Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μια μεγάλη συγνώμη για τους φίλους μου στο Φόρουμ


ΤασίαΚούτ

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  31587
  • Group:  Members
  • Topic Count:  62
  • Content Count:  574
  • Reputation:   1130
  • Achievement Points:  574
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2865 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Φίλοι μου καλησπέρα σας .Τι κάνετε ; Ελπίζω, η μέρα σας να ήταν ωραία όπως είναι, η άνοιξη. Εμένα, ήταν ωραία και θα γίνει διότι θα ήθελα,να σας ζητήσω συγνώμη, για κάποια πράγματα που ανέφερα .Για ήρωες. Και τότε πιστεύω, οτι η μέρα μου και οι ημέρες μου κοντά σας θα είναι ακόμη καλύτερες

         Κατά καιρούς και μάλιστα ένα μεγάλο διάστημα έθιγα με άσχημο τρόπο κάποιους ήρωες κόμικ. Και μάλιστα πλήγωσα εκείνους που τους αγαπούσαν . Και ακόμη τους αγαπούν όπως είναι. Όμως, η δική μου περίπτωση, αντί να το δει αυτό προσεκτικά, και σε βάθος, αντί να νιώσει την πίστη του άλλου την προτίμηση του. Όπως επίσης και την αγάπη του και δη την επιλογή του. Η οποία είναι σεβαστή . Τι έκανα; Με φράσεις οι οποίες, πίκραιναν πχ ο τάδε ήρωας είναι ηλίθιος- κάποιοι φίλοι μου θα θυμούνται - σε κάποια σχόλιά μου.Πίκραινα και κάποιους άλλους.  Και συνεπώς η αγανάκτηση εκείνων των φίλων μου δικαίως και εκφράστηκε. 

 

 Δεν ήταν τρόπος αυτός να εκφράζομαι - Το ομολογώ, και το παραδέχομαι . Εγώ φέρθηκα ηλίθια . Εγώ ήμουν ο, μαλάκας της υπόθεσης και παρακαλώ, η φράση αυτή να μην διαγραφεί-διότι λέει τον τρόπο και το σχήμα. Εγώ φερόμουν, ποταπά . Συν των άλλων, η θέση μου δεν το δικαιολογεί. Δεν δύναται ,ένας άνθρωπος με παιδεία και μόρφωση να συμπεριφέρεται, τόσο μα τόσο άσχημα σε άλλους. Αυτό δεν είναι παιδεία . Ακόμη, και μέσω κάποιων φράσεων. Επιπρόσθετα αυτό μείωνε, όλους μας. Και εμένα προσωπικά  . Και αναλογιζόμενη απο αυτά που μου ανέφεραν όλοι εδώ οι φίλοι μου στο Φόρουμ είδα και συνειδητοποίησα όλη αυτήν την μικρότητα που έδειξα με αυτόν τον τρόπο.

 

         Θα έπρεπε να είμαι πιο διπλωματική με αληθινή ευγένεια. Και όχι τόσο αιχμηρή και οδυνηρή.Γιατί ; Εμένα δεν θα μου άρεσε αν κάποιος άλλος να πει τον αγαπημένο μου ήρωα Κόναν ηλίθιο. Η με αστεία γουνάκια .Η ντυμένο άσχημα . Η με κάποια άλλη φράση. Όσα δίκαια και να έχει Και μπορεί γιατί όχι;  Όμως και εδώ δεν θέλω να δικαιολογήσω διότι παραδέχτηκα το σφάλμα μου -θα σας αναφέρω την πηγή δυσανασχέτησης σε κάποιους ήρωες- Χωρίς αυτό να υποδηλώνει αναίρεση των προαναφερθέντων. Η άλλη, έμμεση δικαιολογία. Για πολλά χρόνια έβλεπα φίλους μου να διαβάζουν τους ήρωες αυτούς-εμένα παρότι ήθελα να μάθω για αυτούς εντούτοις κάποια πράγματα με χαλούσαν .Αυτά ήταν το σενάριο οι διάλογοι τα κοστούμια. Οσο περίεργα και αν σας ακούγονται αυτά . Όσο και αυτά σας ξενίζουν . Προσπαθούσα, να διαβάσω τεύχη που μου δάνειζαν και πραγματικά ήμουν πολύ απογοητευμένη.Αλλά όλα εκείνα με πείραζαν. Ακόμη και στον Κόναν, με πείραζαν σε ορισμένα τεύχη. Να σας πω ένα παράδειγμα. Η συχνή εναλλαγή  σχεδιαστών κάποιοι από τους οποίους τον ασχήμιζαν. Εσείς όμως θα μου πείτε. Μα τόσο η ασχήμια όσο και η ομορφιά είναι υποκειμενική. Σωστά. Αλλά να ήταν εκείνοι οι καλλιτέχνες που τον πέτυχαν τέλεια πχ Doherty Alcatena αντί να βλέπεις τον ήρωά σου με πρόσωπο σαν πτιμπούλ. Τα σενάρια σε τεύχη του Κόναν ακόμη και σήμερα νίωθω απογοήτευση. Και θυμό . Και για αυτούς τους λόγους έπαψε να πουλά . Έπαψε να υπάρχει. Διότι παρότι η δράση του ήρωά μου αυτού ήταν σε μια μυθική εποχή εντούτοις , οι υπεύθυνοι δεν φρόντιζαν να προσαρμόζουν τους διαλόγους και την Ιστορία με κάποιον πως να σας το πω τρόπο που να δείχνει οτι το πράγμα προχωρά. Και δεν μένει στα ίδια και στα ίδια- Πουλούσαν κάποτε εκείνα στον Κόναν και σήμερα να τρέχω σαν την τρελή να βρίσκω τεύχη του. 

