Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΝΤΥΛΑΝ ΜΑΟΥΣ


petross21

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  30826
  • Group:  Members
  • Topic Count:  103
  • Content Count:  1210
  • Reputation:   11291
  • Achievement Points:  1210
  • Days Won:  15
  • With Us For:  3314 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

post-30826-0-67198100-1486803594_thumb.jpg post-30826-0-14967300-1486803626_thumb.jpeg

 

Το ντισνεϋκό Σύμπαν του Ντύλαν Μάους είναι ένας φόρος τιμής  στον Ντύλαν Ντογκ, έναν ήρωα ο οποίος έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ιταλία πρωταγωνιστώντας σε ιστορίες στις οποίες ως ντετέκτιβ καλείται να εξιχνιάσει κάποιες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται το υπερφυσικό στοιχείο, η φρίκη και ο τρόμος.  Η μοναδική ιστορία του σύμπαντος του Ντύλαν Μάους μέχρι στιγμής είναι η Αυγή των Φορτικών Τρωκτικών η οποία είναι παρωδία της πρώτης ιστορίας στην οποία εμφανίστηκε ο Ντύλαν Ντογκ, την Αυγή των Νεκρών Ζωντανών που έχει σαφώς πολύ πιο μακάβριο τίτλο αλλά και περιεχόμενο.
  
 

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ


 Εμπνευστές και δημιουργοί του νέου σύμπαντος είναι ο ντισνεϋκός σεναριογράφος Τίτο Φαράτσι και ο σχεδιαστής Πάολο Μοττούρα

Ο Τίτο Φαράτσι είχε γράψει στο παρελθόν αρκετές ιστορίες με τον Ντύλαν Ντογκ και με αυτή την αφορμή, αντιλήφθηκε ότι ο Μίκυ και ο ντετέκτιβ του ανεξήγητου έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Έτσι, αποφάσισε ότι δε θα ήταν κακή η ιδέα να δημιουργηθεί ένα σύμπαν με τον Μίκυ και τους φίλους και εχθρούς που τον περιτριγυρίζουν να παίρνουν τη θέση των χαρακτήρων του σύμπαντος του Ντύλαν Ντογκ! Πραγματικά, το αποτέλεσμα είναι φαντασμαγορικό, και ο Ντύλαν Μάους δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον αυθεντικό Ντύλαν Ντογκ!


Ο Πάολο Μοττούρα είχε κι εκείνος την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το σύμπαν του Ντύλαν Ντογκ, όταν σχεδίασε την ιστορία Il Bottone di Madreperla, με αποτέλεσμα να αποκτήσει κι εκείνος μια κάποια πείρα πάνω στο επίμαχο θέμα. Ο ίδιος σε συνεργασία με τον Φαράτσι κατάφερε να συνδυάσει στον Ντύλαν Μάους, τη φρίκη και τον τρόμο με το χιούμορ. Χρησιμοποιεί πολύ το μαύρο στα καρέ για να δημιουργήσει την επιβλητική, γοτθική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πρώτη ιστορία του Ντύλαν Ντογκ, ενώ ταυτόχρονα οι χιουμοριστικοί διάλογοι του μαέστρου στο χιούμορ, Τίτο Φαράτσι, δίνουν μια πιο ευχάριστη και κωμική νότα στην ιστορία, που είναι άλλωστε απαραίτητη για να θεωρείται ντισνεϋκή!

 

 

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΖΟΜΠΙ

 

Στην Αυγή των Ζωντανών Νεκρών ο Ντύλαν Ντογκ έπρεπε να αντιμετωπίσει ορδές από ζόμπι. Εδώ βρισκόταν το μεγάλο εμπόδιο για τον Φαράτσι καθώς τα ζόμπι και άλλα συναφή, είναι αυστηρά απαγορευμένα στην Ντίσνεϋ. Ο ευρηματικός Ιταλός σεναριογράφος, όμως, βρήκε και εδώ τη λύση! Αντικατέστησε τα φρικιαστικά ζόμπι με φορτικά τρωκτικά τα οποία είναι εθισμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται σαν ζόμπι! Εκτός, λοιπόν από το ότι καταφέρνει να αποφύγει την επώδυνη απεικόνιση των αυθεντικών ζόμπι, θίγει και ένα φλέγον σημερινό ζήτημα.

