Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΡΑΤΣΙ [PEEWEEGAHS]


petross21

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  30826
  • Group:  Members
  • Topic Count:  103
  • Content Count:  1210
  • Reputation:   11286
  • Achievement Points:  1210
  • Days Won:  15
  • With Us For:  3292 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

post-30826-0-00509700-1488653277_thumb.jpg

 

Οι Μικράτσι είναι χαρακτήρες της ντίσνεϋ που δημιουργήθηκαν από τον σπουδαίο Καρλ Μπαρκς. Εμφανίστηκαν αρχικά στην ιστορία του Μπαρκς ''Η Χώρα των Πυγμαίων Ινδιάνων'' (1957) και ύστερα από 34 χρόνια στην ιστορία του Ντον Ρόσα, ''Ο Πόλεμος των Ουέντιγκο'' (1991).
 

post-30826-0-38461200-1488653599_thumb.jpegpost-30826-0-17362200-1488653611_thumb.png

 

Πρόκειται για μικρόσωμους Ινδιάνους που ζουν στις περιοχές βόρεια της λίμνης Σουπήριορ, Είναι ευγενικός και ειρηνικός λαός που ζει σε αρμονία με τη φύση και τα ζώα, ενώ τα μέλη τους έχουν τη σπάνια ικανότητα να επικοινωνούν με οτιδήποτε ζωντανό υπάρχει στην περιοχή τους. Μιλούν με στίχους, όπως στο τραγούδι του Χιαγουάθα, ο οποίος έζησε στην περιοχή πριν από αιώνες.

 

post-30826-0-90877700-1488653628_thumb.pngpost-30826-0-22987100-1488653642_thumb.png


Αυτό όμως που δεν ανέχονται με τίποτα και τους κάνει να διακόπτουν -τουλάχιστον προσωρινά- την ειρηνική τους συμπεριφορά, είναι οι ξένοι και ειδικά τα ''χλωμά πρόσωπα'' που μπαίνουν στην περιοχή τους, καθώς γνωρίζουν ότι το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι το κέρδος, χωρίς να τους ενδιαφέρει διόλου η φύση και η διατήρηση της αγνότητάς της. Η υποδοχή που προετοιμάζουν για τους ξένους που μπαίνουν χωρίς την άδειά τους στα εδάφη τους, δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λοιπόν ιδιαίτερα εγκάρδια! Αφού τους προειδοποιήσουν με μερικά βέλη στα δέντρα αρχίζουν την κατά μέτωπον επίθεση με όποιοδήποτε μέσο έχουν στη διάθεσή τους, από τον πιο μικρό σκίουρο και την πιο αδύναμη σαρδέλα έως τον μεγαλύτερο τάρανδο της περιοχής!
 

Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΥΓΜΑΙΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ

 

post-30826-0-11651000-1488653523_thumb.jpeg

 

 

Στην ιστορία αυτή ο Σκρουτζ αγοράζει από έναν μεσίτη στη Λιμνούπολη, μια περιοχή βόρεια της Λίμνης Σουπήριορ, στην οποία υπάρχουν χίλιες λίμνες, θέλοντας να φύγει από την αχανή και βρώμικη μεγαλούπολη και να απολαύσει την ησυχία και τον καθαρό αέρα των δασών. Γρήγορα λοιπόν παίρνοντας μαζί του τον Ντόναλντ και τα ανιψάκια του ταξιδεύει στην έκταση που αγόρασε για να την επιθεωρήσει. Όταν φτάνει εκεί, ανακαλύπτει ότι η έκταση δεν είναι ακατοίκητη όπως του είχε πει ο μεσίτης, αλλά ζει μια μικρόσωμη φυλή Ινδιάνων. Προσπαθεί να τους αντιμετωπίσει, αλλά τελικά καταλήγει αιχμάλωτός τους.

Οι Μικράτσι του δηλώνουν ότι για να τον θεωρήσουν αδερφό τους και να τον αφήσουν να μείνει στην περιοχή, θα πρέπει κάποιος από την ομάδα του να πιάσει τον βασιλιά της λίμνης, έναν θηριώδη οξύρρυγχο, διαφορετικά θα τους θεωρήσουν εχθρούς τους. Ο Σκρουτζ λοιπόν επιλέγει τον Ντόναλντ, ο οποίος θέλοντας και μη, μπαίνει στην άνιση μάχη με τον οξύρρυγχο. Τον πιάνει με ένα σκοινί από το στόμα αλλά οι ρόλοι ανατρέπονται τελικά με το γιγάντιο ψάρι να τραβά τον Ντόναλντ για να τον φάει.

