Μετάβαση στο περιεχόμενο

THE FLOWER OF EVIL [LEE HYEON-SOOK]


Θρηνωδός

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  30604
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  536
  • Content Count:  6810
  • Reputation:   55497
  • Achievement Points:  6810
  • Days Won:  161
  • With Us For:  3397 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Το συγκεκριμένο manhwa περιέχει αρκετή βία και αιμομιξία μεταξύ άλλων. Προτείνεται σε άτομα ηλικίας 18+.

 

6.jpg

 

 

Το Flower of Evil είναι μια κορεάτικη manhwa σειρά από την δημιουργό Hyeon-Sook Lee [σενάριο και σχέδιο] που ειδικεύεται σε dark school life ιστορίες. Το 악의 꽃 πήρε το όνομα του από την ανθολογία ποιημάτων του Μπωντλαίρ με τίτλο "Les Fleurs du mal" ήτοι "Τα λουλούδια του κακού". Κυκλοφόρησε σε 26 κεφάλαια στο Νοτιο-κορεάτικο περιοδικό Issue της εκδοτικής Daiwon C.I. την διετία 2006-08 και στα τέλη του 2009 εκδόθηκαν 7 συγκεντρωτικοί τόμοι tankobon. 

 

Η πλάκα είναι ότι ήταν να διαβάσω άλλο Flower of Evil, αυτό του Shuzo Oshimi που είναι manga, αλλά το μπέρδεμα με τον τίτλο με έστειλε σε άλλο scanlation. Τώρα που τελείωσα το κορεάτικο και έχω ξεκινήσει αυτό που προοριζόταν αρχικά να διαβάσω, μάλλον καλύτερα μου έκατσε μιας και δεν λέει τόσο πολύ. Είδωμεν  πως θα εξελιχθεί στην συνέχεια. 

 

1.jpg2.jpg

 

Είδος: School of Life, Drama, Psychological, Shoujo, Romance

 

Υπόθεση: Ο Se-Joon και η Se-Wa είναι [ετεροζυγωτικά] δίδυμα που πηγαίνουν στο λύκειο και έχουν μια πολύ δεμένη σχέση μεταξύ τους. Σε σημείο εξάρτισης θα μπορούσε να πει κάποιος, φτάνοντας σε σημεία που δεν θα έφταναν ποτέ δύο αδέρφια. Όλη αυτή η περίεργη αιμομικτική ισορροπία έρχεται να διαταραχθεί από δύο παράγοντες: Αφενός από την ανελέητη ζήλια και τον ψυχολογικό πόλεμο που ασκεί η αδερφή στο αδερφό όποτε τον βλέπει έστω και να μιλάει με φίλους του ή άλλες γυναίκες, αφετέρου από τον Sung-Chan, ένα ψιλό-μυστήριο τύπο που επιστρέφει από το σκοτεινό παρελθόν τους και υποστηρίζει πως είναι ένας συμμαθητής από το δημοτικό (είχαν μετακομίσει και φύγει από εκείνο το σχολείο). Μια ιστορία γεμάτη δολοπλοκία, σκοτεινά μυστικά, δολοφονίες αλλά και μια αρρωστημένη αγάπη που καταλήγεις να αντιμετωπίζεις συμπονετικά. 

 

3.jpg4.jpg5.jpg

 

Η υπόθεση όσο κι αν περίμενε κανείς το αντίθετο δεν εστιάζει στο shock value από την αιμομιξία ή το σεξουαλικό κομμάτι αυτής, ίσα ίσα το περιορίζει στο ελάχιστο. Το κύριο χαρτί που διαπραγματεύεται η υπόθεση είναι το πόσο λεπτή είναι η γραμμή μεταξύ πραγματικής αγάπης και συναισθηματικής εξάρτησης από ένα πρόσωπο που ήταν πάντα εκεί και το πόσο εύκολο είναι να μπερδέψει κάποιος την μία κατάσταση με την άλλη και να προβεί σε πράξεις και αποφάσεις χωρίς γυρισμό. Από τα μισά και μετά το manhwa εξελίσσεται σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό απ'ότι θα περίμενε κάποιος με βάση την αρχική εντύπωση που σου δίνει και σε μια θλιβερή κρυμμένη ιστορία που κινείται στα όρια της ψυχασθένειας τόσο για τα αδέρφια όσο και για τους γύρω τους. Διαβάζεται πολύ γρήγορα, σε ένα 3ωράκι το ξεπέταξα γιατί πραγματικά ήθελα να δω που θέλει να καταλήξει ο ποιητής και δεν έμεινα παραπονεμένος αν και το τέλος ήταν προβλέψιμο και επιδεχόταν πολλές βελτιώσεις. Γενικά πάντως ήταν ένα σενάριο γεμάτο ανατροπές και έξυπνα στημένη πλοκή. Το σχέδιο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αρκετό για να υπηρετήσει την ιστορία.

 

 Διαβάστε το εδώ

 

[mal type=manga id=5767]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.