις,  θα ήθελα να κάνω ένα ξεχωριστό αρθράκι. Το πως τα κόμικ βοηθούν τους ανθρώπους να πλησιάσουν την Κλασσική Λογοτεχνία αφενός .Συνμπεριλαμβανομένου και εκείνης των Κόμικ .Και αφετέρου να την αγαπήσουν. Έτσι έγινε και στην περίπτωσή μου. 

     Εγώ με την Ιλιάδα, ουδέποτε είχα καλές σχέσεις. :Nurse:  Από τότε που ήμουν μαθήτρια έως και πρότινος. Γιατί; Διότι, σε σχέση με την Οδύσσεια που τα είχε όλα. Μάγισσες, Τέρατα , μαγικές χώρες . Όπως, και την δυναμική του υπερήρωα Οδυσσέα, με την καπατσοσύνη και γοητεία του. Η Ιλιάδα, δεν είχε τίποτε από αυτά. Μόνο πολέμους, και μάλιστα τσακωμός, των αγοριών για μια γυναίκα. Και όλη αυτήν την φασαρία, που προκύπτει. Διότι, όλοι μας που  έχουμε περάσει το Γυμνάσιο θα ξέρουν .

Τέλος πάντων, να μην σας κουράσω. Σήμερα πήρα το κόμικ Ιλιάδα της Marvel. Σχεδιασμένο από τους Miguel agel sepulveda, Nathan Fairbrairn, SanduFlorea,Paolo Rivera και οRoy Tomas στο σενάριο αυτό το κόμικ είναι ενα πολύ δύσκολο . Αλλά άκρως επιτυχημένο εγχείρημα για την απόδοση ενός εξαιρετικά απαιτητικού έργου που είναι η Ιλιάδα, λόγω της φύσης της. :D

 

Τα σχέδια, άψογα -η φαντασία ανυπέρβλητη . Τα χρώματα άπαικτα. Η απεικόνιση των θεών μαζί με τους ήρωες; Άριστη. Οι φυσιογνωμίες των βασικών πρωταγωνιστών; Άρτια. :woots:

 

Και βεβαίως, τα συμπεράσματα είναι τα εξής: Ένα επιτυχημένο κόμικ των Κλασσικών Έργων.Είτε αυτά έχουν να κάνουν με Λογοτεχνία Είτε έχουν να κάνουν με ήρωες Κόμικ, κάνει τους αναγνώστες, να τα αγαπήσουν. Συν των άλλων, ξεκουράζουν τους αναγνώστες οι οποίοι εχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις σχέσεις, και καταστάσεις μεταξύ ατόμων. Στοιχεία που είναι δύσκολα να τα φανταζόταν κανείς δια μέσω του διαβάσματος και μόνο. Για παράδειγμα, άλλο να φαντάζεσαι να τσακώνεται ο Αχιλλέας,  με τον Αγαμέμνονα για μια σκλάβα . Και άλλο, να βλέπεις όλη αυτήν την παράθεση γεγονότων, σε μια επιτυχημένη Εικονογράφηση. Η οποία, δεν σε κουράζει. Με άλλα λόγια, μια θεσπέσια πανδαισία.

:div:  :div:

       Αν οι εταιρίες, προσλαμβάνουν τους κατάλληλους σχεδιαστές. Δηλαδή, εκείνους που εκτός από το ταλέντο, έχουν και την ανάλογη φαντασία τότε, έχουμε τόμους σωστά θαύματα. Και το σπουδαιότερο; Κάνουν τους αναγνώστες να αγαπήσουν την Κλασσική Λογοτεχνία ακόμη και εκείνη των Ιστορικών  Ηρώων Κόμικ . Να την δουν με άλλο μάτι. Και γιατί να μην την γνωρίσουν μέσω της Τέχνης της Εικονογραφίας; Επιπρόσθετα, αν υπάρχει σωστή ομάδα που σκίζει και παίρνει όλα τα βραβεία τότε, η δουλειά της κάνει θαύματα και αλλού.Που είναι η πετυχημένη απεικόνιση υπερ-ηρώων  Όπως στο να κάνει ένα μεγάλο πλήθος του αναγνωστικού κοινού να τους γνωρίσει και δη να τους αγαπήσει. Τέλος τέτοιες δουλειές μάλιστα. Για να μπορούμε όλοι μας να απολαμβάνουμε όχι μονάχα την Ιλιάδα. Αλλά και κάθε Ιλιάδα .Είτε αυτή είναι οι X-men εναντίων των   Anvenders. Είτε για κάθε ένα ήρωα ξεχωριστά.Είτε είναι ο Αχιλλέας. Είτε είναι ο Αγαμέμνονας. Είτε είναι ο Xavier είτε είναι ο Μπάτμαν.  :p3:

 

         Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας και περιμένω απαντήσεις σας . Όπως και τα σχόλιά σας 

Επεξεργασία από ΤασίαΚούτ
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.