Μετάβαση στο περιεχόμενο

ftsgr

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
PEANUTS
Εκδοτική:
ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ Λίστα εκδόσεων
Hμερ. έκδοσης:
2005
Εξώφυλλα:
4 + 4 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
4
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Βιβλίο
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Χιουμοριστικό
Μέγεθος:
18.5 x 18.0
Σελίδες:
60
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Προέλευση:
Αμερικανική

  • Member ID:  189
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  287
  • Content Count:  3078
  • Reputation:   11880
  • Achievement Points:  3079
  • Days Won:  20
  • With Us For:  6351 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

 

Το 2005 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ μία σειρά βιβλίων με τα PEANUTS για παιδιά από 11 ετών και πάνω.

Μικρό μέγεθος (18,5x18), έγχρωμο, 60 σελίδες τα 4 πρώτα, 48σελίδες τα άλλα δύο.

 

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα τους:

 

Τι ξέρουν οι χαρακτήρες ενός κόμικ για τη ζωή; Μάλλον πάρα πολλά, αν κρίνουμε από τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα συναισθήματα που αποτυπώνονται στα σκίτσα και στα κείμενα των Peanuts, που αποτελούν ένα από τα πιο διάσημα και πιο αγαπημένα καρτούν σε όλο τον κόσμο. 'Eχουν εμφανιστεί σε παραπάνω από 2.600 εφημερίδες σε 75 χώρες και διαβάζονταν, κατά εκτίμηση, από 350 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μέρα!

Τον Οκτώβριο του 1950, ο Charles Schulz, δημιούργησε τον κόσμο των «Peanuts», έναν κόσμο όπου οι ενήλικες απουσιάζουν και κυριαρχούν οι παιδικές φιγούρες. Τα παιδιά προβληματίζονται, στοχάζονται, φιλοσοφούν, ψυχαναλύονται και μιλούν για τη ζωή με τρόπο που θα ζήλευαν οι μεγάλοι. O Charles Schulz, αξιοποιώντας τα βιώματα της παιδικής του ηλικίας αλλά και τις εμπειρίες με τα παιδιά του, δημιούργησε αυτούς τους χαρακτήρες για να αποτυπώσει την πραγματική ζωή και να περάσει βαθύτερα μηνύματα που μας «αγγίζουν» όλους.

Με το βιβλίο "Ένας φίλος είναι..."οι Ερευνητές εγκαινιάζουν μια νέα, σύγχρονη εμφάνισή των "Peanuts" στο ελληνικό κοινό. Σκέψεις και προβληματισμοί που αφορούν τη φιλία παρουσιάζονται με τρόπο «πλάγιο», μέσα από λιτές εικόνες και ατάκες γεμάτες νόημα.

 

Τα 5 και 6 από την ιστοσελίδα της εκδοτικής.

post-189-1188766999_thumb.jpg post-189-1188767021_thumb.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6260 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Αγέραστος Σνούπι

 

 

Παρουσιάζουν ο ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΚΑΣ και ο ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

 

 

CHARLES Μ. SCHULZ (ΚΕΙΜ.-ΕΙΚΟΝ.) α. Μην τα παρατάς, Τσάρλι Μπράουν! β. Και μη χειρότερα! Εχεις πάλι γενέθλια! ΜΤΦΡ.: ΜΠΕΛΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ «ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ», ΣΕΛ. 48 ΕΓΧΡ. ΕΙΚ., ευρώ 9,90 έκ.

 