 

 

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ

 

Όπως προείπαμε, ο Τίτο Φαράτσι διέκρινε πολλές ομοιότητες ανάμεσα στον Μίκυ και τον Ντύλαν Ντογκ και γι' αυτό προχώρησε στη δημιουργία ενός σύμπαντος με τον Μίκυ στη θέση του Ντύλαν Ντογκ. Μπορούμε να δούμε μερικές από αυτές:


Καταρχάς και ο Μίκυ και ο Ντύλαν έχουν δύο άκρως ιδιόρρυθμους φίλους και βοηθούς οι οποίοι δεν είναι πάντα άξιοι εμπιστοσύνης (τον Γκούφυ και τον Γκράουτσο αντίστοιχα) καθώς και έναν ευπόληπτο αστυνομικό (τον Επιθεωρητή Ο' Χάρα και τον επιθεωρητή Μπλοχ αντίστοιχα) οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν έναν άκρως ανίκανο συνεργάτη. Πάνω απ' όλα όμως, και οι δύο έχουν την περιπέτεια κυριολεκτικά στο αίμα τους. Είναι δύο ντετέκτιβ που βρίσκουν μπροστά τους την περιπέτεια μοιραία και ταυτόχρονα τυχαία, και στηρίζονται αποκλεισιτκά στις δικές τους δυνάμεις για να τα βγάλουν πέρα!

 

 

Ο ΤΙΤΣΙΑΝΟ ΣΚΛΑΒΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΥΛΑΝ ΝΤΟΓΚ

 

Τον Μάρτιο του 2015, με την ευκαιρία της δημοσίευσης του Ντύλαν Μάους στο ιταλικό περιοδικό Topolino, ο δημιουργός του Ντύλαν Ντογκ, Τιτσιάνο Σκλάβι δίνει την παρακάτω συνέντευξη σχετικά με τον ήρωά του και τον ντισνεϋκό Ντύλαν Μάους στον Τίτο Φαράτσι:

Τα τέρατα είναι πανταχού παρόντα. Στα κόμικς, στον κινηματογράφο, στα μυθιστορήματα, στα βιντεοπαιχνίδια... Γιατί μας αρέσουν τόσο πολύ;
Όταν παίζουν τον ρόλο του κακού, μας αρέσουν επειδή συμβολίζουν τους εφιάλτες μας. Έτσι, όταν βλέπουμε τους ήρωες μιας ιστορίας να τα κατατροπώνουν, οι πιο μύχιοι φόβοι μας φαντάζουν λιγότερο τρομακτικοί. Όταν παίζουν τον ρόλο του καλού, όπως συμβαίνει συχνά στις ιστορίες του Ντύλαν Ντογκ, μας αρέσουν επειδή, κατά βάθος, τα τέρατα είμαστε εμείς.

Όπως φαίνεται από την ιστορία Ντύλαν Μάους Η Αυγή των Φορτικών Τρωκτικών, ο Ντύλαν Μάους και ο Ντύλαν Ντογκ έχουν πολλά κοινά σημεία. Αυτό σε ξάφνιασε ή το είχες ήδη σκεφτεί;
Πράγματι, ο Ντύλαν δεν είναι και πολύ διαφορετικός από τον Μίκυ, έτσι όπως εμφανίζεται σε μια κλασική ιστορία, όπως τα Επτά Φαντάσματα του Φλόυντ Γκότφρεντσον. Δεν το είχα σκεφτεί ως τώρα, όμως, η ομοιότητα είναι πασιφανής!

Πάντα βάζεις χιούμορ και ειρωνεία στις ιστορίες με τον Ντύλαν Ντογκ, ακόμα και στις πιο φρικιαστικές από αυτές. Πιστεύεις ότι ο φόβος και το γέλιο έχουν συγγένεια;
Βεβαίως. Το γέλιο είναι ένα φάρμακο για την καταπολέμηση του φόβου .

