Jump to content
Ion

ALL-STAR FUTURE SHOCKS [ VARIOUS ]

Recommended Posts

ALL-STAR FUTURE SHOCKS

 

FS 01.jpgFS 02.jpg

 

To All-Star Future Shocks είναι μια συλλογή μικρών ιστοριών (47 παρακαλώ!) που δημοσιεύθηκαν στις σελίδες του βρετανικού περιοδικού 2000AD. To concept της συγκεκριμένης συλλογής είναι ότι μαζεύει αρκετές από τις δουλειές των πιο καταξιωμένων δημιουργών του 2000ΑD, και συγκεκριμένα των σεναριογράφων Neil Gaiman, Grant Morrison, Alan Grant, Peter Milligan, Simon Furman και Mark Millar, και των σχεδιαστών Kevin O'Neill, Brian Bolland, Richard Elson, Frazer Irving και John Higgins. Αυτή φυσικά δεν είναι η μοναδική συλλογή Future Shocks που έχει κυκλοφορήσει, καθώς είχε προηγηθεί το The Best of Tharg's Future Shocks το 2008 και το The Complete Alan Moore Future Shocks το 2009. Κάποιες ιστορίες αυτής της έκδοσης μάλιστα, μπορεί κανείς να τις πετύχει και στις πραναφερθείσες συλλογές.

 

Τι είναι όμως το Tharg's Future Shocks; Καθώς στη Ελλάδα είχαμε την ευκαιρία να δούμε δημοσιευμένες ιστορίες στα πολυθεματικά περιοδικά Αγόρι και Τρουένο, αντιγράφω το παρακάτω κείμενο (δικό μου είναι στο κάτω κάτω, δε θα ζητήσω και άδεια :P ) από την σχετική παρουσίαση:

Το Tharg's Future Shocks είναι μια σειρά κόμικ που πρωτοεμφανίστηκε στο 25ο τεύχος του βρετανικού περιοδικού 2000AD στις 13 Αυγούστου 1977. Η πρώτη αυτή ιστορία ήταν σε σενάριο Steve Moore και σχέδιο Jose Ferrer. Κάθε ιστορία ήταν από διαφορετικό σεναριογράφο και σχεδιαστή κάθε φορά, γιατί με αυτόν τον τρόπο το περιοδικό είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει αλλά και να παρουσιάσει στο κοινό νέους δημιουργούς. Aπό τις σελίδες λοιπόν του 2000AD και μέσα από τη συγκεκριμένη σειρά εμφανίστηκαν δημιουργοί όπως ο Alan Moore, ο Neil Gaiman, o Alan Davis, o Peter Milligan και ο Grant Morrison. Όλες οι ιστορίες ήταν 2 έως 3 σελίδων (αυτοτελείς συνήθως με ελάχιστες εξαιρέσεις ιστοριών που συνεχίζονταν στο επόμενο τεύχος), και έτσι το περιοδικό μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει για να γεμίσει κενά. Κάποιοι χαρακτήρες που αποδείχτηκαν ιδιαίτερα δημοφιλείς μέσω του Future Shocks απέκτησαν στη συνέχεια τη δικιά τους σειρά. Σύμφωνα με τη Wiki, ο τίτλος της σειράς βασίζεται στο βιβλίο Future Shock του Alvin Toffler που κυκλοφόρησε στην Αγγλία λίγο καιρό πριν ξεκινήσει το 2000AD.

 

Όσο για τον Tharg, αυτός είναι ο οικοδεσπότης των ιστοριών, όχι μόνο στο Future Shocks αλλά και σε άλλες ιστορίες του 2000AD. Τέτοιες ιστορίες μπορεί κανείς να διαβάσει στις συλλογές Tharg's Terror Tales και Tharg's Creepy Chronicles.

 

Η συγκεκριμένη έκδοση περιέχει 196 σελίδες, και είναι ασπρόμαυρη. Το εξώφυλλο είναι του Greg Staples.

 

  • Like 15

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ίων, μήπως υπάρχει κάπου για κατέβασμα αυτή; :)

Edited by GeoTrou
  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό δεν το γνωρίζω. Τα σκαναρισμένα δεν είναι το φόρτε μου. Πάντως αν διαβάσεις κάνα-δυο και σ' αρέσει το concept, θα σου πρότεινα να παραγγείλεις αυτό, που ούτε πολύ ακριβό είναι και μάλλον είναι και το καλύτερο απ' όσα έχω διαβάσει. :)

 

:cheers2:

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γενικά γουστάρω πολύ τις ανθολογίες, οπότε σίγουρα θα διαβαστεί κάποια από τις εκδόσεις που αναφέρεις. :thanks:

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ξαναλέω ότι τα 2000 AD είναι τα μόνα τα οποία με μεταφέρουν τόσο επιτυχημένα στην παιδική μου ηλικία.

 

Όποιος τα διαβάζει πρέπει να μεταφέρεται λίγο στα 80s για να μπορέσει να τα απολαύσει. Με τα σημερινά δεδομένα, μπορεί να του φανούν λίγο "γραφικά".

Αν όμως μπεις στην διαδικασία και σκεφτείς το sci-fi σαν κάτι καινούριο και απόκοσμο, αν σκεφτείς ότι είσαι στην εποχή που το Star Wars είναι κάτι πρωτόγνωρο,

αν βάλεις στην εξίσωση ότι είναι η εποχή του punk που δείχνει το "δάχτυλο" στο κατεστημένο, τότε....

 

...τότε θα απολαύσεις καλύτερα ότι έχει βγάλει η 2000 AD.

 

Συγκεκριμένα τώρα για τα Future Shocks, δεν τα πολυσυμπάθησα ποτέ, ακριβώς γιατί δεν προλάβαινε να αναπτυχθεί ιδιαίτερα η κάθε ιστορία. Βέβαια δεν μου αρέσουν οι μικρές ιστορίες γενικότερα, οπότε δεν είμαι αντικειμενικός. Έχουν πάντως το ενδιαφέρον τους, κυρίως γιατί βλέπεις πως ξεκίνησαν κάποιοι δημιουργοί.

  • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.