Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιατί ο Αρκάς έφυγε από το Facebook [Βογιατζάκης Στέλιος, Εθνος της Κυριακής, 09/10/2016]


GreekComicFan

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116903
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6151 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ETHNOS.GR


Γιατί ο Αρκάς έφυγε από το Facebook

Η εικόνα ενός ανθρώπου των σπηλαίων που γράφει στον υπολογιστή του και μονολογεί «WiFi παντού. Αυτό θα πει εξέλιξη» ήταν το καυστικό σχόλιο του Αρκά για την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά πολλών χρηστών των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και ταυτόχρονα το τελευταίο καινούργιο σκίτσο που έδωσε για δημοσίευση στo επίσημο προφίλ του στο Facebook.

 

assets_LARGE_t_420_54874425_type13145.jpg

 

Ορισμένα από τα σκίτσα του Αρκά στο Facebook, με εμφανή τον σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας που προκάλεσε -ακριβώς γι' αυτό τον λόγο- επιθέσεις εις βάρος του, φαινόμενο που παρατηρήθηκε ιδιαίτερα πέρυσι το καλοκαίρι.

 

Από εδώ και στο εξής ο σπουδαίος κομίστας θα δημοσιεύει ηλεκτρονικά τα καινούργια σκίτσα του μόνο στο ethnos.gr, με το οποίο έχει συνεργασία ετών, και φυσικά θα τα παρουσιάζει στα άλμπουμ του, τα οποία θα συνεχίσουν να εκδίδονται.

Στα τρία χρόνια που λειτουργεί το προφίλ του, ο Αρκάς βρέθηκε αντιμέτωπος με το χάος και την ανομία του Ιντερνετ, δίνοντας πολλές μάχες. Τα έβαλε με τους ανώνυμους «τζιχαντιστές του Διαδικτύου» οι οποίοι σκορπούν μίσος σε κάθε άποψη που είναι διαφορετική από τη δική τους, με έμμισθα τρολ σε διατεταγμένη υπηρεσία, με ανθρώπους που τον κατηγόρησαν ή τον χλεύασαν επειδή τα σκίτσα του έγιναν περισσότερο πολιτικά. Αυτές οι μάχες φαίνεται ότι επηρέασαν πολύ τον Αρκά, έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, με τόση... αδιαφορία για τη δημοσιότητα που κανείς δεν ξέρει το παραμικρό για την ταυτότητά του. Οταν διαπίστωσε ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει και τους υποκλοπείς του Facebook που έπαιρναν χωρίς άδεια τα σκίτσα του και δημιουργούσαν σελίδες με το όνομα «Αρκάς», το ποτήρι ξεχείλισε.

«Η σελίδα δεν πρόκειται να ανεβάσει ξανά καινούργια σκίτσα, όσο υπάρχουν σελίδες σαν κι αυτή που εκμεταλλεύονται το όνομα του Αρκά και αναδημοσιεύουν αυθαίρετα ό,τι ανεβάζουμε χωρίς να αναφέρουν καν την πηγή» έγραψαν οι διαχειριστές της Arkas-The Original Page το περασμένο Σάββατο, αναφερόμενοι σε μια σελίδα που άλλαξε πλέον το όνομά της σε «Αρκάς - Σελίδα Φίλων του Αρκά» και από την περασμένη Κυριακή αναφέρει ξεκάθαρα ότι είναι ανεπίσημη.

«Δεν έχει νόημα»

 

assets_LARGE_t_420_54874423_type13145.jpg

 

Η συνεργασία ετών του Αρκά με το ethnos.gr θα προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του site να συνεχίσουν να απολαμβάνουν ηλεκτρονικά τα σκίτσα του.

 

 

«Σ’ αυτήν τη σελίδα ο Αρκάς ανεβάζει παλιά, αλλά και καινούργια, αδημοσίευτα σκίτσα από τα οποία δεν προσπορίζεται κανένα κέρδος. Δηλώσαμε ότι δεν έχει νόημα να ανεβαίνουν καινούργια σκίτσα όσο υπάρχουν ψευδεπίγραφες σελίδες που τα καρπώνονται. Η συγκεκριμένη δεν είναι η μόνη, αλλά είναι η πιο προκλητική. Εχει τον τίτλο ‘Αρκάς’ ώστε να βγαίνει στις μηχανές αναζήτησης, κάνει όλα τα καινούργια σκίτσα copy- paste και όχι share που είναι το νόμιμο και μαζεύει likes που είναι πιθανόν κάποια στιγμή να τα εξαργυρώσει. Το χειρότερο είναι πως παραπλανά χρήστες που πιστεύουν ότι αυτή η σελίδα αντιπροσωπεύει τον Αρκά κι έτσι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να περάσει απόψεις στο όνομα του Αρκά. Ολα αυτά είναι απολύτως παράνομα» ανέφεραν οι διαχειριστές της επίσημης σελίδας σε άλλη ανάρτησή τους.


