Μετάβαση στο περιεχόμενο

Candy Candy / Kyandi Kyandi [ Κάντυ Κάντυ ] (1976-1979)


dionik

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2393
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  594
  • Content Count:  6421
  • Reputation:   30807
  • Achievement Points:  6434
  • Days Won:  13
  • With Us For:  6171 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Καταρχήν να πω ότι το αφιέρωμα αυτό το βρήκα στην ελληνική έκδοση της Wikipedia. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες σειρές που δεν υπήρχαν αρκετές αναφορές στα ελληνικά sites, στη Candy Candy έχει γίνει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα, πολύ καλύτερο από ότι θα έκανα εγώ.

 

dionik_Candy_logo.jpg

Candy Candy

 

Η Κάντυ Κάντυ ( Candy Candy) ήταν μια σειρά 115 επεισοδίων διάρκειας 26 λεπτών ιαπωνικής παραγωγής που προβάλλονταν από την ΕΡΤ τη δεκαετία του '80. Η σειρά της οποίας την υπόθεση έγραψε η Κυόκο Μιζούκι (Kyoko Mizuki) και τα σχέδια της Γιούμικο Ιγκαράσι (Yumiko Igarashi) ήταν το πιο επιτυχημένο παιδικό πρόγραμμα της δεκαετίας στην Ελλάδα αλλά και με παγκόσμια επιτυχία. Στην Ιαπωνία πρωτοπροβλήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 1976 μέχρι 2 Φεβρουαρίου 1979).

 

 

Η σειρά έχει ως κεντρική ηρωίδα της την Κάντις Γουάιτ Άρντλεϋ ή χαϊδευτικά Κάντυ, μια όμορφη ξανθιά κοπέλα με φακίδες στη μύτη, που μεγάλωσε σε ένα ορφανοτροφείο, το σπίτι Πόνυ, κοντά στο Σικάγο των Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αιώνα. Η κοπέλα αυτή ήταν αγοροκόριτσο που σκαρφάλωνε σε δέντρα και έκανε πολλές σκανδαλιές μα όλοι την αγαπούσαν για την καλή της την καρδιά. Βρέθηκε όταν ήταν μωρό σε ένα καλαθάκι μαζί με τη φίλη της Άννυ στην είσοδο του ορφανοτροφείου από την κυρία Πόνυ και την αδελφή Μαρία μία κρύα νύχτα του χειμώνα. Στα 6 της αναγκάζεται να αποχωριστεί την Άννυ η οποία υιοθετείται απ' τους Μπράιτον μια πλούσια οικογένεια. Οι δύο τους αρχίζουν να επικοινωνούν μέσω αλληλογραφίας μέχρι τη στιγμή που η μητέρα της Άννυ της το απαγορεύει για να μη μαθευτεί ότι είναι υιοθετημένη. Η Κάντυ μετά απ' αυτήν την είδηση τρέχει κλαίγοντας στο λόφο που βρίσκεται πίσω απ' το σπίτι Πόνυ όπου συναντά ένα αγόρι με σκωτσέζικη ενδυμασία. Το αγόρι της λέει ότι είναι πιο όμορφη όταν γελά και ξαφνικά εξαφανίζεται. Η μόνη απόδειξη ότι δεν ήταν όνειρο είναι ένα μενταγιόν που αφήνει στην Κάντυ. Η Κάντυ θα τον αποκαλεί πρίγκιπα του λόφου και θα τον σκέφτεται για όλη της τη ζωή.
Στα 12 της προσλαμβάνεται για να κάνει παρέα σε μιά πλούσια κοπέλα την Ελίζα Ράγκαν η οποία με τη βοήθεια του αδελφού της Νηλ θα της κάνει τη ζωή κόλαση σκαρώνοντας παγίδες συνεχώς εις βάρος της Κάντυ. Οι πλεκτάνες των δύο αδελφών θα έχουν το αποτέλεσμα η Κάντυ από παρέα της Ελίζα να γίνει υπηρέτρια και να μεταφερθεί απ'το σπίτι των Ράγκαν στο στάβλο. Η Κάντυ σύντομα θα γνωρίσει τα ξαδέλφια του Νηλ και της Ελίζα, Άντονυ Μπράουν, Αλιστήαρ (Στήαρ) και Άρτσιμπαλντ (Άρτσι) Κόρνγουελ γόνους της πλούσιας οικογένειας των Άρντλεϋ με τους οποίους θα γίνει φίλη. Τα τρία αγόρια, εκ των οποίων ο Άρτσι και ο Στήαρ είναι αδέλφια, θα ερωτευτούν την Κάντυ. Η Κάντυ θα ερωτευτεί τον Άντονυ, ίσως λόγω της ομοιότητάς του με τον πρίγκιπα του λόφου. Θα γίνει επίσης φίλη με τον Άλμπερτ έναν παράξενο τύπο με γένια που ζει στο δάσος. Μετά από πολλές περιπέτειες θα υιοθετηθεί από τον μυστηριώδη αρχηγό της οικογένειας των Άρντλεϋ το μεγάλο θείο Γουίλλιαμ, παρά τις αντιρρήσεις της θείας Ελρόυ. Η σχέση της με τον Άντονυ θα διακοπεί απότομα μετά από ένα βίαιο ατύχημα με το άλογο που θα κοστίσει τη ζωή του Άντονυ. Η θεία Ελρόυ, που ποτέ δε συμπάθησε πραγματικά την Κάντυ, την κατηγορεί ως υπεύθυνη του ατυχήματος.
Η Κάντυ μετά το θάνατο του Άντονυ αποφασίζει να εγκαταλείψει το σπίτι των Άρντλεϋ και επιστρέφει στο αγαπημένο της σπίτι Πόνυ με σκοπό να τον ξεχάσει. Όμως τα σχέδια του μεγάλου θείου Γουίλλιαμ, που είναι κηδεμόνας της κι η Κάντυ δεν έχει συναντήσει ποτέ, είναι διαφορετικά για αυτήν. Τη στέλνει στο κολλέγιο του αγίου Παύλου στην Αγγλία με σκοπό να γίνει μια σωστή δεσποινίδα. Στο κολλέγιο αυτο που διοικείται από καλόγριες με αυστηρούς κανονισμούς, βρίσκονται ήδη η Έλιζα, ο Νηλ, ο Άρτσι και ο Στήαρ. Στο πλοίο με το οποίο ταξιδεύει από την Αμερική στην Αγγλία η Κάντυ γνωρίζει ένα παράξενο αγόρι που στο μέλλον θα της σημαδέψει τη ζώη. Το αγόρι αυτό είναι ο Τέρριους (Τέρρυ) Γκράντσεστερ γιός ενός Άγγλου δούκα. Η Κάντυ αρχικά βλέποντας τον από πίσω στη γέφυρα του πλοίου τον περνά για τον Άντονυ, πλησιάζοντας όμως καταλαβαίνει ότι δεν είναι αυτός. Ο Τέρρυ κλαίει και δεν έχει αντιληφθεί την Κάντυ, μόλις αισθάνεται το κορίτσι που βρίσκεται από πίσω του αλλάζει ύφος και προσβάλλει την Κάντυ που προσπάθησε να του μιλήσει, θίγοντας τις φακίδες του προσώπου της, κάτι που την εξοργίζει αφάνταστα.
Η Κάντυ φθάνοντας στο κολλέγιο του αγίου Παύλου στο Λονδίνο συνειδητοποιεί την αυστηρότητα του σχολείου, που της μοιάζει με κελί, μια και δεν της επιτρέπεται να συναντά τον Άρτσι και τον Στήαρ, βιώνει τα πικρόχολα σχόλια και τις παγίδες της Ελίζα και του Νηλ και ξανασυναντά τον Τέρρυ, που είναι μαθητής στο ίδιο σχολείο. Στο κολλέγιο η Ελίζα θα πεί σε όλους ότι η Κάντυ είναι υιοθετημένη και τα περισσότερα κορίτσια θα γυρίσουν την πλάτη τους στην Κάντυ. Παρόλα αυτά η Κάντυ θα βρει μια πολύ καλή φίλη στο πρόσωπο της Πατρίτσια (Πάττυ) Ο Μπράιαν. Η Άννυ θα'ρθει επίσης να σπουδάσει στο κολλέγιο αλλά αρχικά θα αποφεύγει την Κάντυ, μέχρι τη στιγμή που θα μαθευτεί το γεγονός ότι είναι υιοθετημένη. Οι δυό τους θα ξαναγίνουν φίλες κι όλα θα είναι όπως παλιά. Η Κάντυ θα ερωτευτεί τον Τέρρυ κι αυτός την Κάντυ. Και οι δυο θα πρέπει να παλέψουν ενάντια στην Ελίζα που θα ερωτευτεί και αυτή τον Τέρρυ και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τους χωρίσει. Η μοίρα θα παίξει άσχημα παιχνίδια εις βάρος τους...