Τελικά, ο Γκούφυ και ο Γκράουτσο έχουν καταλάβει το νόημα της ζωής (αλλά το κρατάνε για τον εαυτό τους); 
Ποιος ξέρει τι έχουν καταλάβει...; Ίσως ναι, ίσως όχι, ίσως... ίσως. Όπως και να έχει το πράγμα, εκείνο που έχουν καταλάβει είναι πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με ειρωνεία.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ντισνεϋκός ήρωας; Και γιατί;
Δεν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα στον Μίκυ και τον Ντόναλντ. Θα έλεγα ο Ντόναλντ του Καρλ Μπαρκς και ο Μίκυ των μεγάλων περιπετειών αμερικανικής και ιταλικής προέλευσης. 
 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΥΛΑΝ ΝΤΟΓΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΟ ΦΑΡΑΤΣΙ

 

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας πράκτορας της Σκότλαντ Γιαρντ, της αστυνομίας του Λονδίνου. Όμως, δεν ήταν φτιαγμένος για να καταδιώκει κοινούς κακοποιούς. Γι' αυτό προτίμησε να γίνει ιδιωτικός ντετέκτιβ με ειδίκευση σε υποθέσεις που έχουν σχέση με φαντάσματα, βαμπίρ, λυκανθρώπους και πάσης φύσεως τέρατα! Μερικές φορές, μάλιστα, ανακαλύπτει ότι τα πλάσματα αυτά είναι πιο συμπαθητικά από τους φυσιολογικούς ανθρώπους. Ο καλύτερος φίλος του Ντύλαν Ντογκ είναι ο βοηθός του, ο Γκράουτσο, ένας ιδιόρρυθμος τύπος , πάντα έτοιμος να πει κάποιο αστείο το οποίο είναι, τις περισσότερες φορές, απελπιστικά εκτός τόπου και χρόνου...

Ο Ντύλαν Ντογκ, ένας ήρωας που δημιούργησε ο μεγάλος σεναριογράφος Τιτσιάνο Σκλάβι, έκανε το ντεμπούτο του στα περίπτερα το 1986, με την περιπέτεια Η αυγή των Ζωντανών Νεκρών. Μέσα σε λίγα χρόνια, γνώρισε εντυπωσιακή εκδοτική επιτυχία, η οποία διαρκεί μέχρι σήμερα. Ο Ντύλαν Ντογκ δεν απλώς ένας ήρωας. Είναι ένας πραγματικός φίλος για τους αμέτρητους παθιασμένους θαυμαστές του, οι οποίοι συζητούν στο διαδίκτυο κάθε πιθανή και απίθανη πτυχή των ερευνών του και του κόσμου του. Το μυστικό του Ντύλαν Ντογκ είναι ότι δεν πρόκειται για έναν μονολιθικό ήρωα. Είναι ικανός να κάνει λάθη, και μάλιστα πολύ σοβαρά, που τον υποχρεώνουν στη συνέχεια να αλλάξει γνώμη. Μερικές φορές πέφτει...Όμως, πάντα προσγειώνεται στα πόδια του. Ξέρει να γελάει με τον εαυτό του και να υπομένει τα κρύα αστεία του Γκράουτσο... Από την άποψη αυτή, είναι ένας πραγματικός ήρωας
 

 

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

 

1.ΝΤΥΛΑΝ ΜΑΟΥΣ 

 

post-30826-0-98123600-1486803371_thumb.jpeg

 

Είναι διάσημος ντετέκτιβ και μάλλον ο καλύτερος στο είδος του. Ερευνά σκοτεινές υποθέσεις που έχουν να κάνουν συνήθως και με το μεταφυσικό. Έχει ως βοηθό τον ανεκδιήγητο Γκούφυ που δε χάνει ευκαιρία να ειρωνευτεί το αφεντικό του αλλά και να κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη. Ο Ντύλαν μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος... Κυρίως όταν παίζει την γκάιντά του! Τον χαλαρώνει και τον βοηθάει να συγκεντρωθεί αλλά δυστυχώς για όσους βρίσκονται κοντά του έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, καθώς βγάζει μια φάλτσα, διαπεραστική και ανυπόφορη μελωδία! Ο ίδιος είναι γνωστός και ως ντετέκτιβ της τρομάρας λόγω του είδους των υποθέσεων που αναλαμβάνει.

 

2. ΜΙΝΝΙ 

 

post-30826-0-43304700-1486803234_thumb.jpg

 

Είναι ευγενική, γλυκιά και όμορφη καθώς και ο μεγάλος έρωτας του Ντύλαν από την πρώτη στιγμή που την είδε. Ήταν αρραβωνιασμένη με τον Μόρτιμερ,  αλλά τον χώρισε γιατί είχε αρχίσει να τον θεωρεί κουραστικό σαν χαρακτήρα.