         Ένας άλλος ήρωας που τον αγάπησα τώρα στα 42 μου είναι ο Wolverine  ο Λυκομάτης. Μα τώρα κυρά Τασία ; Ναι τωρα .Και μάλιστα από έναν επιτυχημένο τόμο.Το  Wolverine- Όπλο -Χ Γιατί; θα σας γράψω αυτολεξεί την αναφορά του κριτικού Larry Hamma :

 

Ένα έργο τέχνης. Αυτός ο μικρός τόμος είναι,  είναι ένα σπάνιο δείγμα πραγματικής κομιξάδικης δεξιοτεχνίας επειδή, είναι ένα σύνολο . Η αρμονική σύνδεση, σχεδίου και κειμένου είναι τέτοια που, δεν  μπορεί να διαχωριστεί το ένα από το άλλο, και είναι αδύνατο ν α πει κανείς που τελειώνει το ένα, και που αρχίζει το άλλο .Συγκρίνετε το μ ε τα έργα, μερικών δημοφιλέστερων σύγχρονων δημιουργών κόμικ, που τους έχω ακούσει ο ίδιος να λένε" Δεν με νοιάζει αν η ιστορία, δεν βγάζει νόημα εγώ απλά δείχνω έμφαση, στο σχέδιο.   Αν λοιπόν το  μόνο,που σας ενδιαφέρει είναι να κοιτάζετε ιλουστρασιόν σελίδες, ζωγραφιστών μεταλλαγμένων με φουντωτά μαλλιά να γρυλίζουν τότε, το όπλο Χ του Barry Windsor-Smith δεν είναι, για εσάς. Σκεφτείτε μόνο το εξής: Αυτή εδώ, είναι μια ιστορία ενός μεταλλαγμένου ήρωα, χωρίς ούτε έναν γυναικείο χαρακτήρα που φορά κολλητά ρούχα, ούτε μια μοβ κατατοπιστική λεζάντα ,ούτε ένα σχέδιο του βασικού χαρακτήρα, με το κλασσικό αναγνωρίσιμο κοστούμι του υπερήρωα και ούτε, μια καμέο ή guest εμφάνιση άλλο χαρακτήρα από το σύμπαν της Marvel. Αυτά είναι τα στοιχεία που με έκαναν να τον γνωρίσω και δή να τον αγαπήσω.

