Indian Posted March 17, 2016 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 789 Content Count: 13,707 Reputation: 100,204 Achievement Points: 9,268 Days Won: 463 With Us For: 4,875 Days Status: Offline Last Seen: 20 min ago Age: 42 Share Posted March 17, 2016 Αντιγραφή από το οπισθόφυλλο...! Παράθεση Φυσικός… Νομπελίστας… Συγγραφέας… Διαρρήκτης … Το graphic-novel που έχει κεντρικό του ήρωα τον Ρίτσαρντ Φάινμαν, αφηγείται γλαφυρά και με χιούμορ τη ζωή του μεγάλου αμερικανού φυσικού, από τα παιδικά του χρόνια στο Λονγκ Άιλαντ μέχρι το θάνατό του. Η εξιστόρηση αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά του μεγάλου στοχαστή και ερασιτέχνη μουσικού, που κατάφερε να γίνει θρύλος και με την αντισυμβατική συμπεριφορά του, ενώ εισάγει παράλληλα τον αναγνώστη και στην περίπλοκη κβαντική φυσική. ******** "Αν αυτός είναι ο ευφυέστερος άνθρωπος του κόσμου, τότε ο Θεός να μας λυπηθεί". (Η μητέρα του Φάινμαν) Πρόκειται για άλλο ένα βιογραφικό graphic novel από τις εκδόσεις ΓΝΩΣΗ,αυτή την φορά ενός από τους πλέον επιτυχημένους φυσικούς,του Richard P.Feynman...! Η έκδοση είναι η γνωστή σκληρόδετη,με την διαφορά ότι αυτή την φορά έχουμε χρώμα στο σχέδιο και το χαρτί είναι γυαλιστερό και λευκό...!Γι'αυτό άλλωστε και η αύξηση της τιμής,η οποία εξακολουθεί να είναι φθηνή για μίας τέτοιας ποιότητας έργο,κατά την ταπεινή μου άποψη...! Στην πρώτη σελίδα έχουμε μία αφιέρωση από τον κάθε δημιουργό και στην συνέχεια υπάρχει ένας πρόλογος τεσσάρων σελίδων από τον Γιόζεφ Γκάσνερ...!Λίγο πριν το τελευταίο κεφάλαιο του κόμικ υπάρχει η βιβλιογραφία και μερικά πρώιμα σκίτσα,ενώ το βιβλίο κλείνει με λίγες σελίδες με διαφημίσεις άλλων βιβλίων της εκδοτικής,που μοιάζουν με αυτές που κάνει η Anubis στα δικά της κόμικς...! Παραθέτω και κάποιες εσωτερικές σελίδες,οι οποίες δεν είναι δικές μου,αλλά προέρχονται από το site της Πρωτοπορίας για να πάρετε μία γεύση...! 23 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falconara90 Posted March 17, 2016 Member ID: 21,842 Group: Members Topic Count: 15 Content Count: 1,519 Reputation: 9,697 Achievement Points: 1,519 Days Won: 0 With Us For: 4,861 Days Status: Offline Last Seen: June 15, 2021 Age: 34 Share Posted March 17, 2016 σαν ιδέα, μου θυμίζει λίγο logicomix. έχω τους τρεις τόμους "Διαλέξεις Φυσικής του Feynman" και μπαίνω πολύ στο πειρασμό να το τσιμπήσω. ο Feynman ήταν ένας ιδιοφυής φυσικός που δεν αντιμετώπισε την επιστήμη του με το στείρο τρόπο που το κάνουν οι συνάδελφοι του. ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στο Manhattan Project και έγραφε τα συγγράματα του στα στριπτιτζάδικα. 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexpap Posted March 17, 2016 Member ID: 31,249 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 292 Reputation: 1,795 Achievement Points: 292 Days Won: 0 With Us For: 3,291 Days Status: Offline Last Seen: May 10, 2019 Age: 28 Share Posted March 17, 2016 Δεν εχει σχεση με το κομικ το οποιο μου φαινεται απολυτα ενδιαφερον και σκοπευω να το παρω συντομα, αλλα αξιοσημειωτο ειναι το αποφθεγμα της μητερας του, Λουσιλ, οταν το περιοδικο Omni τον ονομασε τον εξυπνοτερο ανθρωπο στον κοσο το 1979: "If that's the world's smartest man, God help us." το οποιο μεταφραζεται σε "Αν αυτος ειναι ο εξυπνοτερος ανθρωπος στον