Κόμικς

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο κόμικς (μάνγκα) που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στα μέσα της δεκαετίας του 70. Το κόμικ αυτό κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα από το 1986 μέχρι το 1990 από τις εκδόσεις "Ταταρη".

Προβολή στην Ελλάδα

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από την ΕΡΤ από το 1984 μέχρι το 1987 γνωρίζοντας πρωτοφανή επιτυχία από το σύνολο του παιδικού (και όχι μόνο) πληθυσμού της χώρας. Η διάρκεια των επεισοδίων ήταν 26 λεπτά και προβαλλόταν ένα την εβδομάδα. Η ΕΡΤ 3 ανέλαβε μετά την προβολή και το 1989 η ΕΡΤ 1 ξαναπρόβαλε και τα 115 επεισόδια της σειράς σε καθημερινή βάση γνωρίζοντας παρόμοια απήχηση από τους τηλεθεατές. Η τελευταία φορά που κάποια επεισόδια της Κάντυ προβλήθηκαν από την τηλεόραση στην Ελλάδα ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 90 από τον ΣΚΑΪ νυν ALPHA. Τα επεισόδια αυτά είχαν καινούργια μεταγλώττιση διαφορετική από εκείνη της ΕΡΤ. Εκείνη την περίοδο προέκυψε και η διαμάχη της Ιγκαράσι με την Μιζούκι για τα δικαιώματα της σειράς, με αποτέλεσμα να τεθεί απαγόρευση της προβολής της σειρας σε οποιοδήποτε κράτος.
Η σειρά είχε βγει επίσης σε βιντεοκασέτες VHS, όπου η κάθε μία περιείχε 3 επεισόδια μεταγλωττισμένα. Ολόκληρη η σειρά (και τα 115 επεισόδια) είχε βγει σε VHS στην Ελλάδα την δεκαετία του 80 κατευθείαν στην δεκαετία του 90.


Ελληνική Μεταγλώττιση (ΕΡΤ)

Κάντυ Γουάιτ Άρντλεϋ - Ματίνα Καρρά
Τέρρυ Γκράχαμ Γκράντσεστερ - Αργύρης Παυλίδης
Γουίλλιαμ Άλμπερτ Άρντλεϋ - Γιάννης Παπαϊωάννου
Άννυ Μπράιτον - Λέτα Μουσούτη
Ελίζα Ράγκαν - Δήμητρα Δημητριάδου
Νηλ Ράγκαν - Φανή Πολέμη
Άρτσιμπαλντ Κόρνγουελ - Ηλίας Πλακίδης
Πατρίτσια Ο' Μπράιαν - Ράνια Ιωαννίδου
Κυρία Πόνυ - Σοφία Χάνου
Αδελφή Μαρία - Υβόννη Μεταξάκη
Αλιστήαρ Κόρνγουελ - Γιώργος Μάζης
Σουζάνα Μάρλοου - Μαρία Κυριακίδου
Αφηγητής - Γιώργος Μάζης

Μουσικό θέμα Κάντυ (ΕΡΤ)

Τα τραγούδια των τίτλων έναρξης και τέλους είχαν την ίδια μελωδία με τα αντίστοιχα γιαπωνέζικα, με μόνη διαφορά την ενορχήστρωση (που παρέπεμπε περισσότερο στις ενορχηστρώσεις της δεκαετίας του 80) και τους στίχους που ήταν προσαρμοσμένοι στα ελληνικά. Η ελληνική εκτέλεση των τραγουδιών τίτλων της Κάντυ έγινε από τον Ανδρέα Διαμαντίδη...


