Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα καλύτερα κόμικς του 2016 (ως τώρα) [Γριβέα Ιωσηφίνα, oneman.gr, 07/07/2016]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1613
  • Content Count:  5048
  • Reputation:   34550
  • Achievement Points:  5056
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6182 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Διαλέγουμε τα 5 κόμικς του 2016 που αξίζει να διαβάσεις.

 

post-2298-0-26042700-1468112484_thumb.jpg

 

Μαζί με τον Ιούλιο μπήκαμε και στο δεύτερο μισό του 2016. Τέλεια αφορμή δηλαδή για να ρίξουμε μια ματιά στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, και στα αγαπημένα μας κομμάτια ποπ κουλτούρας από αυτό. Σειρές, ταινίες, τραγούδια, βιντεοπαιχνίδια, κόμικς, και ότι άλλη κατηγορία εκπροσωπείται στο PopCode θα έχει την τιμητική της, κάθε μέρα κι ένα διαφορετικό top-5.

 

Σε μεταβατικό στάδιο βρίσκουμε τις Big Two το 2016, με τη Marvel να στήνει ακόμα το καινούριο της universe - καλά, ίδιο με το προηγούμενο είναι κατά 90%, μη μασάτε - και τη DC να βάζει μπροστά το Rebirth με υποσχέσεις που θέλουν τους υπερήρωές της να επιστρέφουν σ' αυτά που τους έκαναν να ξεχωρίζουν. Η κομιξοζωή όμως δεν είναι μόνο Marvel και DC, οπότε πάμε να δούμε τι άλλο καλό συνέβη το πρώτο μισό του '16.

 

 

‘REBIRTH’

 

post-2298-0-29321400-1468112487_thumb.jpg

 

Προς έκπληξη κανενός η συμπερίληψη του ‘Rebirth’ στη λίστα μου, μετά τη χειμαρ-ωδή μου όταν ξεκίνησε το μη event, μη reboot, μη και δεν είναι τα πράγματα όπως τα λένε Παναγία μου, θα τους ανατινάξω. Η ερωτική μου σχέση μαζί του συνεχίζεται προς το παρόν πάντως, με τα τεύχη του Green Arrow να είναι - αναπάντεχα; - τα καλύτερα μέχρι στιγμής. Όρμα, DC.

 

 

‘SECRET WARS #9’

 

post-2298-0-70124700-1468112490_thumb.jpg

 

Το ‘Secret Wars’ της Marvel ήταν ένα event του ‘15 που κανονικά θα τελείωνε εντός του έτους για να δώσει τη σκυτάλη στους δεκάδες νέους τίτλους που θα γεννιούνταν μέσα απ’ αυτό. Επειδή όμως όταν κάνει η Marvel πλάνα ο Galactus γελάει, το τελευταίο και καλύτερο τεύχος κυκλοφόρησε τελικά το ‘16, μετά την κυκλοφορία των τίτλων που λέγαμε πριν λίγο. Φιάσκο κοινώς, αλλά μικρό το κακό όταν φτάνεις στις τελευταίες σελίδες του τεύχους #9.

 

Μπορεί το επιβλητικό ‘Secret Wars’ να ξεχωρίζει ανάμεσα στα πολλά τελευταία μέτρια events της εταιρείας, αλλά για μένα δεν απέκτησε ιδιαίτερο νόημα μέχρι τη στιγμή που ο Jonathan Hickman έφερε την ιστορία στα μέτρα μίας μεγαλειώδους κορύφωσης μεταξύ Mr. Fantastic και Doctor Doom, μετατρέποντας έτσι την αφήγηση σε character piece. Λίγοι καταλαβαίνουν τη σχέση των δύο αυτών χαρακτήρων όσο ο Hickman, που εδώ έχει και τον Esad Ribić να συνοδεύει εικαστικά τα κείμενα με ευρηματικούς τρόπους.

 

 

‘ARCHIE’

 

post-2298-0-01852500-1468112492_thumb.jpg

 

Τι καλά που περνάω με τα καινούρια ‘Archie’. Τι καλά που περνάω. Το ήθελε το ρεκτιφιέ του ο κοκκινοτρίχης μετά από 77 χρόνια ύπαρξης. Το πρότζεκτ ανέλαβαν ο Mark Waid μετά το εκπληκτικό run του για τον 'Daredevil' και η Fiona Staples που απογειώνει κάθε μήνα το ‘Saga’ με τα μαγικά της χέρια. Δεν υπάρχει ιδανικότερη φάση για να πιάσεις τα κόμικ αυτά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν δεν έχεις ξαναδιαβάσει λέξη ‘Archie’ ποτέ στη ζωή σου.

 

Και μιας και το συζητάμε, ρίξε και μια ματιά στη solo σειρά ‘Jughead’. Ο σαρκαστικός κολλητός του στέκεται άνετα μόνος του και είναι πιο αστείος από ποτέ.

 

 

‘PAPER GIRLS’

 

post-2298-0-26691700-1468112503_thumb.jpg

 

Είμαι ηθικά υποχρεωμένη να διαβάζω οτιδήποτε γράφει ο Brian K. Vaughan (αν δεν έχεις διαβάσει ακόμα το ‘Y: The Last Man’, σταμάτα ότι κάνεις), οπότε το ‘Paper Girls’ που κάνει για την Image Comics μπήκε κατευθείαν στο πρόγραμμα. Φαντάσου κάτι μεταξύ ‘Stand By Me’, ‘War of Worlds’ και Spielberg σε έξαλλη κατάσταση. Εσύ δε θα ήσουν έξαλλος αν την ώρα που μοίραζες εφημερίδες σαν καλό παιδί, η πόλη σου γέμιζε με ιπτάμενους τρελούς από διαφορετικά timelines που σε παίρνουν στο κυνήγι;

 

 

‘DARK KNIGHT: A TRUE BATMAN STORY’

 

post-2298-0-46992500-1468112504_thumb.jpg

 

Ο Paul Dini σου έχει δώσει άπειρες ιστορίες Batman σε μορφή κόμικ και animated σειράς. Τώρα είπε να σου δώσει ακόμα μία, με μία σημαντική διαφορά. Πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος.

 

Εάν αναρωτιέσαι γιατί στο καλό να σε ενδιαφέρει η ιστορία κατάθλιψης του γνωστού κειμενογράφου - πόσο καμένος μπορεί να είναι κάποιος για να φτιάξει κόμικ για τον εαυτό του με τον Batman από δίπλα μπορεί να σκέφτεσαι - μην ανησυχείς, το ίδιο αναρωτιέται και ο ίδιος εντός του κειμένου. Απλά δείχνοντάς σου τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής του, τις στιγμές που ο Batman δε σήμαινε πια τίποτα γι’ αυτόν, με τους όλους τους φόβους του να του ψιθυρίζουν στο αυτί με τη μορφή του Joker, του Scarecrow ή του Two-Face, ευελπιστεί να βοηθήσει έστω κι έναν άνθρωπο που έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση να βρει τη δύναμη να σταθεί στα πόδια του.

 

Πρόκειται για μία εκπληκτική δουλειά με διαχρονικά μηνύματα, που θα σε αγγίξει ακόμα κι αν δεν έχεις ξαναπιάσει ποτέ σου κόμικ, μία κάθαρση για τον Dini που θα μπορούσε να εμπνεύσει και τη δική σου.

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.