Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οταν ο ήλιος προχωρούσε ανάποδα [Κουκουλάς Γιάννης, efsyn.gr, 28/08/2016]


leonidio

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  12189
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  848
  • Content Count:  3050
  • Reputation:   41670
  • Achievement Points:  3061
  • Days Won:  28
  • With Us For:  5136 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Οταν ο ήλιος προχωρούσε ανάποδα

 

tsalakomenioura1.jpg

 

Συντάκτης: Γιάννης Κουκουλάς

 

Ο Σταύρος Κιουτσιούκης («Yellow Boy», «Ο Δεξιοτέχνης» κ.ά.) γράφει το σενάριο και η Εφη Θεοδωροπούλου («I Want to Be a Comicbook» κ.ά.) φιλοτεχνεί τα σχέδια για την «Τσαλακωμένη Ουρά» (εκδόσεις Ενατη Διάσταση), ένα νέο άλμπουμ, γλυκό και χιουμοριστικό, για τον διαχρονικό έρωτα, τη μνήμη και τη λύτρωση της βύθισης σε ένα ουτοπικό παρελθόν.

 

«Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που είναι καλό να μην τα κάνεις. Δεν είναι καλό ας πούμε να πεις “κοντό μυτόγκα” έναν κοντό μυτόγκα Νίντζα. Οπως δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να πιάσεις δουλειά ως Δοκιμαστής Βασιλικού Φαγητού στον πιο μισητό βασιλιά. Αλλά το μεγαλύτερο λάθος απ’ όλα είναι να βάλεις τα δάχτυλα του ποδιού σου στην άμμο της παραλίας…».

 

Ετσι ξεκινάει η «Τσαλακωμένη Ουρά» στην παραθεριστική κοσμοσυρροή της Καλλικράτειας του 2015. Η νεαρή Ρω βυθίζει τα πόδια της στην άμμο και ανακαλύπτει ένα θαμμένο ημερολόγιο, μιας άλλης κοπέλας του 1934, συναρπαστικό, αλλά ημιτελές. Κόβεται απότομα στις 5 Αυγούστου. Και η μέρα που το διαβάζει η Ρω είναι, καλά το φανταστήκατε, 5 Αυγούστου. Με τον σύντροφό της αποφασίζουν να αναζητήσουν τα ίχνη της συγγραφέως του ημερολογίου και, άθελά τους στην αρχή, μανιωδώς στη συνέχεια, καταδύονται (ή αναρριχώνται) σε ένα μακρινό παρελθόν σαν παραμύθι, σε ένα παλιό αρχοντικό (ή παλιόσπιτο;) που αποκαλύπτει πολλά για τους τότε κατοίκους του και ακόμη περισσότερα για τους νυν επισκέπτες του οι οποίοι ζουν την πρώτη μέρα της καινούργιας ζωής τους υπό το βλέμμα εκατοντάδων χρυσοκίτρινων αλεπούδων.

 

Σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων θα αισθανθούν τη μαγεία ενός φανταστικού κόσμου που μπορεί κάποτε να υπήρξε ή να είναι απολύτως ψεύτικος, αλλά πάνω απ’ όλα είναι άξιος εξερεύνησης γιατί θεμελιώνεται με υλικά τα δικά τους όνειρα, τις δικές τους επιθυμίες, την ανάγκη τους για απόδραση.

 

tsalakomenioura2.jpg

Ενας έρωτας που μεταφέρεται σε ένα ειδυλλιακό και κατά φαντασία παρελθόν αποτελεί το επίκεντρο της «Τσαλακωμενης Ουράς» των Σταύρου Κιουτσιούκη και Εφης Θεοδωροπούλου

 

Ο Κιουτσιούκης φαίνεται συνειδητά να περιορίζει λίγο το σύνηθες πνευματώδες χιούμορ, που άλλοτε ξεχειλίζει και άλλοτε κυλάει υποδόρια στις ιστορίες του, για να δώσει περισσότερο χώρο στο συναίσθημα και τον ψυχισμό της πρωταγωνίστριάς του στην αναζήτηση του δικού της άγιου δισκοπότηρου που δεν είναι άλλο από λίγες στιγμές παραμυθιού και έρωτα. Και η Εφη Θεοδωροπούλου με τα ασπρόμαυρα σχέδιά της συνοδεύει πολύ επιτυχημένα αυτήν την προσωπική περιπέτεια μιας νέας κοπέλας που ταξιδεύει στη χώρα των δικών της θαυμάτων, των θαυμάτων του ονείρου της.

 

Πηγή

 

Παρουσίαση της έκδοσης

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.