-Στίχοι τραγουδιού έναρξης-

Είναι όλο ομορφιά
Με χρωματά πολλά
Με λουλούδια στα μαλλιά
Και στην καλή της την καρδιά
Έχει μαζί τους φίλους της παρέα
Μέσα στη φύση όλα είν'ωραία
Τι ζεστασιά, μες την καρδιά
Η γλυκιά η Κάντυ
Ειναί στιγμές που η μοναξιά
Μες την καρδιά αφολιάζει
Μα υπαρχεί ελπίδα παντοτέ
Δεν τελειώνει εδώ η ζωή
Δάκρυα, μοναξιά, όχι πιά Κάντυ
Μια ματιά στον ήλιο με γιορτινά
Η Κάντυ Κάντυ.


-Στίχοι τραγουδιού τέλους-

Βλέπει τ'αστέρια εκεί ψηλά
Λαμπουνέ τα ονειρά της
Την αγάπη παντού σκορπά
Χαρίζει πάντα τη χαρά
Βλέπει τον κόσμο από ψηλά
Η φύση γύρω ανθίζει
Σαν εκείνη χαμογελά
Στης ζωής τη χαρά
Άνοιξε πάλι τα φτερά
Με ελπίδα στην καρδιά
Ζήσε όμορφα στη ζωή σου
Η αγάπη κυβερνά
Κάντυ Κάντυ Κάντυ Καντύ...

 

Και

 

επεισόδιο της σειράς.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

:beer:

 

[mal type=anime id=2800]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45733
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Αν και ποτέ μου δεν συμπάθησα την Candy Candy, στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλοί Fan της. Δεν το βρίσκω περίεργο που υπάρχουν τόσες πληροφορίες για αυτήν στην ελληνική Wikipedia.

 

Όσοι θέλετε να βρείτε επεισόδια, μπορείτε να κατεβάσετε ορισμένα από την AnimeClipse http://www.animeclipse.com/index.php?ind=b...14&active=1. Η AnimeClipse είναι ένα group που ασχολείται με την ελληνική μετάφραση των anime, αλλά ειδικά στην Candy Candy έχουν προσθέσει στον Tracker τους και επεισόδια με ελληνικό ήχο, όπως προβαλλόταν στην ΕΡΤ.

 

 

Ωραίο αφιέρωμα πάντως :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28474
  • Reputation:   190091
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6363 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

τι να λέμε τώρα... σειρά για πολλά ουίσκια... πολύ πόνος αδερφάκι μου :) Όλα στραβά. Τη μια πέθαινε ο ένας, την άλλη της την μπαίναν οι άλλοι, δεν της έκατσε αυτός που έπρεπε να της κάτσει... Μια συνεχόμενη τραγωδία. Τι στο δαίμονα καθόμουν και το έβλεπα???? (να και μια ακόμα εξήγηση για την Joy Division περίοδο της ζωής μου αργότερα :D )

 

:thanks: dionik! essential 80's cartoon!

 

ΥΓ Μια καλή ψυχή έχει φροντίσει στο BW τη μεταφορά από κάποια πανάρχαια μεταγλωττισμένα επεισόδια.... :respect: Πιθανότατα να είναι και το torrent με το καλύτερο snatches/comments ratio!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  1178
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  53
  • Reputation:   57
  • Achievement Points:  53
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6287 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  54

Πραγματικά πολύ θανατίλα στη σειρά αλλά παρ' όλα αυτά ήταν αρκετά συμπαθητική.

 

:thanks: για το αφιέρωμα. :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82102
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6056 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Αυτές τις μέρες τα βλέπω σε DVD. Η Κάντυ πάει στο Λονδίνο να σπουδάσει!

 

"Δεσποινίς Κάντυ Θα πρέπει να αλλάξουμε την πορεία του πλοίου"

 

_____________"Θα αλλάξουμε την πορεία του πλοίου; Γιατί;"

 

"Ναι , βρήκαμε κάτι ναυαγούς και θα πρέπει να τους σώσουμε"

 

_____________"Βρέθηκαν ναυαγοί στη θάλασσα;"

 

"Ναι και θα αργήσουμε να φτάσουμε στο λονδίνο. Εκεί μας περιμένουν στο λιμάνι ο Στίαρ και ο Άρτσι."

 

_____________"Μας περιμένουν στο λιμάνι ο Στίαρ και ο Άρτσι; Τι καλά!"

 

"Ναί ήθελαν να σας κάνουν έκπληξη στο λιμάνι."

 

_____________"Θα μου έκαναν έκπληξη στο λιμανι; Τί όμορφα!"

 

Και πάει λέγοντας συνεχίζονται οι διάλογοι στερεοφωνικά για να τους εμπεδώσει και το κάθε παιδάκι.

Επεξεργασία από comicsell
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45733
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Για όποιον ενδιαφέρεται, η AnimeClipse έβγαλε στον tracker της, τα επόμενα επεισόδια (45-84) με την μεταγλώττιση της ΕΡΤ αν και μερικά επεισόδια στην μέση λείπουν.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82102
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6056 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Για όποιον ενδιαφέρεται, η AnimeClipse έβγαλε στον tracker της, τα επόμενα επεισόδια (45-84) με την μεταγλώττιση της ΕΡΤ αν και μερικά επεισόδια στην μέση λείπουν.

 

ΓΓΓΓΓΚΚΚΚΚΡΡΡΡΡΡΡΡ

 

Το torrent αρχείο είναι πειραγμένο και μου βγάζει μήνυμα λάθους!! ΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΓΓΓΓΓΓΓΓΓΚΚΚΚΚΚΚΚ

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45733
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Εμένα μου δουλεύει κανονικά, ίσως επειδή είμαι μέλος.