Αυτή ήταν η πιο πρόσφατη περιπέτεια του Αρκά στον κόσμο του Facebook. Πριν από περίπου δύο μήνες, ο σκιτσογράφος δέχθηκε τα βέλη του ιντερνετικού όχλου, ο οποίος τον κατηγόρησε ως «ναζί» και «οπαδό της ευγονικής». Αιτία ήταν ένα σκίτσο του με πρωταγωνιστή τον «Προφήτη». Σε αυτό, ο γενειοφόρος ήρωας του Αρκά λέει στους πιστούς «κάντε αυτό που πρέπει αν δεν θέλετε να σας καταριούνται οι επόμενες γενιές» και στην ερώτηση «δηλαδή, τι να κάνουμε;» απαντά «στείρωση».

Η αντίδραση και τα υβριστικά σχόλια ήταν τόσο έντονα που ανάγκασαν τον Αρκά να αποσύρει το σκίτσο από την επίσημη σελίδα του και τους διαχειριστές της να προχωρήσουν στις -τελικά- απαραίτητες διευκρινίσεις για το περιεχόμενό του. «Αν δεν θέλετε να σας καταριούνται οι επόμενες γενιές κάντε στείρωση, δηλαδή η μόνη πιθανότητα να μη σας καταριούνται οι επόμενες γενιές είναι να μην υπάρξουν επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχει πιο άχαρο πράγμα από το να εξηγείς ένα αστείο (και ειδικά ένα αστείο του Αρκά που έχει τόσες συνδηλώσεις ώστε οποιαδήποτε εξήγηση το καταστρέφει). Ομως αυτό το σκίτσο δέχτηκε πολλές αναφορές και αρνητικά σχόλια, ακόμα και κατηγορίες από τον έρποντα κρετινισμό του Διαδικτύου για ευγονική (!!!) και ναζισμό (!!!), γι' αυτό θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε αυτό το σχόλιο» έγραψαν.

 

assets_LARGE_t_420_54874421_type13145.jpg

 

 

Ακόμα και αυτό το περιστατικό, πάντως, ωχριά μπροστά στο ανελέητο διαδικτυακό bullying που υπέστη ο Αρκάς πέρυσι το καλοκαίρι εξαιτίας των σκίτσων του. Στην πιο φορτισμένη πολιτικά περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, στην οποία κάθε διαδικτυακή διαφωνία μετατρεπόταν σε χρόνο μηδέν σε χυδαίο υβρεολόγιο, τα πολιτικά σκίτσα του Αρκά προκάλεσαν όχι μόνο εκτός ορίων διαδικτυακές επιθέσεις αλλά και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Από τα σκίτσα εκείνων των ημερών, δύο ήταν αυτά που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις. Στο πρώτο έγραφε «Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα» και στο δεύτερο «Ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να αποτρέψει μια καταστροφή η οποία δεν θα ερχόταν αν δεν κυβερνούσε».

Υβρεις και σοκ


Οταν δημοσιεύτηκαν, η σελίδα του στο Facebook κατακλύστηκε από δεκάδες υβριστικά μηνύματα. Ο Αρκάς, άνθρωπος χαμηλών τόνων που δεν αρέσκεται στις αντιπαραθέσεις, σοκαρίστηκε τόσο πολύ από αυτά που διάβασε που πήρε την απόφαση να κλείσει οριστικά τη σελίδα.

Το σχόλιο των διαχειριστών της σελίδας ήταν το εξής: «Στο κλίμα της πολιτικής βαρβαρότητας κάποιοι παρεξήγησαν κάποιες αναρτήσεις και έκαναν κακοήθη σχόλια. Εφτασαν σε σημείο να υπαινιχθούν ότι ο Αρκάς χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα για τα σκίτσα που αναρτήσαμε.

