Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κυκλοφορεί το 'Απαγορευμένο" του Judge Dredd ύστερα από 38 χρόνια! [Κοτσεργκίν Αντρέι, batcountrysite.wordpress.com, 12/07/2016]


leonidio

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  12189
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  848
  • Content Count:  3050
  • Reputation:   41670
  • Achievement Points:  3061
  • Days Won:  28
  • With Us For:  5136 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

14-the-cursed-earth-2000ad1.jpg

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ‘ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ’ ΤΟΥ JUDGE DREDD ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ !

 

by Αντρέι Κοτσεργκίν

 

Ο Διαβόητος Judge Dredd μπορεί να είναι γνωστός σε όλους μας για την αρκετά απόλυτη αίσθηση απονομής δικαιοσύνης που τον διακατέχει (άλλωστε αυτή είναι και η δουλεία του) και για την ατάκα ‘I am The Law’ που ουρλιάζει στα μούτρα των άτυχων Καθαρμάτων που θα δεχτούν την ποινή του όμως ακόμη και ο αδέκαστος Δικαστής έχει την φωλιά του νομικά λερωμένη. Βλέπεις πίσω στο μακρινό 1978 ο Dredd είχε φάει μήνυση εξαιτίας μιας ανεπανάληπτης περιπέτειας που έζησε στην Καταραμένη Γη…..

 

lawless-cursed-earth-judge-dredd.jpg

 

To ‘The Cursed Earth’ είναι μια από τις πιο επικές ιστορίες του Judge Dredd που πιθανότατα είναι γνωστή μονάχα στους πιο παλιούς die hard fans του 2000 AD. Τουλάχιστον ως προς την ολοκληρωμένη της μορφή μιας και η ιστορία μπορεί να έγινε reprint σε tpb και τρεις φορές μάλιστα παρόλα αυτά ,ο ίσως μεγαλύτερος Villain που συναντάμε στα περισσότερα comics , η Λογοκρισία πήρε το τσεκούρι της και πετσόκοψε τα ‘Burger Wars’ (επεισόδια 11-12) και ‘Soul Food’ (επεισόδια 17-18) από το σύνολο των 25 τευχών του σπουδαίου αυτού arc. Ποίο όμως ήταν το μεγάλο Μυστικό του Δικαστή που κάποια μεγάλα κεφάλια ΔΕΝ ήθελαν να βγει στην φόρα και έκαναν τα  πάντα για να κουκουλώσουν την υπόθεση ? Πριν όμως αποκαλύψουμε περισσότερα ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή … στο μέλλον και ας θυμηθούμε το Έπος της περιπλάνησης του Δικαστή Dredd στην επικίνδυνη και γεμάτη ραδιενέργεια και Παράνοια ‘Καταραμένη Γη’ !

 

cursed0.jpg

 

Βρισκόμαστε στο άκρως δυστοπικό έτος 2100. Η Mega City  Two μια από τις τρεις μονάχα περιοχές των Η.Π.Α. που επιβίωσαν από τον Πυρηνικό Πόλεμο του 2070 αντιμετωπίζει έναν θανάσιμο κίνδυνο. Ένας μυστήριος ιός με την ονομασία  2T(FRU)T μαστίζει την πόλη και μετατρέπει τον πληθυσμό σε έναν παρανοϊκό και διψασμένο για αίμα όχλο. (Λες και δεν είχαν αρκετούς μουρλούς εκεί…) Οι επιστήμονες της αδελφικής πόλης Mega City One  βρίσκουν ένα αντίδοτο για την επιδημία όμως το πρόβλημα είναι ότι γίνεται τέτοιος χαμός στην Mega City 2 που πρέπει να σαι κυριολεκτικά τρελός για να πεταχτείς μέχρι εκεί για να το παραδώσεις. Τρελός ή Δικαστής ! Μια ομάδα από Δικαστές αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να μεταφέρει την θεραπεία. Με μπροστάρη τον Dredd φυσικά. Για να φτάσουν στον προορισμό τους οι γενναίοι Δικαστές καλούνται να περάσουν μέσα από την ‘Καταραμένη Γη’ μια αχανή ραδιενεργή wasteland που κατοικείται μονάχα από φτωχούς  ρακοσυλλέκτες ,μεταλλαγμένους, επικίνδυνους ψυχασθενείς εγκληματίες, έναν κλωνοποιημένο … τυραννόσαυρο Rex ονόματι Satanus (!?!), τον τελευταίο επίσημο Πρόεδρο τον Η.Π.Α.(και τον άνθρωπο που δίεταξε το Καταστροφικό Πυρηνικό Όλεθρο του 2070) Robert Linus Booth και φυσικά όπως σε κάθε σωστή wasteland αμέτρητες ομάδες από τρελαμένους αιρετικούς. Το ‘The Cursed Earth’ είναι ένα road trip Φόβου και Παράνοιας μέσα από την Αμερικάνικη Κουλτούρα. Και φυσικά από ένα τέτοιο διεστραμμένο ταξίδι δεν γίνονταν να λείπουν δυο από τα πιο εμβληματικά σύμβολα της μαμάς Αμερικής. Τα McDonalds και τα Burger King.

