Jump to content

Recommended Posts

Η πρώτη εμφάνιση του One-Above-All θεωρείται στο Doctor Strange#8 και γράφτηκε από τον Steve Englehart, με το καλλιτεχνικό μέρος να έγινε από τον Gene Colan.


one-ab10.png

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ONE-ABOVE-ALL
Είναι υπεύθυνος για την υπάρξη ζωής στο Πολυσύμπαν της Marvel. Ο αντίστοιχος της DC είναι Η Παρουσία (The Presence). Ο One-Above-All είναι ο άρχοντας και ο μοναδικός ανώτερος επόπτης των διάφορων κοσμικών οντοτήτων (Living Tribunal, Death, Eternity, Oblivion, Infinity, Galactus, Master Order and Lord Chaos, Mistress Love and Sire Hate).
Γενικά, δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για αυτόν και τα όσα γνωρίζουμε, τα γνωρίζουμε από διάφορες αναφορές στα comics.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ COMICS
Όταν η έγκυος Susan Storm φοβήθηκε για τον πιθανό θάνατο του άντρα της από τον παντοδύναμο Silver Surfer, τότε, ο Uatu the Watcher της είπε ότι υπάρχει μόνο ένα ον πραγματικά παντοδύναμο και ότι το μόνο όπλο του είναι η αγάπη.

Κατά τη διάρκεια μια συνάντησης με το Dr. Strange, η κοσμική οντότητα Eternity του λέει «Εγώ και ο αδερφός μου, ο Θάνατος, περιλαμβάνουμε όλη την πραγματικότητα σου, μυστικιστή! Ούτε αυτός, αλλά ούτε και εγώ είμαστε θεοί. Ο Θεός κυβερνάει όλες τις πραγματικότητες!» 

Όταν ο Thor μια φορά σύγκρινε τον εαυτό του και τον Odin με διάφορους άλλους θεούς και κάτι άλλα αφηρημένα όντα σε θέματα δύναμης , είπε «Λέγεται ότι ένα ον, που λέγεται The Living Tribunal, ο τελευταίος κριτής, έχει την εξουσία να επιβάλλει την θέληση του σε κάθε σύμπαν, αυτός είναι ο κριτής. Και λέγεται ότι η δύναμη του είναι η υπέρτατη σε όλο το πολυσύμπαν. Ακόμα και εγώ, γιος ενός από τους δυνατότερους όλων των θεών, το βρίσκω αδύνατο να φανταστώ τέτοια επίπεδα δύναμης. Και είναι συγκινητικό να σκεφτείς πόσο μεγαλύτερος πρέπει να είναι ο Δημιουργός όλων των Συμπάντων από αυτό που είναι όλες οι δημιουργίες Του συνδυασμένες. 

Ο Κοσμικός Κύβος Kubik σε μια περιοδεία της πραγματικότητας δείχνει διάφορες μεγάλες δυνάμεις στην Kosmos, μέχρι που συναντάει τον The Living Tribunal, ο οποίος της είπε ότι ενώ αυτός είναι η πιο ανώτερη δύναμη στο σύμπαν που μπορεί να κατανοηθεί, η λογική θα έδειχνε ότι το The Living Tribunal είναι ένας υπηρέτης, αλλά από κάτι που κανένας δεν μπορεί να φανταστεί. 

Στο απόηχο των γεγονότων του Infinity Gauntlet, ο The Living Tribunal εύκολα αναιρεί όλη την καταστροφή , την οποία ο Adam Warlock σκορπίζει στην δίκη του, ισχυρίζοντας ότι «Εγώ αντιπροσωπεύω δυνάμεις που επισκιάζουν ακόμη και τις δυνάμεις σας. Οι αρχές μου έρχονται από ψηλά.» 

Όταν ο Protégé ισχυρίσθηκε στον The Living Tribunal και σε άλλες κοσμικές οντότητες , ότι είναι το πιο δυνατό ον που υπήρξε ποτέ και θα τους ξεπεράσει όλους και θα συνεχίσει, ο The Living Tribunal απάντησε «Αδύνατον! Υπάρχει ένας μόνο πιο πάνω από τον Tribunal!». Αργότερα, αφού δήλωσε ο Protégé τον εαυτό του ως One-Above-All σε μια προσπάθεια να καταλάβει απόλυτη δύναμη, o The Living Tribunal απορροφάει τον Protégé, διακηρύσσοντας «Οι ενέργειες σου και οι προθέσεις σου είναι ασυγχώρητες! Αναπαύσου εν ειρήνη! Είθε ο One-Above-All να σε συγχωρέσει.

Όταν ένας μπάρμαν ρώτησε την δαίμονα Mephisto, αν το The Living Tribunal, έχοντας δημιουργήσει το Infinite Embassy, ήταν στην πραγματικότητα θεός, η Mephisto απάντησε, «Όχι, δεν είναι θεός. Είναι απλώς το μεγαλύτερο παιδί σε όλες τις παιδικές χαρές. Και αν ξέρει τον διευθυντή, δεν μιλάει για αυτό».

Επίσης είχαμε δει τον One-Above-All μεταμφιεσμένο σε έναν ηλικιωμένο άστεγο άντρα να δίνει συμβουλές στο Peter Parker λέγοντας ότι πρέπει να είναι μαζί με την θεία του, Μαίρη, την ώρα που θα πεθάνει και ότι ο θάνατος είναι ένα φυσικό κομμάτι στη ζωή του ανθρώπου και ότι εμείς σαν άνθρωποι πρέπει να μάθουμε να αφήνουμε εκείνους που αγαπάνε, όταν έρθει η ώρα τους, να φύγουν. Φυσικά ο Peter δεν τον άκουσε.

 

67592210.jpg

 

67592610.jpg

 

Στους Fantastic Four του Mark Waid εμφανίζεται ο χαρακτήρας, αλλά υπάρχει μια καινοτομία. Ο Mark Waid παραθέτει ότι ο Tom Peyer ήταν ο άνθρωπος που πρότεινε ότι ο Θεός θα μπορούσε να αναπαρασταθεί από έναν comic artist και συγκεκριμένα τον Jack Kirby. Τέλος πάντων, Ο One-Above-All εμφανίστηκε στους Fantastic Four στον «Παράδεισο», τη στιγμή που πέθανε ο Thing, επαινώντας τους για την επιμονή τους στην εξερεύνηση του σύμπαντος και υποσχέθηκε εξαιρετικά νέα θαύματα θα ανακαλυφθούν στα επόμενα χρόνια και τελικά επανέφερε τον Thing στην ζωή. 

 

110.jpg

 

210.jpg

 

310.jpg

 

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

  • Ως το υπέρτατο ον στο πολυσύμπαν, ο One-Above-All είναι:
  • πανταχού παρών
  • παντοδύναμος
  • παντογνώστης
  • πανσυμπάντιος
  • Είναι πάνω από όλες τις κοσμικές δυνάμεις και κοσμικές οντότητες
  • Μπορεί να χειραγωγεί την πραγματικότητα

 

Μία διευκρίνιση
O One-Above-All δεν πρέπει να συγχέεται με τον Celestial συνονόματό του. Άλλος είναι εκείνος και απλώς έχουν το ίδιο όνομα.

  • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.