 

assets_LARGE_t_420_54874422_type13145.jpg

 

 

Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του Αρκά, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή απέφυγε τη δημοσιότητα, να διασύρεται από ανεγκέφαλους επειδή, χωρίς κανένα κέρδος, έδωσε την άδεια να δημοσιεύονται σκίτσα του στο Facebook» έγραψαν οι διαχειριστές της σελίδας.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, την ενεργοποίησε ξανά με ένα πικρό σκίτσο στο οποίο ένας άνδρας λέει ότι «σε αυτή τη χώρα είναι επικίνδυνο να είσαι με τους άλλους... όποιοι κι αν είναι αυτοί» και ένα νέο status update που έγραφε «επαναφέρουμε τη λειτουργία της σελίδας, γιατί η διακοπή της πήρε υπερβολικές διαστάσεις και γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης απ’ όλες τις πλευρές. Ζούμε σε άγριους, τρελούς και επικίνδυνους καιρούς...».

Και μπορεί στο Facebook ο Αρκάς να σφυροκοπήθηκε άγρια, αλλά η κοινωνία στάθηκε στο πλευρό του. Οι αναφορές για το περιστατιalpha;, κό στο Twitter ξεπέρασαν τις 15.000, ενώ κορυφαίοι συνάδελφοί του όπως ο Ανδρέας Πετρουλάκης και ο Δημήτρης Χαντζόπουλος τον υποστήριξαν με σκίτσα τους.

Το θέμα απέκτησε και πολιτικές προεκτάσεις. Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες έστρεφαν τα βέλη τους ενάντια στα ανώνυμα τάγματα του Διαδικτύου, ενώ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι «η σάτιρα κρίνει τα πάντα και δεν χρειάζεται κατήγορους ή προστάτες».

 

assets_LARGE_t_420_54874424_type13145.jpg

 

 

Η αναφορά στους «ηλίθιους του Ιντερνετ» έμοιαζε με προαναγγελία της αποχώρησης του δημοφιλούς σκιτσογράφου από το Facebook.

 

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ
svogiatzakis@pegasus.gr

 

Πηγή.

 

 

----------------------

 

Υ.Γ. Για αρχειακούς σκοπούς να αναφέρω πως στη έντυπη έκδοση, ο τίτλος του άρθρου ήταν Το Χάος στο Διαδίκτυο Έδιωξε τον Αρκά από το Facebook. Είχε έναν υπότιτλο που έλεγε Όταν το Χιούμορ Έρχεται Αντιμέτωπο με την Ασυδοσία, επίσης.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31428
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  54
  • Content Count:  3099
  • Reputation:   23523
  • Achievement Points:  2541
  • Days Won:  10
  • With Us For:  2933 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  53

 

Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του Αρκά, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή απέφυγε τη δημοσιότητα, να διασύρεται από ανεγκέφαλους επειδή, χωρίς κανένα κέρδος, έδωσε την άδεια να δημοσιεύονται σκίτσα του στο Facebook» έγραψαν οι διαχειριστές της σελίδας.

 

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, την ενεργοποίησε ξανά

 

 

Σοβαρά τώρα; Τόσο άντεξε;  :lmao:  :div:  :dance:  :lmao:

 

ΟΛΟΙ έχουν ανάγκη από διαφήμιση, κολοσσοί ξοδεύουν δις σε διαφήμιση, πολύ περισσότερο ο Αρκάς τώρα που μειώθηκε η κυκλοφορία των εφημερίδων και ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ την κυνήγησε. Ας μην είμαστε τόσο αφελείς. Και τώρα νάζια κάνει, θα επανέλθει συντομότατα.

:beer5:

 

Την καλημέρα μου

:mera2:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  26001
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  98
  • Content Count:  7145
  • Reputation:   85658
  • Achievement Points:  7165
  • Days Won:  165
  • With Us For:  4173 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  57

Ε λοιπόν βαρεθηκα .....

 

Βαρέθηκα να διαβαζω κάθε μέρα κι ένα (τουλάχιστον ) άρθρο για τον Αρκα από τον κάθε πικραμένο .

Δεν αναφέρομαι απαραίτητα στον αρθρογραφο του παρόντος αλλά στους δεκάδες ή και παραπανω που τον τελευταίο χρόνο έχουν παρει τις ηλεκτρονικές ή πραγματικές πένες τους και μας αραδιάζουν κατεβατά  με θεμα τον συγκεκριμενο σκιτσογράφο....

Ο Αρκας τούτο ,ο Αρκας εκείνο ,το άλλο .......

Φτανει ..........Μπουχτήσαμε ....Και από τους βιομηχανικούς ρυθμούς παραγωγής αλμπουμακίων από τον καλλιτέχνη και από τα άπειρα σχόλια για την δουλειά του και το άτομό του ......

 

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας με τους ακόμα φαιδρότερους ανθρώπους που την κατοικούν ,έχουμε καταφέρει να καταστρέψουμε κάθε μικρή ή μεγάλη απόλαυση της καθημερινότητάς μας και του πολιτισμού μας ...