 

cursed02-1.jpg

 

Στο ‘απαγορευμένο’ Burger Wars o Dredd και οι σύντροφοι του αιχμαλωτίζονται από την αίρεση των McDonalds Marauders μια ομάδα ψυχασθενών που λατρεύουν με φανατισμό την περίφημη αλυσίδα fast food και ο ηγέτης τους Ronaldhttp://www.curufea.com/lib/exe/fetch.php?media=campaignjudgedredd:macdonalds1.jpg αναγκάζει τον Dredd και την ομάδα του να  καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες από Milkshakes και burgers ! Οι Δικαστές καταφέρνουν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή να σωθούν από την Κόλαση της Χοληστερίνης επειδή οι φρουροί τους ήταν παχύσαρκοι και τεμπέληδες από το πολλά take aways ! Όμως η ατυχία δεν τους εγκαταλείπει μιας και πολύ σύντομα πέφτουν στα χέρια της αντίπαλης αίρεσης των φανατισμένων Burger King Creeps (με ηγέτη φυσικά τον Burger King!) που κατά τραγική ειρωνεία αποφασίζουν να δικάσουν τους Δικαστές επειδή υπέπεσαν στο έγκλημα του να φάνε ‘το Λάθος burger’…. Όπως είναι φυσικό όλα καταλήγουν σε μια Μεγάλη Μάχη όπου χύνονται τόνοι αίματος, κέτσαπ, milkshake και χοληστερίνης και η 2000 AD εξασφαλίζει σερβιρισμένες μηνύσεις από τις δυο μεγάλες εταιρείες για την δυσφήμηση του image και των προϊόντων τους.  Στην διαδικασία χώθηκαν και η εταιρεία προϊόντων μαναβικής και κατεψυγμένων Green Giant μιας και ούτε η δική τους μασκότ γλίτωσε από την ‘περιποίηση’ του 2000 AD στο Soul Food story.

 

cursed03.jpg

 

Ύστερα από το μπαράζ μηνύσεων που δέχτηκαν οι εκδότες αναγκάστηκαν να αποσύρουν τα comics με τα επίμαχα strips  από την κυκλοφορία και αποφάσισαν να μην τα εκδώσουν ποτέ ξανά φοβούμενοι μεγαλύτερες νομικές συνέπειες. Οι μεγάλες πολυεθνικές του γρήγορου φαγητού κατάφεραν το ακατόρθωτο : Να νικήσουν τον Δικαστή Dredd. Επειδή όμως η Δικαιοσύνη πάντα θριαμβεύει σήμερα εν έτη 2016 με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σας ανακοινώνουμε ότι  τα επίμαχα ‘Απαγορευμένα’ strips του The Cursed Earth ξαναβρίσκουν την χαμένη τους θέση στις σελίδες του comic μέσα από μια μεγαλοπρεπή hardcover έκδοση που θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουλίου  ! Και αυτό χάρη στις πρόσφατες αλλαγές στην Βρετανική Νομοθεσία σχετικά με την ελευθερία της Σάτιρας και της  Έκφρασης. Ο Νόμος νίκησε και ας απέχουμε μερικές δεκαετίες ακόμα από τον πυρηνικό Όλεθρο και την εμφάνιση του αληθινού Judge Dredd. Ας αισθανόμαστε τυχεροί που θα απολαύσουμε τον Dredd να ουρλιάζει ‘I am The Law’ στα μούτρα ενός Mac-αιρετικού μέσα από το Επικό story των Pat Mills, John Wagner, Jack Adrian και από τα ανεπανάληπτα σχέδια των Mike McMahon και του τεράστιου Brian Bolland ενώ χλαπακιάζουμε ανέμελοι και ατιμώρητοι ένα λαχταριστό Big Mac με συνοδεία ένα δροσερό Mac ασβέστη shake !

 

14-the-cursed-earth-2000ad1 (1).jpg

 

Πηγή

 

Δική μου σημείωση: φυσικά τα εν λόγω story arcs απουσιάζουν και από την ελληνική έκδοση. Υπήρξε και αναφορά σε αυτό, από εδώ (ποστ #124) και κάτω.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1596
  • Content Count:  5019
  • Reputation:   34448
  • Achievement Points:  5027
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6159 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Στο Αγόρι πάντως είχαν δημοσιευθεί κανονικά και με το νόμο...  :gun2: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.