Ο φοβερός και τρομερός Τσαρλς Σουλτς, δημιουργός του Σνούπι, με το πενάκι του βάζει τους μικρούς, μικρότατους ήρωές του να προβληματίζονται, να στοχάζονται, να φιλοσοφούν, να ψυχαναλύονται. Ο κόσμος της ωριμότητας συναντά τον κόσμο των μεγάλων, με την ευστοχία όμως του αυθορμητισμού, όταν σώμα και μυαλό ταυτίζονται. Από κοντά, υποστηρικτικά του εγχειρήματος αποφθέγματα και γνωμικά συγγραφέων, ηθοποιών, πολιτικών επιστημόνων, όπως του Αβραάμ Λίνκολν, του Κάρολου Ντίκενς, του Αλμπερτ Αϊνστάιν, αλλά και του Μπομπ Χόουπ και της Οπρα Γουίνφρεϊ. Τα θέματα που πάνε κι έρχονται είναι η αποτυχία όταν μεγεθύνεται κι έρχεται η ελπίδα και της λιγοστεύει τις προσδοκίες. Ο φόβος μπροστά στο άγνωστο, που απαλύνεται όταν έρχεται η χαρά, ύστερα από επιτυχημένη προσπάθεια. Ο Σνούπι, ο σκυλάκος της φιλοσοφημένης ανεμελιάς, βλέπει τα πράγματα με τη θετική τους πλευρά, γιατί οι αναποδιές πλεονάζουν κι αλίμονό σου εάν παγιδευτείς σ' αυτές. Ο Τσάρλι Μπράουν και η παρέα του είναι παιδιά της νεότητας και καθώς δεν μεγαλώνουν ποτέ, δύνανται να συζητούν για τις ρυτίδες των γηρατειών ανέξοδα. Οι ήρωες του Σουλτς είναι τα κόμικς της αιώνιας νεότητας, γιατί είναι βγαλμένα από το καλύτερο κομμάτι του εαυτού του στον οποίο το αγήραστο δώρο των θεών είναι το παιχνίδι. Πάντα παιδιά, δημιουργικά, με την κίνηση που κινητοποιεί τα ακινητοποίητα.

 

 

β.κ.κ.

 

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14/9/2007

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 6 months later...

  • Member ID:  3930
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  722
  • Content Count:  12978
  • Reputation:   104435
  • Achievement Points:  12997
  • Days Won:  138
  • With Us For:  6017 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  66

Μιά τρελοπαρέα σε δράση

Του Ξενοφώντα Μπρουτζάκη (xenofonb@gmail.com) από το ''Ποντίκι'' της 29.11.2007

 

Στο κέντρο της προσοχής ένας πανέξυπνος σκύλος, ο Σνούπι. Και γύρω του αξεπέραστες φιγούρες που προβληματίζονται, στοχάζονται, φιλοσοφούν, ψυχαναλύονται και μιλούν για την ζωή με τρόπο που θα ζήλευαν οι μεγάλοι.

 