 

3. ΓΚΟΥΦΥ

 

post-30826-0-13332000-1486803335_thumb.jpg4. ΜΑΥΡΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 

 

post-30826-0-11410600-1486803262_thumb.jpg

 

Καταρχάς το όνομά Μαύρο Φάντασμα δεν είναι το πραγματικό του όνομα. Γενικά, έχει δημιουργήσει πολλά ψεύτικα ονόματα για να κάνει πιο εύκολα τις παρανομίες του, όπως τοΤζων Μπλακ. Αυτό που προτιμά όμως είναι το Μαύρο Φάντασμα.  Πρόκειται για έναν καταχθόνιο, πανούργο και μοχθηρό εφευρέτη κι επιστήμονα, που το όνειρό του είναι να καταφέρει να κατακτήσει τον κόσμο κάνοντας με μια υπερεξελιγμένη μηχανή δικής του επινόησης, όλους τους κατοίκους του άβουλα, ενοχλητικά και φορτικά ζόμπι που θα μπορεί μόνο ο ίδιος να ελέγξει.

 

5. ΜΟΡΤΙΜΕΡ

 

post-30826-0-76336600-1486803200_thumb.jpg

 

Πρόκειται για τον πρώην αρραβωνιαστικό της Μίννι. Σαν χαρακτήρας πολλές φορές γίνεται κουραστικός κι ενοχλητικός και γι' αυτό η Μίννι κάποια στιγμή αποφάσισε να τον χωρίσει. Ο ίδιος βρήκε δουλειά σε ένα αγρόκτημα στο Τσιμπούρι Σίτυ για να απομακρυνθεί από την πόλη και να ξεχάσει τη σχέση του με τη Μίννι και την ατυχή κατάληξή της. Για κακή του τύχη εκεί όμως είχε εγκαταστήσει τη βάση του το Μαύρο Φάντασμα κι έτσι μετατράπηκε σε ζόμπι εθισμένο στην τεχνολογία, όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού. 

 

 

ΠΗΓΕΣ:

 

Κόμιξ #15 (Β' Περίοδος)

inducks

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28475
  • Reputation:   190118
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6364 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

ωραίος :):best::thanks:
 
Να παραθέσω τα Dylan Dog στα οποία έχει δουλέψει ο Faraci (όπως τα βρήκα, διότι δεν τα πέτυχα κάπου όλα μαζί) σε συνδυασμό και με το ποιος ήταν ο σχεδιαστής κάθε φορά. 2 από δαύτα έχουν ειδικό ενδιαφέρον και έχω μπολντάρει τους σχεδιαστές :)

Dylan Dog #177 (2001) Il discepolo - Franco Saudelli
Dylan Dog Gigante #10 (2001) I peccatori di Hellborn - Corrado Roi
Dylan Dog Super Book #19 (2001) Sotto il vestito troppo - Luigi Piccatto
Speciale Dylan Dog #15 (2001) Sulla rotta di Moby Dick - Bruno Brindisi
Maxi Dylan Dog #5 (2002) La voce del Diavolo - Montanari & Grassani
Dylan Dog #204 (2003) Resurrezione - Daniele Bigliardo
Dylan Dog #208 (2003) Un mondo sconosciuto - Ugolino Cossu
Dylan Dog Gigante #12 (2003) Piovuto dal cielo - Giovanni Freghieri
Speciale Dylan Dog #17 (2003) La fortezza del demone - Fabio Celoni
Dylan Dog #217 (2004) Il grande sonno - Angelo Stano
Dylan Dog #219 (2004) La decima vittima - Ugolino Cossu
Maxi Dylan Dog #7 (2004) Fantasma cercasi - Montanari & Grassani
Dylan Dog #232 (2005) Un fantasma a Scotland Yard - Ugolino Cossu
Maxi Dylan Dog #8 (2005) Demon blob - Montanari & Grassani
Dylan Dog Color Fest #1 (2007) L'Accalappiasogni - Davide Gianfelice
Dylan Dog Gigante #17 (2008) La Foresta Perduta - Maurizio Di Vincenzo
Dylan Dog Color Fest #3 (2009) Nemici per sempre - Giuseppe Camuncoli
Dylan Dog Super Book #47 (2009) Dagli abissi del tempo - Bruno Brindisi
Dylan Dog Color Fest #4 (2010) Manichini - Giorgio Cavazzano