 

Αν θέλεις γράψου, τζάμπα είναι :P. Θα αποζημιωθείς στο μέγιστο, όχι μόνο από την Candy Candy αλλά και από τις άλλες δουλειές τους

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  4456
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  153
  • Reputation:   178
  • Achievement Points:  153
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5956 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Για όσους ενδιαφέρονται να ξαναζήσουν τις περιπέτειες της Κάντυ σας προτείνω να επισκεφτείτε την εξής ιστοσελίδα

www.youtube.com/candyingreekproject

Περιέχει ΟΛΑ τα επεισόδια με την ελληνική μεταγλώττιση καθώς και συνέντευξη της Ματίνας Καρρα και του Αργύρη Παυλίδη,οι φωνές της Κάντυ και του Τέρρυ αντίστοιχα,στην εκπομπή ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ.

Καλή διασκέδαση! :cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45733
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Για όσους ενδιαφέρονται να ξαναζήσουν τις περιπέτειες της Κάντυ σας προτείνω να επισκεφτείτε την εξής ιστοσελίδα

www.youtube.com/candyingreekproject

Πληροφοριακά, η AnimeClipse βγάζει τα ίδια επεισόδια με αυτά που υπάρχουν στο Youtube. Τα αρχικά TCIGP που έχουν στα torrents τους άλλωστε, σημαίνει The Candy In Greek Project.

 

Στο YouTube αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν όλα, όμως από torrents μπορείτε να τα βρείτε σε καλύτερη ποιότητα (αργά ή γρήγορα θα κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα στον tracker της AnimeClipse)

 

:beer:

Επεξεργασία από PhantomDuck
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  4456
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  153
  • Reputation:   178
  • Achievement Points:  153
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5956 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Πληροφοριακά, η AnimeClipse βγάζει τα ίδια επεισόδια με αυτά που υπάρχουν στο Youtube. Τα αρχικά TCIGP που έχουν στα torrents τους άλλωστε, σημαίνει The Candy In Greek Project.

 

Στο YouTube αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν όλα, όμως από torrents μπορείτε να τα βρείτε σε καλύτερη ποιότητα (αργά ή γρήγορα θα κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα στον tracker της AnimeClipse)

 

:beer:

 

Αγαπητέ PhantomDuck ανέφερα την συγκεκριμένη ιστοσελίδα του youtube για όσους έχουν πρόβλημα ή δεν έχουν την δυνατότητα να κατεβάσουν τα torrent files ή απλά δεν μπορούν να περιμένουν! :)

Δεν αντιλέγω οτι απο το AnimeClipse θα είναι καλύτερη η απόδοση των επεισοδιών!

:cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45733
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Η AnimeClipse μόλις έκανε release τα επεισόδια 85-115 (λείπουν μερικά αλλά απ' ό,τι λένε θα ανέβουν σύντομα).

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3999
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  46
  • Reputation:   42
  • Achievement Points:  46
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6027 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Επιτέλους!!!! :dance:

Αν και εγώ δεν άντεξα και έκατσα να τα δω από το youtube όσα δεν είχαν ανέβει :lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  5208
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  1
  • Reputation:   2
  • Achievement Points:  1
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5866 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Παρακολούθησα όλα τα επεισόδια της Κάντυ (μιας κ είχα να τα δω από 3 χρονών) και με μεγάλη μου λύπη ανακάλυψα ότι το τέλος ήταν άδοξο και άκρως απογοητευτικό!!! Κατά τη γνώμη μου τελείωσε πολύ απότομα... Γνωρίζει κανείς αν αυτό ήταν αποτέλεσμα των διαμαχιών των δημιουργών της; Στα κόμιξ το φινάλε είναι ίδιο με τη σειρά?

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2415
  • Group:  Members
  • Topic Count:  14
  • Content Count:  166
  • Reputation:   627
  • Achievement Points:  166
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Παρακολούθησα όλα τα επεισόδια της Κάντυ (μιας κ είχα να τα δω από 3 χρονών) και με μεγάλη μου λύπη ανακάλυψα ότι το τέλος ήταν άδοξο και άκρως απογοητευτικό!!! Κατά τη γνώμη μου τελείωσε πολύ απότομα... Γνωρίζει κανείς αν αυτό ήταν αποτέλεσμα των διαμαχιών των δημιουργών της; Στα κόμιξ το φινάλε είναι ίδιο με τη σειρά?

 

 

διαβασε το τελευταιο τευχος του κόμικ (και τα υπολοιπα αν θες) εδώ

 

http://members.fortunecity.com/mojobreath/9page1.html

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  5446
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  18
  • Reputation:   9
  • Achievement Points:  18
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5842 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

εγω απλά θέλω να πω ένα τεάστιο ευχαριστώ στα παιδιά του candyingreekproject γιατί έκαναν το ακατόρθωτο. Μάζεψαν τόσα επεισόδια στα ελληνικά με την παλιά μεταγλώτιση. Εγώ είχα ανεβάσει σε tracker πολύ πριν από αυτό, την ΚΑΝΤΥ στα ελληνικά με τη μεταγλώτιση του ΣΚΑΙ τότε που δεν ήταν και ότι καλύτερο. ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45733
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Βγήκαν και τα επεισόδια που έλειπαν από τα προηγούμενα Batches (51-53, 71-72) ολοκληρώνοντας έτσι την σειρά.

 

Με λίγα λόγια, όποιος θέλει Κάντυ Κάντυ, ελευθερώνει 15 Gb από τον σκληρό του και κατεβάζει αυτά :lol:

Επεξεργασία από PhantomDuck
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5474
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  32
  • Reputation:   25
  • Achievement Points:  32
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5839 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

Πρέπει να μαι από τους λίγους που δεν συμπάθησαν ποτε αυτή τη σειρα.. :D Πάντα την έβρισκα αφόρητα βαρετή και όσες φορες προσπάθησα δεν μπόρεσα ποτε να δω ένα επεισόδιο ολόκληρο.. :thinking:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3845
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  11
  • Reputation:   6
  • Achievement Points:  11
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6050 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Την συγκεκριμένη σειρά την έβλεπα όταν ήμουν 1η δημοτικού και θα συμφωνήσω ότι παρότι ήταν ενδιαφέρουσα είχε πολυ θανατίλα.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45733
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

(Τελευταία ενημέρωση, μην ανησυχείτε δεν πρόκειται να γίνει άλλη :P)

 

 

Μπορείτε να κατεβάσετε ΟΛΑ τα επεισόδια (μερικά από αυτά σε version2) με καλύτερη ποιότητα εικόνας/ήχου σε ΕΝΑ torrent. Τελευταίο release από τα παιδιά

Πληροφορίες εδώ http://www.animeclipse.com/phpbb2/viewtopic.php?t=3462

Κατέβασμα εδώ http://www.animeclipse.com/index.php?ind=b...cf069d63b1070a3

Επεξεργασία από PhantomDuck
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 months later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82102
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6056 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

http://thecandyingreekproject.blogspot.com

 

Είναι η ίδια σελίδα που πόσταραν οι προηγούμενοι (των ίδιων συντελεστών), απλά φιλοξενείται και αλλού. ΚΑΙ με περισσότερο υλικό. Περισσότερα επεισόδεια στο τόρεντ που δίνουν. Και θάνατοι κλάματα έρωτες πάθη πόθοι...