Τα παιδικά αναγνώσματα, έχοντας πίσω τους μιά βαθύτατη προφορική παράδοση που ήθελε τις γιαγιάδες της οικογένειας αξεπέραστες αφηγήτριες, πέρασαν από την λαική δημιουργία στην προσωπική. Οι επώνυμοι δημιουργοί, δηλαδή, ανέλαβαν να στήσουν παιδικές ιστορίες βγαλμένες από την τρέχουσα πραγματικότητα. Μιά στρατιά συγγραφέων για παιδιά έχει έλθει στο προσκήνιο εξελίσσοντας δυναμικά την τέχνη των κλασσικών παραμυθάδων όπως ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και οι αδελφοί Γκριμ. Στα πλαίσια των σύγχρονων κοινωνιών οι νέοι αυτοί παραμυθάδες εφευρίσκουν καινοτόμες μεθόδους διήγησης που αποσκοπούν σε έναν διάλογο με τον κόσμο των λιλιπούτειων αναγνωστών. Σε ένα κόσμο σαφώς συνθετότερο και απαιτητικότερο, τα παιδικά αναγνώσματα ακολουθούν τις επιταγές και τα προστάγματα που επιβάλλει ο σύγχρονος προβληματισμός γύρω από τον ευαίσθητο παιδικό ψυχισμό.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων θα πληθαίνουν οι εκδόσεις παιδικών αναγνωσμάτων που θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τόσο των γονέων, όσο και της ίδιας της πιτσιρικαρίας που κατακτά πλέον την αυτονομία της και μέσα από την επιλογή των βιβλίων της αρεσκείας της. Από τις εκδόσεις ''Ερευνητές'', που ειδικεύονται σε όλες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου, κυκλοφορεί η πολύ ενδιαφέρουσα σειρά Peanuts, με κείμενα και εικονογράφηση Charles M. Schulz. Τον Οκτώβριο του 1950, ο Τσαρλς Σουλτς, ένας 28χρονος εικονογράφος από την Μινεσότα των ΗΠΑ, επέλεξε να στραφεί προς μία διαφορετική κατεύθυνση και να μην ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων σχεδιαστών που δημιουργούσαν κόμικς βασισμένα στην δράση και στην περιπέτεια ή στα απλά χοντροκομμένα αστεία. Χρησιμοποιώντας το καυστικό και δημιουργικό του χιούμορ κατάφερε να μεταμορφώσει το είδος των comic strip. Δημιούργησε τον κόσμο των Peanuts, έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από την απουσία των ενηλίκων και τη γεμάτη ζωντάνια παρουσία των παιδιών. Αυτός ο παιδόκοσμος κυριαρχείται από αξεπέραστες φιγούρες που προβληματίζονται, στοχάζονται, φιλοσοφούν, ψυχαναλύονται και μιλούν για τη ζωή με τρόπο που θα ζήλευαν οι μεγάλοι. Καταλυτική για την ανάδειξη αυτού του τόσο προχωρημένου παιδόκοσμου είναι η παρουσία ενός ευφυέστατου σκύλου, που δεν είναι άλλος από τον δημοφιλέστατο Σνούπι! Ο Τσαρλς Σουλτς δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να αξιοποιεί τα βιώματα της παιδικής του ηλικίας, σε συνδυασμό με την εμπειρία που απέκτησε μέσα από την ανατροφή των δικών του παιδιών. Δημιούργησε μιά σειρά από χαρακτήρες, προκειμένου να αποτυπώσει την πραγματική ζωή μέσα από την παιδικότητα, μεταδίδοντας πανανθρώπινα μηνύματα. Τώρα, τι μπορούν να ξέρουν οι χάρτινοι ήρωες από ζωή το μαθαίνουμε γρήγορα από τις πρώτες κιόλας σελίδες, όταν οι νεαροί πρωταγωνιστές ξεδιπλώνουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, μέσα από μιά σειρά εκφραστικών σκίτσων και έξυπνων κειμένων που κατέστησαν τα Peanuts ένα από τα πιό δημοφιλή και αξιαγάπητα παιδικά κόμικς σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Οι ήρωες των Peanuts

 

Ο Τσάρλι Μπράουν κερδίζει την συμπάθεια και την προσοχή σε πρώτο επίπεδο μέσα από τις συνεχείς άτυχες στιγμές της καθημερινότητάς του: είναι ο τύπος που όταν κάνει παρέλαση πιάνει καταιγίδα. Παρ΄ όλα αυτά έχει έναν απίστευτα ισχυρό χαρακτήρα και δεν εγκαταλείπει καμιά προσπάθειά του αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσκολίες. Δίπλα του βρίσκεται διαρκώς ένας πανέξυπνος σκύλος, ο γνωστός σε όλους Σνούπι, που με τις εκφράσεις του προσώπου του μας μεταφέρει τις σκέψεις του. Αντίθετα με τον Τσάρλι Μπράουν, η μικρότερη αδελφή του Σάλι αποζητά τις εύκολες λύσεις κυρίως στις σχέσεις της με το σχολείο. Στο πρόσωπό της αντανακλώνται όλες εκείνες οι απογοητεύσεις που βιώνουν ενίοτε τα παιδιά. Η Σάλι εκμεταλλεύεται την αγάπη του αδελφού της και τον χειρίζεται όπως εκείνη θέλει. Επίσης είναι ερωτοχτυπημένη με τον Λάινους, με ένα τρόπο ώστε όλα να δείχνουν ότι δύσκολα θα καταφέρει να τον κατακτήσει. Η αδελφή του Λάινους, η Λούση, είναι ξερόλας. Ό,τι κι αν κάνει σπάνια ορμάται από αγνά κίνητρα. Από τις σκέψεις της απουσιάζει η λογική, και μιά κουβέντα μαζί της είναι ικανή να σε στείλει στο τρελοκομείο. Η πιό συνηθισμένη πόζα του Λάινους είναι αγκαλιά με την κουβέρτα του. Παρότι συνήθως πιπιλάει το δακτυλό του είναι ο πιό φιλοσοφημένος της παρέας και αυτός που δίνει λύσεις στα προβλήματα. Αν και η εμφάνισή του δεν ''βοηθάει'', είναι ο τύπος που μπορεί να σε ... στείλει με την λογική που αντιμετωπίζει τη ζωή. Στον μικρόκοσμο των Peanuts ο Σρέντερ εισήγαγε την μουσική. Όταν δεν παίζει κάποια μελωδία του Μπετόβεν στο πιάνο του είναι γιατί τον ενοχλούν ο Γούντστοκ ή η Λούσι. Αθλήτρια επιδόσεων, αλλά τούβλο στα μαθήματα είναι η Πέπερμιντ Πάτι, η οποία δεν μπορεί να συγκρατήσει την υπνηλία της μέσα στην σχολική αίθουσα. Είναι το αγοροκόριτσο της παρέας και διακρίνεται γιά την ειλικρίνειά της. Τελείως αντίθετη με την Πέπερμιντ Πάτι είναι η φίλη της Μάρσι, η οποία σίγουρα είναι η πιό έξυπνη και ταυτόχρονα η πιό αφελής όλης της παρέας. Τέλος, η ομάδα αυτή συμπληρώνεται με ένα μικρό πουλάκι, τον Γούντστοκ. Η παρουσία του είναι λίγο αδέξια, καθώς αδυνατεί να κρατήσει τον ρυθμό στο φτερούγισμά του, ωστόσο ξέρει να γράφει και είναι πάντα διαθέσιμος γιά οτιδήποτε θελήσει το άλλο ζωάκι της παρέας, ο Σνούπι.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 11 months later...

