Μετάβαση στο περιεχόμενο

Turbo [ Τούρμπο ] (2013)


Θρηνωδός

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  30604
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  536
  • Content Count:  6810
  • Reputation:   55497
  • Achievement Points:  6810
  • Days Won:  161
  • With Us For:  3397 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

15.jpg

 

Το Turbo με το που το είδα σκέφτηκα "οκ, έβγαλαν παρωδία του Fast & Furious με σαλιγκάρια" και όντως αυτό είναι. Το 2013 η DreamWorks κυκλοφόρησε μια ταινία που είχε στην αφίσα κάτι εντελώς οξύμωρο, ένα σαλιγκάρι που πηγαίνει με τα χίλια. Με διάρκεια 96 λεπτά, κυκλοφόρησε σε 3D αλλά δεν έπιασε το κοινό που περίμενε η εταιρία - άντρες 15 έως 30 ετών - και παρόλο που έβγαλε τα λεφτά της δεν έκανε ιδιαίτερη πορεία στο box office με αποτέλεσμα μηδενική πιθανότητα για σίκουελ. Για την ακρίβεια η συνδυαστική οικονομική ζημιά από τα έξοδα παραγωγής και διαφήμισης υπερέβη τα κέρδη για περίπου 15 - 20 εκ. δολάρια ( η δεύτερη ταινία της DW που ακολούθησε τέτοια πτωτική πορεία μετά το Rise of the Guardians, το οποίο βρήκα εξαιρετικό). trailer

 

13.jpg

 

Η υπόθεση σχετικά απλή: Ένα σαλιγκάρι κήπου, ο Θίο, έχει απογοητευτεί με την ζωή του αφού δεν κάνει τίποτα καλά και αποτελεί παρία μέσα στην κοινωνία των ομοίων του. Όλα αυτά αλλάζουν όταν τελείως τυχαία βρίσκεται σε μια κόντρα πειραγμένων αυτοκινήτων και εγκλωβίζεται μέσα στον κινητήρα του ενός όταν ψεκάζει το νίτρο (διοξείδιο του αζώτου). Το καβούκι του απορροφά το εκρηκτικό υγρό και ο ίδιος αποκτά την ιδιότητα της υπερφυσικής ταχύτητας. Οντας το γρηγορότερο σαλιγκάρι που σύρθηκε ποτέ στη γη, μπλέκεται με έναν εξίσου θεότρελο ιδιοκτήτη μιας καντίνας τάκο και κάνει το όνειρο του πραγματικότητα: Να τρέξει στο θρυλικό αγώνα ταχύτητας Indy 500 (info) στην Indianapolis!

 

14.jpg

 

Έχουμε λοιπόν μιξ επιστημονικής φαντασίας με το κλασικό underdog μοτίβο, και ο χαμένος τα παίρνει όλα. Θα καταφέρει άραγε το σαλιγκάρι τίποτα στον αγώνα ή θα το κάνουν οι άλλοι οδηγοί εσκαργκό πλακέ; Η ταινιούλα  είχε τον χαβαλέ της με αρκετά στερεοτυπικούς χαρακτήρες και το πολυφορεμένο "αν το πιστεύεις θα το καταφέρεις ακόμα και αν είναι όλα εναντίον σου". Καλό animation με ζωντανά χρώματα, ωραίες πινελιές όταν ο Τούρμπο αλλάζει ταχύτητες :P, ανάβει τα μάτια του ωσάν φώτα αυτοκινήτου, έχει λαμπάκι όπισθεν και φλας. :D Αρκετό για μια χαλαρή μιάμιση ωρίτσα, τίποτα παραπάνω. Δεν είναι σίγουρα για δεύτερη θέαση, εγώ έτυχε να το δω ξανά γιατί ήθελα να δω την κόντρα στην αρχή της ταινίας. :D

 

Χαρακτήρες

 

3.jpg

Turbo (Ryan Reynolds): Ενα σαλιγκάρι που μετά από ένα τρελό ατύχημα μπορεί να τρέχει πιο γρήγορα και από φόρμουλα. Συμπαθητικό και φιλόδοξο. 

 

 

4.jpg

Chet (Paul Giamatti): Ο πιο προσγειωμένος, συντηρητικός και χέστης αδερφός του Turbo. 

