Μετάβαση στο περιεχόμενο

DEAD, SHE SAID [ STEVE NILES - BERNIE WRIGHTSON ]


Ion

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  941
  • Content Count:  4363
  • Reputation:   35616
  • Achievement Points:  4416
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6182 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

DEAD, SHE SAID

 

Dss 01.jpgDss 02.jpg

 

Μία πολύ όμορφη συνεργασία δύο μαέστρων στο χώρο του υπερφυσικού κόμικ, του σεναριογράφου Steve Niles (Criminal Macabre) και του σχεδιαστή Bernie Wrightson (Creepy). Oι δυο τους έχουν συνεργαστεί και σε αρκετές ακόμα ιστορίες, όπως τα City of Others, The Ghoul και Doc Macabre, οπότε ξέρουμε τι να περιμένουμε! To Dead, She Said κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2009 από την IDW σε paperback, και έχει 108 σελίδες (μαζί με τα εξώφυλλα). H συγκεκριμένη ιστορία έχει συμπεριληφθεί επίσης και στην έκδοση "The Monstrous Collection of Steve Niles & Bernie Wrightson" της IDW.

 

rev-Dead-she-said.jpg

 

Πρωταγωνιστής μας είναι ο Ντετέκτιβ Coogan, ένας αρκετά σκληροτράχηλος και ίσως λίγο βρώμικος μπάτσος, που μια μέρα ξυπνάει στο κρεβάτι του και διαπιστώνει ότι τον έχει τρυπήσει μια σφαίρα στην κοιλιά. Το κρεβάτι του είναι γεμάτο αίματα, τα σωθικά του κρέμονται, και αναρωτιέται γιατί δεν είναι νεκρός... σύντομα όμως καταλαβαίνει τί συνέβη: είναι νεκρός! Απλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο, εξακολουθεί να κινείται κανονικά, κάτι που του δίνει την ευκαιρία να μάθει ποιος τον πυροβόλησε στον ύπνο του και για ποιο λόγο.

 

d34d0b2ebf9bb6ae37b0d314777fc6da._SX640_QL80_TTD_.jpg

Εσωτερική σελίδα

 

Η βασική αυτή ιστορία είναι έγχρωμη, και εκτυλίσσεται σε 66 σελίδες. Και λέω η βασική, γιατί η έκδοση περιέχει και μια ιστορία bonus με τον τίτλο "Ain't She Sweet?", ασπρόμαυρη, 7 σελίδων, που αρχικά είχε δημοσιευθεί το 1972 στο Badtime Stories. Τις υπόλοιπες σελίδες του τεύχους καλύπτουν, αρχικά μια Art Gallery με τα έξτρα εξώφυλλα της κύριας ιστορίας αλλά και παλιά σκίτσα του Wrightson, και κατά δεύτερον το πλήρες "The Monsters: Color the Creature Book", μια έκδοση του 1974 με ασπρόμαυρα pin-ups τρόμου του σχεδιαστή.

 

monsters-color-the-creature-book-07.jpg

Pin-up από το The Monsters: Color the Creature Book

 

Η ιστορία κινείται μεταξύ noir και μεταφυσικού, που είναι ένας από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς στα κόμικς. Παρόλα αυτά, το σενάριο δεν είναι κάτι το τρομερό, αν και οι απότομες σαρκαστικές ατάκες του Niles κάνουν και εδώ αισθητή την παρουσία τους. Απ' την άλλη, το σχέδιο του Wrightson είναι εξαιρετικό! Γενικά έχει πλάκα, μπόλικη βία και αίμα (ξεκοιλιασμένα πτώματα κλπ), και προσωπικά το ευχαριστήθηκα αρκετά! 

 

Πηγές:

comicvine

comixology

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.