  • Member ID:  4830
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  480
  • Content Count:  2663
  • Reputation:   16024
  • Achievement Points:  2665
  • Days Won:  3
  • With Us For:  5890 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Το 2008 κυκλοφορούν άλλα δύο αλμπουμάκια απο αυτήν την σειρά.. Στο ένα έχει μέσα και διαφήμηση με τα προηγούμενα 8 τεύχη, τα 6 υπάρχουν ηδη στην παρουσίαση, το 7ο και 8ο λείπουν και αυτά είναι το 9ο και 10ο άλμπουμ..

 

post-4830-1236984211_thumb.jpg post-4830-1236984228_thumb.jpg

 

 

:valtnino:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 7 months later...

  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6260 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Τα δυο "κομμάτια" που έχει προσθέσει ο Μάνος δεν ανήκουν στην ίδια σειρά με τα βιβλία της παρουσίασης. Κατα΄αρχήν είναι κόμικ στριπς, έχουν μέγεθος 22Χ22 και ανήκουν στην ίδια σειρά (?) με το ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ. Βέβαια το γεγονός ότι στα στοιχεία τους δεν αναγράφεται τίτλος σειράς ίσως να σημαίνει ξεχωριστές παρουσιάσεις.

 

Τα βιβλία που παρουσιάζει ο Φώτης έχουν διαφορετικό μέγεθος και δεν είναι κόμικς αλλά βιβλιαράκια για παιδιά μικρής ηλικίας.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26759
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6207 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ούτε στα βιβλία αναγράφει όμως... Τουλάχιστον στα εξώφυλλα. :thinking:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6318 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Απορία: το ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ είναι κόμικ ή ανήκει σε αυτά εδώ τα βιβλία?

 

http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=1736955&prid=991194&deid=0

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6318 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Και απαντάω εγώ ο ίδιος :P : Όχι, δεν ανήκει πουθενά και είναι ασπρόμαυρο εικονογραφημένο. Σε κάθε δισέλιδο έχει δεξιά ένα σκιτσάκι χωρίς λόγια και αριστερά ένα ηθικό δίδαγμα-ατάκα.

 

:beer6:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26759
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6207 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δεν ανήκει στα "Βιβλία" όμως, ακόμη κι αν είναι εκτός σειράς; Έτσι όπως τα λες, τότε θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 50 ολοσέλιδα σκίτσα μέσα!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6318 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Όχι, είναι βιβλίο, απλά δεν ανήκει σε αυτή την σειρά. Είναι τελείως μα τελείως ηθικό. Και αλλου στυλ εξωφυλλο. :)

 

Ναι, πάνω κάτω. Οι μισές σελίδες είναι σκιτσάκια. Αλλά μη φανταστείς τρελά σκίτσα. Πχ. ο Σνούπυ να κοιτάει τον ήλιο. :P

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.