 

 

5.jpg

Smoove Move (Snoop Dogg): Ένα σαλιγκάρι από την νέα παρέα του Turbo στην καντίνα των Τάκος, στερεοτυπικός Αμερικάνος ράπερ snail edition. Με ροζ ζαράκια να κρέμονται στον λαιμό. Ίσως περισσότερο χαζοβιόλικο απ'ότι αστείο. 

 

 

6.jpg8.jpg

Tito Lopez (Michael Pena): Ο Tito μαζί με τον αδερφό του Angelo έχουν μια καντίνα Τάκος με βάση την πλατεία Starlight Plaza που μαραζώνει χωρίς πελατεία. Στην πλατεία αυτή υπάρχει ένα κατάστημα μοντελισμού που το δουλεύει ο Bobby (Richard Jenkins), ένα nail saloon της ηλικιωμένης αλλά μαχητικής Kim-Ly (Ken Jeong) και ένα συνεργείο αυτοκινήτων της μηχανικού Paz (Michelle Rodriguez από FnF). Όλοι βαράνε μύγες από το πρωί μέχρι το βράδυ και βλέπουν στον Turbo την τελευταία τους ευκαιρία να αναβαθμίσουν την πλατεία πριν κλείσουν τα μαγαζιά τους οριστικά, για αυτό και χρηματοδοτούν την συμμετοχή του στο Indy 500. 

 

 

7.png

Angelo Lopez (Luis Guzman): Ο αδερφός του Tito και, ομοίως με τον Chet, αποδοκιμάζει κάθε επιλογή του αδερφού του ως επιπόλαια και ονειροπόλα. 

 

 

9.jpg

Whiplash (Samuel L. Jackson): Ο αρχηγός της συμμορίας σαλιγκαριών της πλατείας, μάγκας, αλάνι και πολλά βαρύς. Στηρίζει τον Turbo μέχρι το τέλος. 

 

 

2.jpg

Burn (Maya Rudolph): Ένα κόκκινο σαλιγκάρι της συμμορίας που γουστάρει τον Chet. Έχει μικρό ρόλο και δεν πολύ εμφανίζεται. 

 

 

10.jpg

White Shadow (Michael Patrick Bell): Ένα άσπρο παχουλό σαλιγκάρι που νομίζει ότι μπορεί να εξαφανίζεται και να αιφνιδιάζει τους αντιπάλους του φωνάζοντας "White Shadow".

 

 

11.jpg

Skidmark (Ben Schwartz): Το τελευταίο σαλιγκάρι της παρέας, ψιλογκατζετάκιας αλλά και αυτός πουθενάς όπως η Burn. 

 

 

12.jpg

Guy Gagne (Bill Hader): Ο all-time πρωταθλητής του Indy 500. Γάλλος, ψωνισμένος και αλαζόνας. Προμοτάρει το σαλιγκάρι ως αντίπαλο του όχι επειδή πιστεύει σε αυτό αλλά επειδή περιμένει αυξημένα κέρδη από την μεγάλη τηλεθέαση που θα έχει ο αγώνας. Δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσει το σαλιγκάρι αν δει ότι τα πράγματα πάνε κατά διαόλου. 

 

Στην Ελληνική μεταγλώττιση της ταινίας συμμετέχουν οι παρακάτω ηθοποιοί: 

 

Τούρμπο: Γιώργος Σκούφης
Αντίνοος Αλμπάνης
Γιάννης Στεφόπουλος
Φώτης Πετρίδης
Βασίλης Μήλιος
Δημήτρης Μαρίζας
Πόπη Χατζηδημητρίου
Χρύσα Διαμαντοπούλου
Χρήστος Θάνος
Γιάννης Δρίτσας
Άγγελος Λιάγκος
Τηλέμαχος Κρεβάικας
Τραγουδάει ο Πέτρος Δαμουλής
Σκηνοθετική επιμέλεια: Πέτρος Δαμουλής
Η μεταγλώττιση έγινε στα στούντιο της PowerMusic

 

(από greektoons.org)

 

[imdb=tt1860353]

 

Για όποιον δεν το πήρε πρέφα ακόμα, ο Τούρμπο είναι το v2.0 του Μενέλαου.. :sal:

 

post-5259-1223477705.gif

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.