Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΦΥ (Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ,ΘΑ ΠΑΕΙ)


Indian

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94400
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Τίτλος: Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΦΥ (Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ,ΘΑ ΠΑΕΙ)
Kείμενα: Arthur Bloch
Εικονογράφιση: Eleanore Fahey
Εκδοτική: ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Hμερ. έκδοσης: 1992
Κατηγορία: Αυτοτελές
Είδος εντύπου: Άλμπουμ με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο: Κοινωνικό,Εκπαιδευτικό
Μέγεθος: 12 x 17
Σελίδες: 292
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδούλου
Μακέτα εξωφύλλου: Μαγιού Τρικεριώτη
Πρωτότυπος τίτλος: Arthur Bloch,Murphy's Law,1982
Προέλευση: Αμερικανική
ISBN: 978-960-329-430-6
 
post-20685-0-65887500-1484678601_thumb.jpg   post-20685-0-59382000-1484678530_thumb.jpg
 
Πρόκειται για το σύνολο των τριών βιβλίων του Άρθουρ Μπλοχ,που κυκλοφόρησαν στο εξωτερικό το 1982...!Οι εκδόσεις ΓΡΑΜΜΑΤΑ,κυκλοφόρησαν το έργο αυτό το 1992...!
 
Αντιγραφή από το οπισθόφυλλο
 
Ο νόμος του Μέρφυ εξηγεί την αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης: Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει. Σ αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας ARTHUR BLOCH προσφέρει, σε όλους αυτούς που εξοργίζονται όταν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά, τη μοναδική δυνατή παρηγοριά, το γέλιο.
 
Αξίζει να ευγνωμονούμε τον Νόμο του Μέρφυ -τουλάχιστον για έναν λόγο: Μας δίνει την ευκαιρία να χαμογελάμε όταν έρχονται τα δύσκολα. Κι ένα χαμόγελο, αυτό το ξέρουμε καλά, είναι πάντα πιο σημαντικό από κάθε δυσκολία.

 

 

Αντιγραφή από την εισαγωγή

 

Σας έχει ποτέ συμβεί να χτυπήσει το τηλέφωνο την ώρα που μπήκατε στο μπάνιο; Ή να φτάσει το λεωφορείο τη στιγμή ακριβώς που ανάψατε τσιγάρο; Σας έτυχε καμιά φορά να πιάσει ξαφνική βροχή μόλις τελειώσατε το πλύσιμο του αυτοκινήτου σας, ή να σταματήσει να βρέχει ενώ πριν από δύο λεπτά είχατε αγοράσει ομπρέλα; Ίσως να σκεφτήκατε τότε ότι όλα αυτά δεν μπορεί να είναι τυχαία κι ότι όλα κατευθύνονται από κάποιο νόμο του απλώς εσείς δεν γνωρίζετε. Εκτός κι αν είχατε ακούσει για το νόμο του Μέρφυ, τη βασική αρχή του Peter ή το Νόμο της Επιλεκτικής Βαρύτητας. Τότε όλα γίνονται κατανοητά. Σ αυτό λοιπόν το βιβλίο θα βρείτε την πρώτη συλλογή του πνεύματος και της σοφίας των πιο τρελών τεχνοκρατών, γραφειοκρατών, ανθρωπιστών και αντικοινωνικών παρατηρητών, που μοναδικό σκοπό έχει να σας παράσχει ηρεμία και ανακούφιση. Η επιλογή και η καταχώρηση έχει γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Στην αναζήτηση αυτών των θεωριών και αρχών ανακαλύψαμε οτι οι περισσότερες είναι περιττές, άλλες αντικρούονται μεταξύ τους κι άλλες είναι εντελώς ασαφείς. Γεγονός που επιβεβαιώνει το Νόμο του Μέρφυ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ανγνωρίσουμε τη συμβολή του μαγάλου Zymurgy ο οποίος έχει δηλώσει: "Αν ανοίξεις ένα κουτί με σκουλήκια, ο μόνος τρόπος για να τα βάλεις πάλι μέσα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα μεγαλύτερο κουτί". Με την εφαρμογή του Νόμου του Μέρφυ στο παρόν βιβλίο, συνειδητοποιούμε ότι από τη στιγμή που αναλάβαμε αυτή τη δουλειά , πρέπει οπωσδήποτε να την επεκτείνουμε και να την τελειοποιήσουμε, καθώς παλιά και καινούργια στοιχεία αποκαλύπτονται μεσα από την έρευνα της αλήθειας.
Κατά τη διάρκεια της Ιστορίας, σοφοί και αυθεντίες μάς έχουν δωρίσει τους νόμους της φύσης, το αμετάβλητο αυτό θεμέλιο που είναι η βάση του σύμπαντος. Από τους ανθρώπους της θρησκείας έχουμε γνωρίσει τους Ηθικούς Νόμους, από τους μυστικστές τους Νόμους του Κάρμα, από τους ορθολογιστές τους Νόμους της Λογικής, από τους καλλιτέχνες τους Νόμους της Αισθητικής. Τώρα ήρθε η σειρά των τεχνοκρατών να πλουτίσουν τη συλλογή μας. Η επίσημη άποψη της τεχνολογίας και της επιστήμης της ίδιας είναι η απελπισία. Αν αμφιβάλλετε γι αυτό δεν έχετε παρά να διαβάσετε τους Νόμους της Θερμοδυναμικής όπως έχουν διατυπωθεί στο θεώρημα του Ginsberg. Το σύμπαν σιγοβράζει σαν ένα τεράστιο κομμάτι ραγού που μαγειρεύεται εδώ και 4 δισεκατομμύρια χρόνια. Αργά ή γρήγορα, δεν θα είμαστε σε θέση να ξεχωρήσουμε τα καρότα από τα κρεμμύδια.
 