 

Και μια ενδιαφέρουσα παράγραφο που πήρα από την εν λόγω σελίδα:

Άλλη μια ερώτηση που μας κάνετε συχνά-πυκνά είναι για το αν θα υπάρξει συνέχεια της Κάντυ. Το θέμα της συνέχειας της Κάντυ είναι εξαιρετικά προβληματικό καθώς οι δυο «μαμάδες» της Κάντυ, η Κυόκο Μιζούκι (συγγραφέας) και η Γιούμικο Ιγκαράσι (σχεδιάστρια του manga) έχουν μπλεχτεί σε δικαστική διαμάχη για τα δικαιώματα της Κάντυ από το 1997.

Επεξεργασία από frequently_attitudes
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7112
  • Reputation:   26958
  • Achievement Points:  7447
  • Days Won:  25
  • With Us For:  6227 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Για όποιον δεν τα'χει κατεβάσει ακόμη και διαθέτει premium account στο rapidshare μπορεί να τα πάρει κι απ'το blog του magakos που τα έχει απ'την animeclips! :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7112
  • Reputation:   26958
  • Achievement Points:  7447
  • Days Won:  25
  • With Us For:  6227 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Έφτιαξα και την λίστα εδώ για όποιον ενδιαφέρεται να τα κατεβάσει ευκολότερα. :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 10 months later...

  • Member ID:  10846
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  24
  • Reputation:   186
  • Achievement Points:  24
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5370 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Αχ! Συγκινήθηκα τώρα μου θυμίσατε τα παιδικά μου χρόνιααααααα... (γρια γυναίκα!) :crying::crying::crying:

πραγματικά Αξεπέραστη σειρά!!! Εδικά για εμάς τα κοριτσάκια...

Εξαιρετικό το αφιέρωμα!!!!:cheers3: Διαβάζοντας το μου ήρθαν πάλι όλα στο μιαλό!

Μα τι κλάμα ήταν αυτό που είχαμε ρίξει με το δράμα της μικρής Κάντυ-Κάντυ..

:mafia: θα τα κατεβάσω όλαααααααααααα... χαρ!χαρ! (παλιμπαιδισμός!)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  12750
  • Group:  Members
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  2264
  • Reputation:   20419
  • Achievement Points:  2264
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5049 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Για μενα η ¨Καντυ¨ηταν η ωραιοτερη παιδικη σειρα που εχω δει στην ζωη μου,με μια ηρωιδα ακρως γοητευτικη και σκανδαλιαρα!!

Ποσο με ειχε επηρεασει αυτη η σειρα οταν ημουν μικρο παιδακι...Ηθελα να ειμαι η Καντυ.Προσπαθουσα να κανω οτι κι εκεινη,οσο μπορουσα τελος παντων!

Την σειρα την παρακολουθησα δυο φορες οταν ημουν μικρη,και λιγο μετα απαγορευτηκε λογω της γνωστης διαμαχης της σεναριογραφου με την σκιτσογραφο (τι παλαβες κι αυτες!!!!).Αυτο βεβαια το εμαθα οταν ειχα ιντερνετ,και παντα σκεφτομουν για ποιο λογο δεν βαζουν την σειρα στην τηλεοραση.

Ετσι η νεοτεροι δεν μπορεσαν να δουν στην τηλεοραση αυτην την υπεροχη σειρα,η οποια ηταν διασκεδαστικη,αλλα εδινε και πολλα μαθηματα για την ζωη και εδειχνε και τον ανθρωπινο πονο.Ξεφευγε απο τα γνωστα αναλαφρα παιδικα,και παροτι ηταν για μικρα παιδια ηταν λιγο σκληρη,σου εφερνε και δακρυα στα ματια.

Την παρακολουθησα ολοκληρη πριν κανα χρονο μεσα απο το youtube και πραγματικα συγκινηθηκα που την ειδα μετα απο τοσα χρονια. :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 6 months later...

  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7112
  • Reputation:   26958
  • Achievement Points:  7447
  • Days Won:  25
  • With Us For:  6227 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Σύμφωνα με το oldcartoons.co.cc και την RetroDB συμπληρώνω τα εξής:

 

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μπαλλής.

 

Ακούγονται οι ηθοποιοί:

 

Ματίνα Καρρά - Candy White Adley

Αργύρης Παυλίδης - Terry Graham Grandchester / Anthony Brown

Δήμητρα Δημητριάδου (I) - Eliza Leagan / αδελφή Μαργαρίτα (επεισόδια: 32-??)

Μαρία Κυριακίδου - Annie Brighten / αφήγηση / Susanna Marlowe

Γιάννης Παπαϊωάννου (IV) - uncle William Albert Adley

Ζανό Ντάνιας - Stear Cornwell

Γιώργος Μάζης - Stear Cornwell / αφήγηση

Υβόννη Μεταξάκη - Neil Leagan / Archibald Cornwell / miss Pony / Sister Maria

Φάνυ Πολέμη - Neil Leagan / Archibald Cornwell

Σοφία Χάνου Ζαμάνη - miss Pony / great-aunt Elroy

Λέτα Μουσούτη - Susanna Marlowe

Ηλίας Πλακίδης - Archibald Cornwell

Μάνος Βενιέρης - Terry Graham Grandchester (επεισόδια 40-49)

Τζένη Φωτίου - Annie Brighten

Ράνια Ιωαννίδου - Anthony Brown / Patricia O' Brian (επεισόδια 33-??)