 

Πηγές

wiki Albi di Dylan Dog & wiki Albi fuori serie di Dylan Dog

 

Στην Ελλάδα Dylan Dog έχει μεταφραστεί από Μαμούθ και από Jemma. (τίποτα όμως από Faraci/Cavazzano/Celoni ίσως η προσέλευση του κόσμου σε disneoδημιουργούς στα πρόσφατα conventions να πείσει τον επόμενο που θα βγάλει Dylan Dog να μεταφράσει κάτι τέτοιο :) )

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  23222
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  194
  • Content Count:  3504
  • Reputation:   24637
  • Achievement Points:  3325
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4580 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Εμπνευστές και δημιουργοί του νέου σύμπαντος είναι ο ντισνεϋκός σεναριογράφος Τίτο Φαράτσι και ο σχεδιαστής Πάολο Μοττούρα

 

Γιατι βαζεις συνδεσμους απο την wikia, ενω υπαρχουν παρουσιασεις (του Mottura συγκεκριμενα) στο GC? :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30826
  • Group:  Members
  • Topic Count:  103
  • Content Count:  1210
  • Reputation:   11291
  • Achievement Points:  1210
  • Days Won:  15
  • With Us For:  3314 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Γιατι βαζεις συνδεσμους απο την wikia, ενω υπαρχουν παρουσιασεις (του Mottura συγκεκριμενα) στο GC? :)

Σόρρυ το είχα δημοσιεύσει το άρθρο και στην ΚΟΜΙΞ Wiki, αλλά ξέχασα όπως το πόσταρα εδώ να αφαιρέσω αυτούς τους δύο συνδέσμους και να βάλω του gc! Το αλλάζω :best:  

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4227
  • Reputation:   26875
  • Achievement Points:  4273
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4258 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Γιατι βαζεις συνδεσμους απο την wikia, ενω υπαρχουν παρουσιασεις (του Mottura συγκεκριμενα) στο GC? :)

Καλά έτσι και αλλιώς περίπου το ίδιο είναι διότι έκανα εγώ το άρθρο οπότε :P:) Τα λόγια του Σκλαβι και του Φαράτσι μπορείς να τα βάλεις στην συγκεντρωτική σελίδα που λέγαμε στη wiki Πέτρο  ;)

Επεξεργασία από ΚΟΜΙΞ
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30147
  • Group:  Members
  • Topic Count:  10
  • Content Count:  572
  • Reputation:   3583
  • Achievement Points:  582
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3607 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

Μπράβο Πέτρο! :respect: Είχα δει και τις σελίδες στην βίκι και είναι ένα πραγματικά πολύ ωραίο σύμπαν, το οποίο δεν θα με πείραζε καθόλου να συνεχιστεί από τους Ιταλούς :angel: . Είναι άραγε στα σχέδια τους ή ήταν της μια φοράς; :thinking:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30826
  • Group:  Members
  • Topic Count:  103
  • Content Count:  1210
  • Reputation:   11291
  • Achievement Points:  1210
  • Days Won:  15
  • With Us For:  3314 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Μπράβο Πέτρο! :respect: Είχα δει και τις σελίδες στην βίκι και είναι ένα πραγματικά πολύ ωραίο σύμπαν, το οποίο δεν θα με πείραζε καθόλου να συνεχιστεί από τους Ιταλούς :angel: . Είναι άραγε στα σχέδια τους ή ήταν της μια φοράς; :thinking:

Πράγματι, είναι ένα πολύ όμορφο σύμπαν! Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω εάν σκοπεύουν να το συνεχίσουν, πάντως πιστεύω ότι έχει πολλές προοπτικές εξέλιξης έτσι όπως το ξεκίνησαν με την πρώτη ιστορία... Θα είχε πολύ γούστο να έκαναν κι άλλες παρωδίες για τις επόμενες ιστορίες του Ντύλαν... Τέσπα, ποιος ξέρει, με τέτοια φόρα που έχουν πάρει οι γείτονες, μπορεί να δούμε και τίποτα ακόμα  :holidays:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30061
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Reputation:   53908
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  3652 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Αφού σας αρέσει η παρωδία, γιατί δε δοκιμάζετε και το ορίτζιναλ; :P