Ο Σκρουτζ τελικά με κάποια σπάνια ορυκτά που έχει μαζέψει δίνει τη λύση, καθώς πετά στο ψάρι ένα απίστευτα δυνατό χάπι, ονόματι οξείδιο του στρομπολιου με αποτέλεσμα να καταρρεύσει πέφτοντας σε λήθαργο. Έτσι λοιπόν μετά την εξουδετέρωση του οξυρρύγχου καπνίζει την πίπα της ειρήνης με τους ιθαγενείς, αφότου όμως ένας από αυτούς έχει φροντίσει να ρίξει λίγο οξείδιο του στρομπολιου στην πίπα με φυσικό επακόλουθο ο Σκρουτζ να πέφτει κι αυτός σε λήθαργο και να επιστρέφει στη Λιμνούπολη, χωρίς να θέλει να επισκεφθεί ξανά την χώρα των Μικράτσι όπου για να διατηρήσει την ειρήνη με τους κατοίκους της θα πρέπει να καπνίσει την σύμφωνα με τα λεγόμενά του, απαίσια αυτή πίπα!

 
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΟΥΕΝΤΙΓΚΟ
 
post-30826-0-58136700-1488653536_thumb.jpeg
 
 

Στην ιστορία του Ντον Ρόσα, ο ''Πόλεμος των Ουέντιγκο'' ο Σκρουτζ και τα ανίψια του επισκέπτονται ένα δάσος κοντά στο οποίο έχει χτιστεί ένα εργοστάσιο παραγωγής χαρτιού συμφερόντων του Σκρουτζ, και ανακαλύπτουν ότι κάποιος προσπαθεί να σαμποτάρει το εν λόγω εργοστάσιο. Προσπαθούν λοιπόν να ανακαλύψουν τον ένοχο, μπαίνοντας στο δάσος, και έκπληκτοι αντιλαμβάνονται ότι οι σαμποτέρ στην πραγματικότητα είναι οι παλιοί τους γνώριμοι, Μικράτσι, οι οποίοι αυτήν την φορά καταφέρνουν να πάρουν αιχμάλωτο τον Σκρουτζ!

Ο Ντόναλντ και τα ανίψια του σπεύδουν σε αναζήτησή του, ενώ ο διευθυντής του εργοστασίου Δυσόσμιος Ντε Ρύπος, ελπίζει να τους πάρουν κι αυτούς αιχμαλώτους οι ιθαγενείς, για να μπορέσει να αγοράσει τον φυσικό δρυμό στον οποίο ζουν και που ανήκει στον Σκρουτζ, έτσι ώστε να ισοπεδώσει τα πάντα και να γίνει δισεκατομμυριούχος, με τη δημιουργία χορτολιβαδικών εκτάσεων. Ο Ντόναλντ και τα ανίψια του γρήγορα πέφτουν κι αυτοί αιχμάλωτοι στα χέρια των Ινδιάνων που τους εξηγούν ότι το εργοστάσιο του Σκρουτζ, παρ' όλο που βρίσκεται εκατό χιλιόμετρα μακριά από τις εκτάσεις τους, μολύνει τις λίμνες και τα εδάφη τους λόγω των ρύπων που μεταφέρονται σιγά σιγά από λίμνη σε λίμνη και της όξινης βροχής.

Ο Ντόναλντ τελικά ελευθερώνεται για να ενημερώσει τον Δυσόσμιο Ντε Ρύπο για την απόφαση του Σκρουτζ να κλείσει το εργοστάσιο, μετά απ' όσα έχει ακούσει από τους Μικράτσι, αλλά ο Δυσόσμιος μη θέλοντας να ελευθερωθεί ο Σκρουτζ, αμφισβητεί το χαρτί που λέει για την διακοπή των εργασιών, αναφέροντας ότι είναι πλαστό και αποφασίζει αντιθέτως να αυξήσει την παραγωγή για να εξαγριώσει τους Ινδιάνους.

Οι Μικράτσι δεν μένουν όμως με σταυρωμένα χέρια, επιτίθενται με όλες τους τις δυνάμεις στο εργοστάσιο, με τον Ντε Ρύπο να αφηνιάζει από το κακό του, με αποτέλεσμα σαν εκδίκηση για την καταστροφή του εργοστασίου που γρήγορα επέρχεται τελικά από τα ζώα των Μικράτσι, να κάψει όλο το δάσος. Ο Σκρουτζ βλέποντας το μέγεθος της καταστροφής καταλαβαίνει το λάθος του και υπόσχεται να κάνει τα εργοστάσιά του φιλικότερα προς το περιβάλλον, ενώ ο Δυσόσμιος στέλνεται στην Έφιππη Καναδική Αστυνομία για να δικαστεί για τα εγκλήματά του
 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.