Τάσος Κωστής

Γιώργος Βασιλείου (I) - Arthur

Μάκης Ρευματάς - πατέρας του Terry Graham Grandchester

Αλέξης Σταυράκης

Ρεβέκκα Αποστολοπούλου

Ρένα Καζάκου - Tom, φίλος της Candy White Adley στο ορφανοτροφείο

Κατερίνα Βανέζη

Σοφία Μυρμηγκίδου

Γιάννης Ευδαίμων

Μαρία Μαυρομάτη

Ουρανία Μπασλή

Ηλίας Παυλίδης

Κίμων Αποστολόπουλος

Αλέξης Σταυράκης

Αλέκα Τουμαζάτου

 

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στην ΕΡΤ στις 8 Νοεμβρίου 1983 και ολοκληρώθηκε στις 3 Απριλίου 1987. Προβλήθηκε σε επανάληψη το 1989 στην ΕΤ1, το 1990 στην ΕΤ3 και σίγουρα σε τοπικό Ηρακλειώτικο σταθμό γύρω στα τέλη '90s.

 

Ηχοληψία: Δέσποινα Λαμπρουδή

 

Μετάφραση: Τζουλιέτα Καρόρη

 

Υπεύθυνος μεταγλωττισμού: Μιχάλης Μπαλλής

Επεξεργασία από Mandrake
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5259
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  207
  • Content Count:  9437
  • Reputation:   76868
  • Achievement Points:  9439
  • Days Won:  100
  • With Us For:  5862 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Βασικά είχα ερωτευτεί ως κοριτσάκι τον Τέρυ και κατόπιν τον Νουμαγιό από την Οδύσσεια του διαστήματος... Κοινό τους, πέρα από το ότι ήταν κι οι δυο πανέμορφοι, ήταν ότι είχαν την ίδια φωνή, του Παυλίδη :P

 

 

Θυμάμαι πόσο είχα σοκαριστεί, όταν κατάλαβα ότι η φωνή του Τέρυ ήταν ίδια με τη φωνή του παρουσιαστή της εκπομπής "κόκκινοι γίγαντες κι άσπροι νάνοι" που προβαλόταν αμέσως μετά την κάντυ!

 

:lol:

 

 

Ευχαριστούμε Mandrake που ανεβαζεις τις πληροφοριες μεταγλώτισσης :beer6:

Επεξεργασία από Kabuki
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7112
  • Reputation:   26958
  • Achievement Points:  7447
  • Days Won:  25
  • With Us For:  6227 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ευχαρίστησή μου! :cheers4: Κι αν εντοπίζω κι άλλους χαρακτήρες, οπωσδήποτε θα κάνω edit εδώ! Απλά κάποιες φορές οι ηθοποιοί αλλάζαν σε κάποια επεισόδια ή οι αφηγητές είναι παραπάνω από ένας για κάθε παραγωγή (για παράδειγμα στην "Οδύσσεια Του Διαστήματος" έχω εντοπίσει τουλάχιστον δύο (αλλά η φωνή του Ντίνου Καρύδη (όπου έχει και πρόβλημα υγείας και τραβιέται τελευταία ο άνθρωπος...) είναι χαρακτηριστική και στην σειρά "Robotech" έχω προσέξει πως είναι τρεις!), με αποτέλεσμα να πρέπει να τσεκάρεις τα επεισόδια ένα ένα, κάτι που όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται μιας και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν ούτε καν στο διαδίκτυο, παρά σποραδικά επεισόδια από δω κι από κει (και ΑΝ υπάρχουν τέτοια με αρχικές μεταγλωττίσεις!). Σε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς "Έχει Γούστο" (2003-201?) με την Μπήλιω Τσουκαλά που είχα δει πρόπερσι, είχε καλεσμένο τον Βασίλη (a.k.a. Βασιλάκη) Καϊλα που έλεγε πως δουλεύει ακόμη σε μεταγλωττίσεις και μάλιστα κάνει και σκηνοθεσία ή επιμέλεια (δε θυμάμαι ακριβώς τι είπε), κάτι που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει και νομίζει πως έχει εξαφανιστεί απ' τα τέλη '80s και δεν ασχολείται πλέον με τον χώρο. Είναι αρκετοί ηθοποιοί που δουλεύουν κατ' αυτόν τον τρόπο στο "παρασκήνιο" και φαντάζομαι πως μας αφορούν κι εμάς για να είναι πιο πλήρεις οι παρουσιάσεις σε σειρές/ταινίες κινουμένων σχεδίων και για να φαίνεται κάπου η δουλειά τους!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 years later...

  • Member ID:  39300
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  1
  • Reputation:   0
  • Achievement Points:  1
  • Days Won:  0
  • With Us For:  605 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

On 1/9/2007 στο 12:26 ΜΜ, dionik είπε:

Καταρχήν να πω ότι το αφιέρωμα αυτό το βρήκα στην ελληνική έκδοση της Wikipedia. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες σειρές που δεν υπήρχαν αρκετές αναφορές στα ελληνικά sites, στη Candy Candy έχει γίνει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα, πολύ καλύτερο από ότι θα έκανα εγώ.

 

dionik_Candy_logo.jpg

Candy Candy

 

Η Κάντυ Κάντυ ( Candy Candy) ήταν μια σειρά 115 επεισοδίων διάρκειας 26 λεπτών ιαπωνικής παραγωγής που προβάλλονταν από την ΕΡΤ τη δεκαετία του '80. Η σειρά της οποίας την υπόθεση έγραψε η Κυόκο Μιζούκι (Kyoko Mizuki) και τα σχέδια της Γιούμικο Ιγκαράσι (Yumiko Igarashi) ήταν το πιο επιτυχημένο παιδικό πρόγραμμα της δεκαετίας στην Ελλάδα αλλά και με παγκόσμια επιτυχία. Στην Ιαπωνία πρωτοπροβλήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 1976 μέχρι 2 Φεβρουαρίου 1979).

