Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
ASSASSIN'S CREED: ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΠΥΡΟΣ
Σενάριο/Kείμενα:
Anthony Del Col, Connor McCreery
Σχέδιο:
Neil Edwards
Hμερ. έκδοσης:
11-2016
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Φαντασίας
Μέγεθος:
16.8 x 26.0
Σελίδες:
132
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Χρωματισμός:
Ivan Nunes
Επιμέλεια:
Χρήστος Τσέλιος
Πρωτότυπος τίτλος:
Assasin's creed Trial by fire (Titan comics 2016)
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
9789604979370

tn_ASSASINSCREEDTRILBYFIERE_0001.jpg tn_ASSASINSCREEDTRILBYFIERE_0001z.jpg 

 

Ακόμα μιά κυκλοφορία της Anubis, αυτή τη φορά από το σύμπαν του Assasin's Creed. Προσεγμένη έκδοση που περιλαμβάνει τα τεύχη 1 έως 5 της σειράς. 

Συμπαθητικό σχέδιο, καλούτσικο σενάριο, αλλά σίγουρα το σύνολο δεν διεκδικεί δάφνες αριστείας. Για τους φίλους του Assasin's creed, είναι σίγουρα μιά καλή εκλογή. Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα το διάβαζα δεύτερη φορά, παρόλο που πέρασα ευχάριστα τον χρόνο μου διαβάζοντάς το. :)

 

:valtnino:

  • Like 22
Link to post
Share on other sites

Μπραβο για μια ακόμα παρουσίαση. Ανησύχησα λιγο με την καθυστέρηση της ειναι η αλήθεια. Πέρασαν 2-3 μερες από οταν κυκλοφόρησε! Νόμιζα οτι έμπαινα σε άλλο φόρουμ :P Ίσως φταίει το γεγονός οτι ήμουν και είμαι σχετικά τακτικός αναγνώστης των βιβλιων-κομικς του franchise και έχω παίξει ένα μεγάλο μέρος των παιχνιδιών γι αυτο και δεν συμφωνω απόλυτα με τα σχόλια του Doctor στην παρουσίαση..

 

Σε σύγκριση λοιπόν με οτι έχω διαβάσει στο παρελθόν νομίζω είναι συνολικά το καλύτερο από όλα. Έχει ωραία εικονογράφηση και -το σημαντικότερο- καλή ροή της ιστορίας. Θεωρώ ως μόνο μειονέκτημα το γεγονός οτι δεν έχει κάποιον μικρό πρόλογο επεξήγησης του σύμπαντος για έναν νεο αναγνώστη.

 

Οι εξι τόμοι των εκδόσεων Διόπτρα (γαλλικής προέλευσης) αγγίζουν πιο σημαντικά σημεία στο σύμπαν του Assasins Creed (μπαίνεις πλήρως στο νόημα ακόμα κι αν ειναι η πρωτη σου επαφή με το θέμα) αλλά η απόδοση της πλοκής δεν εκτελείται το ίδιο ωραία. Θεωρητικά η σειρά της Titan Comics που κυκλοφόρησε μόλις η Anubis μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια/παράλληλη ιστορία. Με την μόνο διαφορά οτι εδώ η Ubisoft έχει βάλει λιγο πιο έντονα το χεράκι της.

 

Στα της ποιοτητας έκδοσης τώρα, διακρίνω μια αναβάθμιση του χαρτιού (σε σχέση π.χ. με το επισης προσφατο Dr Strange). Προτείνεται σίγουρα σε όσους έχουν ελαχιστη εξοικείωση με τους ασσασινους. Οι υπόλοιποι θα έλεγα να δώσετε μια ευκαιρία αλλά πιθανότατα δεν θα ενθουσιάσει ως πρωτο δείγμα. :)

Edited by GeorgeTheSuper
  • Like 18
Link to post
Share on other sites

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου. Απλά εμένα μου άρεσε πιο πολύ η σειρά της Διόπτρα. :) Όπως επίσης είπες, εσύ είσαι εξοικειωμένος με το σύμπαν του Assasin's Creed, όπως ακριβώς και έγραψα, ότι για τους fans του σύμπαντος είναι μιά καλή επιλογή. :) Παράλειψή μου επίσης να γράψω, και καλά έκανες και το έθιξες, η μεγαλύτερη ανάμειξη της Ubisoft στην παραγωγή, που απ΄ότι φαίνεται επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. :)

 

:valtnino:

  • Like 16
Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...

Μόλις διάβασα την ιστορία και μπορώ να πω ότι σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύτηκα,ούτε όμως κι ότι εντυπωσιάστηκα...!Δυστυχώς είμαι εντελώς άσχετος με το σύμπαν αυτό,το οποίο ξέρω ακουστά από το βιντεοπαιχνίδι κι απ'την νέα ταινία...!Θα συμφωνήσω πως η έλλειψη κάποιου εισαγωγικού σημειώματος επιδρά αρνητικά σε εμάς του άσχετους...!

 

Όσον αφορά το σενάριο,είχε ενδιαφέρον...!Είναι ένα σύμπλεγμα ιστορίας,περιπέτειας,θεωριών συνωμοσίας,καθώς και επιστημονικής φαντασίας...!Είχε στοιχεία Inception,καθώς και βιβλίων του Dan Brown...!Όσο περνούσαν οι σελίδες,οι χαρακτήρες γίνονταν οικείοι και σιγά-σιγά χάνονταν η μεγάλη άγνοια που είχα για τον τίτλο...!Επίσης μου άρεσε ο τρόπος που εμφανίζονται οι ατάκες και οι σκέψεις (ο κάθε χαρακτήρας με το δικό του χρώμα),όπως επίσης και οι αναφορές στο Star Wars...!

 

Το σχέδιο με ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό,αν και ήταν πολύ σκοτεινό,ακόμα και στις σκηνές της ημέρας...!

 

Η έκδοση ήταν προσεγμένη και (παραδόξως) ανθεκτική...!Την έλλειψη εισαγωγής έρχεται να καλύψει ένα,σχετικά λεπτομερές αφιέρωμα για το Σάλεμ,στα άσχημα εκείνα χρόνια του Μεσαίωνα...! :(

 

 

:beer:

  • Like 9
Link to post
Share on other sites
  • Valtasar changed the title to ASSASSIN'S CREED: ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΠΥΡΟΣ

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.