Μα τι συμβαίνει όμως με τον κόσμο μας, θα ανρωτηθείτε, πίνοντας το ποτό σας, καθώς παρατηρείτε από το παράθυρο σας κάποια μικρά ανθρωπάκια, δημιουργήματα του Θεού, να συνεχίζουν βιαστικά τις ασχολίες τους. Αλίμονο αν δούμε τις ασχολίες αυτές μέσα από το πρίσμα των θεωριών του Peter, Parkisnon και άλλων, θα συνειδητοποιήσουμε ότι πολύ σύντομα οι ασήμαντες δραστηριότητες που μας αρέσει να τις αποκαλούμε μεγάλες δουλειές ή κοινωνικά έργα, είναι καταδικασμένα εξ ορισμού να αποτύχουν. 
"Κοιτάμε το χαλί από λάθος μεριά"- αυτό είπε ο πάτηρ Brown, διάσημος θρησκειολόγος. Κι έχει δίκιο. Το μόνο που βλέπουμε από το γιγάντιο αυτό δημιούργημα είναι λίγα κρόσσια και κάποια τυχαία νήματα. Ελάχιστοι θαρραλέοι είχαν την τόλμη, αναζητώντας την αλήθεια, να εξερευνήσουν την άλλη πλευρά του χαλιού, αψηφώντας την οργή του Δημιουργού. Σ αυτούς αφιερώνεται τούτο το βιβλίο.

 

 

 
Προσωπικά δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτού του βιβλίου,μέχρι που το προσέφερε η Πρωτοπορία με μία γενναιόδωρη έκπτωση...!
Το κείμενο είναι αυτό που κυριαρχεί εδώ,ενώ υπάρχουν και διάφορα σκίτσα σε πολλές σελίδες που το συμπληρώνουν...!
 
Ενδεικτικά,ορίστε μερικές σελίδες μέσα από το βιβλίο...!
 
Από την ιστοσελίδα της Πρωτοπορίας...!
 
post-20685-0-02170500-1484679238_thumb.jpg   post-20685-0-31865200-1484679241_thumb.jpg   post-20685-0-12691200-1484679244_thumb.jpg
 
Και μερικές δικές μου (ζητώ συγνώμη για τις δαχτυλάρες μου :P )...!Τώρα είδα ότι συμπίπτει η μία φωτογραφία με της Πρωτοπορίας...! :D
 
post-20685-0-22195200-1484678556_thumb.jpg   post-20685-0-93685700-1484678584_thumb.jpg
 
 
:beer:
 
 
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  31587
  • Group:  Members
  • Topic Count:  62
  • Content Count:  574
  • Reputation:   1130
  • Achievement Points:  574
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2865 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Απλώς η συγκεκριμένη θεωρία παρότι αληθινή και η οποία ισχύει είναι για τους γκαντέμηδες- 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.