κοσμο, ο θεος να μας βοηθησει" 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Posted November 13, 2016 Member ID: 29,811 Group: Members Topic Count: 99 Content Count: 2,130 Reputation: 23,478 Achievement Points: 2,130 Days Won: 7 With Us For: 4,000 Days Status: Offline Last Seen: March 16, 2023 Share Posted November 13, 2016 λοιπόν το πήρα από τις προσφορές του kostas1969 και το διάβασα σχετικά σε προτεραιότητα... είναι καλύτερο απ' όσο το περίμενα. το περίμενα μέτριο ενώ είναι σχετικά καλό. τα περισσότερα γεγονότα της ζωής του τα ήξερα αφού έχω διαβάσει κάποια βιβλία του, έχω δει στο θέατρο τον κοτανίδη και έχω δει και την ταινία και πολλά documanter πχ. Το καλό λοιπόν βρίσκεται στην έξυπνη και μοντέρνα διασκευή του σε κόμικ καθώς και στον τρόπο αφήγησης αλλά κάποιος που δεν ξέρει το πως και τι της ζωής του ίσως να μπερδευτεί. Αξίζει λοιπόν μια ανάγνωση σίγουρα αν και η μετάφραση σε κάποια σημεία ήταν μάλλον κακή. 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albertus magnus Posted April 19, 2018 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 137 Content Count: 2,853 Reputation: 17,747 Achievement Points: 2,910 Days Won: 12 With Us For: 5,566 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 156 Share Posted April 19, 2018 Απορω πως δεν εχω γραψει σχολιο εδω! Λοιπον για μενα το κομικ αυτο ειναι εξαιρετικο. Αλλα να πω οτι ειναι αρκετα ιδιαιτερο καθως αν δε γνωριζεις ηδη τον Φαινμαν ισως σε μπερδεψει λιγο. Παντως και να μην τον γνωριζεις εινα μια καλη αρχη να τον μαθεις λιγο. Για μενα που τον ηξερα, που εχω διαβασει μερικα βιβλια του, που εχω διαβασει και δει αρκετα για την ζωη του ηταν μια ακομα βιογραφια του δοσμενη σε κομικ ωστε να ναι και πιο ευληπτο. Το σεναριο-κειμενο αρκετα καλο πιανει πολλα κομματια της ζωης του, το σχεδιο μετριο αλλα ετσι κι αλλιως στο συγκεκριμενο κομικ δεν ειχε πολυ σημασια για μενα. Η εκδοση πολυ καλη γενικα και θα λεγα οτι ειναι χορταστικο με τις 280 σελιδες του. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian Posted March 28, 2023 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 789 Content Count: 13,707 Reputation: 100,204 Achievement Points: 9,268 Days Won: 463 With Us For: 4,875 Days Status: Offline Last Seen: 20 min ago Age: 42 Author Share Posted March 28, 2023 Η Πρωτοπορία δίνει το συγκεκριμένο κόμικ με έκπτωση 60%, στα 6,60€. Μία καλή ευκαιρία, λοιπόν, να το αποκτήσετε όσοι δεν το έχετε και το θέλετε. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lelis Posted August 11 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 409 Reputation: 3,761 Achievement Points: 471 Days Won: 0 With Us For: 2,076 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 34 Share Posted August 11 Διαβάστηκε και απο μένα και δεν έχω να προσθέσω κάτι. Συμπαθυτικό, αλλά δεν είναι για όλους. Απαιτεί να ξέρεις πράγματα, πρόσωπα, γεγονότα απο φυσική, επιστήμονες κτλπ για να το απολαύσεις πραγματικά. Προσωπικά επειδή τυγχάνει να αγαπάω φυσική δεν με δυσκόλεψε και πέρασα καλά, αλλά όντως δεν το προτείνω σε όσους δεν έχουν μια επαφή με τα παραπάνω. Σχέδιο οκ. Έκδοση τούμπανο απλά. Πραγματικά τι εκδοσάρες έβγασε η Γνώση & τα γράμματα τότε. Δεν τα λυπόντουσαν τα έξοδα στην πολυτέλεια τις έκδοσης. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts