Μετάβαση στο περιεχόμενο

15η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic ’Ν' Play [ 15 - 18/12/2016 @ Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης ]


x for xepeta

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6034 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

post-3787-0-05940800-1470390008_thumb.jpg

 

Η 15η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic’n Play θα λάβει μέρος από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (αλλαγή ημερομηνίας) στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

 

Περισσότερα εδώ.

 

Η Ένατη Διάσταση, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τον Ελληνικό Σύλλογο Παιχνιδιών Στρατηγικής και Φαντασίας Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους δημιουργούς κόμικς να συμμετάσχουν στην 15η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic’n Play, που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2016, στη Θεσσαλονίκη.

Από το 2001, η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, με δημιουργούς όλων των ηλικιών απ’ όλη την Ελλάδα, έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους, καθιστώντας την έτσι τη μακροβιότερη έκθεση κόμικς στη χώρα μας.

Από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί μια πολύμορφη εκδήλωση γεμάτη κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, η οποία θα περιλαμβάνει bazaar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς, έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, πρωτότυπα έργα, ξένους προσκεκλημένους, εξειδικευμένους στα κόμικς εκδοτικούς οίκους, εργαστήρια και, φυσικά, επιτραπέζια παιχνίδια και διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες. Και ο τίτλος αυτής: Αστεία Πράγματα!

Η έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, της «Φοιτητικής Εβδομάδας» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εργαστηρίου Κόμικς Comink και υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τον ραδιοφωνικό σταθμό 1055 Rock της Θεσσαλονίκης.

Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και τα έργα που θα φιλοξενήσει θα συγκεντρωθούν σ’ έναν πολυσέλιδο κατάλογο.
Στην έκθεση μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε το επιθυμεί εφόσον λάβει υπόψη του τους παρακάτω όρους συμμετοχής! Πιο συγκεκριμένα:

Α) Ο Τίτλος της Έκθεσης
Ο τίτλος της 15η έκθεσης κόμικς, στα πλαίσια της εκδήλωσης Comic ’n Play, είναι "ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!" και έχει ως κεντρικό θέμα της το χιούμορ, σε όλες του τις αποχρώσεις.

Β) Όροι, δικαιώματα και υποχρεώσεις κατά τη συμμετοχή στην έκθεση κόμικς.

Οι συμμετέχοντες δημιουργοί καλούνται να παραδώσουν μία αυτοτελή ιστορία κόμικς (ΌΧΙ γελοιογραφίες ή εικονογραφήσεις) λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω:

1) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ:

  • α) Η ιστορία θα πρέπει να κινείται μέσα στα πλαίσια του παραπάνω τίτλου/θεματικής. Επειδή στον κατάλογο της έκθεσης θα υπάρχει πίνακας περιεχομένων που θα αναφέρει τον τίτλο κάθε ιστορίας, συνιστάται στους δημιουργούς να αποφύγουν τον τίτλο «Αστεία Πράγματα» ως τίτλο της ιστορίας τους.

  • β) Η κάθε ιστορία που θα υποβληθεί θα πρέπει να είναι αυτοτελής, πρωτότυπη και δεν θα πρέπει να έχει δημοσιευθεί κάπου αλλού κατά το παρελθόν ή να αποτελεί τμήμα κάποιας άλλης, μεγαλύτερης ιστορίας που ο δημιουργός σκοπεύει να δημοσιεύσει στο μέλλον.

  • γ) Κάθε ιστορία πρέπει να φέρει σε εμφανές σημείο το ονοματεπώνυμο του δημιουργού/δημιουργών της.

2) ΕΚΤΑΣΗ: Κάθε ιστορία θα πρέπει να εκτείνεται αυστηρά σε 2 (δύο) σελίδες. Μονοσέλιδες συμμετοχές δεν θα γίνουν δεκτές.

3) ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕΛΙΔΩΝ: Το τελικό μέγεθος του καταλόγου της έκθεσης θα είναι 17 επί 25 εκ. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δημιουργήσουν μια ιστορία λαμβάνοντας υπόψη αυτές ως τις τελικές αναλογίες σχεδίου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παραπάνω διαστάσεις αφορούν το τελικό έντυπο και όχι την διάσταση των πρωτοτύπων που θα μας υποβάλετε, τα οποία θα προσαρμοστούν αναλόγως (σμίκρυνση).

4) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ: Οι δημιουργοί θα πρέπει να στείλουν τις ιστορίες τους ηλεκτρονικά σε μορφή αρχείου ΤIFF, ανάλυση 300 dpi και grayscale, στη διεύθυνση: dalalion_rex@hotmail.comΠαρακαλείστε, κατά την υποβολή, να αναγράφετε στο μήνυμα σας το ονοματεπώνυμο σας και τον τίτλο του έργου σας, ώστε να διασφαλιστεί η ηλεκτρονική του λήψη. (π.χ. subject: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ/ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ)

5) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ: Τελική ημερομηνία παράδοσης των ιστοριών ορίζεται η 20-10-2016.
Για λόγους που αφορούν τον προγραμματισμό της έκδοσης και τον σχεδιασμό του καταλόγου της έκθεσης, για οποιαδήποτε ιστορία παραληφθεί μετά από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, η οργανωτική επιτροπή ΔΕΝ εγγυάται την ένταξη της στον κατάλογο. Παράλληλα, για όσες ιστορίες αποσταλούν μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την ανάρτηση τους στον εκθεσιακό χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

6) ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: O κάθε δημιουργός (σεναριογράφος ή σχεδιαστής) δικαιούται μονάχα μία (1) συμμετοχή στην έκθεση/κατάλογο (δεν επιτρέπεται δηλαδή να συμμετάσχει με περισσότερα από ένα έργα, είτε ως αυτόνομος δημιουργός, είτε σε συνεργασία με άλλους στο σενάριο ή/και στο σχέδιο).

7) ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κάθε συμμετοχή πρέπει να συνοδεύεται, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, από σύντομο βιογραφικό (έως 50 λέξεις) και από μικρή φωτογραφία ή προσωπογραφία του δημιουργού, εν είδει thumbnail.
Για να αποφευχθούν τυχόν σφάλματα, παρακαλούνται οι συμμετέχοντες δημιουργοί να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και τη φωτογραφία τους, σε ξεχωριστό μήνυμα αλλά στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (dalalion_rex@hotmail.com) και με την ακόλουθη μορφή: π.χ. subject: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ/ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

8) ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ: Η διοργάνωση, το στήσιμο και η υλοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης βασίζεται, όλα αυτά τα χρόνια, στην εθελοντική συμμετοχή και εργασία ανθρώπων που αγαπούν τα κόμικς και τα επιτραπέζια παιχνίδια και που απολαμβάνουν να αφιερώνουν χρόνο σε αυτά. Όμως, μια πολυσύνθετη εκδήλωση όπως είναι το Comic ’n Play, απαιτεί χρόνο και κόπο για την επιτυχή διεξαγωγή της. Για την όσο το δυνατό πιο ισομερή κατανομή των οργανωτικών βαρών, κάθε συμμετοχή στην έκθεση κόμικς είθισται να συνοδεύεται και από τη φυσική παρουσία και ενεργό συμμετοχή του συμμετέχοντος δημιουργού κατά τη διαδικασία στησίματος/ξεστησίματος και επιτήρησης της έκθεσης. Όλα αυτά γίνονται, φυσικά, βάση προγραμματισμού και λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις των δημιουργών. Γι’ αυτόν τον λόγο, η ενεργή συμμετοχή και η παρουσία σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της εκδήλωσης κρίνεται επιθυμητή.

9) ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ: Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα δημιουργός έχει το δικαίωμα να αναρτήσει το έργο του/της στην έκθεση, είτε στην πρωτότυπη του μορφή, είτε σε εκτύπωση (της οποίας το κόστος αναλαμβάνει ο ίδιος), σε κάδρα που παραχωρούνται από τη διοργάνωση (μέχρι δύο κάδρα, διαστάσεων 50 επί 70 εκ. έκαστο).

10) ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ: Κάθε δημιουργός έχει το δικαίωμα να παρουσιάσει στον ειδικό χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου που διατίθεται για αυτόν τον σκοπό, ποσότητα από τίτλους αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων στις οποίες συμμετέχει ή έχει δημιουργήσει ο ίδιος. Λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου, η παρουσίαση αυτή γίνεται κατόπιν συνεννοήσεως ώστε να καθοριστεί η διαδικασία αποστολής και παραλαβής των εντύπων, αλλά και η σωστή τους διάθεση. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν να παρουσιάσουν και να διαθέσουν τις εκδόσεις τους κατά τις ημέρες της εκδήλωσης, αλλά δεν συμμετέχουν στην έκθεση, παρακαλούνται πρώτα να επικοινωνήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dalalion_rex@hotmail.com .

11) ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ: Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα δημιουργός δικαιούται τρία (3) αντίτυπα του καταλόγου της έκθεσης στον οποίο περιλαμβάνεται η ιστορία του/της. Ο κατάλογος αυτός θα εκδοθεί από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την διάθεση των αντιτύπων. Η παρουσία των συγκεκριμένων ιστοριών στον κατάλογο της έκθεσης αφορά αποκλειστικά τη συγκεκριμένη έκδοση και δεν δεσμεύει τους δημιουργούς- σε περίπτωση που επιθυμούν να αξιοποιήσουν το έργο τους μελλοντικά αλλού- κατά οιονδήποτε τρόπο, απέναντι στη Ένατη Διάσταση ΑΜΚΕ.

12)ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ: Όσοι δημιουργοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έκθεση, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2016 ηλεκτρονικά στην διεύθυνση dalalion_rex@hotmail.com . Η όσο το δυνατό ακριβέστερη εικόνα του αριθμού των δημιουργών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, διευκολύνει ιδιαίτερα τον συνολικό προγραμματισμό και τον συντονισμό της διοργάνωσης.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση dalalion_rex@hotmail.com

 

Με εκτίμηση,
Νίκος Δαλαμπύρας
Υπεύθυνος Συντονισμού Comic ’n Play

  • Like 28
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  29811
  • Group:  Members
  • Topic Count:  99
  • Content Count:  2130
  • Reputation:   23351
  • Achievement Points:  2130
  • Days Won:  6
  • With Us For:  3748 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Αλλαγή ημερομηνιών

 

αντιγράφω από εδώ:

 

Αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της 15ης έκθεσης του Comic-n-play!

Η ομάδα συντονισμού και διοργάνωσης του 15oυ Comic 'n' Play ενημερώνει πως οι ημερομηνίες διεξαγωγής της φετινής εκδήλωσης, που είχαν αρχικά ανακοινωθεί για την περίοδο 8-11 Δεκεμβρίου 2016, ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ και η εκδήλωση θα διεξαχθεί σε νέες ημερομηνίες.

Η οργανωτική επιτροπή του Comic 'n' Play εκφράζει την συγγνώμη της προς τους εμπλεκόμενους δημιουργούς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες για τις αλλαγές στις ημερομηνίες διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την αλλαγή ήταν έκτακτοι και δεν υπόκεινται στον έλεγχο της διοργάνωσης.

Ο νέος πίνακας ημερομηνιών διεξαγωγής της εκδήλωσης τροποποιείται ως εξής:
                                                                          ΑΡΧΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ                                ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ :                                                   Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016                      Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016
BAZAAR :                                                     Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016                      Πέμπτη 15 Δεκμεβρίου 2016
                                                                                 έως και                                           έως και
                                                               Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016                     Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ :           5-16 Δεκεμβρίου 2016                               12-22 Δεκεμβρίου 2016

Προσοχή: Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών στην έκθεση κόμικς για τους ενδιαφερόμενους δημιουργούς παραμένει η 20η Οκτωβρίου 2016.

Νίκος Δαλαμπύρας
Υπεύθυνος Συντονισμού Comic ’n Play
Επεξεργασία από totally_wired
  • Like 13
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  7777
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  43
  • Content Count:  863
  • Reputation:   6049
  • Achievement Points:  863
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5582 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Έψαξα πριν από λίγο να βρω την ανακοίνωση για το Comic N' Play 2016 αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δεν τη βρήκα πουθενά. Τώρα ή εγώ κάνω λάθος ή διαγράφτηκε κατά λάθος, οπότε, καλού κακού την ξανανεβάζω...

 

 

 

 

15η Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών

 

COMIC N’ PLAY 2016

 

“ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ”

 

15-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 /ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

 

Οι εκδόσεις ΈΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ και ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.), σε συνεργασία με το εργαστήριο ελευθέρων σπουδών COMINK, το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και με την υποστήριξη του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, διοργανώνουν από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, την έκθεση κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών COMIC Ν’ PLAY 2016, με τίτλο "ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ".

 

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Αλλατίνι-Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Στρατού 2Α) και αποτελεί τη συνέχεια ενός επιτυχημένου θεσμού στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, που «κλείνει» φέτος 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας, αποτελώντας την μακροβιότερη εκδήλωση του είδους της στην χώρα μας.

 

 

Η ΕΚΘΕΣΗ

 

 

Στην έκθεση κόμικς που αποτελεί τον κορμό της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν τα πρωτότυπα έργα περισσοτέρων από 50 δημιουργών κόμικς της ελληνικής σκηνής- ερασιτεχνών, νεοεμφανιζόμενων, επαγγελματιών και σπουδαστών του εργαστηρίου Comink- τα οποία θα περιλαμβάνονται και στον ομότιτλο κατάλογο της έκθεσης, την επιμέλεια και διάθεση του οποίου έχει αναλάβει, για μία ακόμη χρονιά η Ένατη Διάσταση.

 

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά την διαδραστική μακέτα-παιχνίδι με θέμα: «Η Άλωση της Θεσσαλονίκης από τους Σαρακηνούς», που ετοίμασε ο σύλλογος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ., ειδικά για την φετινή διοργάνωση επιχειρώντας να αναδείξει μια άγνωστη, σχετικά, πτυχή της μεσαιωνικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης και να θαυμάσουν ένα αντίγραφο, σε φυσικό μέγεθος, μιας μεσαιωνικής αλυσιδωτής πανοπλίας, κατασκευασμένο από τον ερευνητή Νίκο Κουζίνη.

 

Τα εργαστήρια και οι σχολικές ξεναγήσεις του COMIC Ν’ PLAY 2016 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

 

ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ

 

 

 

Έλληνες και ξένοι δημιουργοί θα παρουσιάσουν το έργο τους σε ειδικές εκδηλώσεις. Επίτιμοι προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης είναι ο βρετανός Nigel Parkinson, σχεδιαστής της κλασικής βρετανικής σειράς κόμικς Denis the Menace and Gnasher και συνεργάτης των ιστορικών ανθολογιών Τhe Beano και The Dandy με την κολορίστρια Νika Nartova, καθώς και ο ελληνικής καταγωγής δημιουργός από το Βέλγιο Δημήτρης Μαστώρος, ο οποίος διακρίθηκε για το έργο του Εξάρχεια: L’ Οrange Αmère και το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

 

GAMING – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

 

 

Κατά τη διάρκεια του COMIC Ν’ PLAY 2016, θα διεξαχθούν επιδείξεις πάνω σε επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων, αλλά και πλήθος δημιουργικών εργαστηρίων, με ελεύθερη συμμετοχή για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών. Οι επιδείξεις αυτές θα γίνονται από ομάδες που ειδικεύονται στην «τέχνη» του gaming και στη φετινή διοργάνωση τον ρόλο αυτό ανέλαβαν ο σύλλογος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ., το κατάστημα Underworld Games, η ομάδα Requiem for Greece, η ομάδα Dragon Tale από τις Σέρρες και η δημιουργική ομάδα της Gamecraft.

 

Το COMIC N’ PLAY 2016 πλαισιώνουν και φέτος μια ποικιλία από δωρεάν σεμινάρια και εργαστήρια (Παρασκευή 16 έως Κυριακή 18 Δεκεμβρίου), αλλά και η προβολή των βραβευμένων ταινιών του Τhessaloniki Animation Festival (Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου).

 

Tέλος, οι επισκέπτες που θα επισκεφθούν τον χώρο της έκθεσης φορώντας τις δικές τους στολές cosplay, θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και να διεκδικήσουν μία από τις τρείς δωροεπιταγές comics, προσφορά των πολυκαταστημάτων Public.

 

 

BAZAAR

 

 

Από το απόγευμα της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου (10.00π.μ-22.00μ.μ.) θα λειτουργεί χριστουγεννιάτικο bazaar εκδοτικών οίκων και εξειδικευμένων στα κόμικς καταστημάτων, με ελληνικές και ξενόγλωσσες εκδόσεις, παρουσιάσεις νέων εκδόσεων, προσφορές και ευκαιρίες για τους επισκέπτες. Στο φετινό bazaar συμμετέχουν οι εκδόσεις Jemma Press, Web Comics, Ένατη Διάσταση, Comicdom Press, In-k Situ και Add Art, η Λέσχη Φίλων Κόμικς και το ηλεκτρονικό κατάστημα Retrocomics.gr, με μεταχειρισμένα και σπάνια τεύχη κόμικς για όλες τις ηλικίες, καθώς και τα εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία Comicstrip, Jemma Books & Comics και Le Livre Ouvert.

 

 

Το χώρο του gaming θα εκπροσωπήσουν τα καταστήματα Anime House, Mαθηματική Βιβλιοθήκη και Blitz, με έξυπνα επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια με κάρτες, συλλεκτικά είδη, είδη δώρων και κατασκευές.

 

 

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δουλειά νέων Ελλήνων δημιουργών κόμικς μέσα από τις εκδόσεις που θα παρουσιαστούν στον χώρο των αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, που θα πλαισιώνει την έκθεση.

 

 

PARTΙΕS

 

 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με τους προσκεκλημένους δημιουργούς και διοργανωτές τα 15 χρόνια του COMIC Ν’ PLAY απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί που θα προσφέρει το rock bar Dizzy Dolls κατά την τελετή των εγκαινίων της διοργάνωσης, αλλά και σε μια σειρά από μουσικές βραδιές -από την Πέμπτη 18 μέχρι και την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου-που θα φιλοξενηθούν αντιστοίχως στα γνωστά ροκ στέκια της Θεσσαλονίκης U flecku Garden Brew Pub, Wonderwall Coffee & Cocktails Roof, Eightball Club, Otto Dix Beer House-Restaurant και Bolivar Rock café Bar.

 

 

Το COMIC Ν’ PLAY 2016 θα λήξει μ’ ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο χριστουγεννιάτικο party με κληρώσεις δώρων, που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της γκαλερί Αλλατίνι- Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου).

 

 

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ & ΔΩΡΟΘΕΤΕΣ

 

 

Για την φετινή διοργάνωση επίσημος χορηγός επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός FM 1055 Rock (www.1055rock.gr) της Θεσσαλονίκης, ενώ υποστηρίζουν επικοινωνιακά οι τηλεοπτικοί σταθμοί ET3 (www.ert.gr) και TV 100, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί FM 102, FM 9,58 και FM 100 (www.fm100.gr) και μέσω διαδικτύου το Biscotto Group (biscottoradio.gr  &  www.biscotto.gr) και το κανάλι youtube των GRamers (http://youtube.com/gramerschan).

 

Μεγάλοι δωροθέτες της διοργάνωσης είναι η επιχείρηση AS Company και η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Public, το κατάστημα Fantom Toys και η αλυσίδα εστιατορίων Τ.G.I. Fridays.

 

H διοργάνωση γίνεται με την ευγενική υποστήριξη του F2G από την WIND.

 

 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο ή επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

 

www.comic-n-play.gr

 

 

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Λεωφόρος Στρατού 2Α, Τ.Θ. 18103, 54640, Θεσσαλονίκη

 

Εγκαίνια έκθεσης : Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, 20:00 μ.μ.

 

Διάρκεια έκθεσης : 15 - 18 Δεκεμβρίου 2016

 

 

 

 

Και το αναλυτικό πρόγραμμα... (αφήνω τη μορφοποίηση όπως τη βγάζει το copy/paste καθώς δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ αυτή τη στιγμή..Σόρρυ...)

 

 

 

 

 

Α΄ Μέρος

 Βιβλιοπαρουσιασεις

 

 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

 

 

Α Better Story / Ένατη Διάσταση

 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου | 21.00μ.μ. | ΓΙΘ Αίθουσα Nehama

 

Πόσο δύσκολο είναι να αφηγηθεί κανείς μια ιστορία χωρίς λόγια; Υπάρχει λόγος το πρώτο σου άλμπουμ να εκτείνεται σε 220 σελίδες; Και πόσο «πειραματικός» μπορεί να γίνει ένα δημιουργός αφηγούμενος μια ιστορία αγάπης; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει η Λένα, για τη νέα δουλειά της οποίας θα μιλήσουν οι σκιτσογράφοι Νίκος Κούτσης και Σταύρος Κιουτσιούκης.

 

Συντονιστής: Νίκος Δαλαμπύρας (εκδότης, ραδιοφωνικός παραγωγός)

 

 

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

 

 

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ JEMMA PRESS

 

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου | 18.00μ.μ. | ΓΙΘ Αίθουσα Nehama

 

Επί τη ευκαιρία της κυκλοφορίας των νέων άλμπουμ Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Νηφάλιος Νάνος, Το Ρομπότ και το Κορίτσι: Η Τριλογία, Εικόνες στα Σύννεφα, Προτελευταίοι Ξανά και Mezolith: Όνειρα και Εφιάλτες στην Εποχή του Λίθου, ο εκδότης Λευτέρης Σταυριανός παρουσιάζει στο κοινό της Θεσσαλονίκης τις νέες του εκδόσεις.

 

Συντονιστής: Σταύρος Κιουτσιούκης (σκιτσογράφος)

 

 

ΘΕΟΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ/ WEB COMICS

 

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου | 19.00μ.μ. | ΓΙΘ Αίθουσα Nehama

 

Ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος παρουσιάζει το κόμικ του Θεοί Σε Κρίση, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Ο Meliss θα μιλήσει για το άλμπουμ του και θα υπογράψει τα αντίτυπα των παρευρισκομένων. Θα εξηγήσει την κατάσταση στην οποία έφτασε ο Όλυμπος, ώστε να καταφύγει στον Διεθνή Νομισματικό Θεό. Για τον Δία και τους υπόλοιπους θεούς που καταχράστηκαν θεϊκή περιουσία και ανάγκασαν τον Ερμή να βγει παγανιά για να μπαλώσει τα σπασμένα. Επιπλέον, για τους γαλλόφωνους επισκέπτες της παρουσίασης, θα υπάρχουν και αντίτυπα του Nom de Zeus: La Crise Grecque Vue de l’Olympe, στα γαλλικά.

 

Συντονιστής: Σταύρος Κιουτσιούκης (σκιτσογράφος)

 

 

 

 

ΕΞΑΡΧΕΙΑ: L’ORANGE AMERE/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΩΡΟΣ (Βέλγιο)  

 

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου | 20.00μ.μ.| ΓΙΘ Αίθουσα Nehama

 

Ο Δημήτρης Μαστώρος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη δουλειά που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς. Tην αποκλειστική διάθεση του βιβλίου του θα έχει κατά την διάρκεια της έκθεσης το περίπτερο του γαλλόφωνου βιβλιοπωλείου Le Livre Ouvert.

 

Συντονιστής: Πάνος Κρητικός (εκπαιδευτικός, εκδότης)

 

 

DENIS THE MENACE AND GNASHER / ΝIGEL PARKINSON (Αγγλία) & NIKA NARTOVA (Ρωσία)  

 

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου | 21.00μ.μ. | ΓΙΘ Αίθουσα Nehama

 

Ο Nigel Parkinson σχεδιαστής της κλασικής βρετανικής σειράς κόμικς Denis the Menace & Gnasher και συνεργάτης των ιστορικών ανθολογιών Τhe Beano και The Dandy και η Νika Nartova (χρώμα) μιλούν για τη δουλειά τους και τον χαρακτήρα που το ελληνικό κοινό γνώρισε ως Ντένις ο Τρομερός, μέσα από τις σελίδες του θρυλικού περιοδικού Βαβούρα.

 

Συντονιστής: Νίκος Δαλαμπύρας (εκδότης, ραδιοφωνικός παραγωγός)

 

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

 

 

GRamers : The Comic/ Web Comics

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου | 17.00μ.μ.| ΓΙΘ Αίθουσα Nehama

 

Ο Δημήτρης και ο Θοδωρής, ο Θοδωρής και ο Δημήτρης, οι GRamers τέλος πάντων, θα μιλήσουν για πρώτη φορά δημόσια για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν, να γράψουν το σενάριο ενός κόμικ. Και το έγραψαν, το πήγαν στον Νικόλα Στεφαδούρο (Stef), ο οποίος αναγκάστηκε -μετά από απειλές ότι θα τον μετατρέψουν σε μεταλλαγμένο ποντικό- να τους το σχεδιάσει. Από εκεί και πέρα, το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Θα βρίσκονται λοιπόν στο Γαλλικό Ινστιτούτο για να σας τα πούνε και να σας υπογράψουν με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στα βλέφαρα. Να φέρετε τον μαρκαδόρο.

 

Συντονιστής: Σταύρος Κιουτσιούκης (σκιτσογράφος)

 

 

 

 

Β΄ Μέρος

 

Ομιλίες – Εργαστήρια- Διαγωνισμοί

                                                                                                                                          

 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

 

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» / Διάλογος εικαστικής δημιουργίας

 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου | 19.00μ.μ.| ΓΙΘ Αίθουσα 22

 

Η τέχνη σαν εργαλείο κοινωνικής αλλαγής. Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, οργανώνουμε μια δημιουργική δράση για να ζωγραφίσουμε και να πειραματιστούμε από κοινού. Τα "Πρόσωπα της Μεσογείου" είναι μια διεθνής καλλιτεχνική πρωτοβουλία. Μια καταγγελία των 36.000 θανάτων στη Μεσόγειο του 21ου αιώνα.

 

Παρουσίαση: Γιώργος Κωνσταντίνου (εικονοπλάστης)

 

 

 

Requiem For Greece / Tα Παιχνίδια Live Action Role Playing (L.A.R.P.)

 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου | 19.30 μ.μ.| ΓΙΘ Αίθουσα Nehama

 

Η ομάδα Requiem For Greece, με τον συντονισμό και τη συμμετοχή των αφηγητών του Thessaloniki by Night, θα παρουσιάσουν τη μυθοπλασία του παιχνιδιού Vampire και τη γενικότερη φύση των L.A.R.P. παιχνιδιών. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και οι δύο ανθολογίες διηγημάτων, εμπνευσμένων από τον κόσμο του παιχνιδιού Vampire, που συνέγραψαν τα μέλη/παίκτες του δικτύου Requiem For Greece.

Συντονιστής: Ανδροκλής

Γιάτσογλου (μέλος του συλλόγου Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.)

 

 

 

Σάββατο 17Δεκεμβρίου

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΚΟΜΙΚΣ

 

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου | 15.00 μ.μ. | ΓΙΘ Αίθουσα Nehama

 

Οι συγγραφείς και μεταφραστές Αβραάμ Κάουα, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και Γιάννης Μιχαηλίδης μεταφράζουν κόμικς και συζητούν με τη μεταφρασεολόγο Ανθή Βηδενμάιερ, για τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τα μυστικά της τέχνης τους, αλλά και τις μεταφραστικές επιλογές των εκδοτικών οίκων.

 

Συντονίστρια: Ανθή Βηδενμάιερ (επίκουρος καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)

 

 

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ MANGA: Μέρος Α΄ - Από το Σενάριο στο Χαρτί

 

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου | 16.00μ.μ. | ΓΙΘ Αίθουσα 19

 

 

Oι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με την ιστορία και τις βασικές αρχές της ιαπωνικής τέχνης σχεδίασης κόμικς. 

 

Παρουσίαση: Αλέξανδρος Παπαγιάγκου (σκιτσογράφος, αρθογράφος)

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΑΦΗΣ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑΣ

 

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου | 18.00μ.μ. |ΓΙΘ Αίθουσα 22

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου | 19.30 μ.μ. | ΓΙΘ Αίθουσα 22

 

 

Δύο έμπειροι παίκτες και μοντελιστές εξηγούν βήμα προς βήμα στους συμμετέχοντες το πως να συναρμολογήσουν και να χρωματίσουν  τις πλαστικές μινιατούρες που χρησιμοποιούνται στο διαρκώς αναπτυσσόμενο και διασκεδαστικό χόμπι του wargaming. Στο τέλος του εργαστηρίου ο κάθε συμμετέχων μπορεί να πάρει την μινιατούρα που ολοκλήρωσε  μαζί του.

 

 

Παρουσίαση: Underworld Μοdelling Team

 

Τα αναλώσιμα του εργαστηρίου είναι προσφορά του καταστήματος Underworld Games.

 

 

Kυριακή 18 Δεκεμβρίου

 

 

 

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΑ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ORIGAMI

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου |11.00π.μ. |ΓΙΘ Αίθουσα 19

 

Το 3D origami είναι μια μορφή χαρτοδιπλωτικής τέχνης που οι ρίζες της ανάγονται στην εποχή της Αναγέννησης. Στο εργαστήριο θα παρουσιαστούν τα υλικά και η βασική μέθοδος χαρτοδίπλωσης που απαιτείται για την κατασκευή μιας απλής φιγούρας. Απευθύνεται σε παιδιά και νέους για ηλικίες 8 έως 16 ετών.

 

Παρουσίαση: Χάρτινος Κόσμος

 

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΑ / ΟΝΕΙΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου |11.00π.μ. |ΓΙΘ Αίθουσα 22

 

Πρόκειται για ένα εργαστήρι μαγειρικής σύνθεσης. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εμφυσήσει στα παιδιά την κουλτούρα της υγιεινής διατροφής και να καταπολεμήσει την παιδική παχυσαρκία. Μέσα από την δημιουργία, τα παιδιά διασκεδάζουν και γεύονται τις υπέροχες υγιεινές κατασκευές τους, ενώ παράλληλα μαθαίνουν για την διατροφική αξία των υλικών που χρησιμοποιούν.  Aπευθύνεται σε παιδιά για ηλικίες από 3 έως 8 ετών.

 

Παρουσίαση: Μama’s Taper

 

Τα αναλώσιμα του εργαστηρίου είναι προσφορά του καταστήματος Stop and Shop.

 

 

RETROSPECTIVE: ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ – COMICS - ZΩΓΡΑΦΙΚΗ

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου |16.00π.μ. |ΓΙΘ Αίθουσα 19

 

O αναγνωρισμένος δημιουργός Βασίλης Γκογκτζιλάς παρουσιάζει τις τεχνικές που ανέπτυξε κατά την πορεία της εικοσαετούς ενασχόλησης του με τον χώρο του σχεδίου και της διαφήμισης.

 

Παρουσίαση: Αtelier Absurdia

 

 

 

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ MANGA / ΜΕΡΟΣ Β΄ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ MANGA

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου |17.30π.μ. |ΓΙΘ Αίθουσα 19

 

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα εργαλεία ενός mangaka και θα μάθουν για τις σχεδιαστικές δυσκολίες που προκύπτουν από την εφαρμογή των προχωρημένων τεχνικών manga.

 

Παρουσίαση: Αλέξανδρος Παπαγιάγκου (σκιτσογράφος, αρθογράφος)

 

 

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΟΜΙΚΣ

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου |18.00π.μ. |ΓΙΘ Αίθουσα 22

 

Ο εικαστικός και δημιουργός Βαγγέλης Ματζίρης συζητάει για τις βασικές αρχές και γνώσεις που απαιτεί η ενασχόληση με την δημιουργία των κόμικς.

 

Παρουσίαση: Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Comink

 

 

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ COMIC STRIP

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου |19.00π.μ. |ΓΙΘ Αίθουσα Nehama

 

Οι δύο προσκεκλημένοι δημιουργοί της φετινής διοργάνωσης, συζητούν και παρουσιάζουν τη διαδικασία και τις τεχνικές που ακολουθούν κατά την δημιουργική τους συνεργασία.

 

Παρουσίαση: Νigel Parkinson-Nika Nartova

 

 

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΟΠΛΟΤΕΧΝΙΚΗ:  ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ / ΔΥΟ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου | 20.00μ.μ.| ΓΙΘ Αίθουσα Nehama

 

Αλυσιδωτός Θώρακας • Ο Νίκος Κουζίνης (ερασιτέχνης ερευνητής) παρουσιάζει τα στοιχεία για την τεχνολογία κατασκευής θωράκων στην Μεσαιωνική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και το πως έγινε δυνατή η ανακατασκευή του εκθέματος που παρουσιάζεται στα πλαίσια της διοργάνωσης.

 

Υγρό Πυρ • Ένα ελληνικό υπερόπλο και ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

 

Συντονιστής: Σωτήρης Χριστοδούλου (πρόεδρος του Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ., στρατιωτικός ιατρός Ε.Α.)

 

 

 

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου

 

 

Σεμιναριο δημιουργικησ γραφησ / ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

 

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου | 18.30 μ.μ.| ΓΙΘ Αίθουσα Nehama

 

Ο συγγραφέας και εκδότης Αθανάσιος Βασιλάκης (εκδόσεις Τime Traveller) παρουσιάζει, μέσα από την εμπειρία του, ένα συνοπτικό οδηγό δημιουργικής γραφής, που θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να ξεκινήσουν την προσπάθεια της δημιουργικής συγγραφής, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές φόρμες με την φαντασία.