Χαλάσαμε κτήρια ,πάρκα  και δάση ,καταστρέψαμε γειτονιές ,θερινά σινεμά ,τα Κυριακάτικα  ποδοσφαιρικά απογεύματά μας ,τα παλιά καφενεία μας και οτι άλλο μπορεί κάποιος να σκεφτεί ,που μας έδινε μια μικρή ή μεγάλη δόση χαράς και ξεκούρασης ....Στην τελική καταστρέψαμε τις ίδιες μας τις σχέσεις και τις ζωές ....

 

Θα γλύτωνε απ όλο αυτό το ρημαδιό ο Αρκάς ????

Οχι βέβαια ...

Παρτε με το κιλό Αρκα ,βαλτε τον παντού ,στα κοσμικά σαλόνια ,στα μικροαστικά σπίτια ,στα χωριά ,στα σχολεία ,στα στεκια των χουλιγκάνων ,παντού !!!!.......

Και μετα στο διαδίκτυο ....

Ωραία.... Και τώρα αποδομήστε τον ...Ξεσκίστε τον .....

 

Μα τα θελε ο κ@λος του κι αυτουνού θα πείτε ....

Πιθανότατα έχετε δίκιο .....

Πήγε κι έμπλεξε με τους μεγαλοεκδότες/μεγαλοκαρχαρίες που κυβερνούν αυτό τον τοπο .Για τα φράγκα ???? Πιθανόν .....

Κι ετσι ο Αρκας εγκαταλείπει "την ανομία του διαδικτύου " για να βρει θαλπωρή και (αποκλειστική οπως μας ενημερώνει το παρόν άρθρο) στέγη στο ETHNOS.GR. 

Μάλιστα ...Αν δεν ήμουν στη Δ.Ο και δεν αυτολογοκρινόμουν θα έγραφα ένα μεγαλοπρεπέστατο στ'.....................μας......

Επειδή ανήκω  όμως και ταυτόχρονα είμαι κι ένας άνθρωπος με καλούς τρόπους ,θα περιοριστώ στο να γελάσω (πικρά) .......

 

 

Γι αυτά και για άλλα τόσα  που θα μπορούσα αλλά δεν θελω να γραψω ,γιατί θα παει αλλού η κουβέντα , σταματάω πια να διαβάζω οτιδήποτε άρθρο αφορά τον εν λόγω καλλιτέχνη .....

Προτιμώ να διατηρήσω την ψυχική μου ισορροπία ,τον πολύτιμο χρόνο μου  και τις παλιές καλές αναμνήσεις που έχω από τη δουλειές του ,που μας συντρόφευαν και μας χαριζαν αφθονο γελιο τις δεκαετιες του 80 και του 90 ....

 

 

ΟΥΦ ΠΙΑ !!! 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  14558
  • Group:  Members
  • Topic Count:  49
  • Content Count:  3365
  • Reputation:   28680
  • Achievement Points:  3365
  • Days Won:  2
  • With Us For:  4774 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Tο ιδιο κολπο εκανα και γω παντως με μια γκομενα που χα στο λυκειο. Οποτε με νευριαζε της εστελνα μηνυμα (ή αναπαντητη οταν δεν ειχα καρτα) και στο καπακι εκλεινα το κινητο για κανα 3ωρο. Μετα το ανοιγα και ειχα 3-4 μηνυματα και καμια δεκαρια αναπαντητες. Εγγυημενο κολπο,πιανει σχεδον παντα σε αυτες τις ηλικιες (χρονολογικες/νοητικες)

Επεξεργασία από dimious
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29811
  • Group:  Members
  • Topic Count:  99
  • Content Count:  2130
  • Reputation:   23351
  • Achievement Points:  2130
  • Days Won:  6
  • With Us For:  3739 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ο αρκας εδω και πολλά χρόνια είναι περισσότεροb brand name παρά κομιστας/στριπαδορος. Επιπλέον λόγω της μυστικοπάθειας του και του απλού σχεδίου του και να έχει πεθάνει δεν θα το μάθουμε...

 

Οκ όμως θέλω να καταλήξω πως απλά προστατεύουν το brand name

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 8 months later...

  • Member ID:  27926
  • Group:  Members
  • Topic Count:  32
  • Content Count:  317
  • Reputation:   3079
  • Achievement Points:  317
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4073 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ο Αρκάς στο τελευταίο του σκίτσο το πάει προς EDIKA μεριά ή μου φαίνεται; :lol:

post-27926-0-66826600-1497373702_thumb.jpg

post-27926-0-53134700-1497373742_thumb.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.