 

 

Η σειρά έχει ως κεντρική ηρωίδα της την Κάντις Γουάιτ Άρντλεϋ ή χαϊδευτικά Κάντυ, μια όμορφη ξανθιά κοπέλα με φακίδες στη μύτη, που μεγάλωσε σε ένα ορφανοτροφείο, το σπίτι Πόνυ, κοντά στο Σικάγο των Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αιώνα. Η κοπέλα αυτή ήταν αγοροκόριτσο που σκαρφάλωνε σε δέντρα και έκανε πολλές σκανδαλιές μα όλοι την αγαπούσαν για την καλή της την καρδιά. Βρέθηκε όταν ήταν μωρό σε ένα καλαθάκι μαζί με τη φίλη της Άννυ στην είσοδο του ορφανοτροφείου από την κυρία Πόνυ και την αδελφή Μαρία μία κρύα νύχτα του χειμώνα. Στα 6 της αναγκάζεται να αποχωριστεί την Άννυ η οποία υιοθετείται απ' τους Μπράιτον μια πλούσια οικογένεια. Οι δύο τους αρχίζουν να επικοινωνούν μέσω αλληλογραφίας μέχρι τη στιγμή που η μητέρα της Άννυ της το απαγορεύει για να μη μαθευτεί ότι είναι υιοθετημένη. Η Κάντυ μετά απ' αυτήν την είδηση τρέχει κλαίγοντας στο λόφο που βρίσκεται πίσω απ' το σπίτι Πόνυ όπου συναντά ένα αγόρι με σκωτσέζικη ενδυμασία. Το αγόρι της λέει ότι είναι πιο όμορφη όταν γελά και ξαφνικά εξαφανίζεται. Η μόνη απόδειξη ότι δεν ήταν όνειρο είναι ένα μενταγιόν που αφήνει στην Κάντυ. Η Κάντυ θα τον αποκαλεί πρίγκιπα του λόφου και θα τον σκέφτεται για όλη της τη ζωή.
Στα 12 της προσλαμβάνεται για να κάνει παρέα σε μιά πλούσια κοπέλα την Ελίζα Ράγκαν η οποία με τη βοήθεια του αδελφού της Νηλ θα της κάνει τη ζωή κόλαση σκαρώνοντας παγίδες συνεχώς εις βάρος της Κάντυ. Οι πλεκτάνες των δύο αδελφών θα έχουν το αποτέλεσμα η Κάντυ από παρέα της Ελίζα να γίνει υπηρέτρια και να μεταφερθεί απ'το σπίτι των Ράγκαν στο στάβλο. Η Κάντυ σύντομα θα γνωρίσει τα ξαδέλφια του Νηλ και της Ελίζα, Άντονυ Μπράουν, Αλιστήαρ (Στήαρ) και Άρτσιμπαλντ (Άρτσι) Κόρνγουελ γόνους της πλούσιας οικογένειας των Άρντλεϋ με τους οποίους θα γίνει φίλη. Τα τρία αγόρια, εκ των οποίων ο Άρτσι και ο Στήαρ είναι αδέλφια, θα ερωτευτούν την Κάντυ. Η Κάντυ θα ερωτευτεί τον Άντονυ, ίσως λόγω της ομοιότητάς του με τον πρίγκιπα του λόφου. Θα γίνει επίσης φίλη με τον Άλμπερτ έναν παράξενο τύπο με γένια που ζει στο δάσος. Μετά από πολλές περιπέτειες θα υιοθετηθεί από τον μυστηριώδη αρχηγό της οικογένειας των Άρντλεϋ το μεγάλο θείο Γουίλλιαμ, παρά τις αντιρρήσεις της θείας Ελρόυ. Η σχέση της με τον Άντονυ θα διακοπεί απότομα μετά από ένα βίαιο ατύχημα με το άλογο που θα κοστίσει τη ζωή του Άντονυ. Η θεία Ελρόυ, που ποτέ δε συμπάθησε πραγματικά την Κάντυ, την κατηγορεί ως υπεύθυνη του ατυχήματος.
Η Κάντυ μετά το θάνατο του Άντονυ αποφασίζει να εγκαταλείψει το σπίτι των Άρντλεϋ και επιστρέφει στο αγαπημένο της σπίτι Πόνυ με σκοπό να τον ξεχάσει. Όμως τα σχέδια του μεγάλου θείου Γουίλλιαμ, που είναι κηδεμόνας της κι η Κάντυ δεν έχει συναντήσει ποτέ, είναι διαφορετικά για αυτήν. Τη στέλνει στο κολλέγιο του αγίου Παύλου στην Αγγλία με σκοπό να γίνει μια σωστή δεσποινίδα. Στο κολλέγιο αυτο που διοικείται από καλόγριες με αυστηρούς κανονισμούς, βρίσκονται ήδη η Έλιζα, ο Νηλ, ο Άρτσι και ο Στήαρ. Στο πλοίο με το οποίο ταξιδεύει από την Αμερική στην Αγγλία η Κάντυ γνωρίζει ένα παράξενο αγόρι που στο μέλλον θα της σημαδέψει τη ζώη. Το αγόρι αυτό είναι ο Τέρριους (Τέρρυ) Γκράντσεστερ γιός ενός Άγγλου δούκα. Η Κάντυ αρχικά βλέποντας τον από πίσω στη γέφυρα του πλοίου τον περνά για τον Άντονυ, πλησιάζοντας όμως καταλαβαίνει ότι δεν είναι αυτός. Ο Τέρρυ κλαίει και δεν έχει αντιληφθεί την Κάντυ, μόλις αισθάνεται το κορίτσι που βρίσκεται από πίσω του αλλάζει ύφος και προσβάλλει την Κάντυ που προσπάθησε να του μιλήσει, θίγοντας τις φακίδες του προσώπου της, κάτι που την εξοργίζει αφάνταστα.
Η Κάντυ φθάνοντας στο κολλέγιο του αγίου Παύλου στο Λονδίνο συνειδητοποιεί την αυστηρότητα του σχολείου, που της μοιάζει με κελί, μια και δεν της επιτρέπεται να συναντά τον Άρτσι και τον Στήαρ, βιώνει τα πικρόχολα σχόλια και τις παγίδες της Ελίζα και του Νηλ και ξανασυναντά τον Τέρρυ, που είναι μαθητής στο ίδιο σχολείο. Στο κολλέγιο η Ελίζα θα πεί σε όλους ότι η Κάντυ είναι υιοθετημένη και τα περισσότερα κορίτσια θα γυρίσουν την πλάτη τους στην Κάντυ. Παρόλα αυτά η Κάντυ θα βρει μια πολύ καλή φίλη στο πρόσωπο της Πατρίτσια (Πάττυ) Ο Μπράιαν. Η Άννυ θα'ρθει επίσης να σπουδάσει στο κολλέγιο αλλά αρχικά θα αποφεύγει την Κάντυ, μέχρι τη στιγμή που θα μαθευτεί το γεγονός ότι είναι υιοθετημένη. Οι δυό τους θα ξαναγίνουν φίλες κι όλα θα είναι όπως παλιά. Η Κάντυ θα ερωτευτεί τον Τέρρυ κι αυτός την Κάντυ. Και οι δυο θα πρέπει να παλέψουν ενάντια στην Ελίζα που θα ερωτευτεί και αυτή τον Τέρρυ και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τους χωρίσει. Η μοίρα θα παίξει άσχημα παιχνίδια εις βάρος τους...