 

Συντονιστής: Νίκος Δαλαμπύρας (εκδότης, ραδιοφωνικός παραγωγός)

 

 

 

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ / από την παραδοσιακη στη συγχρονη

 

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου | 19.30 μ.μ.| ΓΙΘ Αίθουσα Nehama

 

Οι δημιουργοί animation Γιάννης Τεξής (stop motion), Χρήστος Παπανδρεόπουλος (2D) και η Δάφνη Δομπράκη (video artist ) παρουσιάζουν τις βασικές αρχές της κάθε τεχνικής καθώς και τα εργαλεία, τις δυσκολίες αλλά και τις επαγγελματικές προοπτικές των αντίστοιχων σπουδών.

 

Συντονιστής: Δημήτρης Σαββαΐδης (εκδότης, σεναριογράφος)

 

 

 Αναλυτική περιγραφή και πρόγραμμα των εργαστηρίων, όπως και οι φόρμες για τις αιτήσεις συμμετοχών στα εργαστήρια αυτά, θα βρίσκονται αναρτημένα στον ιστότοπο της διοργάνωσης:

                                                                               www.comic-n-play.gr

 

Τα σχολεία θα ενημερωθούν με ξεχωριστό έγγραφο για τα εργαστήρια και το περιεχόμενό τους, όπως και για τις δηλώσεις συμμετοχής. Τα εργαστήρια αυτά θα λειτουργήσουν μόνο για τα σχολεία από την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, σε δύο πρωινές και δύο απογευματινές βάρδιες.

 

Επιμελούνται οι: Σοφία Σπυρλιάδου (σκιτσογράφος), Σταυρούλα Ανθηροπούλου (σκιτσογράφος), Νίκος Π. Δαλαμπύρας (ραδιοφωνικός παραγωγός, εκδότης) , Σωτήριος Χριστοδούλου (στρατιωτικός ιατρός Ε.Α.) και Σάββας Πετρίδης (μεταπτυχιακός φοιτητής τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας).

 

 

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 | ΓΙΘ Αίθουσα Αλλατίνι-Ντασώ

 

 ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΜΕ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ από τον Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.: «Η άλωση της Θεσσαλονίκης από τους Σαρακηνούς-904μ.Χ.».

 

Για την προετοιμασία της μακέτας συνεργάστηκαν οι Σάκης Θεοδώρου, Δημήτριος Γκαγκάνης, Νικόλαος Π. Δαλαμπύρας και Sergo Badoian (μέλη και φίλοι του συλλόγου Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.).

 

 

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου & Κυριακή 18 Δεκεμβρίου | 17.00μ.μ.- 21.00μ.μ. | Γκαλερί Αλλατίνι-Ντασώ

 

 ΤΟΥΡΝΟΥΑ WARGAMES με μινιατούρες με το σύστημα κανόνων De Bellis Antiquitatis (D.B.A.) εμπνευσμένο από την τηλεοπτική ιστορική/δραματική σειρά Vikings. To έπαθλο για τον νικητή θα είναι ένα συλλεκτικό αγαλματίδιο 3d printing, προσφορά των επιχειρήσεων Eidolon 3D και G code.

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου | 19.30μ.μ.  |ΓΙΘ Αίθουσα Ping Pong

 

 LIVE ACTION ROLE PLAYING GAME από την ομάδα Requiem for Greece.

 

Συμμετοχικά παιχνίδια ρόλων θα διοργανώνονται όλο το Σαββατοκύριακο 17-18 Δεκεμβρίου από την Gamecraft και την ομάδα παιχνιδιών φαντασίας Dragon Tale καθώς και παρτίδες επιτραπέζιων παιχνιδιών από το κατάστημα Blitz.

 

Tέλος, οι επισκέπτες  που θα επισκεφθούν τον χώρο της εκθέσεως φορώντας τις δικές τους στολές cosplay, θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και να διεκδικήσουν μία από τις τρείς δωροεπιταγές comics, προσφοράς των πολυκαταστημάτων Public.

 

 

Γ΄ Μέρος

Άλλες Δράσεις

 

 

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ  POLAROIDS – ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΙΟΥΤΣΙΟΥΚΗΣ

 

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου | 22.00 μ.μ. | Wonderwall – The Roof ‘n’ Roll Hall (Αιγύπτου 16α, Λαδάδικα)

 

Ο σκιτσογράφος Σταύρος Κιουτσιούκης παρουσιάζει 20 πρωτότυπα έργα του, εμπνευσμένα από την ερωτική σχέση ενός ζευγαριού και με αισθητική που παραπέμπει σε φωτογραφικά στιγμιότυπα polaroids. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.

 

 

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου

 

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤαινιΩΝ κινουμενων σχεδιων μικρου μηκουσ

 

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου | 21.00 μ.μ. | ΓΙΘ Αίθουσα Nehama

 

Ο Δημήτρης Σαβαϊδης θα παρουσιάσει τις βραβευμένες ταινίες του THESSALONIKI ANIMATION FESTIVAL (T.A.F.). Μαζί του οι δημιουργοί κινουμένων σχεδίων Δάφνη Δομπράκη, Γιάννης Τεξής και Xρήστος Παπανδρεόπουλος.

 

 

15 - 19 Δεκεμβρίου

Μουσικές βραδιές χαλάρωσης και ευκαιρίας για γνωριμία μεταξύ των φιλοξενούμενων δημιουργών, αλλά και των επιχειρηματιών, συλλόγων και επισκεπτών της φετινής διοργάνωσης «ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ», με αφορμή τα 15 χρόνια της διοργάνωσης, θα προσφέρουν τα καφέ-μπαρ:

 

 

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

 

U Flekú Garden Βrew Πub / Πλ. Μοριχόβου, Λαδάδικα

 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

 

Wonderwall-The RoofnRoll Hall /Αιγύπτου 16Α, Λαδάδικα

 

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

 

Εightball Club /Πίνδου 1, Λαδάδικα

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

 

Οtto Dix Βeer Bar Restaurant /Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 44

 

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου

 

Bolivar /Πλ. Ναβαρίνου 3

 

 

 

Tρίτη 20 Δεκεμβρίου

 

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ PARTY!

