Jump to content

ΓΙΟΚΟ ΤΣΟΥΝΟ - ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ [ YOKO TSUNO ]


comicos
 Share

Recommended Posts

Παρακάτω θα γνωρίσουμε τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς κόμικ Yoko Tsuno:

 

504px-Yoko_Tsuno_portrait.jpg

Yoko Tsuno

 

Η Yoko Tsuno είναι μία Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, η οποία έχει μεγαλώσει στην Ιαπωνία, αλλά πλέον ζει στο Βέλγιο. Είναι αρκετά συμπονετική και έχει την ικανότητα να κάνει εύκολα φίλους. Η Yoko είναι επίσης επιδέξια δύτης, κατέχει μαύρη ζώνη στο aikido και μπορεί να πιλοτάρει από αεροπλάνα, μέχρι και ελικόπτερα. Το ευρύ αυτό φάσμα δραστηριοτήτων, μαζί με την σχεδόν άψογη συμπεριφορά της, κατατάσσουν τη Yoko στην κατηγορία της ιδανικής γυναίκας. Το μεγάλο της ελάττωμα - που παραδέχεται και η ίδια - είναι το τυπικό χαρακτηριστικό των Ιαπώνων, να έχουν πολύ ψηλά την προσωπική τιμή, κάτι που την κάνει συχνά να εμπιστεύεται τους άλλους τυφλά. Το μικρό της όνομα είναι εμπνευσμένο από αυτό της Γιαπωνέζας ηθοποιού Yoko Tani, αν και όταν πρωτοδιάβασα τον τίτλο του κόμικ, το μυαλό μου πήγε ασυναίσθητα στο παρακάτω δημοφιλές - για εκείνη την εποχή - παιδικό ρόφημα :P  :

 

 

Yoko Choco.jpg

 

 

2639504-visucarre_vic.gif.jpg

Vic Video

 

Vic Video (Ολλανδικά: Ben Beeld, αλλά μερικές φορές θα τον συναντήσουμε και σαν Max): Διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα, και είναι στενός φίλος της Yoko (με την οποία φαίνεται να είναι ερωτευμένος, παρόλο που αυτό αφήνεται απλώς να εννοηθεί). Προτού γνωρίσει τη Yoko, σκηνοθετούσε ζωντανές εκπομπές στην τηλεόραση. Είναι συχνά η φωνή της λογικής και της σύνεσης, που συγκρατεί την παρορμητικότητα της Yoko. Ο Vic εμφανίζεται σε όλα τα album, εκτός από τα : Aventures électroniques, L'Or du Rhin και La Pagode des brumes.

 

visucarre_paul.gif

Pol Pitron

 

Ο Pol Pitron (Ολλανδικά: Paul Pola, Γερμανικά: Knut Knolle) είναι ο κωμικός χαρακτήρας του τρίο Yoko-Vic-Pol. Το όνομά του προέρχεται από το γαλλικό "pitre", που σημαίνει "κλόουν". Προτού γνωρίσει τη Yoko, εργαζόταν σαν κάμεραμαν στις εκπομπές που σκηνοθετούσε ο Vic. Ο Pol είναι συχνά τεμπέλης και γκρινιάρης, καθώς επίσης και καλοφαγάς. Είναι επίσης παιχνιδιάρης και αγαπά τα παιδιά. Εμφανίζεται σε όλα τα album, εκτός από το La Pagode des brumes, αν και εμφανίζεται σε δύο μόνο ιστορίες στο album Aventures électroniques. Εκεί όπου όλοι οι άλλοι χαρακτήρες έχουν σχεδιαστεί ρεαλιστικά, όσον αφορά την ανατομία τους, η μύτη και τα μάτια του Pol (στις πρώτες τουλάχιστον ιστορίες) είναι μεγάλα και στρόγγυλα, σε καρτουνίστικο στυλ.

 

khany1.gif

Khany

 

Η Khany είναι μέλος της εξωγήινης φυλής Vineans. Μετά το τέλος της ιστορίας La Forge de Vulcain και την πτώση της κυριαρχίας του Karpan, γίνεται ηγέτης των Vineans, οργανώνοντας την επιστροφή τους από τη Γη στον Vinea. Αναλαμβάνει επίσης αποστολές, για να εντοπίσει χαμένες αποικίες των Vineans. Όπως και ο Vic, είναι ιδιαίτερη προσεκτική στις ενέργειές της. Η Khany εμφανίζεται στα : Le Trio de l'étrange, La Forge de Vulcain, Les Trois soleils de Vinéa, Les Titans, La Lumière d'Ixo, Les Archanges de Vinéa, Les Exilés de Kifa και La Porte des âmes.

