Μετάβαση στο περιεχόμενο

HIMITSU (TOP SECRET) [SHIMIZU REIKO]


Θρηνωδός

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  30604
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  536
  • Content Count:  6810
  • Reputation:   55497
  • Achievement Points:  6810
  • Days Won:  161
  • With Us For:  3397 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

image.jpg

 

Μια ακόμα δημιουργός προστέθηκε στην λίστα μου με τους mangaka που ακολουθώ στενά την δουλειά τους. Ο λόγος για την Shimizu Reiko και το έναυσμα αποτέλεσε το Himitsu ή αλλιώς "Top Secret". Το Himitsu έτρεξε στο διάστημα Δεκέμβριος 2001 - Οκτώβριος 2012 και αποτελείται από 12 tankobon. Σε κεφάλαια κυκλοφόρησε στο περιοδικό Melody από την εκδοτική Hakusensha και κάθε του τόμος απέσπασε πληθώρα πολύ θετικών κριτικών και βραβείων στην Ιαπωνία. Κλασσικά τις πολύ καλές σειρές δεν τις εκδίδουν επίσημα στα Αγγλικά - πόσο μάλλον στα Ελληνικά - αλλά τα scanlations και ειδικά το γκρουπ Dragon Voice Project σώζουν την κατάσταση για ακόμα μια φορά. 

 

5.jpg6.jpg7.jpg

 

Είδος: Drama, Mystery, Sci-fi, Josei, Psychological

 

Υπόθεση: Ζούμε σε μια γη πενήντα χρόνια μπροστά όπου έχει τελειοποιηθεί η σάρωση εγκεφάλου και ο οποιοσδήποτε με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να ανακτήσει τις μνήμες έως και πέντε ετών από ένα μυαλό, ακόμα και αν αυτό έχει νεκρωθεί. Όπως είναι λογικό αυτή η ιατρική εξέλιξη δυσκολεύει πολύ τον κάθε επίδοξο εγκληματία και διευκολύνει αφάνταστα τα όργανα του νόμου που με μία χρήση εντοπίζουν ή τον ίδιο τον δράστη ή καίρια στοιχεία που οδηγούν σε αυτόν. Αυτή η ελευθερία στην πρόσβαση πληροφοριών ελοχεύει ηθικούς κινδύνους μιας και αποτελεί την μέγιστη παραβίαση της ιδιωτικότητας και την καταστροφή του τελευταίου φρουρίου ανθρώπινης ελευθερίας, αυτού της σκέψης. 

 

 

Ενδεικτικά μερικές σελίδες από τον τίτλο αλλά και διάφορα σκίτσα που αναδεικνύουν την μαεστρία της mangaka:

 

1.jpg2.jpg3.jpg

 

Μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν εδώ  :mafia:

 

Ένας ακόμα τίτλος που διαβάζω μέσα σε κάτι μέρες που επιβεβαιώνει τις προσδοκίες μου (μετά το Otoyomegatari και το Ookami no kuchi ) και έχει ανεβάσει τον σχεδιαστικό δείκτη κατακόρυφα. Η προσοχή της Reiko στην λεπτομέρεια δημιουργεί υπερ-ρεαλιστικά σκίτσα που έχουν έναν πολύ ώριμο και συνάμα αποτραβηγμένο από την κοινότυπη σχεδιαστική γραμμή των περισσότερων manga, αέρα. Η δουλειά της από μερικές ματιές που έριξα και στα υπόλοιπα άλμπουμ περιλαμβάνει πάντα κάποιου είδους τραγικό στοιχείο ή επιστημονική φαντασία, οπότε η τέχνη της μοιάζει αιθέρια. Το σενάριο είναι από "το πάνω ράφι" και έχει γραφτεί με μεγάλη προσοχή και συνέπεια στη συνέχεια, στοιχείο κατ'εμέ σημαντικότατο στην ντετεκτιβική λογοτεχνία. Μιας και εθίζομαι όταν διαβάζω υποθέσεις μυστηρίου ντυμένες με στυλάτα τοποθετημένο ερωτισμό, το Himitsu δεν με άφησε να το σταματήσω. Όσο τουλάχιστον έχει μεταφραστεί. Ένα μεγάλο θετικό είναι και η ανάπτυξη των χαρακτήρων στην οποία η Reiko έριξε πολλές εργατοώρες για να τις βγει όπως ήθελε - μεγάλη μορφή ο  Tsuyoshi και η σχέση του με την Aoki είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Αν στην αρχή σας φανεί κάπως εκκεντρικό, σας διαβεβαιώ ότι  η όλη "πλοκή" χτίζεται διακριτικά σε πολλά επίπεδα. Σε συνδυασμό με τον ρεαλισμό που προ-ανέφερα δεν έχουμε το γραφικό πλέον άσπρο-μαύρο αλλά αποχρώσεις του γκρι (νο παν ιντέντεντ) που πολλές φορές σε ιντριγκάρουν συναισθηματικά προς τους εγκληματίες και η μεροληψία σου πάει περίπατο. Εν τέλει, είναι μια συναρπαστική απεικόνιση του κόσμου αν μπορούσαμε να διαβάσουμε την σκέψη. Το μόνο έμμεσα αρνητικό είναι ότι τα scanlation προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς και έχουμε μείνει ξεκρέμαστοι σε κρίσιμο σημείο. Κάποια στιγμή επιβάλλεται να τσεκάρω και το anime.

 

 

8.jpg9.jpg10.jpg

Το χέρι της Reiko θυμίζει πιο πολύ παραδοσιακούς Ιαπωνικούς πίνακες παρά πάνελ για κόμικ

 

 

 

 

4.jpg

 

[mal type=manga id=4018]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.