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου | 20.00 μ.μ. | ΓΙΘ Γκαλερί Αλλατίνι-Ντασό

 

Η φετινή διοργάνωση θα κλείσει πανηγυρικά με χριστουγεννιάτικο αποχαιρετιστήριο party με δωρεάν είσοδο και με ξεκαρδιστικό stand up comedy show από την ομάδα του Μαιευτηρίου, μουσικές επιλογές από τον d.j. Echo Adventures-Jacek Maniakowski, ειδικά για την περίσταση χριστουγεννιάτικα γευστικά cocκtails από την bartender Ilona και κληρώσεις πολυάριθμων δώρων. Όλα αυτά την Tρίτη 20 Δεκεμβρίου, στις 20.00 μ.μ., στην Γκαλερί Αλλατίνι-Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

 

Mεγάλοι δωροθέτες της φετινής εκδήλωσης είναι η αλυσίδα πολυκαταστημάτων τεχνολογίας, πολιτισμού και ψυχαγωγιας Public, η επιχείρηση εισαγωγής και εμπορίας παιχνιδιών AS Company, η αλυσίδα εστιατορίων Τ.G.I. Fridays και το κατάστημα παιχνιδιών, δώρων και ειδών βρεφανάπτυξης Fantom Toys (Αριστοτέλους 16), ενώ στις κληρώσεις δώρων της φετινής διοργάνωσης θα συμμετέχουν και οι εκδόσεις Jemma Press, Time Traveller καθώς και τα καταστήματα, Teensey, Ε-Fantasy, Πάρε-Δώσε, Αnime House, Deadlock, Naya-Piu, το βιβλιοπωλείο Άγνωστη Καντάθ και το εστιατόριο Habanera-Cocktail Bar Restaurant.

 

 

 

 

Πληροφοριες & χορηγοι

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης θα βρείτε στους παρακάτω ιστότοπους:

 

Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης: http://www.ift.gr/index.php/el/

 

Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Comink: http://www.comink.gr/

 

Eκδόσεις Ένατη Διάσταση: http://enatidiastasi.blogspot.gr/

 

Ελληνικός Σύλλογος Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Στρατηγικής: www.esfips.com

 

Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ: http://www.delta-iek.gr/

 

 

Για άλλη μία φορά, επίσημος χορηγός επικοινωνίας θα είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός FM 1055 ROCK (FM 105,5 ) της Θεσσαλονίκης.

 

Επίσης, χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί FM 102, 9.58 FM και FM 100, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΤV 100 και ΕΡΤ 3, τα περιοδικά Biscotto, καθώς και το διαδικτυακό κανάλι των GRamers.

 

http://www.1055rock.gr/

 

http://www.biscotto.gr/home/index.html

 

http://webtv.ert.gr/

 

http://www.fm100.gr/

 

http://youtube.com/gramerschan

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕΣΩ
FACEBOOK :

 

www.comic-n-play.gr

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 

Εγκαίνια Έκθεσης

 

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 20.00 μ.μ.

 

Ωράριο λειτουργίας

 

 10.00 π.μ. - 22.00 μ.μ.

 

 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

Επεξεργασία από CitizenX
  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94400
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  7777
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  43
  • Content Count:  863
  • Reputation:   6049
  • Achievement Points:  863
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5582 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Σωστός! Ήταν στα δελτία τύπου ενώ την έψαχνα στις εκδηλώσεις.Thanx!  Anyway, καλύτερα να μείνει στις εκδηλώσεις και αν θεωρηθεί σκόπιμο, ας διαγραφεί από τα δελτία τύπου. Sorry για την αναστάτωση (κάτι η ώρα, κάτι η κούραση, κάτι οι ετοιμασίες τις τελευταίας στιγμής...) 

  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Να θυμίσω ότι όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος θα έχει τραπέζι η Λέσχη Φίλων Κόμικς εκείθε :)

 

Περάστε να ζαλίσετε τον Πρόεδρα (aka Valtasar)! :D

 

:cheers5:

  • Like 9
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31428
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  54
  • Content Count:  3099
  • Reputation:   23541
  • Achievement Points:  2541
  • Days Won:  10
  • With Us For:  2942 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  53

Εγκαίνια την ώρα που κάνει πρεμιέρα το Rogue One.  :wall: Tόση ανοιωθίλα; :hit:

  • Like 6
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  7777
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  43
  • Content Count:  863
  • Reputation:   6049
  • Achievement Points:  863
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5582 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

post-7777-0-08589400-1481723152_thumb.jpg

 

 

Πόσο δύσκολο είναι να αφηγηθεί κανείς μια ιστορία χωρίς λόγια; Υπάρχει λόγος το πρώτο σου άλμπουμ να εκτείνεται σε 220 σελίδες; Και πόσο "πειραματική" μπορεί να γίνει μία δημιουργός αφηγούμενη μια ιστορία αγάπης; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει η Λένα για τη νέα δουλειά της οποίας θα μιλήσουν οι Νίκος Κούτσης και Σταύρος Κιουτσιούκης. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκεί.  :nek:

  • Like 15
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31052
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  121
  • Content Count:  2070
  • Reputation:   15086
  • Achievement Points:  2070
  • Days Won:  1
  • With Us For:  3153 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

Έσκασε και σποτάκι στο Spoiler Alert gr :beer:
https://youtu.be/nkH6RSGhhY0

  • Like 9
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.