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4227
  • Reputation:   26875
  • Achievement Points:  4273
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4258 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Πράγματι, είναι ένα πολύ όμορφο σύμπαν! Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω εάν σκοπεύουν να το συνεχίσουν, πάντως πιστεύω ότι έχει πολλές προοπτικές εξέλιξης έτσι όπως το ξεκίνησαν με την πρώτη ιστορία... Θα είχε πολύ γούστο να έκαναν κι άλλες παρωδίες για τις επόμενες ιστορίες του Ντύλαν... Τέσπα, ποιος ξέρει, με τέτοια φόρα που έχουν πάρει οι γείτονες, μπορεί να δούμε και τίποτα ακόμα  :holidays:

Λοιπόν, θα σου πω κάτι που μπορούμε να το βάλουμε στην συγκεντρωτική σελίδα της wiki σε ένα section που θα λέει Διάφορες Πληροφορίες. Ο Πάολο Μοττούρα στο The Comic Con 3 είχε πει ότι θα ήθελε πολύ να συνεχίσει ως σειρά το σύμπαν του Ντύλαν Ντογκ με καμιά νέα ιστορία :D Δεν θυμάμαι περισσότερα αλλά πρέπει να ξαναδώ το βίντεο που έχω τραβήξει από το κον. Μπορούμε να πάρουμε πολύ ωραίες πληροφορίες από τις Ερωτήσεις στο Κον και να τις ενσωματώσουμε στη wiki.

 

Αφού σας αρέσει η παρωδία, γιατί δε δοκιμάζετε και το ορίτζιναλ; :P

Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά! Ειδικά από τότε που είδα πως είναι στην Ιταλία οι νέες ιστορίες με κέρδισε το σχέδιο κλπ

Επεξεργασία από ΚΟΜΙΞ
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30061
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Reputation:   53908
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  3652 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Είχα στο μυαλό μου την πιο πρόσφατη έκδοση της Jemma, που βέβαια περιέχει και άλλη μία παρόμοια σειρά. Είχα διαβάσει μερικές σελίδες και πραγματικά λέει. :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28475
  • Reputation:   190118
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6364 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

Από όλη αυτή τη κουβέντα πάντως, εγώ θα ρωτήσω σήμερα τον Σταυριανό για τις σκέψεις του στο να μεταφράσει μη-Disney υλικό αλλά από δημιουργούς που έχουν δουλέψει στα Disney και τους ξέρει κόσμος στην Ελλάδα. Ο Περτουίλαμπι πήγε εξαιρετικά, δεν βλέπω γιατί κάτι που είναι Καβατσάνο ή Μοτούρα, ή Φαράτσι ή Τζίκε ή ή ή ή (όχι Ρόσα, αλλά όχι και δεντονξερειημανατου) να μην περπάταγε πιάνοντας και αυτούς που γουστάρουν την ήδη μεταφρασμένη δουλειά τους στα μεν αλλά και αυτούς που γουστάρουν άλλου είδους υλικό :)

 

:cheers5:

 

υγ αυτή ήταν η 7η ερώτηση για σήμερα που σημείωσα στο δεφτέρι μου :D

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4227
  • Reputation:   26875
  • Achievement Points:  4273
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4258 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Είχα στο μυαλό μου την πιο πρόσφατη έκδοση της Jemma, που βέβαια περιέχει και άλλη μία παρόμοια σειρά. Είχα διαβάσει μερικές σελίδες και πραγματικά λέει. :)

Ναι και εγώ αυτή είχα. Βέβαια, αυτό με χαλάει λίγο είναι ότι πέρα από το Ντύλαν Ντογκ έχει και άλλα πράγματα. :P Ακόμα οι νέες εκδόσεις στην Ιταλία έχουν διαφορά στην ποιότητα. Μη βαράτε εννοώ ωραίο χρωματισμό, σχέδιο κλπ Αλλά ναι, σκέφτομαι τη σειρά της Jemma αφού δεν ξέρω Ιταλικά... :P

 

Germ και ο Τσελόνι έχει δουλέψει με Ντύλαν Ντογκ. Πρόσφατα  στην Ιταλία ξαναμπήκε (αλλά ολοκληρωμένη) η ιστορία σε τομάκι "The old man law" σχεδιασμένη και γραμμένη από τον Φάμπιο. Προσωπικά θα το ήθελα το τομάκι. Γενικά εάν θυμάμαι καλά βγαίνουν τομάκια (100 σελίδων) με ιστορίες του Ντύλαν Ντοκ το τελυταίο διάστημα στην Ιταλία με εφημερίδα στα 4 ευρώ.

