Μετάβαση στο περιεχόμενο

Martin Mystère: Operation Dorian Gray [ Artematica (2005) ]


comicos

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  4236
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  153
  • Content Count:  1514
  • Reputation:   18098
  • Achievement Points:  2201
  • Days Won:  21
  • With Us For:  5971 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  46

118911-crime-stories-from-the-files-of-martin-mystere-windows-screenshot.jpg

Κάπου μέσα στο 2005, η ιταλική εταιρεία Artematica ολοκληρώνει την ανάπτυξη ενός point-and-click adventure game για τα pc. Κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Martin Mystère, ήρωας βγαλμένος από το γνωστό κόμικ του Ιταλού δημιουργού Alfredo Castelli.

48428-crime-stories-from-the-files-of-martin-mystere-windows-front-cover.jpg  77351-crime-stories-from-the-files-of-martin-mystere-windows-front-cover.jpg

Το παιχνίδι διατέθηκε αρχικά στην ευρωπαϊκή αγορά από την GMX Media, ενώ μερικούς μήνες μετά κυκλοφόρησε και στην Αμερική από την The Adventure Company, με τον εναλλακτικό τίτλο Crime Stories.

48430-crime-stories-from-the-files-of-martin-mystere-windows-back-cover.jpg  48429-crime-stories-from-the-files-of-martin-mystere-windows-inside-cover.jpg

Ρίχνοντας μια ματιά στο οπισθόφυλλο, παίρνουμε μια πρώτη γεύση σχετικά με την υπόθεση : Ένας διάσημος ερευνητής του πανεπιστημίου MIT, ο καθηγητής Eulemberg, βρίσκεται μυστηριωδώς δολοφονημένος στη βίλα του. Ο επιθεωρητής Travis - που έχει αναλάβει το συμβάν - πιστεύει ότι ο φόνος του καθηγητή συσχετίζεται με τις πολυετείς του έρευνες, οι οποίες πιθανότατα τον είχαν οδηγήσει σε μια σημαντικότατη ανακάλυψη...Ζητάει λοιπόν τη βοήθεια του φίλου του ντετέκτιβ Martin Mystère, ο οποίος τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρείται από κάποια περίεργα και εφιαλτικά όνειρα. Το αν και κατά πόσο συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους, είναι κάτι που θα ανακαλύψουμε στην πορεία του παιχνιδιού...Το οποίο, παρεμπιπτόντως, ξεκινάει πριν καν προλάβουμε να το εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας, αφού τα πρώτα στοιχεία για την έρευνά μας τα διαβάζουμε στο γράμμα που άφησε πίσω του ο Eulemberg, και που φιλοξενείται στο εσώφυλλο του κουτιού! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, θα μπλέξουμε σε μια ιστορία με φόντο το πασίγνωστο έργο Dorian Gray του Oscar Wilde, που προβάλλει το μακραίωνο όνειρο του ανθρώπου περί αθανασίας..!

118919-crime-stories-from-the-files-of-martin-mystere-windows-screenshot.jpg  118917-crime-stories-from-the-files-of-martin-mystere-windows-screenshot.jpg

Ο Martin είναι ένας πολύπλευρος και πολυτάλαντος χαρακτήρας : Έμπειρος ντετέκτιβ, ιστορικός, συλλέκτης έργων τέχνης και γνώστης πολεμικών τεχνών! Το σπίτι του είναι γεμάτο παράξενα σουβενίρ που έχει φέρει από τα αμέτρητα ταξίδια του. Στις περιπέτειές του στα κόμικς τον συντροφεύει πάντα ο πιστός του βοηθός Java, ο οποίος δε θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει και από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

494307-crime-stories-from-the-files-of-martin-mystere-windows-screenshot.jpg

Στις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει ο τίτλος, είναι και η χρησιμοποίηση περισσοτέρων του ενός χαρακτήρων, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού! Εκτός λοιπόν από τον Martin, θα χειριστούμε - όπου απαιτηθεί - και την όμορφη σύζυγό του Diana, ενός προς το τέλος θα παίξουμε και το ρόλο ενός χαρακτήρα-έκπληξη (δεν πρόκειται να προχωρήσω σε spoiler :notalk:...καλύτερα να το δείτε μόνοι σας!).

119171-crime-stories-from-the-files-of-martin-mystere-windows-screenshot.jpg

Όσον αφορά τα γραφικά του παιχνιδιού, μαζί με το σενάριο αποτελούν τα πιο δυνατά του σημεία..! Καλοσχεδιασμένοι χώροι, με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, ωραίοι χρωματισμοί και συνολική δουλειά που σου δίνει την αίσθηση ότι ξεφυλλίζεις τις σελίδες ενός κόμικ, παίζοντας. Και οι χαρακτήρες καλοί, λίγο μόνο οι κινήσεις τους χαλάνε κάπου τη συνολική εικόνα. Οι ήχοι είναι κι αυτοί αρκετά καλοί, ενώ οι συνομιλίες καθαρές και αρκετά πειστικές.

 

Στα αρνητικά του παιχνιδιού είναι τα hotspot στους διάφορους χώρους, τα οποία λόγω πληθώρας αντικειμένων, κάποιες φορές λειτουργούν παραπλανητικά. Παίζοντας όμως κάποιος για μερικές ώρες, θα το συνηθίσει εύκολα αυτό. Όταν, επίσης, είχε πρωτοβγεί το παιχνίδι, η ταχύτητα μετάβασης μεταξύ των cutscenes ήταν αρκετά αργή για τα pc εκείνης της εποχής - κάτι που εκνεύριζε σε μεγάλο βαθμό τον παίχτη...Ευτυχώς, τώρα που το εγκατέστησα και το έπαιξα (για τις ανάγκες της παρουσίασης) σε καινούργιο υπολογιστή, διαπίστωσα ότι τρέχει αρκετά ικανοποιητικά πλέον! :best:

 

Προτού ασχοληθείτε με το παιχνίδι, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Yoshimitsou, σχετικά με τη σειρά album του Martin Mystère που εκδόθηκαν στη χώρα μας από την ΜΑΜΟΥΘ. Καθώς επίσης και στο μίνι-αφιέρωμα που έκανε ο ίδιος, σχετικά με τους χαρακτήρες του κόμικ. Ιστορίες, επίσης, του Martin, φιλοξενήθηκαν πρόσφατα και στο ΜΠΛΕΚ (Ζ' Περίοδος).

 

Συνοψίζοντας, το Martin Mystère: Operation Dorian Gray είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας που οι λάτρεις του είδους θα το αγαπήσουν, παρά τα όποια μικροπροβληματάκια του. Όσοι πάλι έχουν διαβάσει το κόμικ, αξίζει να το δουν για να πάρουν και μια διαφορετική γεύση από τον αγαπημένο τους ήρωα. Κι όσοι πάλι δεν γνωρίζουν τίποτα από τα παραπάνω, μπορούν να κάνουν μια καλή αρχή με το pc game, προχωρώντας στη συνέχεια και στο ίδιο το κόμικ..! 

 

 

 

Πηγές

https://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Myst%C3%A8re:_Operation_Dorian_Gray

http://www.mobygames.com/game/windows/crime-stories-from-the-files-of-martin-mystre

Επεξεργασία από comicos
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.