Κόμικς

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο κόμικς (μάνγκα) που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στα μέσα της δεκαετίας του 70. Το κόμικ αυτό κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα από το 1986 μέχρι το 1990 από τις εκδόσεις "Ταταρη".

Προβολή στην Ελλάδα

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από την ΕΡΤ από το 1984 μέχρι το 1987 γνωρίζοντας πρωτοφανή επιτυχία από το σύνολο του παιδικού (και όχι μόνο) πληθυσμού της χώρας. Η διάρκεια των επεισοδίων ήταν 26 λεπτά και προβαλλόταν ένα την εβδομάδα. Η ΕΡΤ 3 ανέλαβε μετά την προβολή και το 1989 η ΕΡΤ 1 ξαναπρόβαλε και τα 115 επεισόδια της σειράς σε καθημερινή βάση γνωρίζοντας παρόμοια απήχηση από τους τηλεθεατές. Η τελευταία φορά που κάποια επεισόδια της Κάντυ προβλήθηκαν από την τηλεόραση στην Ελλάδα ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 90 από τον ΣΚΑΪ νυν ALPHA. Τα επεισόδια αυτά είχαν καινούργια μεταγλώττιση διαφορετική από εκείνη της ΕΡΤ. Εκείνη την περίοδο προέκυψε και η διαμάχη της Ιγκαράσι με την Μιζούκι για τα δικαιώματα της σειράς, με αποτέλεσμα να τεθεί απαγόρευση της προβολής της σειρας σε οποιοδήποτε κράτος.
Η σειρά είχε βγει επίσης σε βιντεοκασέτες VHS, όπου η κάθε μία περιείχε 3 επεισόδια μεταγλωττισμένα. Ολόκληρη η σειρά (και τα 115 επεισόδια) είχε βγει σε VHS στην Ελλάδα την δεκαετία του 80 κατευθείαν στην δεκαετία του 90.


Ελληνική Μεταγλώττιση (ΕΡΤ)

Κάντυ Γουάιτ Άρντλεϋ - Ματίνα Καρρά
Τέρρυ Γκράχαμ Γκράντσεστερ - Αργύρης Παυλίδης
Γουίλλιαμ Άλμπερτ Άρντλεϋ - Γιάννης Παπαϊωάννου
Άννυ Μπράιτον - Λέτα Μουσούτη
Ελίζα Ράγκαν - Δήμητρα Δημητριάδου
Νηλ Ράγκαν - Φανή Πολέμη
Άρτσιμπαλντ Κόρνγουελ - Ηλίας Πλακίδης
Πατρίτσια Ο' Μπράιαν - Ράνια Ιωαννίδου
Κυρία Πόνυ - Σοφία Χάνου
Αδελφή Μαρία - Υβόννη Μεταξάκη
Αλιστήαρ Κόρνγουελ - Γιώργος Μάζης
Σουζάνα Μάρλοου - Μαρία Κυριακίδου
Αφηγητής - Γιώργος Μάζης

Μουσικό θέμα Κάντυ (ΕΡΤ)

Τα τραγούδια των τίτλων έναρξης και τέλους είχαν την ίδια μελωδία με τα αντίστοιχα γιαπωνέζικα, με μόνη διαφορά την ενορχήστρωση (που παρέπεμπε περισσότερο στις ενορχηστρώσεις της δεκαετίας του 80) και τους στίχους που ήταν προσαρμοσμένοι στα ελληνικά. Η ελληνική εκτέλεση των τραγουδιών τίτλων της Κάντυ έγινε από τον Ανδρέα Διαμαντίδη...


-Στίχοι τραγουδιού έναρξης-

Είναι όλο ομορφιά
Με χρωματά πολλά
Με λουλούδια στα μαλλιά
Και στην καλή της την καρδιά
Έχει μαζί τους φίλους της παρέα
Μέσα στη φύση όλα είν'ωραία
Τι ζεστασιά, μες την καρδιά
Η γλυκιά η Κάντυ
Ειναί στιγμές που η μοναξιά
Μες την καρδιά αφολιάζει
Μα υπαρχεί ελπίδα παντοτέ
Δεν τελειώνει εδώ η ζωή
Δάκρυα, μοναξιά, όχι πιά Κάντυ
Μια ματιά στον ήλιο με γιορτινά
Η Κάντυ Κάντυ.


-Στίχοι τραγουδιού τέλους-

Βλέπει τ'αστέρια εκεί ψηλά
Λαμπουνέ τα ονειρά της
Την αγάπη παντού σκορπά
Χαρίζει πάντα τη χαρά
Βλέπει τον κόσμο από ψηλά
Η φύση γύρω ανθίζει
Σαν εκείνη χαμογελά
Στης ζωής τη χαρά
Άνοιξε πάλι τα φτερά
Με ελπίδα στην καρδιά
Ζήσε όμορφα στη ζωή σου
Η αγάπη κυβερνά
Κάντυ Κάντυ Κάντυ Καντύ...

 

Και

 

επεισόδιο της σειράς.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

:beer:

 

 

MyAnimeList Error: There isn't enough information on the page with this mal id and added to the black list.

 

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.