 

1486464699258.jpg--dylan_dog__i_maestri_

Επεξεργασία από ΚΟΜΙΞ
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30061
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Reputation:   53908
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  3652 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Ναι και εγώ αυτή είχα. Βέβαια, αυτό με χαλάει λίγο είναι ότι πέρα από το Ντύλαν Ντογκ έχει και άλλα πράγματα. :P Ακόμα οι νέες εκδόσεις στην Ιταλία έχουν διαφορά στην ποιότητα. Μη βαράτε εννοώ ωραίο χρωματισμό, σχέδιο κλπ Αλλά ναι, σκέφτομαι τη σειρά της Jemma αφού δεν ξέρω Ιταλικά... :P

 

Θα έρθει η ώρα να εκτιμήσεις το ασπρόμαυρο... :P

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28475
  • Reputation:   190118
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6364 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

Germ και ο Τσελόνι έχει δουλέψει με Ντύλαν Ντογκ. Πρόσφατα  στην Ιταλία ξαναμπήκε (αλλά ολοκληρωμένη) η ιστορία σε τομάκι "The old man law" σχεδιασμένη και γραμμένη από τον Φάμπιο. Προσωπικά θα το ήθελα το τομάκι. Γενικά εάν θυμάμαι καλά βγαίνουν τομάκια (100 σελίδων) με ιστορίες του Ντύλαν Ντοκ το τελυταίο διάστημα στην Ιταλία με εφημερίδα στα 4 ευρώ.

 

 

 

I know :) Άμα δεις στο 2ο ποστ μου έχω επισημάνει τη συνεργασία και αυτού και του θείου Καβατσάνο. Απλώς εστίασα στις δουλειές του Φαράτσι :)

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30826
  • Group:  Members
  • Topic Count:  103
  • Content Count:  1210
  • Reputation:   11291
  • Achievement Points:  1210
  • Days Won:  15
  • With Us For:  3314 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Αφού σας αρέσει η παρωδία, γιατί δε δοκιμάζετε και το ορίτζιναλ; :P

Το έχουμε δοκιμάσει και το ορίτζιναλ και είναι πολύ καλό!  :groovy:

 

Λοιπόν, θα σου πω κάτι που μπορούμε να το βάλουμε στην συγκεντρωτική σελίδα της wiki σε ένα section που θα λέει Διάφορες Πληροφορίες. Ο Πάολο Μοττούρα στο The Comic Con 3 είχε πει ότι θα ήθελε πολύ να συνεχίσει ως σειρά το σύμπαν του Ντύλαν Ντογκ με καμιά νέα ιστορία :D Δεν θυμάμαι περισσότερα αλλά πρέπει να ξαναδώ τυο βίντεο που έχω τραβήξηει από το κον. Μπορούμε να πάρουμε πολύ ωραίες πληροφορίες από τις Ερωτήσεις στο Κον και να τις ενσωματώσουμε στη wiki.

:best:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4227
  • Reputation:   26875
  • Achievement Points:  4273
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4258 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Θα έρθει η ώρα να εκτιμήσεις το ασπρόμαυρο... :P

Διαβάζω μάνγκα οπότε έχω συνηθίσει στο ασπρόμαυρο και μου αρέσει. Το θέμα είναι ο Ντύλαν Ντογκ σαν κόμικ μου έκατσε με το χρώμα :P 

 

I know :) Άμα δεις στο 2ο ποστ μου έχω επισημάνει τη συνεργασία και αυτού και του θείου Καβατσάνο. Απλώς εστίασα στις δουλειές του Φαράτσι :)

 

:cheers5:

Με συγχωρείς αλλά δεν το πρόσεξα. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25318
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  1383
  • Reputation:   10070
  • Achievement Points:  1412
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4338 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  46

ωραίος :):best::thanks:

 