                  Δυστυχώς, την εποχή μου ούσα στην επαρχία δεν είχαμε τα PUBLIC, SOLARIS, ANUBIS και πολλά άλλα βιβλιοπωλεία όπου θα μπορούσαμε εμείς, και εγώ να βρούμε έναν τόμο της προκοπής . Για να αγαπήσουμε, και τους άλλους ήρωες. Αλλα, τα περίπτερα της γειτονιάς . Θα μου πείτε: ναι Τασία μου αλλά αυτό δεν μείωσε την αγάπη ανθρώπων για κάποιους ήρωες . Όχι αλλά, να θα σας αναφέρω στιγμιότυπα. Διάβαζα τεύχη για τον Σούπερμαν, Μπάτμαν, και Spinderman και ήταν τραγικά . Ακόμη και για μια έφηβη, της ηλικίας μου. Δεν μου τραβούσε όλο αυτό το πράγμα, το σύνολο ,το σενάριο, το κοστούμι, το σχέδιο που ώρες ώρες ήταν, τραγικό.Και μου εξηγούσαν οι φίλοι μου, είναι ωραίος έτσι . Μα δεν διαφωνούσα αλλά ,τους έλεγα μα συνέχεια τα ίδια και τα ίδια ; Η για τον Κόναν. Συνέχεια ,μάχες με ξωτικά; Από την άλλη, να μου λένε οι φίλες μου μα καλά¨, διαβάζεις αυτά; Ναι γιατί ; Και να είχα φτάσει στο σημείο, να τα κρύβω. Να σας πω την συνέχεια . Κάποιοι από τους φίλους μου, σταμάτησαν να τα διαβάζουν, παράτησαν τους αγαπημένους τους ήρωες. Και γιατί ; Όχι επειδή μεγάλωσαν . Αλλά επειδή, όλο αυτό το πράγμα το συνεχές, τους κούρασε. Και το ίδιο, είχε γίνει και με άλλους . Το ίδιο, και το ίδιο κουράζει . Να, γιατί να μην υπάρχει ένας ωραίος, τόμος και για τον Spiderman; γιατί εγώ και οι άλλοι, να πέσουμε στην παγίδα της παρεξήγησης ; Λόγω αυτών των ηλιθιοτήτων. Και φτάνω σήμερα, να δω ότι πεθαίνει ο Wolverine Και γιατί; Επειδή όλα αυτά τα σύνολα, που τον έκαναν διάσημο αρχικά, δεν πουλούν πλέον διότι κούρασαν, ακόμη και τους φάν τους . Σε άλλους, εκείνα τα ιδιότυπα κόπρανα για σενάρια, σχέδιο, και ρόλους προξένησαν, μέχρι και απέχθεια σε πολλούς και δυστυχώς και σε εμένα. Διότι εμένα, προσωπικά μου αρέσουν οι ήρωες των Κόμικ, ήθελα να σχεδιάζω τέτοιους. Το όνειρό μου από μικρή ήταν αυτό. Και έφτασα, να γίνω άδικη, κακιά και θρασύς . Και αυτό δεν το δικαιολογώ στον εαυτό μου. Θα ήθελα να ψάξω τεύχη  με σοβαρά στιβαρά, στοιχεία και για άλλους ήρωες. Και ιδιαίτερα εκείνους που πρόσβαλα.

 

        Φίλοι του Φόρουμ, σας ζητώ ταπεινά συγνώμη που έθιξα και πρόσβαλα τους ήρωες σας, και εμμέσως και εσάς. Θα παλέψω να μην το ξανακάνω.Αλλά θα φωνάζω. Ξυπνήστε, και απαιτείστε, σεβασμό για τους ήρωες σας . Και να εμποδίζετε, όλα εκείνες, τις σαχλαμάρες που μπορεί να πουλούν ,μπορεί να τις αγαπάτε, αλλά δύναται κάποια στιγμή να μην βρείτε τους ήρωες σας στο ράφι ενός, σοβαρού βιβλιοπωλείου. Και το χειρότερο . Όλα αυτά τα σαχλά, υποκειμενικά τύπου σεναρίου και σχεδίου, να αποτρέψουν και άλλους -όπως δυστυχώς έγινε και με εμένα- να τους αγαπήσουν. Τι άσχημο, είχε ο Πάρκερ; Τώρα που το αναλογίζομαι Κανένα. Όμως δεν ξέρω, που να βρω βερσιόν αλλά με τα ίδια χαρακτηριστικά και σε σενάριο και σε σχέδιο.Τύπου Οπλο Χ  για να τον γνωρίσω . 

 

  Σας παρακαλώ, όπως δεχθείτε τις ταπεινές μου απολογίες . Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την προσοχή σας που αφιερώσατε να διαβάσετε . Την δική μου ταπεινή συγνώμη . Σας ευχαριστώ.

 

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31588
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  360
  • Reputation:   1946
  • Achievement Points:  404
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2865 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Νομίζω ότι ο τρόπος γραφής σου έδειχνε έτσι κι αλλιώς ότι δεν είχες διάθεση να προσβάλλεις.

Αφού όμως ένιωσες την ανάγκη να εξηγήσεις και να ζητήσεις συγγνώμη καλά έκανες.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26758
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Καμία προσβολή δεν είδα κι εγώ. Δε σου αρέσουν κάποια θέματα στα κόμικς (δε μπορούν ν' αρέσουν τα πάντα σε όλους, όσο κι αν αγαπάν την τέχνη) και είπες τη γνώμη σου. Αυτό ήταν όλο. Προσωπικά, εάν συμφωνώ ή όχι είναι άλλο θέμα, αλλά ποτέ δε θεώρησα ότι με προσέβαλαν οι κουβέντες σου. Είναι ξεκάθαρο (για μένα τουλάχιστον) ότι ποτέ δεν είχες τέτοια πρόθεση και οι όποιες απολογίες δε χρειάζονται! :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.