 

introart16.jpg

Rosée du matin

 

Η Rosée du matin (αλλιώς Morning Dew,  Ολλανδικά: Roosje, Γερμανικά: Morgentau), είναι η θετή Κινέζα κόρη της Yoko, από την ιστορία Le Dragon de Hong Kong. Παιδί δύο βιολόγων οι οποίοι πειραματίζονταν με την τεχνητή εξέλιξη των ζώων, έμεινε ορφανή όταν οι γονείς της έχασαν τη ζωή τους σε μια καταιγίδα. Στη συνέχεια τη μεγάλωσε ο παππούς της, αλλά εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του, έδωσε την κηδεμονία της στη Yoko. Έχει συμμετάσχει σε πολλές περιπέτειες της Yoko, σχετικές με τα ταξίδια της στο χρόνο, αλλά και στο διάστημα. Η Rosée εμφανίζεται σε όλα τα album, από το Le Dragon de Hong Kong και έπειτα. Είναι εμπνευσμένη από την Κορεάτισσα θετή κόρη του δημιουργού της σειράς, Roger Leloup.

 

5642.jpg

Monya

 

Η Monya είναι μια δεκατετράχρονη ταξιδιώτισσα μέσα στο χρόνο, από το μακρινό 3872, την οποία η Yoko γνωρίζει κατά τη διάρκεια των γεγονότων που περιγράφονται στην ιστορία La Spirale du temps. Αφού αλλάξει τη ροή της ιστορίας στη συγκεκριμένη περιπέτεια, η Monya δεν είναι σε θέση να επιστρέψει, πλέον, στην εποχή της. Θα υιοθετηθεί από την ξαδέρφη της Yoko, και τα δυο κορίτσια θα γίνουν πολύ σύντομα φίλες. Με τη βοήθεια της χρονομηχανής της Monya, που ονομάζεται translateur, η Yoko και οι φίλοι της θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν αρκετές αποστολές που απαιτούν ταξίδια στο χρόνο.

 

emilia.jpg

Emilia

 

Ένα ζωηρό δεκατετράχρονο κορίτσι με ρίζες από την Σκωτία και τη Ρωσσία, που εμφανίζεται από την ιστορία Le Septième Code και μετά. Παρόλο που δεν είναι επιδέξια βιολίστρια όπως η μητέρα της (κάτι που η ίδια ονειρευόταν για την κόρη της), αποδεικνύεται εντούτοις μια ικανότατη πιλότος. Στην ιστορία La Servante de Lucifer, αποκαλύπτεται επίσης ότι διαθέτει το χάρισμα της τηλεπάθειας.

 

 

Διαβάστε επίσης εδώ το αφιέρωμα της σειράς.

Και εδώ θα βρείτε ένα αφιέρωμα για τον δημιουργό Roger Leloup.

 

 

 

Πηγές

https://en.wikipedia.org/wiki/Yoko_Tsuno

http://www.yokotsuno.com/fr/personnages.html

  • Like 19
Link to comment
Share on other sites

Πολλά credit για το Υοkο Choco! :up:

Η σειρά κυκλοφορεί πια  από την cinebook στα αγγλικά αλλά δε μπόρεσα (ακόμα) να την διαβάσω!Ο οδηγός θα είναι χρήσιμος!

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Yoko Ono! :lol:

 

Οι εκδόσεις της Cinebook είναι πολύ καλές. Η Yoko Tsuno είναι από τις αγαπημένες σειρές κόμικς, και το παράξενο είναι ότι την ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα, και φοβόμουν ότι θα είναι πολύ κοριτσίστικο και δεν θα μ'αρέσει. Κι όμως, είναι από τα πιο ενδιαφέροντα κόμικς. Αργησε λίγο να κυκλοφορήσει στα αγγλικά, αλλά αξίζει τον κόπο να την διαβάσει κανείς. Εχει κρατηθεί καλά στο πέρασμα του χρόνου (ξεκίνησε στα seventies) και οι ιστορίες δεν απευθύνονται στα κορίτσια μόνο (όπως ίσως φαντάζονται κάποιοι).

 

Είναι απλά ακαταμάχητη! :up:

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.