Να παραθέσω τα Dylan Dog στα οποία έχει δουλέψει ο Faraci (όπως τα βρήκα, διότι δεν τα πέτυχα κάπου όλα μαζί) σε συνδυασμό και με το ποιος ήταν ο σχεδιαστής κάθε φορά. 2 από δαύτα έχουν ειδικό ενδιαφέρον και έχω μπολντάρει τους σχεδιαστές :)

 

Dylan Dog #177 (2001) Il discepolo - Franco Saudelli

Dylan Dog Gigante #10 (2001) I peccatori di Hellborn - Corrado Roi

Dylan Dog Super Book #19 (2001) Sotto il vestito troppo - Luigi Piccatto

Speciale Dylan Dog #15 (2001) Sulla rotta di Moby Dick - Bruno Brindisi

Maxi Dylan Dog #5 (2002) La voce del Diavolo - Montanari & Grassani

Dylan Dog #204 (2003) Resurrezione - Daniele Bigliardo

Dylan Dog #208 (2003) Un mondo sconosciuto - Ugolino Cossu

Dylan Dog Gigante #12 (2003) Piovuto dal cielo - Giovanni Freghieri

Speciale Dylan Dog #17 (2003) La fortezza del demone - Fabio Celoni

Dylan Dog #217 (2004) Il grande sonno - Angelo Stano

Dylan Dog #219 (2004) La decima vittima - Ugolino Cossu

Maxi Dylan Dog #7 (2004) Fantasma cercasi - Montanari & Grassani

Dylan Dog #232 (2005) Un fantasma a Scotland Yard - Ugolino Cossu

Maxi Dylan Dog #8 (2005) Demon blob - Montanari & Grassani

Dylan Dog Color Fest #1 (2007)  - Davide Gianfelice

Dylan Dog Gigante #17 (2008) La Foresta Perduta - Maurizio Di Vincenzo

Dylan Dog Color Fest #3 (2009) Nemici per sempre - Giuseppe Camuncoli

Dylan Dog Super Book #47 (2009) Dagli abissi del tempo - Bruno Brindisi

Dylan Dog Color Fest #4 (2010) Manichini - Giorgio Cavazzano

 

Πηγές

wiki Albi di Dylan Dog & wiki Albi fuori serie di Dylan Dog

 

Στην Ελλάδα Dylan Dog έχει μεταφραστεί από Μαμούθ και από Jemma. (τίποτα όμως από Faraci/Cavazzano/Celoni ίσως η προσέλευση του κόσμου σε disneoδημιουργούς στα πρόσφατα conventions να πείσει τον επόμενο που θα βγάλει Dylan Dog να μεταφράσει κάτι τέτοιο :) )

 

:cheers5:

κι όμως. Στο Μίστερ Νο και οι άλλοι του Ανεμοδούρα δημοσιεύονται ιστορίες από τα Dylan Dog color fest στα οποία έχει δουλέψει ο Faraci. Έτσι στο τεύχος 3 (Αύγουστος 2015) έχουμε την ιστορία L'Accalappiasogni (με τον τίτλο Ο μπόγιας των ονείρων, σε σκίτσο Gianfelice) και Στο 5 (Δεκέμβριος 2015) έχουμε την ιστορία Nemici per sempre (Εχθροί για πάντα σε σκίτσο Camuncoli).  Επιπλέον στην ίδια σειρά (Mister No και Σια) έχουμε ξαναδεί σενάριο του Faraci στην ιστορία του Τεξ: Ο λάθος άνθρωπος (τεύχος 1 σε σκίτσο Casertano).

 

Τώρα στο Dylan Dog color fest 4 απ'ότι φαίνεται οι ιστορίες παρωδούν τον Ντυλαν Ντογκ, οπότε δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη ιστορία που έγραψε σε σκίτσο Cavazzano έχει πιθανότητα να εκδοθεί στον Μιστερ Νο

Επεξεργασία από thor77
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28475
  • Reputation:   190118
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6364 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

Ούτε που το είχα  πάρει πρέφα! :thanks::best:

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  30150
  • Group:  Members
  • Topic Count:  15
  • Content Count:  300
  • Reputation:   2080
  • Achievement Points:  300
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3606 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Πολύ ωραίο σύμπαν! Μακάρι να το συνεχίσουν, γιατί έχει να δείξει ακόμα! Πολλά μπράβο Πέτρο!!!  :blob7:  :blob7:  :blob7:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.